Sam Lainio - Tek (House/Tekno)

7 posts, 1 page, 2,447 views

samlainio

Posts: 1,264

#1 • • samlainio
Uutta matskua teknon ja housen maailmasta ja niiden välimaastosta.
house, tekno

tracklist:
D. Diggler: Ultramarine - Dustin Zahn Remix
Joel Mull: Bossa Nossa - Pan-Pot Remix
Oliver Moldan: Habak
Ozka: Hidden Roots
The Model: You
The Model: Japanese
Dexter: 1992
James Teej: Three Light Years To Home
Heartthrob: Dancing
MRSK: Black Keith

lisätiedot - kuuntele
Avatar
#2 • • Edited Hexe Guest
Joo. Tota, mitäs tähä nyt sanois... Miksailut laatua Lainio taas. Teknisesti ei paljoo varmaa kellää oo moittimista. Oikeestaan, ei oo mitään pahaa sanaa sanottavana jos miettii pintapuolisesti ja hyväksyis Traktorin, mutta saanen mennä hiukan syvemmälle:

Biisit oli hyviä, tosin liian kliinistä soundia mun mielestä. Träkit oli liian riisuttuja, toisaalta hyvässä mielessä, toisaalta huonossa. Nykyään musta tuntuu et biisit ei niinku kappaleina oikeen ole kehittyneet vaan teknommassa musiikissa (joka on tietenkin aina ollut todella kaavamaista) alkaa olla samaa juttua kun elokuvamaailmassa, alkaa 3D-aikakausi ja saundi täytyy riisua kaikesta kohinasta ja surinasta ja pienistä elävistä yksityiskohdista ja ajaa digijulkaisuille mahdollisimman puhtaana läpi jotta saadaan haluttu vaikutelma. Hienon kuulostahan se on ja se on tuonut musiikille todella paljon uutta energiaa ja ideoita, josta mä olen todella onnellinen ja tällä hetkellä julkaistaankin aivan käsittämätön määrä hyvää musiikkia, sekä vinyylinä, että mp3:sena.
Näiden digijulkaisujen ja tekniikan ansiosta tähän DJ-touhuun tulee lisää ideaa sinänsä kun pystytään tekemään miksauksia vaikka 5 päivässä ja vetää keikkoja vaikka seitsemän viikossa kertaakaan soittamatta samaa biisiä kaikkien julkaisujen ollessa korkeintaan 2kk vanhoja. Tässä siis on hieno juttu se, että selektiot vaihtelevat todella paljon ja sen merkitys korostuu huomattavasti, näin tehden miksauksen tai keikkaseitn kokoamisesta entistä haasteellisempaa ja toisaalta vapaampaa. Jos kaikki soittais savikiekkoja, niin olis todella paljon enemmän samoja valintoja eri deejeillä.

Kuulostaa todella upealta tää uusi soundi kun kuuntelee hyvillä kuulokkeilla tai jostain isosta todella hyvästä ja kalliista äänentoistosta, mutta mutta, siitä kuluu samalla biiseiltä sielu pois. Kuin botoxruiske se silittää vanhan saundin rypyt ja yrittää olla kauniimpaa, sileämpää, puhtaampaa, teräväpiirteisempää, mutta lopputulos on mun mielestä kuin Jaksonin Miikkaelin nenä...
Tohon väliin ei esimerkiksi enää voi missään nimessä soittaa esimerkiks vinyyliä, (vaikka senkin tekniikka on kehittynyt musiikin tuotannon kehittymisen myötä) sillä soundi on kehittynyt niin erilaiseksi, että formaatinvaihdos häirittis kokonaisuutta joka on siis keskittynyt saundiin ja sen ilmaisun "yliluonnolliseen" puhtauteen. Tämä vie toisaalta pois mahdolliisuuden soittaa vahoja juttuja mitä ei ole diginä, mutta mitä niistä! Onhan meillä uutta.
Asiat etenee, se on hienoa, mutta suunnasta mä vaan en ole varma, sillä minulle noi "rypyt" ovat osa elämää.

Tämäkin hyvä miksaus olisi ollut mun mielestä parempi jos olis ollu samaa pehmeetä saundia kun esimerkiksi sun Hyvä Lämmin Hellä-sarja muutama - pari vuotta sitten mikä on vedetty vinyyliltä (tosin sehän on ihan oma sarjansa, siks sil on tuo nimikin).
Tää vois puolestaan sit olla vaikka Karhee Syvä ja Rouhee :D

--> Back to Reality:
... Tän mixin parhaat biisit oli mun mielestä toi The Modelin Japanese ja James Teej - Three Light Years To Home. Loistavaa kamaa koko miksaus alusta loppuun jos jätetään toi mun mielipide soundista pois, hyvin koottu, hyvin miksattu. Thumbs Up!

- H
samlainio

Posts: 1,264

#3 • • samlainio
HEIKKI!! Lopetas nyt se viinin juominen ja tuu takas Suomeen äkkiä! :D

Kerrankin oli aivan loistava palaute! En oo varmaan ikinä vielä lukenut moista yhdestäkään omasta miksauksesta. Ja olen kyllä asioista samaakin mieltä ja toisaaltas sitte taas en. Se on kyllä totta, ett miksaamisen jalo taito näissä uusissa miksaus softissa häviää, kun kaikesta tulee niin helppoa, jos vain niin haluaa. Ja just toi looppaus ominaisuus tekee sen yhden helpon askeleen. Toisaalta hyvä juttu, toisaalta huono.


Näiden digijulkaisujen ja tekniikan ansiosta tähän DJ-touhuun tulee lisää ideaa sinänsä kun pystytään tekemään miksauksia vaikka 5 päivässä ja vetää keikkoja vaikka seitsemän viikossa kertaakaan soittamatta samaa biisiä kaikkien julkaisujen ollessa korkeintaan 2kk vanhoja.

Hexe


Joo, siis digimaailmassa tulee varmasti monin kerroin enempi julkaisuja nykyään, koska se on halvempaa ja helpompaa tuoda se myyntiin, mutta silti väitän, että vinyylille tulee enemmän hyvää matskua suhteellisesti, koska sen prässäämisen perään varmasti katsotaan entistä tarkemmin, mitä ulospäin laitetaan. Se kun on kuitenkin kalliimpaa, kuin mp3't. Tietty mp3:sia voi ostaa esim. Beatportista niin, että ostaa joka viikko esim. Housen top 10 tai vaikka top 50 ostetuimmat biisit ja sit voi olla sen jälkeen ihan kingi deejii. Mut mä esim valkkaan Beatportista kuukauden aikana noin 30-40 biisiä ja karsin niistäkin ennen ostohetkeä pois ne paskat, mitkä ei kuulostakaan niin hyviltä. Eli helmiä sinnekin tulee kuukaudes alle kymmenen.

Ehkä ainut juttu miks ostan mp3sia on se, että säästän siinä rahaa ihan perkeleesti. Nyt 20 biisiä, ja oikeesti hyvää biisiä maksaa mulle kuukaudessa noin 30 €, kun taas esim Decksin kautta toi samainen pino tulis maksamaan noin 200 € + postikulut. Okei, se ITSE fyysinen esine multa jää saamatta, mikä on kyllä perseestä, mutta ehkä mä kestän sen :) Onhan noita vinyylejä tullu kerättyy kuitenkin jo sen 20 vuotta, niin tiedän mitä se on.

Mutta joo, tästä aiheesta vois oikeesti jutella vaikka vuoden jos toisenkin, niin hyvässä että pahassa.

Mutta kiitos Hexe palautteesta! It was good!
samlainio

Posts: 1,264

#4 • • samlainio
niin ja tän musiikillisen annin puolesta täytyy sanoa, että tää ei oo sitä omaa normi soundia, mutta oli ihan kiva soitella välillä tällastakin.
J.Kusti

Posts: 1,018

#5 • • Edited J.Kusti Deep Space Helsinki
ozka on kova, black keith toimii. ja tehdään mun mielestä tänäänkin ihan rosoista saundia teknon maailmassa. että siinä mielessä olen eri mieltä 3d-aikakaudesta. je!
Sami de Sousa

Posts: 1,221

#6 • • Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]
Musiikillisesti saundi ei ihan täysin kolahtanut, mutta ei myöskään mitään totaalista ohisektoriakaan osunut. Hyvin sotkettu ja vaikka ei musiikillisesti mitään suuria tunteita herättänytkään, niin kyllä tämän kuuntelee toistekin, kun pitää laittaa vähän teknompaa vaihdetta silmään. Modelin Japanese Garden ja James Teej lojuu omassakin ostoskorissa odottamassa lopullista ostopäätöstä.

Mullakin suurin syy musiikin ostamiseen digitaalisena on se, että säästää aivan perkeleesti rahaa. Nyt, kun on perhettäkin, ei vaan millään olis varaa laittaa 150-300 euroa/kk vinyyleihin, joka vielä jokunen vuosi sitten meni tosta vaan. Nyt tulee parin kuukauden välein tyhjennettyä Beatportista 100 eurolla moneen kertaan kuunnellut ja tarkkaan harkitut, omaan korvaan timanttisen kuuloiset raidat, eikä b-puolella ole jotain keskinkertaista remixiä tai täytekappaletta, joka ei kolahda sitten yhtään. Parin viikon takaisen muuton yhteydessä valkeni myös toinen hyvä syy ostaa diginä; Kun vinyylejä on 1000+, siinä on aika helvetinmoinen roudaaminen jos niitä tarvitsee johonkin liikutella. Kannettuani viisi lainalaatikon punaista laatikollista vinyylejä (yhteen mahtuu n. 150 kpl) rappuset alas ja pihan läpi kellariin, harkitsin jo ihan vakavissani laittavani ilmoituksen klubbariin, että saa hakea ilmaiseksi jos kelpaa. Pari kaljaa alle, niin ei enää tuntenut kipua selässä ja sain kannettua loputkin. Seuraavana iltana aloitin projektin, jossa käyn järjestelmällisesti kaikki vinyylit läpi ja taas osa joutaa myytävien levyjen joukkoon. Mut sit taas ku on hiplannut noita vinyylejä tässä muutmina iltoina, niin onhan siinä fyysisessä tuotteessa se jokin, just gotta love it. Eli kyl täytyy edelleenkin suporttaa vinyyliä jos tulee jotain timanttisen timanttisia julkaisuja ilman noita ylimääräisiä täytekappaleita.
samlainio

Posts: 1,264

#7 • • samlainio
Tää miksaus on tehty vähän niinku veljelle. Hänen lemppari biisejään tässä aika monta. Tuli sitte vaan laitettua tämäkin jakoon, ett josko maistuis jollekin muullekin. Täs varmaan viel tällä viikolla tulee uutta "sitä omaa soundia" mixin muodossa taas tännekin :)