BUJASHAKA

  From until   Tickets 8€   Age limit: 18   http://www.bujashaka.net  
Ravintola Kairo, Kotka  
disco, house, soul, jotain

Maria Gasolina, Mekaanikko, Tipa Hiihtopipo, Plauge, Artelmis, Timbuktor

BUJASHAKA
SuomiSpecial Ilta!

Ravintola Kairo
12.3.2010
21:00 – 04:00
Liput 8€
K-18

Äänentoisto : HAD Audio
Valotekniikka : AK Sound and Music Service
Valosuunnittelu ja toteutus : Silto Lights
Erikoistehosteet : Pyroman
Valokuvaus : Sessions2

Ennakkoliput POMP Divarista, Populuksen vierestä!

maria_pien.jpg

Maria Gasolina

Vihdoin Kotkassa!

Maria Gasolina on helsinkiläinen brassi-afrobeat-skahumppa-orkesteri, joka esittää suomeksi laulettuna tanssittavaa rytmimusiikkia maailmalta. Kaksi vuotta sitten yhtyeeltä ilmestyi riemukas esikoisalbumi “Se jokin”, keräten runsasta radiosoittoa ja positiivista huomiota pääkaupunkiseudun medioissa.

Toinen pitkäsoitto, “Mä olen sun” (2008) esittelee edellisen levyn tapaan brasilialaisia pop-klassikoita suomeksi. Levyltä lohkaistiin myös seiskatuumainen vinyylisingle “Kaipuusamba”.

2001 perustetun Maria Gasolinan ohjelmisto on pääasiassa brasilialaista musiikkia, mutta esimerkiksi myös Lily Allenin, Molokon, Blondien, Manu Chãon ja Femi Kutin musiikkia on versioitu suomeksi. Yhtyeen livekeikkojen tavaramerkiksi on vakiintunut niveliäliikuttava rytmiralli jonka orgaanista kutsua on vaikea vastustaa.

("Maria Gasolina" on brasilialaista slangia, ja tarkoittaa tyttöjä, jotka deittaa vaan autoilijoita. )


plauge_pien.jpg

Plauge

Plauge on ryhmä tamperelaisia dj:tä, jotka pitävät hyvästä musiikista ja hyvistä bileistä. Plauge on kahdeksan vuoden ajan vienyt eteenpäin paikallista klubiskeneä eteenpäin, monipuolisella tavallaan. Crossover on kuvaavin sana Plaugen toiminnalle. Haasteena on saada undergroundia valtavirtaan ja päinvastoin, ikään kuin myydä jääkaappeja eskimoille. Mikä tahansa musiikkityyli 12-henkiselle ryhmälle ei ole tuntematon - On turha puhua genreistä, kun puhutaan Plaugesta. Hyvät bileet syntyvät joka kerta juuri sen hetken tunnelmasta.

Off The Hook-klubi on Plaugen suosituin klubi-ilta, joka voittti parhaan klubin palkinnon Funk Awards 2008 -gaalassa. Off The Hook on enemmän rock-konsertti, kuin perinteinen klubi-ilta. Plaugen dj:t saavat aina ihmiset pitämään helvetin hauskaa pitämällä itse helvetin hauskaa. Off The Hookin tiimoilta Plaugen dj:t ovat kiertäneet ympäri Suomea, mm. viime kesän RMJ-festivaaleilla, jossa yksi lava oli kokonaisen päivän "Off The Hook".

Plaugen dj:t ovat innoissaan tulossa Kotkaan näyttämään Tamperelaisen juhlimisen mallia (mistä taitaa Rico Tubbsin vierailun jälkeen olla kotkalaisilla ihan hyvä käry...) - ja myös erittäin innoissaan illan muusta musiikkiannista, johon he aikovat myös vastata omalla tavallaan.

mekaanikko_pien.jpg

Mekaanikko ja Tipa Hiihtopipo

Tipa Hiihtopipo on pitkän linjan levykeräilijä ja vanhan rytmimusiikin ystävä, joka on tuttu myös Bassoradion sunnuntai-illan rytmimusiikkiin keskittyneestä Hiihtopipo & Kavallus show'sta. Vanhan ulkomaisen funkin, jazzin ja soulin ohella Tipan levyhyllystä löytyy myös kattava kokoelma vanhaa suomalaista jazzia, groovea ja iskelmää.

Bassoradion Rytmisektori-ohjelman vetäjänäkin tunnettu Mekaanikko on kuuluisa monipuolisesta selektiostaan joka ulottuu Berliini-teknosta Suomi-iskelmään. Juhannustanssit-miksaussarja on tehnyt 30-60-luvun suomalaista tanssimusiikkia tutuksi nuoremmallekin sukupolvelle ja We Love Helsinki -tanssien vakiovieraana Mekaanikko on ollut mukana käynnistämässä vanhan iskelmän uutta nousua.


arttu_timo_pien.jpg

Artelmis ja Timbuktor

Artelmis (Arttu Tuominiemi) ja Timbuktor (Timo Alho) aloittivat levyjen soittamisen Kotkan Hovinsaaren ghetossa sijainneen (sittemmin liekkeihin leimahtaneen) Ravintola Heinähatun kellarissa. Panasonicin muovisella vinyylisoittimella, kannettavalla cd-soittimella ja Thomannilta tilatulla 50€:n mikserillä, he tuuttasivat ulos aktiivikaiuttimista uusimpia rytmejä ja päräyttävimpiä klubibängereitä.

Tekniikka on parantunut, mutta asenne on pysynyt samana. Artelmis ja Timbuktor ovat sittemmin hoitaneet tiskijukkien virkaa mm. Asan lämppärinä, Puikon lopettajaisissa ja monissa klubi-illoissa. He olivat myös vuosituhannen alussa, erinäisissä kyseenalaisissa paikoissa, vaikuttaneen Subsidiary-klubin kantavia voimia.

Bujashaka SuomiSpecial -illassa Artelmis ja Timbuktor soittavat erikoissetin Love-Recordsin tuotantoa.

__________________________________________________


“Olen puhunut utopiaa.

Teenkö sen tietoisesti vai en, on minulle samantekevää, teille ehkä ei. Mutta enhän minä mikään fakiiri ole? Minun puukkoni pysyy tupessa. Systeemi tarjoaa ainoastaan sitä mistä se katsoo olevan hyötyä. Koska se on sidottu rahaan ja rikoksiin, jota tehdään ihmisiä kohtaan hyvinvoinnin katveessa. Ryhtykäämme toisiimme! Vääntäkäämme rajut sambat nyt ja täällä Pohjolassa! Voiko yhteiskunta joka tekee eron rikkaan ja köyhän, valkoisen ja tumman, isännän ja vuokralaisen, opettajan oppilaan välillä uudistaa itseään? Onko se innostunut uudistamisesta vai onko se vain kiinnostunut ärsykkeiden poistamisesta?

Tarvitsemme uutta ärsyttävää sukupolvea, uutta sukupolvea joka on irronnut, kreisi, järjetön, seksuaalinen, vihainen, lapsellinen ja hullu! Me tarvitsemme ihmisiä, joilla ei ole muuta menetettävää kuin ruumiinsa. Hurja sissiteatteri on käynnissä. Näyttämö on katu tai porstua mutta sinä ihminen olet näytelmän tähti ja sinä teet!

Tahdon tällä sanoa, että vitsit ovat kuolleet. Voin puhua vain totta ja totta. Menneestä bohemian kaudesta olemme siirtyneet optiseen ja psykedeleeliseen kauteen, liikkeen, silmän ja korvan avoliittoon. Toiminta on tahtomista ja päinvastoin. Olen vakuuttunut, että maanalainen liike kasvaa tarpeesta toteuttaa itseään. Tämän voi todeta Jerry Cottonin pistoolia pohtivasta esseestä. Siinä hän nasevasti toteaa: “Siihen on tarttunut nykyajan henki! Se tahtoi osallistua!”

Kuten näemme niin olemme. Elämme silmän aikaa. Pyjamatanssit ja viina eivät ole kumouksellisia asioita. Halifaxin kreivikunnan loordi on aikoinaan lausunut: “Mikäli joku tässä yhteiskunnassa alkaa puhua asioista niiden omilla nimillä, hänet todennäköisesti isketään katuun yhteisön vihollisena.” Tiedostan miehen tarkoitusperän, en suostu allekirjoittamaan kuolemantuomiota tänä päivänä. Minä laulan laulua joka päättyy legendaarisiin sanoihin: “rakastan sinua beibi” Tästä on kysymys...

Ymmärrän että hetki on lyönyt! Ihmisen on noustava televisiostaan ja nähtävä kasvonsa. Siitä alkaa toiminta, aivot vapahtuvat sinun sydämessäsi ja sinä rakastat. Tälläistä on sissisota. Jokainen tekee hommansa, eri tyylien sinfonia, vallankumous perheen joka jäsenelle, jokaiselle oma vieraantumisensa. KAIKKI ON RUNOUTTA!”

-Markku Into
v. 1968
-Bujashaka
v. 2010