Basso Festival 2009

  From onwards  
(Unknown), Helsinki

basso_festival_2009_NET.jpg

Basso Festival 2009

Bassoradio juhlii viisivuotistaivaltaan laajennetulla Basso Festival- kaupunkifestivaalilla 5.-6.6.2009.

"Basso Festival on yhdistelmä paikkoja ja tapahtumia. Monimuotoinen festivaali kokoaa yhteen skeittauksen Kiasmalla, lämminhenkisen ja intiimin ilmaiskonsertin Koffin puistossa, sekä komeilla visuaaleilla projisoidun Suvilahden sisä- ja ulkolavoineen. Artistit ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia, sekä suomalaisia että ulkomaisia elektronisen ja rytmimusiikin nimiä.”
- Ville Tikkanen, Bassoradion kanavajohtaja ja festivaalin vastaava tuottaja.

Kesäkuun alussa on kulunut tasan viisi vuotta siitä, kun Suomen ainoa urbaanin musiikin radiokanava Bassoradio aloitti lähetyksensä. Tätä juhlistaakseen Bassoradion takana oleva Basso Media järjestää viime vuoden tapaan Basso Festival -nimisen festivaalin, nyt suurempana ja laajentaen uusille tapahtumapaikoille. Viime vuonna festivaali keräsi noin 10 000 hyväntuulista kävijää ilman yhtään järjestyshäiriötä.

Festivaali käynnistyy pre-partyillä jo 28.5 torstaina Virgin Oilissa, kun kanadalainen Justicen ja Soulwaxin ohella nykypäivän kuumimpiin elektrohouse-nimiin kuuluva MSTRKRFT saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen.

Itse festivaalin perjantaipäivä alkaa Bassoradion deejiiden komppaamalla, Suomen Rullalautailuliiton kanssa yhteistyössä tuotetulla skeittaustapahtumalla Kiasman edessä, jossa on design-rampin avajaiset ja Ès game. Tiedossa upeita palkintoja ja maailmanluokan skeittausta.

Perjantain iltatapahtuma pidetään Suomen parhaalla äänentoistolla varustetussa Redrum-yökerhossa, pääesiintyjänään newyorkilainen Chairman MAO.

Lauantaina brunssin voi siirtää Sinebrychoffin puistoon, jossa päivän kestävä uuden musiikin ilmaiskonsertti vietetään riemukkaissa pikniktunnelmissa kello 12.00 alkaen. Kallisarvoinen puisto on pidettävä siistinä, ja siksi roskien keräys järjestetään talkoohengessä; jokaisesta täytenä palautetusta roskapussista saa palkinnon. Puiston lavalle nousevat esiintymään mm. Asa ja Jätkäjätkät sekä Reino Nordin Dynamic Duo.

Puistosta on ennakkolipun ostaneille järjestetty “Basso Party Boat” non-stop laivakuljetus suoraan Suvilahteen. Merimatkaa tahdittavat luionnollisesti Bassoradio Dj:t.

Iltatapahtuma järjestetään Suvilahden vanhassa kulttuurimilijöössä, jossa esiintyjiä nähdään sekä Sähköpihan että Voimalan lavoilla. Tämä maksullinen iltatapahtuma tuo Helsinkiin useita ulkomaalaisia huippunimiä, kuten Annie, Kavinsky, The Whip, Cicada, Holy Ghost!, Dj Rupture, A1 Bassline ja Beardyman. Sähköpihan lavalla nähdään kesäillan aikana useita livebändejä, kun taas tunnelman lämmetessä polkaisevat dj:t illan käyntiin Voimalassa. Tapahtumassa on käytössä suomessa ensimmäistä kertaa Co2 tykit, joilla tanssilattian lämpötila pystytään laskemaan hetkellisesti -20C. VJ ryhmä Xploitec rakentaa paikalle myös suomessa ennen näkemättömän esiintymislavan ja projisointi installaation yhdistelmän, The Cuben. Tämän lisäksi VJ projisoinnit käsittävät lukuisia valkokankaita sekä Voimalan ulkoseinän.

Basso Festivalin ydin on tuoda kaupunkilaisille uusia elämyksiä ja tapahtumia heidän kotiympäristöönsä tarjoten mahdollisuuden tutustua uusiin artisteihin, ilmiöihin ja tekijöihin.

Liput:

Torstai 28.5.2009:
Virgin Oil Co. Tiketti: http://www.tiketti.fi/tapahtuma/4381

Perjantai 5.6.2009:
Kiasma, ilmainen.
Redrum, 9€ (ovelta)

Lauantai 6.6.2009:
Sinebrychoffin puisto, ilmainen
Suvilahti, 25€ Ennakkot (Sisältää laivakuljetuksen Nosturi – Suvilahti) Tikettistä. Ennakkomyynti alkaa maanantaina 18.5
Suvilati, 29€ (ovelta)[b/]

Festivaalin ohjelma:

TORSTAI 28.5 (pre-party)

Virgin Oil Co. 22.00 -04.00
- MSTRKRFT (CAN)
- Rico Tubbs
- Boner Brigade

PERJANTAI 5.6

Kiasma:
14.00 ES Game of Skate Helsingin karsinta Manskun patsaalla
16.00 ES Game of Skate Finaali Manskun patsaalla
18.00 - 20.00 Etnies Minirampin avajaiset:
Tapahtuman juontaa Anssi Paukkunen.
14.00 - 20.00 Musiikista vastaa Bassoradio Dj`s

Redrum:
22.00 - 04.00 Basso Festival at Redrum
- Dj Chairman Mao (Ego Trip, New York)
- Gucci Time Dj`s

LAUANTAI 6.6


Sinebrychoffin puisto:
12.00 - 18.00
- Clement Marfo and The Frontline
- Asa ja Jätkäjätkät
- Reino Nordin Dynamic Duo
- The Capital Beat
- Zebra and Snake

Suvilahti (Voimala ja Sähköpiha):
18.00 - 04.00

- Annie (NOR)
- The Whip (UK)
- Cicada (UK)
- Beardyman (UK)
- Kavinsky (FRA)
- Dj Rupture (USA)
- Holy Ghost! Dj Set (USA)
- A1 Bassline (UK)
- Top Billin Dj:t
- Rico Tubbs
- Pintandwefall
- Manna

Artisti esittelyt:

mstrkrft.jpg
MSTRKRFT (CAN)
Justicen ja Soulwaxin ohella nykypäivän kuumimpiin elektrohousenimiin kuuluva MSTRKRFT esiintyy Basso Festivalin ennakkoklubilla toukokuussa. Sensaatiomainen, maailman suurimpia festivaaleja kiertänyt kanadalaisduo julkaisi upouuden levynsä maaliskuussa ja tulee nyt tekemään Suomen debyyttinsä Virgin Oiliin 28.5.
http://www.myspace.com/mstrkrft

annie.jpg
Annie (NOR)
Vuonna 2004 Norjalaiskissa Annie ravisteli perinteistä poppia elektronisilla biiseillään Chewing Gum ja Heartbeat. Nyt uudella levyllään “Don't Stop” nainen on palannut luottotuottajansa T.A. Kaukolammen luokse ja tuloksena on popin rajoilla upeasti keikkuvia elektronisia tanssiraitoja. Remixejä biiseistä on tehnyt muun muassa Fred Falke.
http://www.myspace.com/anniemusic

cicada.jpg
Cicada (UK)
Nelihenkisen brittibändi Cicadan musiikillinen tyyli koostuu elektrohousesta ja oikeista instrumenteista yhdistettynä islantilaisen Heidrun Bjornsdottirin vokaaleihin. Maittava sekoitus tuo mieleen aineksia Blondiesta ja The Sugarcubesista. Maailmanlaajuisen keikkailun ohella bändi on tehnyt paljon tilattuja remixejä esimerkiksi Depeche Modelle ja New Orderille. Uusin albumi Roulette julkaistaan Toukokuun aikana.
http://www.myspace.com/cicada1

kavinsky1.jpg
Kavinsky (FRA)
Vincent Belorgey aka Kavinsky on ranskalainen electrohouseartisti, jonka innostus musiikkiin löytyi vuonna 2003 parhaan ystävän, Mr. Oizon kannustuksesta. Ilman minkään tason musiikkitaustaa ponnistava Kavinsky luo äänimaailmoja, joissa yhdistyvät niin videopelit kuin 80-luvun leffatunnaritkin. Reseptin toimivuutta todistaa vuonna 2007 tehty maailmankiertue Daft Punkin, The Rapturen ja Justicen kanssa. Uusin Kavinskyn julkaisu on ep “Blazer” viime vuodelta.
http://www.myspace.com/kavinsky

whip.jpg
The Whip (UK)
Karheat laulumelodiat ja biisien poppimaiset rakenteet erottavat positiivisesti manchesterilaisen The Whip -yhtyeen perinteisestä tanssimusiikista. Elektronista discohousea soittavan bändin raita “Trash” oli viime vuoden kovin eurooppalaisen indie-kansan päät sekoittava tanssilattiabiisi New Ordermaisella tunnelmallaan. Vuonna 2006 perustettu bändi sisältää kolme miestä ja tulisen naisrumpalin. Debyyttialbumi “X Marks Destination” tuli ulos keväällä 2008.
http://www.myspace.com/thewhipmanchester

holyghost.jpg
Holy Ghost! (USA)
Muun muassa Kitsune ja DFA- levymerkeille signattu Brooklynilainen tuottajakaksikko Holy Ghost! kerää kehuja blogeissa pallon ympäri. Musiikissa kuuluu ihastus syntetisaattoreihin, harvinaisempiin discosoundeihin ja vanhoihin tuottamistekniikoihin. Remixejä duo tekee tämän päivän ajankohtaisimmille artisteille, kuten Managementille, Cut Copylle ja Mobylle.
http://www.myspace.com/holyghostnyc

marfo.jpg
Clement Marfo & The Frontline (UK)
Clement Marfo on sukujuuriltaan ghanalainen Lontoossa asuva nuori hiphop/rap artisti, joka nousi kotimaansa hypeen uptempoisilla biiseillään ja energisillä keikoillaan seitsemän henkisen “Frontline” -nimisen bändinsä kanssa. Kokoonpano lisää perinteiseen hip hoppiin mausteita soulista, indiestä ja funkista. Biisinsä itse kirjoittavan Clementin ensisingle “Fresh Starts” julkaistiin viime syksynä ryhmän palattua pitkältä kiertueeltaan Brittein saarilla ja ulkomailla.
http://www.myspace.com/clementmarfo

a1.jpg
A1 Bassline (UK)
Partyshank-tuottajaduon toisen jäsenen Christian Shankin sooloprojekti, musiikkiblogien lemmikki A1 Bassline tarjoaa kuulijoilleen erityisen tanssittavaa bassline house-soundia, jonka voisi sanoa ammentavan myös powerpop-, jungle- ja grime-tyyleistä unohtamatta päällimmäisenä tuhteja bassolinjoja. Essexissä syntynyt 21-vuotias on loistava esimerkki nettihypellä saadusta menestyksestä.
http://www.myspace.com/a1bassline

beardyman_int_f.jpg
Beardyman (UK)
Beardyman on hupaisa parrakas beatboxaava mies, joka on voittanut lukuisia alansa kilpailuja, viimeisimpänä vuoden 2009 Breakspollin Vuoden Mc/vokalisti-tittelin. Beardymanin yhdistää seteissään viihdyttävästi yleisön kanssa kommunikoinnin ja klubimeiningin soittaen hetkessä improvisoiduista biiteistä loopattuja, hienosti tuotetun kuuloisia biisejä.
http://www.myspace.com/beardyman

_img_rupture.jpg
Dj/Rupture (USA)
Jace Clayton a.k.a. Dj Rupture on Brooklynista kotoisin oleva dj, tuottaja, levy-yhtiö Dutty Artzin omistaja ja musiikkiblogi “Mudd Up!”:n ylläpitäjä, joka aloitti uransa viime vuosikymmenen lopussa. Rupture on bassovisionääri, jonka intensiivisissä kolmia levareita hyödyntävissä seteissä voi kuulla vaikutteita esimerkiksi hiphopista, reggaesta, technosta, ja breakbeatistä.Viimeisin julkaisu on vuonna 2008 päivänvalon nähnyt mixtape, dubsteppiä ja ambientmaisia äänimaisemia edustava “Uproot”.
http://www.myspace.com/deejayrupture

mao.jpg
Chairman MAO (USA)
Chairman MAO on New Yorkilainen pitkän linjan hiphop-, breakbeat- ja funk-dj, joka toimii myös journalistina, kirjailijana, muusikkona ja tv-tuottajana. Mies julkaisi alkuvuodesta harvinaisia discofunk- ja soulhelmiä pursuavan “Run For Cover 2” tupla cd -remixalbumin yhdessä japanilaisen Dj Muron kanssa. Aiemmasta tuotannosta voidaan mainita muun muassa Citizen Kanen kanssa tehdyt kaksi laajalti arvostettua mix-cd:tä “Selects 001” ja “The Greatest Part”.
http://www.myspace.com/chairmanmaonyc

reino.jpg
Reino Nordin Dynamic Duo
Reino Nordin Dynamic Duo säväyttää ilmoille aurinkoista folkia, reggaesävyjä ja soulin havinaa, juuri kuten vain Reinolta voi odottaa. Yhdessä veljensä Boriksen kanssa Reino esittää pääbändinsä Reino & the Rhinosin biisejä yllätyksiä unohtamatta.
http://www.myspace.com/reinoandtherhinos

asa.jpg
Asa ja Jätkäjätkät
Kantavan uran tehnyt suomirap -artisti Asa on voittanut kuluneen vuoden aikana albumillaan “Loppuasukas” lukuisia palkintoja niin Basso Awardseissa kuin Femma- ja Emma gaalassakin. Roihuvuorelaisen Asan nykyinen musiikkityyli on rapea ja ajatuksia stimuloiva yhdistelmä ympäristö- ja kulutusyhteiskuntakriittisiä lyriikoita sekä folk- ja reggae -mausteita.
http://www.myspace.com/asamasa

pint.jpg
Pintandwefall
Ääni ja Vimma kilpailusta vuonna 2007 yleisön tietoisuuteen kirinyt vantaalainen tyttöbändi Pintandwefall on pysynyt kiireisenä lyhyen uransa alusta asti. Heidän toinen albuminsa “Hong Kong, Baby!” ilmestyi jo alkuvuodesta 2009. Tämä Spice Girlsiä esikuvanaan pitävä neljän hengen orkesteri soittaa ylätempoista indie/garagerockia riemastuttavalla punk- tyttöenergialla ja mikä tärkeintä, myy keikoillaan merenneitoaiheisia tarratatuointeja.
http://www.myspace.com/pawf

topbillin.jpg
Top Billin
Helsingin kreisibailauskansan ykkösbileet tarjoava Top Billin dj-kollektiivi on tasaisesti kasvattanut fanikuntaansa ympäri maapalloa, toimien muun muassa M.I.A:n lämppärinä artistin Kanadan kiertueella. Tulevana kesänä Top Billin on bookattu esiintymään useilla ulkomaan keikoilla Kiinasta Australiaan. Viime syksynä julkaistu Sexy Time-ep on ollut laajan hehkutuksen kohteena ilmestymisestään saakka.
http://www.myspace.com/topbillinmusic

manna.jpg
Manna
Manna teki debyyttinsä vuonna 2007 albumillaan “Sister”, joka esitteli kansalle tyylikkäitä ja pakottamattomia folk-pop-rock melodioita. Uudelle syksyllä julkaistavalle albumilleen Manna on ottanut tuottajakseen norjalaisen elektropop-tähti Annien levyllä puuhailleen T.A. Kaukolammen, ja bändiinsä Joensuu 1685:stä tuttuja muusikoita. Ensimmäinen single uudelta elektronisemmalta levyltä julkaistaan toukokuussa.
http://www.myspace.com/mannamariam

capitalbeat.jpg
The Capital Beat
The Capital Beat on espoolainen vuonna 2007 perustettu kahdeksanhenkinen bändi, jonka musiikki ammentuu alkuperäisestä skasta, reggaesta ja soulista. Bändi on ollut jatkuvassa nosteessa alusta asti, viimeisimpiä sulkia hattuun oli alkuvuodesta 2009 Femmagaalan “Parasta Juuri Nyt”- palkinto. Äskettäin Euroopan kiertueelta palanneen oktetin albumillekin on löytynyt julkaisija, berliiniläinen uraa uurtava ska-label “Pork Pie”.
http://www.myspace.com/thecapitalbeat