MAVADO (JAM)

  From until   Tickets 29€   Age limit: 18   www.facebook.com/…?eid=182170408472650  
Tavastia, Helsinki   Show map

MAVADO (JAM)
KOMPOSTI SOUND
FORWARD SQUAD
POUTA SOUND

Komposti ja One Love Promotions yhteistyössä Tavastia-klubin kanssa tuovat jamaikalaisen dancehall-artisti Mavadon Suomeen ensimmäistä kertaa Helsingin Tavastialle 14.2.2011. Ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin ke 19.1.2011.

Luvassa on koko illan autenttinen ja energinen paketti parasta Jamaikan nykymusaa. Illan musiikkivalikoimasta ennen ja jälkeen keikan vastaavat Suomen ykköskaartiin kuuluvat sound systemit Komposti, Pouta Sound sekä Forward Squad.

Mavado, oikealta nimeltään David Brooks, on jo usean vuoden ajan ollut Jamaikan merkittävin sekä kotimaassaan että kansainvälisesti relevantti dancehall reggae-artisti. Mavadon nousu kohti tähteyttä alkoi 2004 äänitetyn "Real McKoy" - kappaleen suosion myötä. Veteraaniartisti Bounty Killerin talliin liittynyt Mavado nousi nopeasti Jamaikan suosituimpien esiintyjien joukkoon tuoreella tyylillään; Cassava Piecen ghettoalueelta kotoisin olevan artistin rosoisenkirkkaalla äänellä lauletut kappaleet kertoivat karuja tarinoita ghetto-todellisuudesta ja niiden koukut jäivät soimaan kaikkien päähän. Alkuaikojen hitit, kuten "Weh Dem A Do" ja "Top Shotta Nah Miss" nousivat nopeasti reggaelistojen kärkeen niin Jamaikalla kuin maailmallakin.

Mavadon ensimmäinen albumi, 2007 VP:llä julkaistu ja yli vuoden Reggae Billboard-listan kärkipaikoilla viihtynyt "Gangster For Life : the Symphony of David Brooks" esitteli kovan gangsta-imagon rinnalla myös toisenlaisen puolen artistin tuotannossa - elämää ja kuolemaa filosofisemmin käsitelleet kappaleet kuten "Sadness" ja "Dying" olivat esimakua tulevasta.

2008 ilmestynyt "On The Rock" oli eräs vuoden merkittävimmistä kansainvälisistä jamaikahiteistä, ja se sai hiphop-artistimoguli Jay Z:n kiinnostumaan Mavadon urasta. Jay Z:n uran ensimmäinen reggaevierailu olikin kyseisen kappaleen remiksillä. Samana vuonna yhteistyöstä suosittujen amerikkalaisartistien kanssa tuli arkipäivää ja yhteisbiisejä on sittemmin syntynyt kymmenittäin, mm. Busta Rhymesin, Lil Waynen, G Unitin, Flo-Ridan, Wyclef Jeanin, Lil Kimin, Akonin ja Rick Rossin kanssa. Mavadon musiikki soi myös yli 17 miljoonaa kappaletta myyneessä GTA IV-pelissä. 2008 ilmestyneen kakkosalbumi "Mr Brooks.. A Better Tomorrow"'n single "So Special" oli myös Billboardin listoilla iso hitti ja sai paljon soittoa amerikkalaisilla radiokanavilla ja tanssihalleissa ympäri maailman. Albumin sivujuonteena jatkui edellisen albumin esittelemä vakavampi, sosiaaliseen todellisuuteen huomiota kiinnittävä virtaus.

Vuotta 2009 Jamaikan musiikkielämäsä leimasi Mavadon ja toisen jamaikalaisnuorten suosikkiartistin Vybz Kartelin kiista, joka kuului kappaleiden lyriikoissa käytynä tiukkana peitsenkolisteluna. Kun riita alkoi levitä vakavasti tosielämän puolelle ja jamaikalainen nuoriso alkoi jakautua vastakkaisiin leireihin, Mavado ja Kartel sopivat lopulta julkisesti riitansa suorassa TV-lähetyksessä Jamaikan pääministerin Bruce Goldingin läsnäollessa. Mavadon tuotannossa on sittemmin ollut läsnä positiivisempi virtaus, joka kuuluu viime vuosien isojen hittien kuten "Hope & Pray", "Starlight" ja "Messiah" lyriikoissa, unohtamatta naispuolisen yleisönosan suosikkeja kuten "Come Into My Room" sekä uunituoreet "Stulla", "Starbwoy" ja Shaggyn kanssa tehty "Girls Dem Love We"..