BTCHPLS #14: LADYTRON DJ SET || ERKKO || WLFNSTN ||

  From until   Age limit: 20  
Playground, Helsinki   Show map  
disco, elektro, house, jotain

LADYTRON DJ-SET (Nettwerk, UK), ERKKO (MISF*TS, Lauantai Disco), BONER BRIGADE (BTCHPLS resident), WLFNSTN DJ`S

LADYTRON DJ SET

Ladytron on bändi, joka on ollut vahvasti mukana koko nykyisen electro-rock genren syntymisessä. Yhtyeen jäsenet ovat kunnostauneet urillaan myös ympäri maailmaa kiertävinä dj:nä. Dj-seteissään bändi erottuu monista muista levareiden takana seisoskelevista julkimoista osaamalla oikeasti soittaa. Bändin perustaja Daniel Hunt nähdään keikalla BTCHPLS -klubilla 22.05.

Ladytron perustettiin vuonna 1999 jäsenten tavattua Lontoossa klubilla, jossa Bulgariasta Britteihin muuttanut, biokemiaa opiskeleva nais-dj, nykyinen yhtyeen vokalisti Mira oli esiintymässä. Bändin ensimmäinen albumi ”604” julkaistiin jo seuraavana vuonna 2000. Seuraavan levyn, vuonna 2002 julkaistun ”Light & Magic” singlet ”Evil” ja ”Seventeen” nousivat tuolloin vielä kasvua odottavien elektropiirien hiteiksi.
Vuosikymmenen puolivälissä ja ”Witching Hour” -albumin myötä, yhtyeen tyyli muuttui huomattavasti raskaampaan suuntaan surisevine kitaroineen ja liverumpuineen. Tältä aikakaudelta ovat jääneet elämään myös suuremman yleisön tietoisuuteen tulleet hitit ”Sugar” ja bändin kuuluisimmaksi kappaleeksi noussut ”Destroy Everything You Touch”. Vuonna 2008 julkaistulta ”Velocifero” -albumilta erottui hiteiksi viime aikoina eräässä vaatemainoksessakin paljon kuultu ”Runaway” sekä ”Ghosts”.

Ladytronin musiikille tunnusomaista tyyliä kuvastavat syntetisaattoreiden ja 80-lukulaisten äänimaailmojen yhdistyminen pop-kaavoihin ja digitaalisesti editoituihin analogisiin soundeihin. Ladytronin monenkirjavaan tyyliin tuo lisänsä se, että kaikki jäsenet kirjoittavat musiikkia, ja kukin omista mieltymyksistään tinkimättä. Tuloksena syntyy nerokasta, melankolista ja tunnetasolla haavoittuvaista elektropoppia.
Suomessa Ladytron on vieraillut tähän päivään mennessä jo viisi kertaa. Bändin nauttimasta suuresta menestyksestä huolimatta jäsenet soittavat edelleen vuosikymmenenkin jälkeen dj-keikkoja ympäri maailmaa.


- LADYTRON DJ-SET (Nettwerk, UK)
http://www.myspace.com/ladytron

- ERKKO (MISF*TS, Lauantai Disco)
http://www.myspace.com/clubmisfits

- BONER BRIGADE (BTCHPLS resident)
http://www.myspace.com/bonerbrigade

- WLFNSTN DJ`S
http://www.wlfnstn.com/

K-20 (ennakkolipulla K-18)
Ennakkoliput tulevat myyntiin 10.5 maanataina.