Tapaus Sedu Koskinen

274 posts, 14 pages, 46,720 views

Avatar
#41 • • anton Guest

Toisaalta taas Sedun ideologiaan kuuluu se, että tanssilattia on vaan pakollinen turha tila joka ei tuota mitään, ja dj on jukeboksi joka soittaa ennalta määrätyn soittolistan mukaiset biisit. Tää on mun mielestä yks paskimpia juttuja mitä Suomen ravintolakulttuurissa on.

Ei sillä että Sedu olis ainoo syyllinen tohon hommaan, mut tietyllä tavalla se on vieny ton homman äärimmilleen.



+ Et SK muovaa DJ-toimintaa: Halvin On Paras -malliseksi !! :mad:
Avatar
#42 • • . Guest
mocamboa ei muuten vieläkään ole myyty sedulle..pahinta odotellessa. eikä toiminnan lopettamisesta ole ollut puhetta. remontista sen sijaan on.

hesarin baarimikot on todellakin pro. sinne ei ekakertalaiset pääse edes yrittämään. ottakaa huomioon että kyseessä on kuitenkin SOK:n tuottavin yksikkö - koko suomessa siis. sedun ravintolapäälliköt sen sijaan otetaan suoraan koulun penkiltä - ei päivääkään kokemusta ravintolassa. tiesto-ilmiö johtunee siitä että tunnetusti piripäät ja muut kuosaajat eivät dokaa niin paljon kun tavikset. älkää edes yrittäkö väittää tässä vastaan.

51:sessä soittaa dj mickey d. joka soitti myös kaivolla viime kesän, ja tiikerissä ja ties kuinka monissa seduloissa sitä ennen. mut eihän seduloissa tarvitakkaan ammattitaitoista dj:tä vaan jukeboksi.
Avatar
#43 • • Quu Guest

hesarin baarimikot on todellakin pro. sinne ei ekakertalaiset pääse edes yrittämään. ottakaa huomioon että kyseessä on kuitenkin SOK:n tuottavin yksikkö - koko suomessa siis. sedun ravintolapäälliköt sen sijaan otetaan suoraan koulun penkiltä - ei päivääkään kokemusta ravintolassa.



Aika hauskasti sanottu kun olen koko viikon joutunut erinäisissä yhteyksissä (en siis vain yhdeltä taholta) lukemaan valituksia siitä miten esim. viime sunnuntaina oli baaritiskille joutunut venaamaan 35min ilman että vuoro meni edes kertaakaan ohi. Ihmisiä oli kyllä jumalattomat määrät, mutta kaikki ovat yhteen ääneen toistelleet sitä miten tuskastuttavan hidasta baarityöskentelijöiden puuha oli ollut.

Itse en paikalla ollut, joten älkää liikaa luottako sanaani.
Avatar
#44 • • Quu Guest
Ainii muute, Oopperaan tulee remontin jälkeen myös suomirokkipuoli! :heart:
Avatar
#45 • • anton Guest

Ainii muute, Oopperaan tulee remontin jälkeen myös suomirokkipuoli! :heart:



WÄHÄKS IHQUU !! :hearts:
Esa

Posts: 947

#46 • • Esa

se mikä täs eniten pelottaa on sedun (koht lähes) monopoliasema.



Monopoliasema missä asiassa? Monopoli tarkoittaa markkinoita, joilla on vain yksi myyjä, tai sellaista myyjää joka toimii markkinoilla, joilla sillä ei ole kilpailijoita. Jos omistaa Suomen 9000:stä ravintolasta 21 ja on vuonna 2005 aikeissa avata 15 uutta (lähde), niin tällä hetkellä puhutaan 0,23% ja jatkossa 0,4% osuudesta. Eli vuoden päästä joka kahdessasadasviideskymmenes ravintola on ton tyypin oma. O.M.G.!
Avatar
#47 • • Edited De Souza Guest

se mikä täs eniten pelottaa on sedun (koht lähes) monopoliasema.



Monopoliasema missä asiassa? Monopoli tarkoittaa markkinoita, joilla on vain yksi myyjä, tai sellaista myyjää joka toimii markkinoilla, joilla sillä ei ole kilpailijoita. Jos omistaa Suomen 9000:stä ravintolasta 21 ja on vuonna 2005 aikeissa avata 15 uutta (lähde), niin tällä hetkellä puhutaan 0,23% ja jatkossa 0,4% osuudesta. Eli vuoden päästä joka kahdessasadasviideskymmenes ravintola on ton tyypin oma. O.M.G.!



OMG, mikä .viilaaja :hah: Huumoria, huumoria...
Avatar
#48 • • metsis Guest
Lähinnä Sedu lähentelee määräävää markkina-asemaa keskustan yökerhotoimintaan keskittyneissä ravintoloissa... Sitäkin voi käyttää väärin. ;)
Avatar
#49 • • mekaanikko Guest

mocamboa ei muuten vieläkään ole myyty sedulle..pahinta odotellessa. eikä toiminnan lopettamisesta ole ollut puhetta. remontista sen sijaan on.



En nyt kommentoi muita esitettyjä pointteja vaikka ehkä aihetta olisi, mut kysyn että mihin tää tieto perustuu? Ainakin Nyt.fi:n mukaan Mocambo on myyty ja sama tieto oli muistaakseni jommassa kummassa iltapäivälehdessä jopa Sedun kommentilla varustettuna jossa hän totesi remontoidun Mocambon avautuvan tammikuussa tjsp.
Avatar
#50 • • Wayne G Guest
Lähde: City Lehti

Sedu osti Mocambon
Ratakadun groovaava Mocambo on pian historiaa, sillä sen ravintolatoiminnot on myyty SK-Ravintoloille. Tilan tulevaa musiikkilinjaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Koskinen on väläytellyt jo paikan uutta nimeä: Punavuoren Soho.

Avatar
#51 • • . Guest


En nyt kommentoi muita esitettyjä pointteja vaikka ehkä aihetta olisi, mut kysyn että mihin tää tieto perustuu?


talon henkilökunnalta saatuihin tietoihin. kauppakirjaa ei ole vieläkään allekirjoitettu. eikä sedun edellinen tarjous ollut läheskään riittävä. sedu vaan otti ja pisti lehdistötiedotteen liikkeelle. eiks tommonen julistaminen oo melkein laitonta? haittaa liiketoimintaa aika lailla kun yks sun toinen on ilmottanut ettei siellä enää käy. tänään pitäis saada varmistus siitä et mitä tuleman pitää. kerron sit...
Avatar
#52 • • Edited lauri Guest

No juu, otetaan kantaa..

..

Juu olen käynyt Hallmarkeissa, Colourseissa, oli hauskaa, olen ollut ko. illoissa duunissa, oli hauskaa. Ihmiset vaan kun käyttävät rahaa puolet normaali-illan asiakkaaseen verrattuna. Hesarilla oli Tiesto, paikka niin täynnä väkeä et seisomaan ei mahtunut ja myynti oli tavallisen perjantain tasolla(ilman lippuja tietty jotka menevät järjestäjälle).

..

muutama fakta, enimmäkseen kysymyksiä..



Hmm, olet ollut ko. illoissa duunissa, joten kerropa miksi paljastat
täällä liikesalaisuuksia, joita et työsopimuksesi mukaan saa paljastaa?

Toisekseen, jos ravintolassa on järjettömät jonot baaritiskille, onko
se klubi-illan tms. vika jos myynti ei ole kovin suuri? Ostovoima kuitenkin
jonottaa antaakseen rahat baarille?

Muutaman kerran kun olemme itse katselleet juomamyyntejä, on
teknoklubilla myynti ylittänyt normaalin keskimyynnin 15-20%:lla.

Ja sille joka valitti Sedun henkilökunnan osaamattomuudesta ja samassa
lauseessa kehui hesarin osaamista, niin kuitenkin aika läjä Hesarin työntekijöistä siirtyi SK-ravintoloiden palvelukseen Studio 51:n ja Onnelaan. Samaten Ravintola Teatterin entinen päällikkö siirtyi SK-
ravintoloiden palvelukseen.

Edelleenkin, jos Sedu ei panostaisi ammattitaitoon niissä asioissa,
mistä se oma tulonlähde muodostuu, niin tuskinpa sillä olisi reilua
40000 asiakaskäyntiä per viikko ravintoloissaan.

En yritä puolustella enkä sanoa, että mielestäni SK:n dominointi on
järjettömän hyvä juttu, mutta yritän olla mahdollisimman realistinen.

Aikansa kutakin.

(lisäyksiä faktoihin)
Esa

Posts: 947

#53 • • Esa

OMG, mikä pisteenviilaaja. Huumoria, huumoria...



Argumentaatio voi perustua MUTUn ohella myös faktoihin.
Avatar
#54 • • salme Guest

Hmm, olet ollut ko. illoissa duunissa, joten kerropa miksi paljastat
täällä liikesalaisuuksia, joita et työsopimuksesi mukaan saa paljastaa?


En ole ollut ko. illassa töissä, työntekijät puhuvat toisilleen jatkuvasti myynneistä yms. Summia en edes maininnut ja vaikka olisinkin niin ei extratyövoiman sopimuksissa mitään mistään salaisuuksista puhuta..

Toisekseen, jos ravintolassa on järjettömät jonot baaritiskille, onko
se klubi-illan tms. vika jos myynti ei ole kovin suuri? Ostovoima kuitenkin
jonottaa antaakseen rahat baarille?



Niin ja jos sama myynti saavutetaan jonain toisena päivänä kolmanneksellä kävijöitä niin kumpikohan on kannattavampaa? Yritin äskeisellä kertoa että kun ihmiset juo viina humaltuakseen on se ravintolalle helvetisti helpompaa ja kannattavampaa kuin se että imetään paikka täyteen fiilistelijöitä jotka käyttävät pääosan illan budjetista sisäänpääsyyn..
Avatar
#55 • • . Guest


Aika hauskasti sanottu kun olen koko viikon joutunut erinäisissä yhteyksissä (en siis vain yhdeltä taholta) lukemaan valituksia siitä miten esim. viime sunnuntaina oli baaritiskille joutunut venaamaan 35min ilman että vuoro meni edes kertaakaan ohi. Ihmisiä oli kyllä jumalattomat määrät, mutta kaikki ovat yhteen ääneen toistelleet sitä miten tuskastuttavan hidasta baarityöskentelijöiden puuha oli ollut.


ok. korjataan.. hesarin baarimikot OLI pro ennen ku sedu osti ne ulos.
mut tiestosta on aikaa n.2v, ja loikkauksesta sedulle on 3kk. silloin tiestossa tehtiin hesarin kävijä ja vedenmyynti ennätykset. vedessä oli kyl kate kohdallaan.
lähde: 1 silloisista baarimikoista.
baarityöskentely on ja tulee aina olemaan hidasta, ainakin jos janoisilta kysytään.
P.S. mocamboa ei oo myyty, ja viimeinen tieto on että homma jatkuu. jollei sedu yhtäkkiä korota tarjoustaan - ja paljon...
Avatar
#56 • • . Guest


Ai, kuinka nokialle mennään töihin, pistä vaikka privaa...
Mä oon kato työtön just nyt niin muutama vuosi nokian palveluksessa ei
olisi pahitteeks.

ei rehellinen työnteko kannata. lama ja työttömyys tekee meistä hyviä taiteilijoita.
Avatar
#57 • • lauri Guest

Toisekseen, jos ravintolassa on järjettömät jonot baaritiskille, onko
se klubi-illan tms. vika jos myynti ei ole kovin suuri? Ostovoima kuitenkin
jonottaa antaakseen rahat baarille?



Niin ja jos sama myynti saavutetaan jonain toisena päivänä kolmanneksellä kävijöitä niin kumpikohan on kannattavampaa? Yritin äskeisellä kertoa että kun ihmiset juo viina humaltuakseen on se ravintolalle helvetisti helpompaa ja kannattavampaa kuin se että imetään paikka täyteen fiilistelijöitä jotka käyttävät pääosan illan budjetista sisäänpääsyyn..



Odotas, nyt pieni aikalisä tähän väliin >> kumpiko olikaan ravintolalle
kannattavaa, se, että siellä käy 1000 ihmistä vai se että siellä käy 300
ihmistä?
Avatar
#58 • • jUSSi Guest

Toisekseen, jos ravintolassa on järjettömät jonot baaritiskille, onko
se klubi-illan tms. vika jos myynti ei ole kovin suuri? Ostovoima kuitenkin
jonottaa antaakseen rahat baarille?



Niin ja jos sama myynti saavutetaan jonain toisena päivänä kolmanneksellä kävijöitä niin kumpikohan on kannattavampaa? Yritin äskeisellä kertoa että kun ihmiset juo viina humaltuakseen on se ravintolalle helvetisti helpompaa ja kannattavampaa kuin se että imetään paikka täyteen fiilistelijöitä jotka käyttävät pääosan illan budjetista sisäänpääsyyn..



Odotas, nyt pieni aikalisä tähän väliin >> kumpiko olikaan ravintolalle
kannattavaa, se, että siellä käy 1000 ihmistä vai se että siellä käy 300
ihmistä?



Minä ymmärsin salmen postauksesta sen, että on ihan sama käykö ravintolassa 1000 vai 300 ihmistä jos illan myynti on sama. Edellyttäen, että lipunmyynnin tulot eivät mene ravintolalle.
Avatar
#59 • • lauri Guest

Toisekseen, jos ravintolassa on järjettömät jonot baaritiskille, onko
se klubi-illan tms. vika jos myynti ei ole kovin suuri? Ostovoima kuitenkin
jonottaa antaakseen rahat baarille?



Niin ja jos sama myynti saavutetaan jonain toisena päivänä kolmanneksellä kävijöitä niin kumpikohan on kannattavampaa? Yritin äskeisellä kertoa että kun ihmiset juo viina humaltuakseen on se ravintolalle helvetisti helpompaa ja kannattavampaa kuin se että imetään paikka täyteen fiilistelijöitä jotka käyttävät pääosan illan budjetista sisäänpääsyyn..



Odotas, nyt pieni aikalisä tähän väliin >> kumpiko olikaan ravintolalle
kannattavaa, se, että siellä käy 1000 ihmistä vai se että siellä käy 300
ihmistä?



Minä ymmärsin salmen postauksesta sen, että on ihan sama käykö ravintolassa 1000 vai 300 ihmistä jos illan myynti on sama. Edellyttäen, että lipunmyynnin tulot eivät mene ravintolalle.



Eli siis ajatellaan muutakin kuin yhtä yksittäistä iltaa, niin 300 asiakasta
jotka maksavat yhtä paljon kuin 1000 asiakasta, on ravintolalle parempi
vaihtoehto? Ja edelleen korostan, ajatellaan muutakin kuin yksittäistä
iltaa. Jos joku markkinoinnin ammattilainen vahvistaa tämän, niin sitten
uskon ja muutan tiibetiin parantamaan maailmaa ja vaikenen.
Avatar
#60 • • miikkah Guest


Eli siis ajatellaan muutakin kuin yhtä yksittäistä iltaa, niin 300 asiakasta
jotka maksavat yhtä paljon kuin 1000 asiakasta, on ravintolalle parempi
vaihtoehto?



Mun mielestä ei voi yksiselitteisesti sanoa kumpi on parempi. Jos ravintola haluaa profiloitua kaupungin suosituimpana megamegabilepaikkana, niin kannattaa varmaan kerätä niin paljon ihmisiä sisään kuin vain mahtuu ja rakentaa sen jälkeen lisätilaa.

Toisaalta jos haluaa rakentaa intiimimmän klubikonseptin, esim erilaisille livekeikoille, niin silloin paikan optimaalinen koko lasketaan yleensä sadoissa. Tilan ja väkimäärän kasvattaminen ei silloin sovi strategiaan. Pubeista ja baareista nyt puhumattakaan.

Esimerkin 700 lisähenkilöä luultavasti tuovat 1000 - 1500 euroa lisää rahaa narikasta. (Kenelle se sitten menee, riippuu toki tapauksesta.) Kuluja syntyy, kun lisääntyvä porukka kuitenkin sotkee enemmän, vaatii enemmän järjestysporukkaa, narikkatyöntekijöitä jne. Muuttujia on monia ja kuinka paljon rahaa käyttämättömät asiakkaat loppujen lopuksi tuovat tai vievät rahaa, riippuu paljon tapauksesta.

Yleensä ottaen lienee kuitenkin ravintolalle edullisinta, että väkeä on sen verran kuin paikkaan mukavasti mahtuu. Ei se pieni mutta paljon rahaa käyttävä porukka kauaa käy (puoli)tyhjässä paikassa seiniä katselemassa.