Koulutöihin keskittyminen

27 posts, 2 pages, 9,102 views

Avatar
#21 • • Moraani Guest
Ostin kalenterin \o/

Topicin aloittaessa oli tilanne vähän eri kuin nyt, oli meinaan ensimmäisiä tehtäviä jotka piti tehdä sillon. Nyt on tehtävää niin paljon ettei oikeestaan kerkee paljon ajatteleen että jaksaako tehdä, tekee vaan pää sauhuten.

Kalenteri helpottaa stressiä vähän, sillä nyt ei tartte stressata siitä, että muistaa kaiken ja kaikki deadlinet. Voi elää päivä kerrallaan tai ajatella aina vaan pari päivää eteenpäin.

Tammikuussa otan kyllä niin rennon jakson (10ov), muuten en kestäis tätä puolvuotista pää ehjänä, kun tuntuu et nyt on jo joka päivä hedari ja muita oireita.
Avatar
#22 • • Salla Guest
mä en oo ikinä pärjänny ilman kalenteriani. Sinne pitää kirjottaa kaikki koulutunnit ja muutkin tehtäväpalautukset yms. Mutt sekään ei vielä riitä. Tärkeimpiä juttuja varten joutuu laittaa muistutuksen puhelimeen.
Kouluun keskittyminen mulla oikeasti onnistuu vasta pakon edessä. Siis esseet yms kurssitehtävät saan aikaiseksi vaan kiireen motivoimana. Kun on kolme päivää enää deadlineen, mulla joku motivaation kello alkaa soimaan päässä ja essee valmistuu (melkein) kuin itsestään. Tentteihin mitä meille ei onneksi oo paljoa, alan pikkuhiljaa lukemaan luku kerrallaan. Luen kirjan yleensä vain kerran läpi kirjoittaen tärkeimpiä muistettavia asioita ylös vihkoon. Tätä vihkoa selailen päivän pari ennen tenttiä ja ihan hyvin on aina mennyt.

Nyt on viiminen vuosi meneillään ja opinnäytetyöidea valmis. Intohimoton aihe, jonka saa tehtyä EHKÄ helpostikin. En ole vaan millään saanut aloitettua KUNNOLLA. Pitänee edetä pieniä päämäriä kerrallaan. Seuraavaksi on taas jotain oltava valmiina seuraavaan opn seminaariin. Ehkä sitte edellisenä päivänä taas :excellent:
Avatar
#23 • • osm Guest

odottelen papereiden saapumista. ^__^


Tuleeko paprut muuten lokakuussa vai ollaanko marraskuussa samasa tilaisuudessa ;)



Pitäis tulla jo Syyskuussa jos ei tuu ongelmia byrokratian kanssa. :)
Avatar
#24 • • erik Guest
tuli omista kokemuksista mieleen tällainen vinkki, että joskus kannattaa jättää turha kunnianhimo narikkaan, ja vaan 'suorittaa'.
itse on monesti jäänyt takertelemaan joihinkin projekteihin(lähinnä sellaisiin, joihin on vaikempaa motivoitua/joita ei koe itselle tärkeiksi) sen takia, että on ollut vaikea hyväksyä ajatusta kehnosta tai välttävästä tuloksesta.
kuitenkin joskus pelkkä suoritus ja ovarit plakkarissa palkitsevat; ainakin enemmän, kuin vuosikausia roikkuneet rästit.
asettamalla projekteille tiukan aikataulun etappeineen ja suoritteineen saa hommia tehtyäkin.
joskus tuloksena saattaa olla arveluttavaa ja hävettävää matskua, mutta sellaisestakin saa joskus rutistettua suht' vakuuttavan paketin...
itse asiassa juuri se lieneekin monesti opin tärkein sisältö!

disclaimer: opiskelen siis muotoilua, ts. enpä tiedä, sopiiko tällainen lähestymistapa moneenkaan muunlaiseen aihepiiriin..
Avatar
#25 • • sauce Guest

tuli omista kokemuksista mieleen tällainen vinkki, että joskus kannattaa jättää turha kunnianhimo narikkaan



en tiedä jätinkö kunnianhimon narikkaan, mutta aloitin kirjoittaa kirjallista lopputyötä "tajunnanvirta" -metodilla(eli kaikki paperille mitä mieleen tulee aiheesta ja vierestä). tavallaan sitä laski rimaa kun ei välitä, onko se nyt JUST se juttu mitä hakee. editoi sitten lopuksi:) nyt tullu jo melkein kolmesivua:D

ps. mulla ratkaiseva askel tais olla ku kaverikin päätti ruveta kirjottaa, enkä halua olla "huonompi"...
¡ Previous post about a year ago !
Avatar
#26 • • djkopernikus Guest

minkälaisia keinoja käytätte keskittymiseen?



Ei ainakaan musiikkia päällä. Jotkut sanovat että pänttäämisestä ei tule mitään jos musa ei soi. Mulla taas päinvastoin. Kun olin koulussa, parhaiten data jäi päähän kun oli hiirenhiljasta ja luki hiljaa, eli ei ääneen. Mutta kukin tyylillään...
¡ Previous post a couple of decades ago !
unoha

Posts: 929

#27 • • unoha Lti-/UG Collective
*igor*

--
Never Quit !