CUT presents - 10 YRS of KongoCrew

  From until   Tickets 6€   Age limit: 18  
YO-Talo, Tampere  
drum'n'bass

KongoCrew DJs: Resound, Esc, Matic, Mineral, Squash, Quadra, Item, Pistolero, Beyond, Aleks, Trito, Subsense & DBLJ

BOH!

Kongocrew juhlii kymmenenvuotista viidakkotaivaltaan joulukuussa Tampereella.

Kongon sukujuuret nousevat vuosien takaisesta ystävyydestä ja rakkaudesta breakbeat -rytmeihin, sekä tuhteihin bassotaajuuksiin. Rento ja hyvä meininki, sekä maukas kattaus rumpubassosaundia on aina pidetty homman keskiössä.

Vähän yli kymmenen vuotta sitten tamperelaiset deejiikaverukset Beyond ja Escher saivat villin idean istuttaa viikottaisen Drum'n'bass -klubin tiistai-iltaisin rokkibaari Dorikseen, Aleksanterinkadulle. Illan nimeksi laskeutui jonkin sattuman kautta junglesaundille osuvasti Club Kongo, ja samalla Kongo sai tunnuksekseen jo legendaksi muodostuneen apinalogonsa.

Näistä tampereen ensimmäisen Drum'n'bass musiikille omistautuneen klubin niin villeistä, kun vähän liiankin rauhallisista illoista riittäisi paljon tarinoita, ja vaikka Kongon alkutaimi kylvettiinkin ehkä hieman kiviseen maaperään, rönsyili se melko pian karkuun Dorkalan kellarista ja muutaman vuoden aikana ryöstäytyi perustajiensa käsistä kymmenkunnan deejiin, promoottorin ja tuottajan kokoavaksi kaverikerhoksi.

Rakkaus saundiin, samanhenkinen kaveriporukka, ja tekemisen meininki on ollut Kongossa ilmeisen tehokas kaava, jonka puolesta puhuvatkin useat ehkä mieleenpainuvimmat drum'n'bass -tapahtumat Tampereen klubiskenen sykkeessä vuosien varrella. Matalataajuuksista herkkua eri tyylihöystein maustettuna onkin tarjoiltu koko laidalta Kongo -tapahtumissa, kuten Sytytys, Jump-Up, Horns o' Plenty, Pressure, Cut - vain muutamia mainiten.

Loppuvuodesta 2010 lukemattomien tarinoiden, metkujen, kommervenkkien ja oppirahojen maksujen jälkeen kymmenvuotias Kongoapina on ihmisen iässä vahva ja kokenut keski-ikäinen rumpubasso-kädellinen, joka touhuilee edelleen aktiivisesti Tampereen ja Helsingin Drum'n'bass -kulttuurin parissa.

Joulukuun 17. Tampereen Yo -talolla juhlitaan Kongon kunniaksi, ja tietysti lauteille kapuaa synttäreitä säestämään koko joukko Kongoperheen uusia, sekä vanhoja deejii-apinoita. Päähän voi laittaa joko apinanaamarin, synttäritötterön tai vaikka tonttulakin, kunhan on mukana on juhlamieli, tyyli on vapaa!


Helsingissä 16. marraskuuta 2010
DJ Beyond