Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 311,716 views

Avatar
#721 • • Daniel Braun Guest
Omenakoneissa mulle rokkaa eniten se että kaikki ohjelmat jne skulaa heti alkuun oikein.
Eikä mitään "sammuta, käynnistä, asenna, käynnistä uudelleen, lataa ajuri, käynnistä uudelleen, säädä, käynnistä uudelleen, lajaa ajurit uudelleen, käynnistä jne jne" pelleilyä tuntitolkulla...
Kaikki mitä olen tarvinnut asennella, toimii oikeeti eikä ongelmia oo ollu.
Ja tää et iBook rullaa päällä viikko tolkulla eikä vaadi buuttailua välillä on jotain mitä ei pc puolella edes uskalla toivoa.
Puuceen kanssa tuntui et jo viikon jälkeen kone tahmas enemmän kuin liikaa...
Ok, pc on helppo ja tuttu monelle.
Mutta Tiikeriä oppi käyttämään parissa päivässä, joten ei sekään voi olla se syy miksi ei omenakoneeseen vaihda.
Ja moni joka on kokeillu mulla tätä pienokaista on tykästynyt niin kovasti että on alkanut harkitsemaan mac:in ostoa.
Jopa toi exvaimoke jolle yritin tolkuuttaa kun hää oli ostamassa uutta konetta että osta Applelta kone, niin hänkin on pc:n oston jälkeen "katunut" tilannetta.
Mitäs osti koneen jonka kanssa on heti kuukauden/parin käytön jälkeen ongelmia ja kaikea joutuu asentamana uusiksi jne...
Avatar
#722 • • Tuppu_ Guest
Jep, toi on joskus aika harmillista/ärsyttävää kieltämättä, kun usein tutut ja sukulaiset soittaa, että "nyt meidän koneessa on joku ongelma, et viittis tulla kattoo". Vähän aikaa sitten kävin asentamassa tuttujen koneeseen windowsin ja kaikki softat uusiks ja hommaan meni useita tunteja, kun kone piti saada sille mallille, että sille ei tartte enää tehdä mitään vaan alkaa käyttämään ja kaikki pienetki twiikkaukset ja softat on asennettu. Sitten ne luulee vielä, että mun mielestä on kiva asennella kaikkee softia ja konfata koneita ja ihan huvikseni istuskelen puolet päivästä asentelemassa juttuja. Sanoin kyllä, että enmä tämmösiä oo nykyään tehny ollenkaan, kun kone toimii hyvin ilman sähläilyjä. Sanoin kyllä, että kannattais seuraavaks koneeks harkita maccia.
Avatar
#723 • • MikkiHiiri Guest

Omenakoneissa mulle rokkaa eniten se että kaikki ohjelmat jne skulaa heti alkuun oikein.
Eikä mitään "sammuta, käynnistä, asenna, käynnistä uudelleen, lataa ajuri, käynnistä uudelleen, säädä, käynnistä uudelleen, lajaa ajurit uudelleen, käynnistä jne jne" pelleilyä tuntitolkulla...
Kaikki mitä olen tarvinnut asennella, toimii oikeeti eikä ongelmia oo ollu.



Jep eli kaikki ohjelmat, jotka on tehty natiivina OSX:lle (Cocoa), eikä mitään opensource-Linux->darwin-portteja jotka on usein niin vitun bugisia ja epäloogisia purkkavirityksiä (Linux softia, joihin on vain liimattu 5 minuutissa Aqua interface päälle), että oksennus tulee. Johonkin överibugiseen KDE-ikkunamanagereihin ne voi sopiakin, mutta OSX:n ikkunamanageriin ei. Melkein ainoat Linux-darwin portit joista olen pitänyt ovat komentorivipohjaisia. Niihin saa sitten usein jonkun enemmän OSX:lle sopivan GUI:nkin asennettua jälkeenpäin, jos sellaista edes tarvitsee. Tosin sehän taas ei ole enää helppokäyttöistä.
Avatar
#724 • • whuf. Guest

Kova on apple-viha.



tulee ihan kaikki rasisti jutut mieleen :heart:
Avatar
#725 • • whuf. Guest

Joo noista tuotteista oikeastaan vois sen verran sanoa, että eivät kaikki applen hardistuotteet ole välttämättä innovatiivisia, mutta ne on yleensä tehty siten, että ne toimivat hyvin ja ovat yleensä myös oheislaitteiden kanssa yhteensopivia. Esim, kun pc-puolelle tulee kaikki uusin tekniikka ensin, saa monilta musafoorumeilta lukea, kun puolet jengistä kirjottelee, että "eikö tätä koskaan saada toimimaan X2-prossujen kans?" ja "millä emolevyllä ootte saanu toimimaan?" jne... Nuo pc-osat kun yleensä suunnitellaan niin, että pelaajat saavat niistä mahdollisimman hyvät tehot irti. Siinä sitten käy niin, että vain jotkut emolevyt käyvät hyvin audio-käyttöön ja muuhun ja tulee helposti tehtyä vikaostoja ja turhia vaihtoja, kun homma ei toimikaan. Ja mitä enemmän audio-sälää laitteistoon on kytketty, sitä suurempi on riski, että homma ei toimi, eli kun blablablablaaa..



Pakkoko on mennä ostamaan paskaa PC:tä? Rahalla saa vaikka mitä. Sijottaa sen 2ke mitä powermacciin hupenis helposti vaikka serverikoneeseen tai Carillonin audiomasiinaan(ja tilaa kaiken oheissälän kuten äänikortit ja sequt samalla samasta paikasta, takuulla!). Saa ihan ite päättää ostaako mopon vai moottoripyörän. Lopputulos kuitenkin sama; toimiva kone. Oli se sit Mac tai PC. Kukaan ei varmaan oo sanonu täällä et mac on paska.. se on vaan turha.. tai siis ei vaan pysty tajuaan sitä hypee. Mut ei siinä mitään, antaa porukan ostaa mitä haluaa :) Imagostahan tossa lähinnä on kyse; Mul on mac(tai ipod/g4/ibook/whateva), oon cool. Hyvää markkinointia Applelta siis. Ja on purrut tosi hyvin osaan teistäkin. Tää on oikeestaan ihan sama juttu kun sellanen muropaketti-pc-konffausinto/harrastus, mut "sivistyneempänä" muotona ja jonkun ison yrityksen pyörittämänä. Silleen astetta "coolimpana", kun hifistellään hienoilla muotoiluilla ja nätillä graffalla. Tulee tosi paljon mieleen Tupperware ja sen todella onnistunut markkinointi ja myyntikanava. Oikeestaan designikin on aika samaa ;) Iha hyvii kippojakin vielä.
Avatar
#726 • • gerry Guest


antaa porukan ostaa mitä haluaa :) Imagostahan tossa lähinnä on kyse; Mul on mac(tai ipod/g4/ibook/whateva), oon cool. Hyvää markkinointia Applelta siis. Ja on purrut tosi hyvin osaan teistäkin. Tää on oikeestaan ihan sama juttu kun sellanen muropaketti-pc-konffausinto/harrastus, mut "sivistyneempänä" muotona ja jonkun ison yrityksen pyörittämänä. Silleen astetta "coolimpana", kun hifistellään hienoilla muotoiluilla ja nätillä graffalla. Tulee tosi paljon mieleen Tupperware ja sen todella onnistunut markkinointi ja myyntikanava. Oikeestaan designikin on aika samaa ;) Iha hyvii kippojakin vielä.





Älä ny viitti olla hei tuommoi;)

Hype tai ei, oli sit mainos purru tai ei ihmisiin, ei paskaa laitetta kehuta/hypetetä loputtomiin.... Kyl jengi tajuaa pian et on ollu sokea mainoksille jos tuote on paska. Mut tapaus apple tuskin ny paska on...

Ja jos joku itkee mäkkiä kalliiksi niin on muistettava et kehitystyö maksaa AINA... Eikä mini paljon maksaa mikäli halua koneen toimisto/viihdekäyttöön.

Totta et tuolla summalla saa myös audiokoneen... Ja se on varmasti ihan pätevä sekä toimiva ei sen puoleen! Mut Logic on silti mäkil ja se nyt sattuu olemaan niin vitun hyvä ohjelma ilman MITÄÄN hypetyksiä;) Et jo sen takia kannattaa se mäkki hommata... Jos se olis peeceellä niin jengi voisi harkita kenties muitakin vaihtoehtoja. Ehkä vain muutama prosentti ihmisistä kätyttää mäkil muuta softa ku logicia ja entisten peeceelogic ihmisten oli se ostettava jo kenties töitten takia. Joten en ymmärrä miksi toi apple/applekäyttäjäviha johtuu?? Onko pakko vaihtaa paskemppaan softaan sitten vai?

Ennen oli katu-uskottava omistaa mäkki ja vääntää sil musaa... Nyt on taas uskottava vääntää mahdollisimman paskoil laitteil.

Enkä yritä nyt puolustella mäkkiä tai käännyttä sua... On vaan ärsyttävä tuollainen suppea näkemys et "mun kone on se ainut oikea". Tuli se sitten peece tai mäkkiläiseltä.....

Myös tuollainen imeläs hybetys "voi mun mäkki kultaani rakkaani, nukun sen vieres yötäpäivä" on oksettava... Miksei voisi pitää asiallista linjaa eikä jatkuvasti mittailla sen kokoa?
Avatar
#727 • • OSC8 Guest
Nyt on pakko itekkin lähteä jääsulille kävelemään ja osallistua tähän mac vs. pc keskusteluun, rupeaa jo niin ufoksi jutut menemään ;)

Pakkoko on mennä ostamaan paskaa PC:tä? Rahalla saa vaikka mitä. Sijottaa sen 2ke mitä powermacciin hupenis helposti vaikka serverikoneeseen tai Carillonin audiomasiinaan(ja tilaa kaiken oheissälän kuten äänikortit ja sequt samalla samasta paikasta, takuulla!). Saa ihan ite päättää ostaako mopon vai moottoripyörän.



Pitää täysin paikkansa.

Mutta, tässä on kuitenkin sulla pohjalla se (virheellinen) ajatus että mäkit on kalliita. Tosiasiassa jo em. tekstisi kumoaa itse itsensä - jos kerran macintoshia vastaavan toimintavarmuuden/laadun saamiseksi pitää PC-kauppaan kärrätä powermacin verran rahaa, niin millä tapaa se mäkki on muka kallis? Millä tapaa PC on halvempi kun niillä halvoilla malleilla ei tee yhtään mitään? Miksi kaikin puolin rumemmasta (niin softa kuin rauta), haavoittuvammasta ja vähemmän ominaisuuksia sisältävästä PC:stä (vertaa mitä softia windowsin mukana tulee ja vertaa sitten mitä OSX:n mukana tulee) pitäisi maksaa powermacin verran?


Imagostahan tossa lähinnä on kyse; Mul on mac(tai ipod/g4/ibook/whateva), oon cool. Hyvää markkinointia Applelta siis.
Silleen astetta "coolimpana", kun hifistellään hienoilla muotoiluilla ja nätillä graffalla.



On täysin totta että, todellakin, mäkit on ns. Really Cool Stuff potenssiin kaks. Mäkkikäyttäjillä keskimäärin on parempi flaksi naisten suhteen kuin muilla, koska ne (ja niiden mäkit) on niin Cool ja hyvännäköisiä.

Mutta, niinkuin gerry tuossa jo mainitsi, mitään aivottomia tietokoneen käyttäjiä mäkistit ei ole. Ei paskasta saa oikeasti hyvää millään markkinoinnilla, vaan kyllä mainostuksen pitää aina lunastaa lupauksensa. Nyt onkin ollut niin, että ihmiset jotka ovat ennen käyttäneet PC:tä ja siirtyneet käyttään mäkkiä, on täällä todenneet että oikeasti nää laitteethan toimii kuin junan vessat ja keskimäärin huomattavasti luotettavammin/paremmin kuin entiset masiinat. Tietääkseni kukaan ei ole applella töissä, vaan täällä on ihan tavallisia musantekijäheeboja jotka on tuonu julki omia kokemuksiaan siitä, miten paljon paremmin kaikki on mäkkien kanssa sujunu, verrattuna edelliseen.

Vielä tän threadin perustamisen aikaan mä en ollut nähnytkään eläissäni mäkkiä, saatikka kokeillut sellaista, mutta kun niiden vaikutuspiiriin hieman pidemmäksi aikaa altistuin niin valinta oli ihan selvä. En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa tajuta että ei täällä mitään kulutusyhteiskunnan uhreja olla vaan todellakin KOKEMUKSET on niiiin positiiviset että mitään pahaa sanottavaa ei liiemmin löydy! Kukaan ei tarvitse Jobsia tai jotain mainostoimistoa toteamaan tuota :)

Tulee tosi paljon mieleen Tupperware ja sen todella onnistunut markkinointi ja myyntikanava. Oikeestaan designikin on aika samaa ;) Iha hyvii kippojakin vielä.



Ja loppuun vielä kunnon trollausta? Ymmärrän että joillekin ihmisille design ja "silmänruoka" on täysin merkityksetön asia (miten muuten selität tuulipuvut, sotkan mainokset tai.. okei ne blacklightein "koristellut" muropaketit), mutta ehkä mäkkejä sit valikoituu käyttämään sellaset ihmiset jotka osaa arvostaa sitäkin. Ei niin että se ratkaisisi tätä paremmuus-asiaa millään tapaa, mutta ihan kiva lisä sekin.
Avatar
#728 • • R24 Guest


Pakkoko on mennä ostamaan paskaa PC:tä? Rahalla saa vaikka mitä. Sijottaa sen 2ke mitä powermacciin hupenis helposti vaikka serverikoneeseen tai Carillonin audiomasiinaan(ja tilaa kaiken oheissälän kuten äänikortit ja sequt samalla samasta paikasta, takuulla!). Saa ihan ite päättää ostaako mopon vai moottoripyörän. Lopputulos kuitenkin sama; toimiva kone.



Mun PC maksoi 2300e. Se on koottu sen hetken parhaista komponenteista ja voit edelliseltä sivulta lukea kuinka toimiva se on. Se on ostettu joulukuussa -04 ja jos silloin ois saanu samalla hinnalla powermacin niin olisin säästynyt kasalta ongelmia ja olisin voinut käyttää säätämiseen menneen ajan musan tekemiseen.

BTW, pesää on tullut 300% enemmän senjälkeen kun sain powerbookin :D
Avatar
#729 • • gerry Guest


Pakkoko on mennä ostamaan paskaa PC:tä? Rahalla saa vaikka mitä. Sijottaa sen 2ke mitä powermacciin hupenis helposti vaikka serverikoneeseen tai Carillonin audiomasiinaan(ja tilaa kaiken oheissälän kuten äänikortit ja sequt samalla samasta paikasta, takuulla!). Saa ihan ite päättää ostaako mopon vai moottoripyörän. Lopputulos kuitenkin sama; toimiva kone.



Mun PC maksoi 2300e. Se on koottu sen hetken parhaista komponenteista ja voit edelliseltä sivulta lukea kuinka toimiva se on. Se on ostettu joulukuussa -04 ja jos silloin ois saanu samalla hinnalla powermacin niin olisin säästynyt kasalta ongelmia ja olisin voinut käyttää säätämiseen menneen ajan musan tekemiseen.

BTW, pesää on tullut 300% enemmän senjälkeen kun sain powerbookin :D



Sepä se... PC on käytännössä vanha kun kannat sen himaan ja kytket päälle... Sama päte PC kompomentteihin.

Mikä oli vuosi kun Geenelonen tuli? Ties monta jannua väsää vieläkin tupla geenelosel eikä mitään propleema et tehot loppuis tms. ole..

Tuosta pesästä en oo kyl varma... Mut otetaan valtionpalveluksen jälkeen selvää ku hommaan oman ompun;)
Avatar
#730 • • osenoko Guest

Mikä oli vuosi kun Geenelonen tuli?



Eka G4 (350/400/450/500 MHz) tuli 1999. Ja tänään julkistettiin sitten dualcore PowerMac Quad G5 plus uudet PowerBookit - ilman speedbumppia.
Avatar
#731 • • Miika Kuisma Guest
Jokos tää on ollu näytillä? Mielestäni aika osuva :D mac_vs_win.jpg
Avatar
#732 • • R24 Guest

Ja tänään julkistettiin sitten dualcore PowerMac Quad G5 plus uudet PowerBookit - ilman speedbumppia.




Dual DualCore 2.5ghz


Kuinkahan tehokas toi on käytännössä.
Avatar
#733 • • Tuppu_ Guest

Imagostahan tossa lähinnä on kyse; Mul on mac(tai ipod/g4/ibook/whateva), oon cool.


Nyt luulen ymmärtäväni tämän sun "mac-ongelman". Luulet, että tyypit ostaa macceja vain sen takia, että haluavat leuhkia ja olla coolimpia? Olet aika pahasti väärässä tai sitten sua vain harmittaa (ihan turhaan), että jotkut ostaa macceja. Musta ainakaan ei tunnu juuri lainkaan "coolimmalta", vaikka käytän maccia nykyään. Mutta hyvä mieli sensijaan on, koska koneet toimivat ja ovat oikeasti hyviä laitteita. ;)

Tosin sekään ei ole mikään paha asia, että noiden koneiden designiin on myös panostettu. Hillityn tyylikkäitä ja toimivia laitteita ilman tarroja ja vilkkuvaloja.

Mutta, tässä on kuitenkin sulla pohjalla se (virheellinen) ajatus että mäkit on kalliita. Tosiasiassa jo em. tekstisi kumoaa itse itsensä - jos kerran macintoshia vastaavan toimintavarmuuden/laadun saamiseksi pitää PC-kauppaan kärrätä powermacin verran rahaa, niin millä tapaa se mäkki on muka kallis? Millä tapaa PC on halvempi kun niillä halvoilla malleilla ei tee yhtään mitään? Miksi kaikin puolin rumemmasta (niin softa kuin rauta), haavoittuvammasta ja vähemmän ominaisuuksia sisältävästä PC:stä (vertaa mitä softia windowsin mukana tulee ja vertaa sitten mitä OSX:n mukana tulee) pitäisi maksaa powermacin verran?


Toi oli kyllä aika hemmetin hyvä vertaus. Eli sitä saa mitä tilaa. :)
Avatar
#734 • • Pomo Guest
Ajattelinpa tuoda yhden olennaisen osan tähän keskusteluun: Core Audio. Se on jo itselleni riittävä syyy käyttää Macintoshia. Olipa ohjelma sitten Logic Pro, Ableton Live 5 tai Reason 3.

Ja tehoista vielä sen verran, että jo Powerbook G4 riittää, kunhan muistaa oikeat työtavat. Minulle suurin pullonkaula on oma saamattomuus, ei alustan suorituskyky.
Avatar
#735 • • MikkiHiiri Guest

Kuinkahan tehokas toi on käytännössä.



indexcreativechart20051018.jpg

Tollasta Apple ite ainakin ilmottaa. Uskoisin Logic Pro:llakin tehot kasvavan jonku 40-50%
Avatar
#736 • • Tuppu_ Guest
Tulee vaan aika kalliiksi tollasen quad-g5:n käyttäminen hankintahinnankin hipoessa aika suuria lukuja. Tehokas tuo varmasti on, mutta sähkölaskuun se tekee myös kivan piikin, kun se pahimmillaan imee verkosta sähköä kilowatin teholla. :scared:
Avatar
#737 • • FoFlow Guest
Mutta mielenkiintoista olis nähdä meneekö suorituskyky Dual Core 2Ghz:llä samaan kuin Duap Processor 2Ghz:llä. Miks tosta ei o mitää käppyrää? Eli saavatko DP koneet tästä arvonnousua jos vaikka DC ei olekkaan ihan yhtä sukkela :D

[edit] Ai stana.. unohdin et noihan potkii nyt DDR2:lla ja PCI-E:llä noi uudet. Tosta DDR2:sta voiki olla jo jotain hyötyä, varsinkin jos lykkää täydet 16GB... Ei tarttis paljo samplekirjastoja levyltä latailla.
Avatar
#738 • • Tuppu_ Guest
Jostain luin, että noi dualcore-malliset g5:t olisivat hieman nopeampia kuin 2kpl singlecore g5:t, koska niissä on mm. isompi välimuisti.
Avatar
#739 • • R24 Guest
Toi dualcore 2.5ghz pitää laittaa duunin puhutuslistalle. Nykyinen dual 2ghz on aika mopo after effects ja FCP käytössä. Tosin muistia on vaan 2gigaa joka ei riitä mihinkään.
Avatar
#740 • • osenoko Guest

Tosin muistia on vaan 2gigaa joka ei riitä mihinkään.



Aika hyvä läppä on toi Quadin isoin muistipaketti 8*2 GB = 16 GB, hinta Applestoresta ostettuna vaivaiset 13.090 EUR :hah: