Tapaus Sedu Koskinen

274 posts, 14 pages, 46,121 views

Avatar
#201 • • Roza Guest
YADin puolesta haluan vain vielä todeta että meidän puolelta tilanne ok. jos YAS-logollisia tuotteita ei tule kylillä vastaan. Kaikkea logojen sorvailuja ja "väärinkäyttöjä" ei tietenkään kukaan voi valvoa. Mielestämme bilepoppoot boikotoikoot rauhassa sedua ja vielä parempi jos keksitte uuden uljaan logon asialle.
Sinänsähän myös YADin ideologiaan kuuluu toiminta "pienten" puolella valtavirtaa ja riistoa vastaan. Joten logoa olisi voitu väännellä huonompiinkin tarkoitusperiin.

Ääritapauksissa noista suojatun logon väärinkäytöksistä saattaa seurata oikeustoimia ja korvauksien maksatusta ja sen sellaista. Mutta tällä kohtaa ei ole moiseen syytä. Yhdistyksemme toimijat vaan joutuvat selittelemään logohässäkkää eri tahoille, vaikka henkilökohtaisesti olisivat kuinka antiseduisteja. Kiitos ymmärryksestä myös YADin suuntaan. Ei tässä tiukkapipoisuuden vuoksi mitään metakkaa oltu nostamassa ;)

Henkilökohtaisesti ajattelen että rakentava kansalaisaktivismi hyvien juttujen puolesta on kuitenkin ehdottomasti hyvä meininki! Toivotaan että uusia paikkoja myös "vastavirta"musiikillisiin kemuihin löytyy.

Peace&love kaikille bileihmiselle (sekä tasa-arvon nimissä myös niille jotka sedun baariin suuntaavat) !
Avatar
#202 • • vaimo Guest
No nyt Lauri sait tiedon ihan asianosaisilta itseltään eli mitään jenkkityylisiä oikeussalidraamoja tai mittavia noitavainoja ei ole odotettavissa vaikka sellaisia niin kovasti halusitkin maalailla. Olemme YAD:n kanssa siis sujut ja hyvä niin :)

Nyt vielä oikaistakseni muutamia täälläkin syntyneitä vääriä käsityksiä
-En ole YAS logon suunnittelija.
-En ole YAS:in perustaja, organisaattori tai yhteyshenkilö (Sellaisia ei ole)
-Kysyin lupaa painattamiseen YAS logon suunnittelijalta lähtien siitä perusolettamuksesta, että logon tekijällä on logon tekijänoikeudet.

Siteeraan tähän otteen tekijänoikeuslaista:

"Jos joku teosta vapaasti muuntaen on saanut aikaan uuden itsenäisen teoksen, ei hänen tekijänoikeutensa riipu tekijänoikeudesta alkuperäisteokseen."

"Tekijänä pidetään, jollei näytetä toisin olevan, sitä jonka nimi taikka yleisesti tunnettu salanimi tai nimimerkki yleiseen tapaan pannaan teoksen kappaleeseen tai ilmaistaan saatettaessa teos yleisön saataville"

Tätä lakipykälien pilkunviilausta voisi jatkaa loputtomiin ja tulkintoja sekä ennakkotapauksia voi halutessaan alkaa ruotimaan, mutta ehkä mieluummin jollain toisella foorumilla.

Katson kuitenkin toimineeni hyvässä uskossa, hyvän tavan mukaisesti, ilman tarkoitusta aiheuttaa kyseiselle järjestölle minkäänlaista haittaa tai vahinkoa. Järjestön asiasta ilmoitettua olen lopettanut kyseisen toimintani jonka he kokivat omaa toimintaansa haittaavaksi.

Nyt pitäisi asian olla jopa Laurillekin aika selvä :)
Avatar
#203 • • lauri Guest

Nyt pitäisi asian olla jopa Laurillekin aika selvä :)



Je, selvähän se on ollut jo alusta asti :) Mutta pistää edelleen silmään tuo käsityksesi, että voittoa tuottamaton rahan liikuttaminen, vaikkakaan se ei olisi kaupallisessa mielessä, ei olisi silti kaupallista toimintaa, kun myyt jotain tuotetta - vaikkakin omakustannehintaan. Ja niinkuin YADin edustaja sanoi, ääritapauksessa oikeus, jolloin siitä voi joutua edesvastuuseen myös ne jotka ko. logolla ovat käyneet voittoa tuottamatonta(kin) kauppaa. ELLEI kyseessä sitten ole tilanne, että "asiakas" on tuonut sinulle paidan painatettavaksi, josta et ole ottanut minkäänlaista korvausta.

Mut joo, eipä se mua sen ihmeemmin kiinnosta. Kunhan sanon. ;)
Avatar
#204 • • vaimo Guest
Joopa joo saivarteluks menee, kun ottaa huomioon, että asia on jo sovittu osapuolten kesken.
Täytyy vaan ihmetellä, että saatko Lauri jotain kiksejä toisten ihmisten syyttelystä vai mikä on motiivisi? Kun tää asiahan ei Lauri sua pitäis mitenkään koskettaa.
Mutta ihan tiedoksi vaan, että iso osa paidoista tuli jaettua kavereille, tutuille ja tutuntutuille ihan ilmaiseksi ja muutenkin kun kyse on kokonaisuudessaankin hyvin pienistä summista niin hiusten halkomiseks tää nyt menee.
Ottaen huomioon ensinnäkin sen, että en ole missään tahallisessa haittatarkoituksessa toiminut. Toiseksi en ole läheskään ainoa joka on ko. logollisia tuotteita tehnyt, että miksi halutaan tehdä yhdestä ihmisestä koko jutun syntipukki?
Jos Lauri kohdistaisit nyt tuon pirujenseinillemaalauskampanjasi jonnekin muualle niin olisin aika tyytyväinen :)
Avatar
#205 • • Happy Meal Guest
Utelias
:confused: :confused: :confused:


-Kuka one YAS logon suunnittelija.
-Kuka on YAS:in perustaja/t, organisaattori/t tai yhteyshenkilö/t
:cool: :cool: :cool:
Avatar
#206 • • timppa^ Guest

Utelias
:confused: :confused: :confused:


-Kuka one YAS logon suunnittelija.
-Kuka on YAS:in perustaja/t, organisaattori/t tai yhteyshenkilö/t
:cool: :cool: :cool:



FEE FI FO FUM! I SMELL TROLL FLESH!
Avatar
#207 • • vaimo Guest
Siinäpä onkin hommaa jos ruvetaan selvittään kuka teki ekana ja mitä. Olin varmaan aika ekojen joukos jotka rupes vastustaan sedua mut sitä youth agaist sedu läpästä ja logosta en voi ottaa kunniaa itelleni, valitettavasti, niin hyviä ideoita kun kumpikin musta on, niin mielelläni ottaisin kunnian jos ne olisin keksinyt.
Jos jotain todella kiinnostaa kuka keksi mitä ja kuka oli eka niin siinähän saa käyttää sit aikansa asian penkomiseen.
Multa on ainakin turha kysellä mitään nimiä. Jos joku haluu itteensä tituleerata "perustajajäseneks" tai "organisaattoriks" niin saahan sen tehä mut musta tää on kuitenkin spontaanisti syntynyt nettiläppä.
Niinku monissa muissakin ilmiöissä useat eri tahoilla olevat ihmiset keksii saman läpän samaan aikaan toisistaan tietämättä. Niinhän kaikki uudet tyylit ja ilmiöt syntyy. Ainahan näistä väitellään, et kuka keksi mitäkin ekana. Tosiasiassa ilmiöitä ei koskaan keksitä, ne syntyvät itsestään tietyn kehityskulun tuloksena.
YAS on nettiläppä joka levis yllättävän laajalle ja ilmiönä yks tän hetken kiinnostavimpia. (Siin oiski muuten jollekin trenditutkijalle aineistoa gradua tai väikkäriä varten, vinkki vinkki:D)
Avatar
#208 • • inkkari Guest
uudessa 5 tähteä lehdessä on sk-ravintoloiden mainos, josta päättelen, että sf-baarin paikalle avattavan sedulan nimeksi tulee COCOON...
ompa taas omaperäinen nimivalinta!

(jos joku ei tiedä, niin kyse on siis Sven Väthin ibiza-klubin nimestä...)
Avatar
#209 • • anton Guest
..tai elokuvasta, Cocoon - nuoruuden lähde! :scared:
Avatar
#210 • • Tres Guest

uudessa 5 tähteä lehdessä on sk-ravintoloiden mainos, josta päättelen, että sf-baarin paikalle avattavan sedulan nimeksi tulee COCOON...
ompa taas omaperäinen nimivalinta!

(jos joku ei tiedä, niin kyse on siis Sven Väthin ibiza-klubin nimestä...)



:scared: Pitääpä taas kaivella ne
asiayhteydet oikein tikulla esiin.

Valkkaapa baarille sit minkä tahansa
englanninkielisen sanan niin jostain
varmasti löytyy toinen saman niminen.

En mäkään sedun baareista pidä, mut
pient rajaa ny.

Main Entry: 1co·coon
Pronunciation: k&-'kün
Function: noun
Etymology: French cocon, from Provençal coucoun, from coco shell, probably from Latin coccum kermes (thought to be a gall or berry), from Greek kokkos berry, kermes
1 a : an envelope often largely of silk which an insect larva forms about itself and in which it passes the pupa stage b : any of various other protective coverings produced by animals
2 a : a covering suggesting a cocoon b : a protective covering placed or sprayed over military or naval equipment in storage
Avatar
#211 • • Tapsa Guest

..ompa taas omaperäinen nimivalinta!..
..(jos joku ei tiedä, niin kyse on siis Sven Väthin ibiza-klubin nimestä...)



LOL
:D
Avatar
#212 • • inkkari Guest
To Tres:

ai kaivettu samalla tikulla yhteydet ku STUDIO 51, BARFLY, THE CLUB??

Kyl mun mielestä Seppo kopioi muiden nimet... mutta tietty jos ei ole omaa mielikuvitusta,ni sitt ei ole... sit pitää vaan kopsata muiden nimiä...

ja kyl tälläselle monivuotiselle Ibiza-kävijälle tuli ainakin heti mieleen COCOONista Väthin klubi. Eli ei tarttenu edes hirmusesti kaivella..
Avatar
#213 • • . Guest


Kyl mun mielestä Seppo kopioi muiden nimet...


yks sedun firmoista on nimeltään "smile OY".
ring a bell?
Avatar
#214 • • Tarde Guest


Kyl mun mielestä Seppo kopioi muiden nimet...


yks sedun firmoista on nimeltään "smile OY".
ring a bell?



totta!

smile, the club ja yamyam ovat pyörineet jo 10vuotta sitten,
millonkohan sedu avaa ravintolan nimeltä kerma..hmm?!
Avatar
#215 • • . Guest


smile, the club ja yamyam ovat pyörineet jo 10vuotta sitten,
millonkohan sedu avaa ravintolan nimeltä kerma..hmm?!



jos mennään 10 vuoden viiveellä niin 2007

VIP-puolelle sedu on väläytellyt nimeä "kuohukerma"
Avatar
#216 • • lauri Guest
Jos tolle linjalle lähdetään, niin onhan sen oikea nimi Seppo. Kuinkahan monta Seppoa oli ennen sitä! Eli plagiointi on selkeästi vanhempien perua, koska eivät ole keksineet pojalle omaperäisempää nimeä.

Mites sitten vaikka joku Mecca, johon jokaisen Islaminuskoisen pitäisi vähintään kerran elämässään päästä. Aika kovalla volyymillä myyvät seuraavat 6000 vuotta.

Ja kaikki tämä keskustelu webkommuunissa, jonka pääkäyttäjäkunta harrastaa kulttuuria joka pääosin rakentuu kopiomiseen. :)
Avatar
#217 • • inkkari Guest
on kai se vähän eri asia antaa lapselleen yleinen nimi kuin ottaa uusille klubeilleen toisten luomia klubinimiä?? (ainakin osoittaisi hieman enemmän luovuutta ja omaleimaisuutta keksiä itse niitä nimiä..)

Ehkä Sedun pitäis laittaa seuraavan baarinsa nimeksi Seppola?
Avatar
#218 • • hpi Guest
"bar & nightclub Cocoon on tyylikkään intiimi coctailbaari ja yökerho. Tarjoamme korkeatasoista palvelua ja laatua vaativille asiakkaillemme. Olemme luoneet Cocooniin elementit, joita asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet saavansa Helsingin ilta-elämässä"

ote Sepon uudesta, ja ainutlaatuisen trendikkään cocoon-klubin (hieno nimi muuten, mistä lie tullut baarikeisarille mieleen..,onnela tehtaankatu jne..ken muistaa 80-luvun) kotisivulta. cocoonin fonttikin näyttää jotenkin kovin tutulta, aika sattuma toikin.. (cocoon jotenkin tuttu jo vuodesta 96..miksei muuten Omen, vai muistaako ideanikkari noita aikoja?).
onko kenelläkään ns. kuumia vinkkejä kuinka pääsee ns. privilegeksi tuonne, vaatiiko suosituksia jopaties, kelpaako omat viinat aina maksava työmies? ja pääseekö missä asussa sisään? täytyneekin seurata almamediaa, allerjulkaisuja ja pitää diners aina lähettyvillä kun mestan nurkilla liikkuu että pysyy ajan hermoilla.
tiedä vaikka 11.2:n avajaisissa esiintyisi vaikka ketä kovia maailmanluokan tiskijukkanimiä yökerhossa, sitähän kaupungin misssixtyt ja kuumat maailmanjulkkikset ovat näemmä pyytäneet.! onko kukaan muuten menossa avajaisiin..? kuka tulossa deejiiksi? gimme some info plz..en kestä enää!!
Avatar
#220 • • Loopy Guest
Lehtikatsaus jatkuu:

Kauppalehti 4.2.2005: Rekisteröinnit - 21.12.2005

Suomen Onnelat Oy, Helsinki.
Yhtiön toimialana on harjoittaa ravintolatoimintaa. Lisäksi yhtiö voi omistaa ja hallita sekä käydä kauppaa osakkeilla, kiinteistöillä ja huoneistoilla. Op. 8000 Koskinen Seppo Mauno Antero, Tj., Seppo Koskinen Ravintolat Oy 100 os. Os. Fredrikinkatu 63 A 10, 00100 Helsinki.