***
Mä pyrin valitsemaan ruokapaikkani siten, että sillä olisi jotain annettavaa omalle harrastukselleni - siis kaikki Chicosit, Amarillot, Memphisit, Santa Fèt yms. on nähty jo kauan sitten. Em. kuppiloiden pöperöillä ei ole juuri muuta funktiota kun täyttää vatsa ja ruoka on äärimmäisen persoonatonta tusinatavaraa - halvemmalla ja parempaan lopputulokseen pääsen jos ostan tarvikkeet kaupasta ja teen ruoan itse.
Omia suosikkejani Helsingissä ovat Tapasta uudenmaankadulla ja Via Ludwiginkadulla. Näistä varsinkin Via loistaa huikealla sisustuksellaan ja kohtuullisen persoonallisella listallaan. Tapasta on mukavan nuhjuinen ja mutkaton paikka, jossa ruoka maistuu sille mitä se on.
Palkkapäivänä suosittelen PalacenRantaa, Nokkaa tai Georgea. Nuo kaikki ovat miljööltään todella hienoja ja niiden keittiöt ovat ehdotonta kaupungin huippua. Hinnaltaan nämä ovat tosin melko suolaisia mutta hinta/laatu on jokaisessa paikassa kuitenkin kohdallaan.
Jos löydät taskujesi pohjalta ylimääräiset 250e, niin suosittelen Chez Dominiquen yhdeksän ruokalajin illallista viineineen - Chez Dominique on siis ravintola, jolla on kaksi Michelin-tähteä ja on mielestäni aivan oma lukunsa. Yli 200e ruoasta vaikuttaa mielipuoliselta, mutta annoksiin, raaka-aineisiin ja valmistustapaan ollaan todella panostettu koko rahan edestä. Suosittelen, kerran se vaan kirpaisee!