X-Rust presents: X-Libris 31.7.2010 @ Turku

23 posts, 2 pages, 7,499 views

Kalle Karvanen

Posts: 454

#3 • • Edited Kalle Karvanen
No vaikka tässä:


X-RUST PRESENTS: X-LIBRIS

The legendary italo dance and euro house sound of the profound UK clubs Venue, Sanctuary, Fever and Zone is here. Experience THE REAL 90's dance music n-R-g, warmed up with synth pop and 80's r'n'b.


INFO:

Place: Terrace of Café Sirius, Linnankatu 2, Turku
Date: 31.07.2010
Time: 17-02
Tickets: 6€ (includes one beer, cider or soda)


ARTISTS:

LILPORRIDGE (X-Rust, Tku)
IPE (X-Rust, Tku)
MATLÅCK (X-Rust, Tku)
OJIS (X-Rust, Tku)
DJ G!OVA LEONI (X-Rust, Tku)


+ VJ's WHITESPACE & TURU SANOMA
KeijoK

Posts: 1,495

#5 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale
Siisti flaikku ja hyvää groovea luvassa. Täällä nähdään!

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

endorfin

Posts: 11

#6 • • Edited endorfin
Tässä alustusta, paljastuksia, mutta toki runsaasti yllätyksiäkin jää omaa settiäni (klo 20.20–22.10, tieto vielä epävirallinen) varten:

Edellisessä X-Libriksessä soinut italo disco fuusioitui sulavana jatkumona kohti uutta vuosikymmentä ammentaen uusia mausteita 80-luvun lopun acid house, hip house, rave ja dancebeat -tyylisuunnista. Jo 80-luvun italo disco -projekteissa häärineet tuottajat ja labelit kuten Time Records ja Media Records muodostivat alleen lukuisia uusia ala-imprinttejä, joiden julkaisuista vastasivat erinäiset tuottajatiimit. Kuuluisimpina yksittäisinä tuottajina mainittakoon Gianfranco Bortolotti - Media Recordsin isähahmo, Giacomo Maiolini (Time Records), Pieradis Rossini (Media Records/ DJ Movement), Mauro Farina (S.A.I.F.A.M.) sekä Lee Marrow ja Roberto Zanetti alias Robyx (DWA).

Tuottajatiimit kuten Factory Team, M.B.R.G. ja U.S.U.R.A. kehittivät itselleen tunnusomaisia tuotannollisia tavaramerkkejä, joita kloonattiin kymmeniin eri julkaisuihin. Yhtä kaikille Pohjois-Italian äänipajoille olivat 80-luvun ajoista kohonneet BPM-lukemat (130-142), katedraalisesti soivat urku- ja synthlead-soundit sekä erityisesti hyvin vahvojen, diivamaisten naisvokalistien käyttö. Taustoja rikastuttivat aksentoituneet rummut sekä aggressiiviset bassosekvenssi-kuviot.

Italo dancesta ja -housesta kehittyi erittäin suosittua Välimeren ympäristön klubeissa ja diskoissa sekä erityisesti Brittein saarilla, jossa sen voittokulkua viitoittivat mm. Zone, Venue, Sanctuary ja Fever -klubit. Pohjoiseen Eurooppaan kyseistä soundia levittivät lähes yksinomaan ZYX, 12inc ja K-tel levymerkit. Syntyi myös kaupallisia jättimenestyksiä kuten Cappella, Double You, Corona ja 49ers.

X-Rustin X-Libriksen kesäsarjan kolmannessa teemaillassa, lauantaina 31.7. on tarkoitus luoda miksauksellinen katsaus Suomessa melko tuntemattomiksi jääneisiin genre-klassikoihin, joihin kiteytyy mainittuja tyylisuuntia määrittävä aatteellinen ääniydin puhtaimmassa muodossaan Brescian vienon kesätuulen yhä puhaltaessa niihin ajatonta romantiikkaansa.



Terve Giova, mistä X-Libriksessä oikein on kyse?
– Tarkoituksena on ollut jatkaa viime vuoden suosittua X-Rustin X-Libris-teemaa. Aikomuksenamme on järjestää kaikkiaan neljä kesätapahtumaa, jotka voi nähdä kuuluvaksi samaan elektronisen musiikin festariin; X-Librikseen. Paikkana arkkitehtuurisesti erittäin mielenkiintoisella, Turun kaupunginkirjaston vastavalmistuneella sisäpihalla sijaitseva Café Siriuksen terassi. Café Siriuksen kanssa yhteistyössä olemme saaneet sieltä mainiot puitteet alakulttuurin harjoittamiseen ja sen eri muotojen esittelyyn. Kesän ensimmäinen X-Libris valitettavasti jouduttiin perumaan huonon sään takia, mutta 3.7. järjestetty italo disco -ilta oli menestys sekä kävijämäärältään että tunnelmaltaan.

Entä omassa P.I.A.C.E.R.E.-setissäsi?
– Reilut 15 vuotta dance-musiikkia ja tekno-kulttuuria harrastaneena mielessä on muhinut jos jonkinlaisia ideoita tapahtumista, teemailloista, seteistä ja installaatioista. Useita 90's-paluubileitä kokeneena tarve asioiden tekemiseen toisesta näkökulmasta ja lähestymistavasta kasvoi yksinkertaisesti tarpeeksi suureksi idean esittämiseen turkulaiselle elektronisen musiikin yhdistykselle, X-Rustille, joka itse asiassa on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva kyseisen genren yhdistys. Tuumasta ryhdyttiin toimeen ja tässä nyt siis ollaan. Piacere on italiaa ja tarkoittaa "mukava tutustua", mutta myöskin "mielihyvää". Settini tuleekin toivottamaan kaikki avoimin mielin tallaavat ihmiset tervetulleiksi kuuntelemaan huolella valittua ja intohimolla soitettua eurooppalaista dance-musiikkia 90-luvulta. Yhteisenä päämäränämme olkoon hymy, sopu ja mielihyvä.

Miksi juuri italodance?
- Genre on mielestäni jäänyt Suomessa aivan liian vähälle huomiolle. Italodance ja italohouse edustavat itselleni jonkinlaista musiikillisen käsityötaidon, pienien äänipajojen ja tuottajatiimien suloista symbioosia. Laulumelodiat ovat tarttuvia ja mahtipontisia ja niiden romanttinen sfääri ilmenee ainakin italo disco -faneille yhtäläisyyksinä 80-luvun italialaiseen ja keski-eurooppalaiseen eurodisco-perinteeseen. Italodancessa on kuitenkin myös kyse rakkaudesta avaruusaikaan, koneisiin, uusiin äänimaailmoihin ja visuaalisiin konsepteihin, joka ulottuvat aina artistien stailaukseen ja kansitaiteeseen asti. Musiikki on hyvin mukaansatempaava; se tuoksuu Välimeren kesältä ja maistuu korskilta karhealta hiekalta, joka leijuu ilmassa hevosenlaukan lailla kulkevissa basso-kuvioissa.

Mitkä artistit ja labelit tulevat ilmentämään settiäsi?
- Tulen soittamaan musiikkia erinäisiltä labeleiltä, eri alatyylejä aina vuoteen 1997 asti läpi käyden sekä useita kymmeniä artisteja sivuuttaen. Musiikkia kuullaan ainakin Gianfranco Bortolottilta, Pieradis Rossinilta, Roby Arduinilta. Mario Fargettalta, Roberto "Robyx" Zanettilta, Mingardi-Vivaldi-Salani-tiimiltä, Maurizio Braccagnilta ja Roberto Gallo Salsottolta, Mauro Farinalta, F.p.i. Projectilta, Paolo Galeazzilta ja Maurizio Parafioritilta sekä Cremonini-Varola-Gilardi-tiimiltä, Giacomo Maioliniä unohtamatta. "Talleista" ainakin Media Records, Time Records , DWA, DUE, Blackbeard, SAIFAM, Energy, Italian Style, Blanco y Negro, Airplay, ZYX, 12inc, K-tel, Dance Pool taitavat näyttäytyä levypakissani.

Mitä haluaisit vielä sanoa ideasta ja illasta mahdollisesti innostuneille?
- Jos haikailet sielukkaan tanssimusiikin , iloisten ilmeiden ja hymyjen täyttämälle tanssilattialle, tämä on sinun iltasi.

Kiitos kommenteistasi!
- Kiitos.
Homegrove

Posts: 2,102

#7 • • Homegrove Further
Joutuu taas jättämään väliin kun on reissu Saimaan rannalle just tollon. :(

--
Forward thinking house music

endorfin

Posts: 11

#8 • • Edited endorfin
Nyt esittelyssä illan artisteista Ipe, jonka settien soittoajat ovat 17:50–18:40 ja 23:50–00:40:



Terve Ipe! Olet kuulunut jo pitkään X-Rust-yhdistyksen kantaviin voimiin. Miten tiesi aikoinaan löysi järjestöön?

- Muuttaessani Raumalta Turkuun 1996 huomasin nopeasti, että paikkakunnan kovimmat bileet elektronisen musiikin saralla järjestää X-Rust. Kävin useita vuosia säännöllisen epäsäännöllisesti heidän järjestämissään bileissä ja vähitellen erinäisten koukeroiden myötä opin tuntemaan bileitä järjestävän ydinporukan, joka saikin minut lopulta lähtemään mukaan yhdistyksen toimintaan. Jäsenenä X-Rustissa olen ollut luultavasti kuutisen vuotta. Olen myös X-Rust RY:n hallituksen varajäsen.

Olet ollut soittamassa useimmissa X-Libris-tapahtumissa. Mikä olisi vastauksesi, jos joku pyytäisi kuvailemaan X-Libriksen ilmapiiriä?

- X-Libristen tarkoituksena on tarjota X-Rustin normaalista musiikkitarjonnasta poiketen hieman leppoisampaa soundia. Alkuillasta lähdetään hyvinkin rennolla musiikilla liikkeelle, mutta meno vähitellen yltyy loppuiltaa kohden. Yleisenä musiikkilinjauksena voisi sanoa että X-Libiriksissä kuulee varsin sielukasta tanssimusiikkia laidasta laitaan, mutta selvänä erona esim. Ydintalvipuutarhaan meillä tanssitaan! Ilmapiiri vaihtelee alkuillan rennosta terassi-chillailusta loppuillan hurmokselliseen tanssikarkeloon. Kaikki ovat tervetulleita ja hyvä meininki on taattu!

Lauantaina 31.7. teemana ovat italodance, eurohouse, 80's synthpop ja r'n'b. Mikä on suhteesi näihin genreihin?

- Tavallaan juuri 80-luvun syntsapoppi ja disco ajoivat minut elektronisen musiikin pariin. Naivit sanoitukset, mukaansa tempaavat melodiat ja menevä biitti olivat se juttu joka kolahti. Vähitellen ajauduin myös housemusiikin pariin. Lähimpänä sydäntä 80-luvun lopussa olivat mm. Adamski, Hithouse, Inner City, DJ Fast Eddie sekä varsin monet Italohouse artistit. F.P.I. Projectin "Rich In Paradise" on edelleen ehkä kovin housebiisi jonka tiedän! ♥

Mitä ja ketä ajattelit tuoda illan seteissäsi esiin?

- Edellisen X-Libriksen tapaan soitan kaksi erillistä settiä. Ensimmäisessä setissä keskitytään rauhallisempaan ja melodisempaan 80-luvun syntsapopiin. Luvassa on varmasti muutamia klassikoita, mutta levylautaselle pääsee myös useita monelle kuulijalle entuudestaan varsin vieraita, tai ainakin unohdettuja helmiä.

-Toisen setin sisältö on vielä jokseenkin avoinna. Uskoisin soittavani ainakin 80-90-luvun taitteen Italohousea ja baleaarista housea. Upeita pianosäveliä ja heleää laulantaa rytmikkään housen tahdissa. Joukkoon eksynee muutakin letkeää soundia, mutta ei nyt ihan kaikkea paljasteta vielä.

Miksi lauantai-iltana Café Siriusta summamutikassa lähestyvän kannattaisi maksaa itsensä ja kaverinsa sisään illan bileisiin?

- Kirjastopiha jo sinänsä on varsin ainutlaatuinen bilepaikka Turussa ja tällä kertaa tarjolla on monipuolinen kattaus musiikkia jota ei turhan usein kuule Suomessa. Hieno terassi, rento ilmapiiri ja hyvä musiikki takaavat onnistuneen illan. Ja kukapa voisi vastustaa Café Siriuksen pizzasliceja hyvän oluen kera nautittuna!?


Kiitos haastattelusta ja erinomaista keikkaa!

- Kiitos ja tervetuloa!
Kalle Karvanen

Posts: 454

#9 • • Kalle Karvanen
Tästä vielä soittoajat:

17:00-17:50 LilPorridge
17:50-18:40 Ipe
18:40-19:30 Ojis
19:30-20:20 Matlåck
20:20-22:10 DJ G!iova Leoni
22:10-23:00 Matlåck
23:00-23:50 Ojis
23:50-00:40 Ipe
00:40-01:30 LilPorridge
endorfin

Posts: 11

#10 • • Edited endorfin
Kolmantena esittelyvuorossa illan esiintyjistä Ojis.


Morjesta Ojis! Minkälaisia mielikuvia ensi lauantaina, 31.7., järjestettävä kesän kolmas X-Libris saa sinussa aikaan?

- Ensi lauantaina pääsemme nauttimaan kauniista synasoinnuista, pianomelodioista sekä villisti sykkivästä bassosta.

Luulen, että näissä X-Libriksissä tullaan kuulemaan hyvin erilaisia settejä dj:iden välillä ja meno tulee varmasti olemaan vähintään yhtä kuuman kiihkeä kuin viime X-Libriksissäkin kesäkuussa. Eli siitä jatketaan mihin viimeksi jäätiin!


Ketä nimeäisit dj-esikuviksesi entä tuottajiksi ja labeleiksi, joiden diskografeja ja katalogeja uskollisimmin seuraat?

- Varsinaisia dj-esikuvia itsellä ei ole, mutta kuuntelen mielelläni settejä dj:iltä, joilla on hyvin monipuolinen musiikkimaku ja jotka osaavat vetää levypakista setteihinsä yllättäviäkin, mutta toimivia vetoja.

Mainittakoon niminä nyt vaikkapa pariisilainen dj Deep sekä turkulaiset Kalle Karvanen ja Ipe. Tällä hetkellä musiikki lähinnä sydäntäni on sielukas sekä diippi house, joten tuottajia/artisteja joita erityisen tarkasti seuraan, ovat juuri tuolta osastolta, kuten esimerkiksi Motor City Drum Ensemble, Kerri Chandler, Osunlade tai Larry Heard.

Uusia julkaisuja kuitenkin seuraan hyvin monipuolisesti house/tekno/acid/disco-osastolla sillä periaatteella tietenkin, että jos biisi toimii, se hankitaan, olipa sitten kyseessä tunnettu tai tuntematon tuottaja tai label.

Olet pitkän linjan vinylisti - mitä mieltä olet jo vuosikymmenen verran valloillaan olleesta digitaalisen julkaisumusiikin murroksesta?

- Aiheesta voisi varmasti keskustella pitkäänkin, mutta sanotaanko lyhyehkösti ja tylsästi, että digitaalinen media avaa uusia mahdollisuuksia.

Digitaalista mediaa käyttävälle dj:lle tämä tarkoittaa mm. sitä, että saat tarvittaessa täytettyä levypakin uunituoreilla julkaisuilla hyvinkin helposti ja nopeasti.

Kuten kysymyksestäsikin käy ilmi, soitan itse 100 %:sti vinyylilevyjä ja haluankin nähdä hieman vaivaa levykokoelmani kartuttamiseen. En pidä ajatuksesta, että kaikki pitää saada nyt, heti ja helposti.

Illan teemaan: mitä vastakaikuja sanat italialainen elektroninen musiikki, eurohouse ja Giorgio Moroder herättävät sinussa?

- Näistä tulee välittömästi mieleen italodisco variaatioineen, musiikillisesti loistava 80-luku, koukuttavat melodiat, pianoriffit sekä Moroderin synteettiset bassolinjat. Uskon, että tämän X-Libriksen musiikillinen suuntaus tulee olemaan helposti lähestyttävää ja ilmapiiriltään erittäin lämminhenkistä ja hyväntuulista.

Haluaisitko raottaa settiesi sisältöä?

- Levylaukkua en ole vielä ehtinyt pakkailla tulevaa viikonloppua varten (itseasiassa koko levylaukku on edelleen edellisen soittobakkanaalien jäljiltä toisaalla), mutta ensimmäisessä slotissani tullaan todennäköisesti kuulemaan pääasiassa hieman rauhallisempaa materiaalia 80- ja 90 -luvuilta. Toivon voivani tuoda yleisön tietoisuuteen hienoja kappaleita, joita yleisö ei välttämättä ole aikaisemmin kuullut.

Toisen slotin osuudessa tulen nostamaan tempoa ja soittamaan menevämpää saundia hienoine bassolinjoineen sekä pianoriffeineen.

Kiitos sinulle haastattelusta! Ja antoisaa keikkailtaa!


- Grazie e benvenuto!


Ojiksen soittoslotit sijoittuvat seuraavanlaisesti:
Ensimmäinen: klo 18:40–19:30
Jälkimmäinen: klo 23:00-23:50
masumi

Posts: 32

#11 • • masumi
Huomenna tänne!
purina

Posts: 154

#12 • • purina
Huomenna tiedossa jälleen mahtavat terassibileet Turun ihanassa kesässä!

--
I believe in all things that are pure.

endorfin

Posts: 11

#13 • • endorfin
Ciao LilPorridge!

Minkälaisen musiikillisen herkkupuuron ajattelit hämmentää lauantaisen tanssikansan iloksi?

- Ainekset on osittain tuttuja ja turvallisia unohtamatta kuitenkaan sekaan heitettyjä ylläreitä. Aluillan soitantanihan koostuu 80-luvun r'n'b kipaleista. Artisteista kuullaan mm. Cameo, S.O.S. Band, Sybil, Chaka Khan tunnetumpia mainitakseni. Illan tanssikliimaksiin johdattelee artistit kuten Krush, D-mob, Tony Carrasco, Adamski, Westbam yms. Eli varsin tiukkaa 80-90-lukujen klubisoundia.

Luonnehdi lyhyesti seuraavia illan teemaan liittyviä käsitteitä:

- piano: Grand Piano the only way to go
- diiva: Chaka Khan, diiva jo 70-luvulta lähtien
- keulakuvatytöt ja -pojat: Mitä meillä olisikaan ilman heitä? Toinen toistaan rumempia artisteja, jotka oikeasti osaavat laulaa.
- tuotantotiimit: Jokaisen keulakuvatytön ja -pojan takana on läjä läskejä studiovelhoja.
- Brescia: Noin 200000 asukkaan kaupunki Lombardiassa. Metalliteollisuuden lisäksi merkittäviä työllistäjiä ovat rahoitussektori ja turismi. Tuliskohan sieltä jotain muutakin?
- 80's r'n'b: Kuin kaksi marjaa: 2000-luvun ja 80-luvun r'n'b? Miten voi tyylilaji muuttua niin paljon.
- italialainen musiikki: Sanovat, etteivät italialaiset osaa tehdä musiikkia.
- Sheffield: Karusta ympäristöstä syntyy tulevaisuuden kulttuurin jättiläiset. Työttömyyskassan voimin.

Olet jo pitemmän linjan dj - mistä aineksista syntyy LilPorridgen näköinen mix-teippi?

- Alter egona soitan kaikkea mitä en teknominäni voimin voi soittaa. X-Libriksen seteissä kuullaan juurikin tätä linjausta. Siitä koostuu myös mix-teippini.

Yleisurheilun EM-kisojen aikaan; miten sinä virittäydyt ja valmistaudut setteihisi?

- Kisakuntoa vaatii myös tuleva viikonloppu. Verhot ja televisio kiinni, kylmää olutta jääkaapista, äänet kaakkoon, levyhyllystä klassikoita ja b-puolia levylautaselle.

Kertoisitko vielä, minkälaisen lisän X-Libris on mielestäsi tuonut suomalaiseen festivaalikesään?

- Yö, Mamba ja Eppu Normaali… Tarvitseeko minun enempää sanoa. Soitamme X-Libriksessä jokaista DBTL-artistin soittamaa biisiä kohden paremman kipaleen. Ehkä jopa liian helppo haaste.

Kiitos runsaasti ja loistavaa keikkaa!

- Kiitos, tavataan tanssilattialla.


LilPorridgen soitanta aloittaa siis huomisen festivaalin klo 17:00-17:50
sekä päättää illan klo 00.40->
matlåck

Posts: 137

#14 • • matlåck
Baleaarista. Alelaarista.
masumi

Posts: 32

#16 • • masumi
Olipahan pirskeet!

Koko illan tuli niin hyvää musiikkia, että olisi saanut olla koko ajan tanssilattialla, jos istumiseltaan vaan olisi ehtinyt.

Porukkaakin oli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet sisään. Harvemmin tällaista tilannetta tulee X-Rustin bileissä vastaan.

Kiitokset sekä vanhoille että uusille tuttavuuksille!

Korkokenkäjengi kiittää ja kumartaa.
pirpeli

Posts: 5,533

#17 • • Edited pirpeli
Todellakin!*aplodit* Mahtavuutta, jengiä ku pipoa("Sori me ei voida enää ottaa uusia ihmisiä sisään") ja musiikki oli NIIIIIIN hyvää!

Kesän kuumimmat bileet, ei mahda mitään.*sydän*
Terkuin,
Lippukassan täti-"portsari" :)

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

matlåck

Posts: 137

#18 • • matlåck
Huikeaa:) Oli tosi hauska soittaa.
ipe

Posts: 1,845

#19 • • ipe X-Rust / Holvi
aivan mieletön meininki. loistavaa musiikkia, niin paljon ihmisiä ettei kaikki enää edes loppuillasta mahtunu, hirveät tanssikarkelot ja jälleen sama ilmiö kun viimeeks: kaikki ihmiset piti hauskaa ja hymyili koko ajan.

kiitos ja kumarrus!

--
I am 100% certain that Elwira and Miss Jarea are just two sides of the same person and this whole thread is just a really good promotion/publicity trick. And this is a fact.
- jUSSi