VNV Nation (UK)

  From until   Tickets 25€   Age limit: 18   www.facebook.com/…/227805130632631  
Tavastia, Helsinki   Show map  
industrial, trance

VNV Nation (UK), DJ Zynthexia

VNV Nation (UK)
Su 8.4.2012 Tavastia-Klubi, Helsinki (Urho Kekkosen katu 4-6)
Ovet klo 20, ikäraja K-18
Liput 25 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi. Ovelta 28 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.


Elektroninen vaihtoehtoyhtye VNV Nation Suomeen

Lontoossa vuonna 1990 perustettu, nykyisin Hampurissa majaa pitävä VNV Nation on suosituimpia kokoonpanoja EBM:stä (electronic body music) ja industrialista polveutuvan vaihtoehtomusiikin maailmassa. Kaksimiehinen yhtye nähdään Tavastialla pääsiäissunnuntaina 8. huhtikuuta.

VNV Nationin muodostavat laulaja ja biisintekijä Ronan Harris, joka on kotoisin Dublinista, sekä rumpali Mark Jackson Iso-Britannian Essexistä. Kirjainyhdistelmä VNV tulee sanoista "victory not vengeance". Vuodesta 1995 alkaen yhtyeeltä on ilmestynyt kahdeksan studioalbumia, joista viimeisin, "Automatic", julkaistiin syksyllä 2011. Ylistäviä arvioita kahminut levy nousi Saksan virallisen albumilistan sijalle kahdeksan ja piti neljä viikkoa alternative-listan kärkipaikkaa. Ykköseksi se kipusi myös Kanadan iTunes-listalla.

Yhtye itse käyttää termiä "futurepop" musiikistaan, joka yhdistelee teollisia äänimaisemia syntikkapopin melodioihin ja elektronisen tanssimusiikin jykevään poljentoon. Harrisin sanoitukset kumpuavat ihmiselämän synkemmältä laidalta, samalla kun taistelutahtoinen asenne ja vuolaat melodiset koukut kohottavat kappaleet nostattaviksi hymneiksi.

Tasaisesti suosiotaan kasvattanut VNV Nation tunnetaan loistavana livebändinä, ja kaksikko onkin kiertänyt maailmaa rivakkaan tahtiin. Suomessa he ovat esiintyneet kerran, lokakuussa 2007. Helsingissä täpötäydessä Gloriassa järjestetty konsertti huipentui lukuisiin encoreihin, ja huikea vastaanotto teki lähtemättömän vaikutuksen niin yleisöön kuin esiintyjiinkin.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Flash-tuotanto ja Tavastia-klubi.

http://www.vnvnation.com