Spacehouse: Teknologia

  From until   Tickets 5€   Age limit: 18  
Club Route 66, Kotka   Show map  
house, techno

Casper, Kalle Karvanen, Grin, Pekko Haimi, Taika, Individual

Spacehouse: Teknologia

@Ravintola Route 66, Mussalo, Kotka la 12.2.2011

700px.png

tech-house/ elektro/ deep/ tekno

Tammikuun synttärikemujen jälkeen Spacehouse laittaa modernin teknovaihteen silmään ja tarjoilee teille soundia tech-housesta elektroon, minimalista teknoon. Pääesiintyjiksi saapuvat toivottu Kotkan vieras, Casper dj, Fade ja Secret Garden-teknoklubien resident-dj ja tuttu hahmo deckien takaa myös monista aamubileistä, puhumattakaan Suomen isoimmista klubi-illoista.

Casperin lisäksi meillä on ilo ja kunnia toivottaa tervetulleeksi Suomen teknopääkaupungista Turusta maineikkaan X-Rust-klubin voimahahmo Kalle Karvanen. Mies nähtiin edellisen kerran täällä Technical Directors-livekokoonpanon kanssa Targetin keskiviikkobileissä. Kuin myös hienosta Grin& Node-kaksikosta toinen osapuoli, eli Grin. Kannuksensa ug-bileissä hankkinut Grin on lunastanut oman paikkansa Helsingin tech-house ja teknoskenessä.

Muita illan levylasseja ja lassettaria ovat Beach X:stä tunnettu tuottajavelho Pekko Haimi, sekä Spacehouse-residentit Taika, sekä Individual.

Casper dj [Fade]

[IMG]http://spacehouse.nn.fi/kuvat/2011/casper1.jpg/full[/IMG]


”- Ensimmäinen törmäykseni klubielämään tapahtui legendaarisessa Lepakossa pidetyllä Pussy-klubilla. Uusi, villi soundi, jännitys, sekä halu tanssia pitivät minut tauotta lattialla. Se reaktio, minkä dj sai aikaan yleisössä ja yleisön takaisin dj:lle hyökyaallon tavoin syöksemä energialataus alkoi myös kiehtoa. Olisi kiva katsoa tätä touhua myös dj:n näkökulmasta, ajattelin. Aloin sitten säästämään rahaa ja ostin kaveriltani ensimmäiset käytetyt levarini.”

Siitä hetkestä lähtien alkoivat matkat progressiivisen housen maailmaan. Ensimmäiset keikat olivat totta kai täynnä jännitystä, mutta niitä odotettiin myös tanssijoiden keskuudessa. Ja kun jännitys sitten voitettiin, Casper varmistui siitä, että tätä hän haluaa tehdä; jakaa hyvää fiilistä ihmisille, sekä soittaa itselleen tärkeätä musiikkia, minkä uskoi varmasti uppoavan myös muihin.

2006 keikat muuttuivat isoimmiksi. Aluksi Huhuu:n, sekä Just Moore:n kautta, mutta sittemmin vyölle kerääntyi päänahkoja Helsingin huippuklubeista ja tapahtumista, kuten Jack, [reiv],Mixxed, Paradise, Pacifique, Clinic, NEO,Renegade, Goa, afterparty jne.. 2008 irtosi ensimmäinen residenttiys Eliot Nessin Secret Garden-klubilta. Nyttemmin Casper on teknoklubi Fade:n vakiosoittajia. Paljon unohtumattomia keikkoja on heitetty, sekä päästy soittamaan monen ison nimen kanssa.

Casperin tyyli on teknoa, tech-housea, deep houseakin ja joskus myös miminalia, mutta mikä tärkeämpää kuin spottailla genrejä on se, että mies löytää aina oikean tunnelman kullekin illalle.

”- Filosofiani on antaa itsestäni aina 110 prosenttia, joka ilta, että skidit ja muut, kun menevät kotiin, ovat saaneet siitä illasta elämyksiä, hyviä viboja ja elämäniloa.”


Kalle Karvanen [X0X Records, RBMA, Acid Symphony Orchestra, X-Rust]

Kalle.jpg

Kalle Karvanen, dj, promoottori ja label manager innostui, tai pikemminkin sekosi elektroniseen tanssimusiikkiin 90-luvun puolivälissä. Ensiksi hän teki omia träkkejä, alkaen sitten keräilemaan suhisevia, pöriseviä ja lämminsoundisia analaogilaitteita.Tiskijukkailu tuli kuvioihin vuonna 1998.

Soittaessaan levyjä Kalle ei tyydy vain yhteen tyyliin. Inspiraatiota ja lisäfiilistä antaa liikkuminen akselilla tekno-italo-acid ja acid house. Myöskin hip hop ja big beat- juurista ammentaen. Hänen miksaustyylinsä on tiukkaa, tarkkaa ja mukaansatempaavaa. Tämä kaikki johti siihen, että Kalle Karvasesta tuli ensimmäinen suomalainen, joka on koskaan osallistunut Red Bull Music Academy:n talenttitapahtumaan New Yorkissa 2001. Valitettavasti vain samaan aikaan syyskuussa eräät muut tahot olivat päättäneet muuttaa maailman historiaa...

Kalle Karvanen on myös toinen osapuoli Technical Directors- teknokokoonpanoa. Sen ideana on olla 110 prosenttisesti live. Monet kappaleet saavatkin lopullisen muotonsa vasta itse keikkatilanteessa. Analogi-geari Rolandin x0x-sarjan rumpukoneista analogisyniin pauhaa ja yleisön feedback vaikuttaa siihen, mihin suuntaan setti ja biisit lähtevät kulkemaan.

Flow-festivaaleilla 2009 Kalle Karvanen pääsi lämmittelemään yleisöä ennen legendaarista Kraftwerkia kokoonpanossa, joka hakee vertaistaan elektronisen musiikin maailmassa. Jori Hulkkosen johtamassa Acid Symphony Orchestra:ssa noin 10 pukupäistä herrasmiestä soittaa Rolandin 303:sia maestro Jorin toimiessa kapellimestarina.

Tänä iltana Spacehousessa Kalle Karvanen tarjoilee teille kompromissitonta, aitoa, rouheaa ja raakaa elektroa.


Grin [Deepscan]

Grin, toinen osapuoli taidokkaasta Grin& Node-kaksikosta pitää tukikohtaansa Helsingissä. Hän on ollut tekemisissä suomalaisen elektronisen musiikin skenen kanssa vuodesta 1995, jolloin hän kiinnostui myyttisestä Warehouse-bilekulttuurista, eli laittomista ”Varastohallireiveistä”. Ensimmäisen dj-settinsä hän soitti vuonna 1998 ja sen myötä Grin innostui myös järjestämään metsäbileitä, sekä muita ei-niin-virallisia kokoontumisia.

Näistä tapahtumista matka jatkui kohti pääkaupunkimme teknoklubeja. Helsingissä hän on järjestänyt menestyksekkäitä klubi-iltoja Local Undergroundin poikien kanssa ja ollut mukana tuomassa Suomeen kuuluisia artisteja kuten John Dahlbäck, Lützenkirchen ja Format:B. Grinin soundi on pikkuhiljaa kehittynyt tyylikkääksi sekoitukseksi minimal technoa, progea, sekä tech-housea. Groovet bassolinjat ja hypnoottinen, urbaani rytmi, sitä tarjoaa Grin teille tänä iltana. "


Pekko Haimi [Finity]

[IMG]http://spacehouse.nn.fi/kuvat/2011/pekko2.jpg/full[/IMG]

Pekko Haimi, 23 vuotta. Tuottaja/ Dj ja intohimoinen musiikinharrastaja. Nuoresta iästään huolimatta tämä pieni suuri mies on ehtinyt toimia jo seitsemän vuotta eri tuotantotehtävissä pop/rock, dance ja hiphop-musiikin puolella. Tällä hetkellä Pekko vaikuttaa Helsingissä työskennellen niin Helsinki Recordsin kuin isojen artistien luottomiehen Aku Sinivalonkin studiossa muusikkona ja tuottajana. Pekko on myös yksi tärkeä osanen kotkalaista trancetrio Beach X:ää. Tämä kotimaiselle Finity-labelille levyttävä yhtye on saanut ulos jo monta kovaa klubiraitaa, sekä remiksiä pitäen ennen kaikkea perinteisen trancen lippua ylhäällä.

Deejiinä Pekko Haimi vannoo eniten progressiivisen housen ja tech-housen nimiin, unohtamatta filter- ja discohouse-vaikutteita. Niissä häntä kiehtoo julkaisujen tinkimätön tuotanto, sekä groove, tuo musiikin mystinen sielu ja moottori.


Individual [Spacehouse]

[IMG]http://spacehouse.nn.fi/kuvat/SPACETECH/indidj.jpg/full[/IMG]

Kraftwerk ja Radiomafian Avaruusromua-ohjelma. Siinä vaikutteet, jotka saivat Individualin innostumaan elektronisesta musiikista 2000-luvun taitteessa metalli, punk ja rockdiggailujen jatkeeksi. Ensiksi oltiin kixu, sitten polc, kunnes kerran palattiin Dj Orkideaa kuulemasta Lappeenrannasta ja sattumalta cd-soittimeen eksyi Sven Väthin Sound Of The Second Season-miksaus. Jos oli levy täynnä kovia raitoja, oli yksi kappale kuitenkin ylitse muiden. Dj Sufflemasterin Geylang. Kadonnut heimo alkoi siitä hetkestä lähtien johdattamaan hitaasti, mutta varmasti teknon tehdasrytmien maailmaan.

Nelisen vuotta sitten eksyivät levysoittimet vihdoin viimein myös Individualin kotiin ja nyt on keikkaa takana Kotkan lisäksi myös Helsingissä, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Etelä-Savossa.. Tänä iltana Individual yhdessä Pekko Haimin kanssa setin, jossa liikutaan tech-housen ja teknon tunnelmissa.


Taika [Spacehouse]

Soittoaikataulut:

00:00 - 01:30 Casper dj (tekno)
22:45 - 00:00 Grin (tech/ minimal)
21:30 - 22:45 Kalle Karvanen (elektro)
20:30 - 21:30 Taika (tekno)
19:00 - 20:30 Individual b2b Pekko Haimi (tech-house)

Muut infot:

Paikka: Ravintola Route 66, Mussalo, Kotka
Ajankohta: Lauantai 12.02.2011
Kello: 19-02
Liput: 5€ sis. narikka
Ikäraja: K-18
Valot: Silto Lights
Yhteistyössä: Ravintola Route 66, Pixtime, Suomen Keikkabussivuokraus Oy

Bussikuljetus tapahtumaan!

Kotkan Linja-autoaseman tilausajoseisakkeelta:

Klo 20
Klo 22
Klo 23


Yksi paluukeikka tehdään, kun bileet ovat ohitse.

Cheers!