Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 313,292 views

Avatar
#801 • • MikkiHiiri Guest

En tiedä kuin yhden henkilön, joka on raportoinut testanneensa logic pro 7:aa kräkättynä, mutta ihme jos se kräkki ei sen laajemmalle ole levinny



Tosta liikkuu noita fakejakin. Joku niistä oli Logic Express nimettynä Pro:ksi (latauksessa näkyy Expressin ruutu). Joku kräkki "toimi" muuten, mut Logic Pro:n plugarit oli harmaana valikossa. Logic Platinum 6 onnistuttiin kräkkäämään niin, ettei audiot toimineet, MIDI:t toimi. On muuten Applen ilmeisesti ainoa donglella toimiva softa, joten en ihmettelis, jos kräkkäämisestä yritettäis tehdä jopa lähes mahdotonta.
Avatar
#802 • • Miika Kuisma Guest

Voi olla, että Logic tulee toimimaan ihan ok kräkätyssä osx:ssä pc:lläkin ja ei varmasti mene kauan ku teinit huutelee foorumeilla, että "jee, minäkin käytän logic7:aa!". Mutta hetkinen, eihän sitä kannata odottaa, koska "eihän osx:lle ole mitään hyviä softia joten logic on kans ihan paska.". ;)


Eikohan se (krakatty) logic sielta tule (krakatylle) intel-OSX:llekin, lienee yksi suosituimpia softia adoben kalujen ohella macille. Eri asia sitten kenella riittaa intoa virittaa krakatty OSX windows-pc:nsa. Voi olla etta kaikelle perushalpis-pc-raudalle ei nimittain ole minkaanlaista tukea.. (koska applea tuskin kiinnostaa tukea sellaista rautaa jota heidan koneissaan ei koskaan tulla nakemaan)


Jotenkin tuntuu että koko OSX-x86 on ehkä sittenkin Applelle vaan hyvää mainosta. Tiedän yhden henkilön joka asensi tuon x86 tiikerin ja siihen ihastuttuaan vaihtoi oikeaan omenaan. Ainakin tuolla kaverilla se x86 tikru ei ollut mikään maailman vakain käyttis, eikä kaikki kyllä toiminut ihan niinkuin olis pitänyt. Silti kuukauden 'trial' vakuutti siitä, että on aika vaihtaa platformia.
Avatar
#803 • • whuf. Guest


Ensinnäkään OSX ei ole niin alkeellinen ja hankala kuin monet nykyiset Linuxit, että jotain tarvitsisi säätää tekstipohjaisesti ja tuon linkin tapauksessa tuo ei ole edes kalliskaan, kun kyseessä on kräkätty ilmainen osx.



Ei nyt jaksa mennä näihin "hankala-Linux" keskusteluihin kun sitä ne ei ole ja tekstipohjaissäädöt on viime vuosituhannelta jäänyt urbaani legenda.. mutta piti vaan sanoa että ilmainen softa on ilmainen softa. Kräkätty on laiton softa, enkä puhunut niistä.

Logic on ihan hyvä sekkari jos tyytyy sen hinta/laatu-suhteeseen ja puutteisiin. Koko laitteiston ja käyttöjärjestelmän vaihto yhden softan takia on _musta_ aika typerää. No mut, siitä ei tainnut olla puhe :)


Noi uudet IntelMacit kuulostaa kiinnostavilta. Jos ovat laadukkaasta raudasta valmistetut niin sellasta voisi jopa harkita pyötäkoneen korvaajaks.. niihin kun voi kai asentaa jonkun muun käyttiksenkin? Hmm, vaikka tosin saahan g4 ja g5 mäkkeihinkin esim Linuxin.
Avatar
#804 • • Miika Kuisma Guest


Logic on ihan hyvä sekkari jos tyytyy sen hinta/laatu-suhteeseen ja puutteisiin. Koko laitteiston ja käyttöjärjestelmän vaihto yhden softan takia on _musta_ aika typerää. No mut, siitä ei tainnut olla puhe :)


Typerää? :confused: Jos työaseman päätarkoituksena on tehdä musiikkia, niin eikö silloin koko laitteiston ja käyttöjärjestelmän oikein valitseminen ole erittäin oleellista?

PS. Mä haluisin kyllä kovasti kuulla noista ns. puutteista.. tai missä sekkarissa on muka parempi hinta/laatu tai edes pelkkä laatu -suhde.
Avatar
#805 • • Tuppu_ Guest
Oikeestaan tähän vois sanoa, että windowsin käyttäminen sen kaikkine ongelmineen on aika typerää vain sen takia, että on tottunut käyttämään sitä ja kaikki kaveritkin käyttävät sitä. Tosin helpostihan siinä käy niin, että leimataan jos vaihtaa toisenlaiseen ja on sitten erilainen.

Jokaisessa softassa ja käyttöjärjestelmässähän on omat puutteensa. Ei Cubasekaan ole täydellinen. Esim. tällä hetkellä logic istuu mulle paljon paremmin sen työkalujen, automaatioiden, environmentin, plugareiden, channel strippien ja muutamien muiden tärkeiden ominaisuuksien vuoksi. Ainoa, mitä haluaisin myös logiciin mitä cubasessa on, ovat external synth-plugari, joka ottaa pdc:n huomioon ja uusittu audio editori ja mahdollisuus time stretchiin sun muuhun suoraan arrangessa.

Cubasessa mun mielestä taas heikkouksia ovat mm. kunnon plugareiden puute, huonompi automaatio, kahden raidan tarve käytettäessä virtuaali-instrumentteja ja muutamat muut. Logicin UI sopii jotenkin muutenkin paremmin mulle ja se jämäkkyys, mikä logicissa on, mitä ei cubasessa ikinä ole ollut. Vaikea sitä on kuvailla, mutta Cubase on jotenkin tunnoton kun koskee eri paikkoihin, kun taas logicista hohtaa sellainen jämäkkyys, ihan sama mitä tekee. Johtuu ilmeisesti kaikista valikoiden ja työkalujen toimintatavasta. Tästä on muuten aika moni muukin henkilö ollut samaa mieltä, kun on tullut esille. Tottumuskysymys kuitenkin.

Ja minähän vaihdoin macciin just sen takia, että pääsi käyttämään logicia, kun juuri se tuntui siltä oikealta ratkaisulta mulle, eikä se todellakaan ollut typerä veto. Samalla huomasin, että osx on aika pirun hyvä käyttöjärjestelmä ja kaikki korvaavat tai samat softat on mulla käytössä osx:ssä kuin mitä oli pc:llä. Ainoa mikä jäi pc-puolelle oli pelaaminen, tosin siihen mulla ei nykyään olisi muutenkaan aikaa. Sen takia möin pc:ni pois, kun ei ehtinyt enää pelaamaan. Nyt kun tietää millainen osx on ja mitä sille on saatavilla, niin ehdottomasti valitsisin ihan vain multimediakoneeksikin (musa, leffat, video, valokuvat, netti jne.) macin. Osx:ään ja macciin siirtyminen on ihan eri juttu kuin siirtyminen windowsista linuxiin. Linux on ihan hyvä idea, mutta miten sillä voi mitään tehdä, jos ei sille ole mitään tarvittavia softia tai laitetukia sitä varten mitä juuri itse haluaisi tehdä. OSX:lle ja Windowsille puolestaan on. En henk. koht. jaksais lähtee tekee musaa jollain Ardourilla tai Rosegardenilla.

Yks juttu muuten, minkä olen huomannut on se, että jotkut windows/linux-käyttäjät mollaavat osx:ää sillä, että he pitävät sitä jonkinlaisena unix- / bsd-"ripoffina" ja luulevat, että osx:n käyttäjät vain ylistävät Applea eivätkä muka ymmärtäisi, että se perustuu unixiin ja toimii bsd:n päällä tms. Ymmärtääkseni jokainen joka käyttää osx:ää tietää tämän ja pitää sitä itsestään selvyytenä ja on vieläpä kiitollinen että näin on. Miksi osx ei muka saisi olla tällainen ja miksi apple ei muka olisi saanut rakentaa siltä pohjalta näinkin hyvää ja toimivaa käyttistä? Kuitenkin ne on paiskonu aivan sairaasti hommia osx:n eteen.

Jotkut linux distrot alkaa olee lähellä osx:n näköä/osaltaan toimivuutta, mutta se harmi niissä edelleen on, että ei ole kunnon softia ja laitetukea. Apple on lähtenyt alunperinkin tekemään hommalla rahaa myymällä softaa, eikä tuottamaan ilmaista käyttistä. Myöskin firmat, mitkä koodaa hyviä tai alansa parhaita softia, tekevät niitä saadakseen rahaa, jolloin ne ajautuvat todennäköisemmin alustoille, jotka ovat myös kaupallisia, koska näiden järjestelmien käyttäjät ovat valmiita maksamaan niistä softista. Sama juttu laitevalmistajien kanssa (TC, MOTU, RME, Apogee jne....).
Avatar
#806 • • R24 Guest
Enää ei tarvitse arpoa vaihtuuko powerbook macbookkiin huhtikuussa: [url:http://www.ableton.com/index.php?main=news-archive&sub=intel_mac_support]Ableton Live 5.2 Brings Immediate Native Intel-Mac Support[/url]

Mä oon alkanut siirtymään Logicista Liven käyttäjäksi, mutta silti en menisi vaihtamaan käyttistä takaisin windowsiin. Aikaisemmin sanoin että pc on hyvä pelikone ja macilla voi tehdä musaa, mutta nyt on vedettävä sanat takaisin. Yritin eilen saada Battlefield2 peliä toimimaan XPsp2 koneessa aivan turhaan. Kaikkien mahdollisten päivitysten ja säätöjen jälkeen ohjelma boottaa suoraan bluescreeniin.

Taidan ostaa pelikonsolin. Sillä voi sentään pelata.
Avatar
#807 • • KimmoK Guest

Tuppu kirjoitti:
windows/linux-käyttäjät mollaavat osx:ää sillä, että he pitävät sitä jonkinlaisena unix- / bsd-"ripoffina" ja luulevat, että osx:n käyttäjät vain ylistävät Applea eivätkä muka ymmärtäisi, että se perustuu unixiin ja toimii bsd:n päällä tms. Ymmärtääkseni jokainen joka käyttää osx:ää tietää tämän ja pitää sitä itsestään selvyytenä ja on vieläpä kiitollinen että näin on.




mulla osx käyttäjänä ei ole pienintäkään
havaintoa mistä te juttelette.. ei taida itsestään
selvyys pitää siis ainakaan mun kohdalla paikkaansa..

Mut eipä tuo haitanne mittään.. pää-asia on että
koneet ja softat toimii ja niitä on kiva käyttää. :)
Avatar
#808 • • Miika Kuisma Guest
Itseasiassa whuf:n ei kannattaisi liikaa disauttaa maccia. Voi olla että joku päivä os x osuu omalle kohdalle ja sitten sen myöntäminen täällä on aika noloa. Sen verran monta entistä mac vihaajaa (myös minä itse) on nähty nykyään omena sydämen tilalla, ettei koskaan kannata sanoa "ei koskaan" :D
Avatar
#809 • • MikkiHiiri Guest

tekstipohjaissäädöt on viime vuosituhannelta jäänyt urbaani legenda



Heh. Haluan kyllä nähdä Linuxin, jossa toimii esim useampi lisälaite ilman säätämistä. Toimiihan se Ubuntu (josta todnäk puhuit) _ehkä_ ilman säätöä, jos tyydyt siihen mitä laitteita se tunnistaa.

Toisaalta, käytän OSX:ssäkin komentoriviä, sillä voi tehdä joitain asioita niin helvetisti nopeammin kuin GUI:lla. Eli komentorivi on yleensä vain bonusta. Windowsin DOS-komentorivi on taasen niin puutteellinen halpa unix-kopio, ettei sillä tee mitään.

niihin kun voi kai asentaa jonkun muun käyttiksenkin? Hmm, vaikka tosin saahan g4 ja g5 mäkkeihinkin esim Linuxin.



Jos vetoat Linuxin asentamisella siihen, että se on ilmainen ja OSX ei ole, niin OSX:hän on koneen hinnassa mukana, kuten Windows PC-läppäreissä. En oikeasti kyllä keksi järkevää syytä ostaa Macia ja laittaa Linuxia OSX:n tilalle. Useita tyyppejä olen kyllä nähnyt, jotka niin uhoavat. Loppupeleissä nekin käyttää OSX:ää ja kiroaa Linuxin alimpaan helvettiin. Usein myös Linux unohdetaan vaihtoehdoista siinä vaiheessa, kun sitä on säädetty kuukausia toimivaksi ja joudutaankin asentamaan uudestaan.

Vielä ilmaisohjelmistoista yleensä:
Mitä tulee esim Linuxin ohjelmistoihin (ja softiin, mitkä on portattu Linuxista OSX:lle), niin mitä hirveimpiä käyttöliittymiä onkin tullut vastaan. On se vaan niin, ettei hyvä kooderi tajuavälttämättä hyvistä käyttöliittymistä mitään. Koko opensource on usein vain taidonnäytettä, jolla päästään isoihin firmoihin isoilla palkoilla hommiin. Sen jälkeen ei ilmaisprojektit enää kiinnosta ja projektia voi jatkaa joku toinen tyyppi, jolla on täysin eri logiikka ja ajattelutapa. Ja käsittääkseni GPL:kin on maksullista, jos sitä käyttää vaikka ammatikseen, esim myy palvelua firmoille, joka on GPL:n alaisuudessa.
Avatar
#810 • • Tuppu_ Guest

Itseasiassa whuf:n ei kannattaisi liikaa disauttaa maccia. Voi olla että joku päivä os x osuu omalle kohdalle ja sitten sen myöntäminen täällä on aika noloa. Sen verran monta entistä mac vihaajaa (myös minä itse) on nähty nykyään omena sydämen tilalla, ettei koskaan kannata sanoa "ei koskaan" :D


Näinpä. Esim. niissä musahommissa, mitä myös whuf. tekee, on aika suuri todennäköisyys päätyä käyttämään mac+logic comboa. Ja joo, enpähän minäkään macceja juuri arvostanut aiemmin ja ihmettelin miksi niitä käytetään. :)
Avatar
#811 • • MikkiHiiri Guest
Täällä myös entinen Mac-vihaaja ja nykyinen PC-vihaaja ;) Voi helposti lukea stoorin punaisen langan selaamalla tätä topicia alusta.
Avatar
#812 • • timppa^ Guest
Joku päivä ku ois oikein tylsää ni vois laskea montako kertaa tässä topicissa
on pyörähtäny mac vs pc -debaatin suht standardimuotoinen sykli ympäri.

hitlermelon.gif
Avatar
#813 • • whuf. Guest
Heeetkonen.. En mä ole Mac-vihaaja :confused:
Kai saa puntaroida vaihtoehtoja mitä käyttää Macissaan? Se että koneen saa multiboottaamaan eri käyttiksiin antaa enemmän mahdollisuuksia koneen käyttämiseen. Eikös se olis ihan kiva ominaisuus Mäkkeihinkin? Läppärillä kun kaikenlisäks(yleensä) tehdään muutakin kun musaa.
Avatar
#814 • • MikkiHiiri Guest
Niino joo saa tietty rinnalle samalla tavalla muitakin käyttiksiä. Tohon IntelMaciin saa natiivina Windowsinkin rullaamaan. Joudun itsekin asentaa jossain vaiheessa Linuxin koodaus-/harjoitusalustaks, tosin mietin sitä varten jotain halpa-PC:tä. Firmwareen (joka on siis BIOSin sijasta Maceissa) kuuluu etuina BIOSiin nähden mm boottaus eri osioilta, eli erillistä bootloaderia ei käsittääkseni tarvita. Helpottaa siis useampien käyttiksien pitämistä koneella.
Avatar
#815 • • whuf. Guest

Firmwareen (joka on siis BIOSin sijasta Maceissa) kuuluu etuina BIOSiin nähden mm boottaus eri osioilta, eli erillistä bootloaderia ei käsittääkseni tarvita. Helpottaa siis useampien käyttiksien pitämistä koneella.



Mitä toi käytännössä tarkottaa? Kun käynnistää koneen(macin) tulee valikko joka kysyy mihin osioon bootataan?

Mitä käyttiksiä tällä hetkellä saa Macceihin? Mistä niitä ilmaisohjelmia osx:lle kannattaa hakea? Esim joku hyvä piirrustusohjelma(jossa layerit, filtterit ym) olis tarpeen ja ssh.
Avatar
#816 • • Loopy Guest

Mistä niitä ilmaisohjelmia osx:lle kannattaa hakea? Esim joku hyvä piirrustusohjelma(jossa layerit, filtterit ym) olis tarpeen ja ssh.


Intterwebistä :D

no joo, Gimp on yleisesti hyväksi tunnustettu kuvankäsittelysofta, ja on saatavissa myös OSX:lle.

Googlatessa "ssh for mac" löytyi esmes tämmönen softa. Sen hyvyydestä ei oo mitään käryä.
Avatar
#817 • • MikkiHiiri Guest

Mitä toi käytännössä tarkottaa? Kun käynnistää koneen(macin) tulee valikko joka kysyy mihin osioon bootataan?



Otin vähän selvää asioista, ja toi boottiosion (kovalevy, USB, verkko, CD, jne) valinta toimii helpolla tavalla näköjään vain Mac OS-järjestelmissä. Linuxin asennettua voi valita OSX, Linux tai CD-boottauksen, useampi Linux ja OSX vaatii komentorivillä säätämistä. Voiskin asentaa jossain vaiheessa Ubuntun rinnalle kokeeks ja kattoo miten tuo homma käytännössä toimii, kun ei ole kokemusta :)

Mitä käyttiksiä tällä hetkellä saa Macceihin? Mistä niitä ilmaisohjelmia osx:lle kannattaa hakea? Esim joku hyvä piirrustusohjelma(jossa layerit, filtterit ym) olis tarpeen ja ssh.



Linux-distroista ainakin Ubuntu ja Yellow Dog on PPC-alustalla, pro-jätkille muitakin, sit tietty nippu eri unixeja. Ilmaisista softista löytyy etenkin suosituimmista samat softat OSX-portteina kuin Linuxille. PPC-Linux-softia voi ajaa myös X11:n kautta (X-ikkunamanageri OSX:lle), joka tulee OSX:n asennuslevyllä. Sit OSX:lle on helvetisti natiiveja (Cocoa) freeware-softia. Macupdate.com ja Versiontracker.com on hyviä paikkoja etsiä. Grafiikkaohjelmista tulee ekana mieleen Linux-yhteisöstä tuttu Gimp. Komentorivipohjainen SSH tulee suoraan OSX:n BSD-varusohjelmissa mukana. GUI:lla varustetuista suosituimpia lienee Fugu.

edit:muokkausta
Avatar
#818 • • Tuppu_ Guest
Tässä ohjeita ssh:n käyttöön osx:ssä: http://www.ocf.berkeley.edu/~phlee/ssh-osx-howto/ssh-osx.html

Terminalilla siis, mikä on osx:ssä se tekstipohjainen unix-käyttöliittymä. Eli samalla tavalla kuin mistä tahansa unix-koneesta toiseen unix-koneeseen. Erilaisia ohjelmia voi selata mm. näistä paikoista:

http://osx.hyperjeff.net/Apps/cats.php
http://www.versiontracker.com/macosx/

OSX:lle löytyy paljon erilaisia apuohjelmia vähän joka lähtöön. Esim. sftp-yhteyksiä varten kannattaa asentaa ilmainen fugu, joka on vain graafinen käyttöliittymä ja käyttää osx:ään sisäänrakennettuja (unixin)ftp-ominaisuuksia.
Avatar
#819 • • kotivalo Guest
Mä oon nyt kelannu, et tää vanha pc sais jäädä eläkkeelle. Oon sen verran mac-koneita näppäilly, et sellaseen päädyn, vaihtoehdot on iBook tai powerbook. Tarvin polttavan dvd:n jota ei ibookista löydy, mut voisin hommata sen myös ulkoisena. Josta tuleekin sit probleemi. Onks tosiaan niin, et iBookis ei oo firewiree ollenkaa?