U6 w/ DJ SVEN DOHSE (DE) & WHATYES live (DE)

  From until   Tickets 8€   Age limit: 20  
Kuudes Linja, Helsinki   Show map  
house, techno

SVEN DOHSE (Paloma Recordings, Bar25, Berlin), WHATYES live (Klangsucht, Berlin), Mekaanikko, J. Kusti


Berliini, maailman teknopääkaupunki. Joka puolella maailmaa tunnettujen huipputuottajien ja -deejiiden ohella kaupungissa on oma, paikallisempi teknoskenensä jonka huippunimet vetävät underground-klubit ja ulkoilmareivit täyteen ja pitävät bileet käynnissä aamuun, iltapäivään, iltaan, yöhön ja seuraavaan aamuun asti. Monet näistä loistavista DJ:stä ja liveartisteista ovat liki tuntemattomia Saksan ulkopuolella. U6-klubi tekee osansa tämän puutteen korjaamiseksi ja tuo Kuudennelle linjalle soittamaan Berliinin kovimpia paikallisia nimiä.

Ensimmäisen illan vieraina ovat syntyperäiset berliiniläiset SVEN DOHSE ja WHATYES. Oman nimensä lisäksi aliaksilla Don and Dirty, Greenman, Conzooma, Birdmilk, Glenn Pein tunnettu Sven on yksi kaupungin kiireisimmistä DJ/tuottajista jonka nimi UG-bileiden lineupissa on yleensä varma merkki siitä että porukkaa on tulossa ja paljon. Whatyes alias Wasja Stettner puolestaan on Klangsucht-kollektiivin jäsenenä vakiokasvo Golden Gate -klubin legendaarisissa Gegenkultur-illoissa, mutta keikkailee ahkerasti myös muualla. Wasjan livesetup on vaikuttava kokoelma klassista analogirautaa, eli mitään läppäriliveä ei ole todellakaan luvassa.

Berliini-tunnelman lisäämiseksi Kuudennen linjan valikoimiin saadaan tätä iltaa varten myyntiin CLUB-MATEta. http://en.wikipedia.org/wiki/Club-mate

http://www.svendohse.de/
http://www.myspace.com/svendohse
http://www.myspace.com/whatyesklangsucht

Sven Dohse Nation of Godwana -ulkoilmabileissä kesällä 2009:Whatyes live Butzke im Exil -bileissä keväällä 2009 (oli muuten helvetin kovat bileet, tätä settiä oltiin Kuilun kanssa tsekkaamassa ihan paikan päällä):


Whatyes live Fusion-festivaalilta 2008 (mp3):
http://www.megaupload.com/?d=6J2P14UO