Finland-Russia Music Convention

  From until   Tickets 45€   Age limit: 18   http://fr-convention.com/  
Ravintola Nousu, Helsinki

Amatory (Rus), Koma (Rus), RinneRadio, Iconcrash

Finland - Russia Music Convention on Helsingin ravintola Nousussa lauantaina 19.5.2007 järjestettävä suomalaiseen ja venäläiseen musiikkiteollisuuteen ja kulttuurivientiin keskittyvä tapahtuma. Musiikkivienti ja -tuonti Venäjälle ja Suomeen on ollut toistuva puheenaihe suomalaisessa musiikkiteollisuudessa. Finland - Russia Music Convention on ensimmäinen Suomessa järjestettävä tapahtuma, jossa alan ammattilaiset kohtaavat ja pohtivat alan tulevaisuutta niin kulttuurin, kuin musiikkiteollisuudenkin näkökulmista. Tarkoituksena on kartoittaa mitä mahdollisuuksia suomalaisella musiikin ammattitaidolla on Venäjällä ja päinvastoin, sekä avata erilaisia näkökulmia maittemme väliseen kulttuuriyhteistyöhön. Avainsanoina onkin kontaktien luominen sekä verkostoituminen.

Suomen musiikkiteollisuus elää vahvaa nousukautta. Kulttuurivienti- ja tuonti liittyy olennaisesti myös hallitusohjelman kulttuuripolitiikkaan ja näkyvissä oleva noususuhdanne luokin omat odotuksensa ja vaatimuksensa suomalaiseen musiikkiteollisuuteen. Myös kauppa- ja teollisuusministeriö noteeraa luovan talouden, sisältäen musiikkiteollisuuden, yhdeksi varteenotettavimmaksi tulevaisuuden toimialaksi. Jatkuva kehittyminen vaatiikin uusien markkina-alueiden hallintaa ja kykyä tehdä tiiviimpää yhteistyötä luoden vuorovaikutusta alan toimijoiden, musiikin ja asiakkaiden välillä.

Finland - Russia Music Convention koostuu päivä- ja iltaohjelmasta. Päiväohjelmassa kuullaan mielenkiintoisia luentoja ja paneelikeskusteluja, joista vastaavat Suomen ja Venäjän välillä vuosia työskennelleet henkilöt ja organisaatiot mm. Minna Huuskonen (FIMIC), Tapio Korjus (Rockadillo Records) sekä Juha Mattila (Welldone).

Finland - Russia Music Conventionin iltaohjelmassa esiintyvät venäläiset Koma ja Amatory sekä kotimaiset Iconcrash ja Rinneradio.

Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman kotisivuilta:

http://www.fr-convention.com