GRAVEYARD PARTY IV - 30.04. & 01.05.2010

  From until   Age limit: 18   http://www.djproteus.com  
Kulttuuriareena Gloria, Helsinki  
, hard, industrial, jotain

DIARY OF DREAMS (GER), HANZEL UND GRETYL (USA), *THE TING* (UK), Turmion Kätilöt, Neuroactive, Proteus, Black Light Discipline, Throes Of Dawn, ErilaZ, Alek Szahala, aQi, Will Power, Bobo's Loco CarnevalGRAVEYARD PARTY IV - 30.04. - 01.05.2010


Vappu 30.04 line up:


DIARY OF DREAMS (GER)

*THE TING* (UK)

NEUROACTIVE

Black Light Discipline

Alek Szahala

Will PowerVappu Päivä 01.05 line up:


HANZEL UND GRETYL (USA)

Turmion Kätilöt

Proteus

Throes Of Dawn

ErilaZ

aQi

DJ Shades


Both Nights Hosted By BOBO'S LOCO CARNEVAL!!


TICKETS:

Presale tickets: Tiketti - www.tiketti.fi

LIMITED Two Days Early Bird Ticket: 35 euro
Two Days Ticket: 48 euro
One Day Ticket: 28 euro
Ticket price will be more from the door...

Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12 Helsinki
Perjantai klo: 21:00-04:00
Lauantai klo: 20:00-04:00
Light Jockey Simo
Screen By VJ Move
Light & Sound By Disco Enterprise & Gloria


"Neljännen Graveyard Partyn kunniaksi ulkomaisia esiintyjänimiä ja toinen päivä

Tällä kertaa vappuna (30.4. - 1.5.2010) järjestettävä Graveyard Party on ehdottomasti vuoden tapauksia sarjassaan. Kyseessä on eri musiikkigenrejä rohkeasti sekoitteleva tapahtuma, joka kerää saman katon alle mielenkiintoisen ryhmän samanhenkisiä ihmisiä. Graveyard Party tarjoaa kattauksen monipuolista herkkua electro-industrial-goth- ja metalligenrejen ja näihin liittyvän alakulttuurin nimissä. Tapahtumapaikkana toimii Helsingissä sijaitseva Kulttuuriareena Gloria.

Diary Of Dreams (GER) ja Hanzel und Gretyl (USA)

Tapahtuma tarjoaa molempina päivinä harvinaista herkkua, kun perjantaina päästään darkwave-musiikin syvimpiin sielunmaisemiin legendaarisen Diary Of Dreams -yhtyeen voimin ja lauantaina puolestaan tanhutaan tuonelan porteille Hanzel und Gretylin tuomiopäivän sointujen siivittämänä.

Nyt toista kertaa Suomessa nähtävä Diary Of Dreams maalaa mielesi mustalla ja hyväilee niskaasi silkkihansikkain. Tämä saksalainen pitkän linjan darkwave -artisti löytyy jokaisen itseään kunnioittavan, elektronista musiikkia kuluttavan tyypin arkistoista. Peruskiveltään synkkä ja raskaskin musiikki, muodostuu tanssittavaan muotoon kosketinosuuksien ja lumoavien äänimaisemiensa kautta.

New Yorkista on ponnistava toinen kalmaa hehkuva tähtönen, industrial-metalnimi Hanzel und Gretyl. Yhtyeeseen kuuluvat Rob "Kaiser Von Loopy" Lupie ja Betty "VAS" Kallas. Yhtye on ollut aktiivinen aina vuodesta 1993, jolloin alkuvoimana oli perustajiensa yhteinen näkemys tulevaisuuden maapallosta jota koneet hallitsisivat, ja näinhän siinä tavallaan on käynytkin jo. Hanzel und Gretyliä on usein luultu saksalaiseksi yhtyeeksi heidän saksankielisten sanoitusten ja saksalaistyylisten salanimiensä takia. Yhtye levyttää Metropol Recordsille ja viimeisin albumi (2008) kantaa nimeä "Zwanzig Zwölf". Kyseessä on Hanzel und Gretylin ensimmäinen Suomen-vierailu.

Proteus ja Black Light Discipline

Proteus, tuo DJ -toiminnan "mustalammas" voisi säteilemällään lavaenergialla pyörittää pariakin tulevaisuuden ekokaupunkia. Maailman parhaan Hard Dance DJ:n -titteli voi tuskin ampua kovasti ohi maalista, sillä Proteuksen live-karisma on todellakin vertaansa vailla. Kun tämä jo itsessään vakuuttava paketti yhdistetään tekniseen osaamiseen sekä lattiaan kuoppia nuijivaan soundiin, on luvassa tanssittavaa turpalöylyä laatutakuulla. Proteus kuuluu siihen suomalaiseen artistikatraaseen, joka tekee livekeikkansa pääosin ulkomaisissa tapahtumissa. Myös Proteus, kuten monet muutkin genren kiinnostavista artisteista, on määrätty Osasto-A:lle, joten luvassa lienee uutta julkaisua lähitulevaisuudessa.

Black Light Discipline (BLD) voi olla suurelle yleisölle vielä osin tuntematonkin tapaus, joten korjataan tilannetta hieman. Bändin tuotannossa yhdistyvät salakavalasti eri musiikkigenrejen herkut hopeavadilla tarjoiltuna, mutta pääroolia vetävät kuitenkin komeat konetaustat ja kosketinosuudet . Vuodesta 2005 lihaisaa keitostaan kokanneen electro-metal -yhtyeen tuotannollisiin saavutuksiin kuuluvat tähän mennessä kaksi EP:tä, yksi single + video kappaleesta "Tides" sekä pitkäsoitto, joka kantaa nimeä "Empire" (2008). Yhtyeen julkaisuista vastaa myös seuraavan touhupaketin osalta Osasto-A. Vuosi 2010 lupailee BLD:ltä uutta singleä videoineen ja tuoretta kokopitkää, tiukkoja live-esiintymisiä unohtamatta.

The TING (UK) ja Turmion Kätilöt

Miss Zoe Hart, a.k.a. "The Ting", on syntisen konepaahdon kruunaamaton kuningatar. Elämäntyö maailman suurimman, englantilaisen "Torture Garden", fetish/kinky -klubin DJ:nä.
Lavalla The Ting jättää jälkeensä joka ainoan naispuoleisen DJ:n, ei siis naurettavaa kuulokepatsastelua, vaan kyltymätöntä energiaa ja puhdasta cyberpunkkia.

Diskometallia helvetinporteilta. Nuo Joulupukin pirulliset serkut, Turmion Kätilöt, ovat jälleen luomassa pakanallista tuomiopäivän tunnelmaansa juhlillamme. Kun sanallinen nyrkki möykyttää, siinä läski tummuu ja muukin. Tämän kätilöopiston synnytysvalmennuksessa opetetaan ja kuritetaan, joten sinäkään et ystäväiseni siltä tule säästymään, etkäpä edes halua.

Neuroactive

Meillä on ilo ja suuri kunnia saada yksi legendaarisimmista ja menestyneimmistä suomalaisista industrial/EBM/Techno Pop artisteista esiintymään vappuaattona 30.04 Graveyard Partyihin! Neurocative on tahkonut Suomen ja maailman indu/goth rintamalla jo vuodesta 1991 ja Neuroactiven viimeisimmästä keikasta joka oli Detroitissa on kulunut jo kuusi vuotta. Soundi on muuttunut matkan varrella ja upouuden Antidote albumin myötä kuljetaan Techno/Synth Pop soundien maailmassa.

Throes Of Dawn

Throes of Dawn esittää Graveyard Party IV -tapahtumassa uuden levyn kokonaisuudessaan. Raskaita tunnelmia leveällä pensselillä jo 16 vuoden ajan maalannut Throes of Dawn julkaisi helmikuussa kauan odotetun ja myös kriitikoiden ylistämän The Great Fleet of Echoes -albumin. Yhtyeen musiikkia voisi kuvailla melodiseksi dark metalliksi, jossa tunnelmaa kasvatetaan
ennakkoluulottomasti progressiivisilla ja psykedeelisillä sävyillä. Throes of Dawnin esiintyminen Graveyard Party IV:ssä tulee olemaan poikkeuksellinen, sillä luvassa on harvinainen ilta, jolloin yhtye esittää uuden albuminsa livenä alusta loppuun!!
Luvassa on lisäksi paljon muutakin ja ohjelma päivittyy edelleenkin. Edellä mainittujen hullutusten lisäksi maniaa, depressiota ja hyvää meininkiä kylvävät loistavat DJ't aQi (Kuroshio), Will Power (mm. Bomfunk MC's) ja DJ Shades (Beati Mortui) sekä livepuolella Alek Szahala ja ErilaZ.

ErilaZ, tuo industrialin uusi lupaus, siittää folkin ja industrialin äpärälapsia, jotka on ehdottamasti tarkistettava huolella ennen luovutusta. ErilaZin taustalta löytyy muistakin yhteyksistä tuttuja henkilöitä.

Freeform- ja hardnrg-musiikkia tuottava Alek Szahala on osa lahtelaista Finrg-levymerkkiä, ja lukeutuu suomalaisen freeformin tärkeimpiin nimiin. Hän on tuottanut musiikkia myös englantilaisille Nu Energy, Electronica Exposed ja Camel Records-levymerkeille. Erityistä suosiota Alek Szahala on saavuttanut Australiassa, missä hänellä on ollut lukuisia esiintymisiä. Suomen ja Australian ohella Alek on keikkaillut mm. Kanadassa ja Japanissa.

Molempina iltoina tullaan näkemään toinen toistaan kiinnostavampia esiintyjiä, niin live- , kuin DJ-kentältäkin. Kokonaisuudessaan kaksi tehokasta iltaa tulevat tarjoamaan ohjelmaa yli kymmenen eri esiintyjän / esiintyjäryhmän voimin. Tapahtuman esirippu avautuu äärimmilleen h-hetken lähestyessä. Kiirehdi sisko - veli, jotta paikka näihin bakkanaaleihin olisi sinun."

- Toni BLD & Proteus Xxx


www.diaryofdreams.de
www.theting.net
www.hanzelundgretyl.com
www.adifferentdrum.com/neuroactive
www.djproteus.com
www.bld.fi
www.turmionkatilot.com
www.throesofdawn.com
www.alek.szahala.com
www.myspace.com/kuroshiomusic
www.erilaz.net
http://nk.hel.fi/gloria/