ALEXANDER ROBOTNICK & New York City Survivors

  From until   Tickets 5€   Age limit: 18  
PÄIVÄKOTI, Turku  
acid, house, disco, elektro, industrial, techno, jotain

ALEXANDER ROBOTNICK Live/DJ (Hot Elephant Music, Crème Organization, ITALY)
New York City Survivors Live (Sonic Groove)
Esko Routamaa DJ
Justin Tone DJ

Haluaisin kantaa ohuen korteni kekoon pienen lisähekumoinnin muodossa.

Alexander Robotnick on nimestään huolimatta mies.

Mutta, kun nääs, hänen ilmiömäiset ensimmäiset italo/electro/techno/experimental -raitansa soundasivat aikoinaan kyllä pienen vihreän miehen tekeleiltä. Italian yhden miehen Kraftwerk, mietin. Italo-disco breaksin kummisetä, sanovat nettisivut. Siinä teille vähäksi aikaa nielemistä.

Nyt jo eläke-ikää lähentelevä electropappa päätti kuitenkin vielä näyttää, että kyllä se töppönen nousee tälläkin vuosituhannella, kun niin kovasti kysellään. Mahtanee olla kovin vierailu Päiväkodissa ikinä. Olen kuullut hurjia huhuja. Monen nuoren neidon tiedetään ottaneen ja pyörtyneen jo pelkästä kaljun italiaanon karismasta ja hienon parfyymin tuoksusta. Yksi jopa Helsingissä! (tai ainakin pyörtyi bakkärillä..)

Herra Maurizio Damin DJ-setti on laadultaan ylivertaista elektronista tanssimusiikkia, johon livenä remixaaminen, keyboardin käyttö ja mikrofoni tekevät vielä lisänannaa. Ranskan kieli taittuu vielä koulumuistista hänen räpätessään Problemes d'amourin, biisin, jonka hän kirjoitti teinivuosinaan ensirakkaalleen. Tämä biisi on kultainen klassikko vuodelta 1983, Kristuksen vuosista laskettuna. (1404 Allahin ajanlaskun mukaan, Koraanin suura IX, 36-37)

Koska islamilainen kalenterivuosi kuluu hieman nopeammin kun meidän gregoriaaninen, olemme samassa numeriaanisessa ajankohdassa 1.5. vuonna 20874. Ennustan täksi päivämääräksi maailmanloppua. Katsotaan ja nähdään.

Luulen varmasti, tiedän, ensimmäiset 303 acid basslinen suloiset lutinat hän on tehnyt jo vuonna 1982. Tämän legendaarisen matolaatikon hän oli hankkinut Pisan kaltevan tornin vieressä sijaitsevasta jälleenmyyjän konttorista. Vasta, jo, kylläkin, varsinkin meilläpäin, Mainostelevision studioon aidon bassonsoittajan korvaajaksi hankittu samainen muusikon painajainen tavoitti suuren yleisön korvat vuonna -84 Speden järisyttävän huonosti menestyneessä Lentävät Luupäät rainassa. Remixejä odotellessa, kun jotkut hullut tekevät. Aarno Raninen vs. Pierre.

Autechre oli kesällä, ja nyt luotaa Turku yhtä vuosikymmentä syvemmälle todellisten pioneerien maahantuonnissa. Tätä aitoa pepeä ei kyllä kannata missata!

www.robotnick.it


Alexanderia lämppäävä New York City Survivors pisti jo UMF-festivaaleilla Manillan sekaisin ja nyt tämä harvakseltaan Galwayssa, Brysselissä sekä Pariisissa keikkaileva, jo kulttibändin maineen syrjässä oleva Robotnickin lempipumppu, tulee olemaan hänen pyynnöstään lauteilla. Kalastelua ja saunomista Kustavissa sekä teen juontia, sunnittelee NYCS vokalisti Irwin Berg hyvän ystävänsä päänmenoksi.

Lahden takainen, Kuubalaiset sukujuuret omaava electro DJ ei kyllä pääse paikalle tällä kertaa, lupauksista ja MySpace hehkutuksista huolimatta, viimeisen päälle Miamissa tuunattuun pyörätuoliin tulleesta yllättävästä sähköviasta johtuen. Valmistajan lupaama ikuinen toosatakuu on miehen pelastus, joten hänet nähtaneen ennenpitkää tämän pillumagneetin kanssa kelailevan kuumien suomalaistenkin ritsojen kintereillä. Benvenuto il mio cara latin freestyle brother.

Uutta NYCS:in, New Yorkilaisella Sonic Groove levylafkalla julkaistavaa maksisingleä juhlitaan silti arvoisessa seurassa.

www.myspace.com/newyorkcitysurvivors


DJ Esko Routamaa. DJ kunkku.


Kultturikodin kasvatti, viheliäinen vandaali, hiilikaivoksen apinamies. DJ Justin Tonen levyrepertuaari kattaa hintahtavasta discopoljennosta, raakaan, jopa alkuräjähdykseen verrattavasta energialatauksesta jossa soi sulassa sovussa niin kitarat kuin huuliharputkin, seireenien huiluihin ja pillipiipareiden pilleihin ja pilluihin. -Silloin kun Ripatti oli mukana, ei koskaan saatu naisia, ei edes Paraisilla.. (lainaus-Räävelinkadun hullu parturi)