hUmLaLtOPiC

523 posts, 27 pages, 85,014 views

Avatar
#421 • • DJ_laama Guest
jahas... sitä alkaa taas lähtemään mylly pyörimään :P
Avatar
#422 • • DJ_laama Guest
Ja nyt se mylly alkaa lopettamaan sen pyörimisen... aamulla varmaan ihan armoton kanuuna.
Avatar
#423 • • J Raninen Guest
No kerpele. Ei menny ku vajaa satku, että sai juotua kapakassa pohjat ja kohtuu jumin. Stana, eipä tartte ihan kohta mihinkään lähtee...
Avatar
#424 • • nipa Guest
bileet oli hyvät...sit ei ollu kivaa ku fillaria oli nakeltu ympäriisä ja
menny pinnoja paskaks..ois saanu tekijät rysän päältä kiinni
ois voinu potkia vähän haarojen väliin tai päähän..
no sellasta sattuu..nyt safkaa ja sit unta
Avatar
#425 • • Ryvon DJ Guest
Yeah, tuli tässä Karhun nosteessa taas tajuttua miten eri tavalla eri alkoholijuomat vaikuttaa: tällainen kaljahumala nousee heti samantien kaaliin, siis niin että vaikutuksen tuntee ja tietää kun se tapahtuu. Kaljasta tulee sellainen "usvakänni", pää muuttuu pehmeäksi ja on kirjaimelllisesti humalainen olo. Jos taas vetää vodkaa, niin se humala on selkeä ja olo muutenkin kuin merimiehellä joka on päässyt satamaan, lennokas. Tietysti on kännissä, mutta eri tavalla. Vetelin viime viikolla Cruzan-rommia drinksun muodossa useana iltana, ja tätä kännistä oloa ei tullut juuri ollenkaan vaikka otin useammankin paukun illassa. Tuli "amerikkalainen" olo, juuri sellainen kun vedetään kesken työpäivää drinksu, ei ole kännissä vaan... jotain, rentoutunut? Potkua oli kuitenkin 30%, mutta rommi ei vaikuttanut niinkuin esim. Bacardin vaaleassa, joka aiheuttaa meikäläiselle krapulapäiväksi ilmeisesti jonkun allegiareaktion silmäkulmien ihoon, ja liikaa nautittuna saa liian herkälle tuulelle :sad:
No joo, onko muilla kokemuksia / mielipiteitä / tutkimustietoa eri tippojen eroavaisuuksista?
Avatar
#426 • • Juki54 Guest
:silence:
Avatar
#427 • • Ryvon DJ Guest
Oh boy, taas kaljakännissä. Nyt pitää lähtee paikallisen juottolaan Wanhaan Sopfiaan nauttimaan tarjonnasta :) Ei perkele, pitää taas palata vodkamieheksi, ja sit on selvät kännit ja olo kuin Nietzschellä :D
Avatar
#428 • • Ms. Piipi Guest


No joo, onko muilla kokemuksia / mielipiteitä / tutkimustietoa eri tippojen eroavaisuuksista?



Mun havainnot ja tutkimustulokset eri viinoista ja kännityypeistä:

-sidu/kalja: sellaset peruskännit, jos juo liikaa ni alkaa jossain vaiheessa tökkimään ja maistumaan puulta... Mut siis ihan ok, kuitenkin.
-vodka: samaa mieltä, siitä tulee sellanen "puhdas" ja tiukka humala, se on vaan niin puhdasta ja kaunista ainetta, että sen takii humppukin on selkee. Ja maistuu mainiosti kaikissa drinkeissä, mmm....
-kuohari: bubbly-humala, eli eläväinen ja riemukas :-)
-viinit:
1. valkkari ihan ok, vaik siitä saattaa tulla sellanen flegmaattinen, unelias känni
2. punkku: EI! Taiku emmä juo sitä ku jonkun ruuan kans, kännistä tulee unelias, rento, nukuttava, jopa hieman pöhnäinen taikka pehmee olo. Punkku on oikeestaan kalsis (kalsarikänni) juomaa...

GT:t pitäis jättää suosiolla juomatta, koska niistä mulla tulee aina vähän krapulan oireita. Ehkä se on sit kuitenkin Gini, ku emmä tykää siitä kitkerästä mausta....

Täs nyt lyhykäisyydessään.
Avatar
#429 • • Ryvon DJ Guest
Joo, siiderit: liian makeita mulle (siis nää suomalaiset kaupan hyllyn sidukat, oikea ranskalainen varmaan menis), menee suu messingille liiasta käytöstä. Kaljan pitää olla viileetä / kylmää, että sitä jaksaa vetää. Räkälöissä maistuu se 7. lämmin kalja yleensä jo rasvaisen eltaantuneella :panic:

Hmm, pitkääkin kokeilla noit kuohujuomia, siitä on jo aikaa. Punaviiniä en voi sietää ollenkaan, varmaan oon allerginen. Samoin valkoviini, ei vaan mee.

Paras lonkero on itetehtyä, kaupan litkut no no no! Lonkkua jos liikaa, se gini alkaa närästämään. Mikään ei turhauta enempää kuin olevinaan hieno baari, jossa ei oo ees talon lonkeroa :angry: No, joo hieman off-topic.

Pitäis tehdä enemmän empiirisiä kokeita Absintista :)
Avatar
#430 • • Ms. Piipi Guest



Hmm, pitkääkin kokeilla noit kuohujuomia, siitä on jo aikaa. Punaviiniä en voi sietää ollenkaan, varmaan oon allerginen. Samoin valkoviini, ei vaan mee.

....
Pitäis tehdä enemmän empiirisiä kokeita Absintista :)



Juu, kuohari ja/ tai skumppa on aika kustannustehokas tapa humaltua. Ja lisäks ne kuplat siinä aiheuttaa sen, että nousee nopeemmin päähän, tällänen kuriositetti tähän... eiku jostain olen lukenut, oikeesti.

Absinttii en oo kai maistanut, sehän vaikuttaa paljon käytettynä keskushermostoon tms. :eek: Paitsi niin kyl kai kaikki paljon käytettynä, ainakin jos niinku tarkkailee puliukkoja, niin ei ne varmaan absintistä ole seonneet.... :-D
Avatar
#431 • • Ryvon DJ Guest
Joo, Absintin pääyrttinä on Koiruoho, jonka öljyt sisältävät Thujoiinia-nimistä ainetta, tai Tujonia kansan kielellä. Tuon Tujonin sanotaan aiheuttavan kohtuuttomasti käytettynä keskushermostolle häiriöitä, mm. epilepsiaa. EU-säädäntö on ilmeisesti nykyään 35mg / litraa kohden Tujonia. Kaikki Euroopassa myydyt viralliset (=valvotut) Absintit sisältävät vain "puhdistettua" Koiruohon öljyä joissa tuota ainetta ei ole kuin sallittu määrä. Jonkun tsekkiläisen kotipolttoisen Absintin nauttimista voi sitten miettiä kaksi kertaa :scared:

Varmaan osaltaan tuo huono maine on tullut menneeltä vuosisadalta jolloin Absintin vihreää väriä yritettiin korostaa liuottamalla mm. kuparia yms. metalleja ja yrttejä ko. litkuun! Ja suurin sekoittaja on varmasti korkea volttimäärä 45-80%. Alkosta ei saa "kuin" nelikymppistä Absinttia, baareissa tarjotut annokset ovat korkeampaa potkua.
Onhan se aikamoista myrkkyä.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Thujoiini
http://www.absintti.com/product_info.php/products_id/31 :eek:
Avatar
#432 • • peepe Guest
Tänään aion humaltua juu.
Avatar
#433 • • J Raninen Guest

Absinttii en oo kai maistanut, sehän vaikuttaa paljon käytettynä keskushermostoon tms.


Niinno, eikös se alkoholi ole nimenomaan keskushermostoon lamauttavasti vaikuttava myrkky? :)
Avatar
#434 • • Ms. Piipi Guest

Absinttii en oo kai maistanut, sehän vaikuttaa paljon käytettynä keskushermostoon tms.


Niinno, eikös se alkoholi ole nimenomaan keskushermostoon lamauttavasti vaikuttava myrkky? :)



On, on, myrkky nimenomaan :hah: Olihan siinä se mun puliukko vertaus....
Puliukot rules :cool:

no joo....... :-D
Avatar
#435 • • Salla Guest

Alkosta ei saa "kuin" nelikymppistä Absinttia, baareissa tarjotut annokset ovat korkeampaa potkua.
Onhan se aikamoista myrkkyä.



Olen juonut sekä alkon absinttia että "oikeaa". Tuotiin pari pulloa Prahan reissulta himaan. Se on 70%. Aika huonosti voi blandata minkään kanssa, joten snapseina sitä on tullut nautittua.
Siinä on sellanen kiva efekti kun juot sen shotin niin ekan sadasosa sekunnin verran voi vielä kuvitella että onpas virkistävän yrttisen makuinen. Mutta sen jälkeen tuntuu kuin se lamaisi hengityksen ihan lyhyeksi aikaa kun juoma on nielty. voi vaan puhallella sen jälkeen.

Varsinainen vaikutus ei omien kokemuksien perusteella ole känniä kummoisempi. Tosin en ole puhtaita absinttikännejä vetänytkään.
En tiedä miten paljon tämä todistaa mitään, mutta kyllä yhdelle kaverille kun sitä juotettiin niin vaikutus oli kovin erilainen kuin hänen normaali känni. Normaalisti kaveri on kovin suulas, kovaääninen ja joskus ärsyttävä kun on juonut kirkkaita nopeaan tahtiin. Absintti shotteja juotuaan hän muuttui eri suuntaan. Istui vaan hiljaa ja hymyili muikeasti kaikelle, täysin out of character.
Avatar
#436 • • Taedium Guest

Se on 70%. Aika huonosti voi blandata minkään kanssa, joten snapseina sitä on tullut nautittua.

Viimeeks kun oli pullo, piti keksii kaikkee kivaa. Join pullon kavereiden kanssa, enkä muista tippaakaan illasta. (pun intended)

Järkyttävä polte oli aamulla. No tästä on ... öö ... ehkä kolme-neljä vuotta?

Sen jälkeen on täällä tullut kyl käytyy tuol Absinthe baarissa, Tetran lähellä ottamassa pari absinttipaukkua, mut ei ole tullut liioiteltua sen kanssa enää.
Avatar
#437 • • Loopy Guest
:hah: :hearts: :scared: :panic: :right:
Avatar
#438 • • Hempp@ Guest
Tulin kotio kaverilta ja pikkuhönötys päällä.
Pelkään pettäväni osan faneistani (Tapi T. ja Tapsa) mutta tästä ei krapulaa saa.

Kuitenkin, omat arvioni alkoholijuomista:

Siiderit
Armotonta, hampaita sulattavaa litkua.
Makeat ovat liian makeita, kuivat niin kuivia että pakko hörppiä kaljaa tai muuta päälle nimittäin tökkii todella pahasti.
En pysty edes syömään mitään happamia karkkejakaan, mitä niitä nyt on tai muitakaan kirpeitä esineitä :confused: kun silmistä tulee vettä ja on paha olla.

Känni: Alussa mieto, kasvaa siinä suhteessa millä tahdilla sidukkaa tulee lisää naukkailtua. Noin puolen tunnin stoppi ja känni valahtaa sellaiseksi uneliaaksi kalsarikännäilyksi.
Aamulla suu on täynnä makeaa, ei auta vaikka suun pesee lipeällä ja jauhaa pussillisen xylitolipurkkaa päälle.

5/10

Oluet
Ainakin suomalaiset normioluet (eli keskikurat ilman lisähässäköitä) ovat mitäänsanomattoman tunkkaista, kitkerää ja laimeaa. Joskus poronkusta, joskus kitkerää sahtia.
Näitä tulee sitten lipiteltyä hinta/laatu-suhteensa vuoksi, mutta en arvosta.
Ainoa josta oikeasti pidän on Sandels, siinä on sitä jotain pehmeyttä josta pidän. KOFF ei mene alas keitettynä tai edes syväjäädytettynä.

Känni: Iskee mediumliekillä heti neljännen pullon jälkeen. Siitä se ei kasva kunnes noin kahdeksas tissuttelutunti lähestyy.
Olo on hyvin filosofinen, suussa maistuu paska kaiken aikaa ja sitä myös suolletaan. Alan lespaamaan jossain vaiheessa eli äshät suhahtelevat tiuhaan.
Krapula: suu on pirun tunkkainen, yleensä päänsärky on sellainen laimeahko, ei paha kyllähän sen kanssa elää.

7/10

Jos taas eteeni lykätään erikoisempia oluita, niitä darkimpia sun muita import/export-tuningjuttuja jotka ovat muutakin kuin vain 10l kaljaa jossa 4l vodkaa niin arvostan todellakin.

Viinit:
Ei mene alas millään.
En ole oppinut juomaan viinejä, homma on melkein sama kuin sidukoissakin, makeat liian makeita ja kuivat...ei hitto, lasillista juodessa naama punottaa, hikikarpalot nousevat otsalle ja kasvonlihakset nykivät julmetusti.

Känni: Öh, niin paljoa en ikinä juo että känniin tulisin viineistä, niinpä siirryn illan kuluessa muihin aineisiin.

Ja millainen krapula onkaan, tämä on jotain infernaalista.
Aivan varmasti nerot koko ihmiskunnan historian aikana ovat sotkeneet ryyppyiltojensa aikana yhteen viinit + väkevämmät, sillä millään muulla keinoin ei ihmisen darra voi olla niin täynnä tuskaa, ahdistusta, itsetuhoisia ajatuksia sekä paranoiaa.
Tällaista auraa helvetin demonit hohkavat ympärilleen, siis olo on aivan helvetillisen kaamea.

Tästä olotilasta inspiroituneena on varmasti luotu Danten Inferno jos toinenkin...

1/10

Vodkat sun muut
Näistä pidän eniten, baareissa aloittelevan kevyen tunnustelevalla muutamalla lonkerolla, otan Bacardimehulitkun päälle, yhden kaljan tai pari.

Sitten siirryn itse asiaan, tilailen erilaisia vodkapohjaisia paukkuja ja huuhdon illanmittaan litrakaupalla.

Tequilajäger :hearts:

Känni: Haa hoo railakkaan hyväntuulinen, loppuillasta näkökenttä sumenee, kotimatkasta en kaikkea ihan aina muista.
Olen vuosien kokemuksella oppinut kiskomaan aina sen verran että baarista lähtiessä ja kebapilla käydessä olo on jokseenkin hallinnassa, mutta kotimatkalla homma menee hieman extriimillä.
Krapula taas on aivan loistava, joskus mieto, joskus tulinen joka vie mukanaan ja pöntölle laukataan, ikkunoita muuraillaan umpeen ja tutistaan vaatekaapin sisällä nurkassa.
Sitä normisettiä.

9/10

Konjakit
Hyh siis saatana, koko litku haisee jo siltä luuliiman ja muun paskan sekoitukselta millä ukkini tapasi viulujaan rakennella (olisi muuten pitänyt jatkaa ukon perintöä mutta minkäs teet).
Jos joku antaa minulle pullon konjakkia tai likööriä, annan pullon joko kerätä pölyä pintaansa sen sata vuotta tai käytän sitä ainetta Tolun sijaisena.
Makukin on varmaan aivan sama, en tiedä, en ikinä uskaltanut sitä liimaa kitusiin kiskoa.
En osaa arvostaa, polttakaa roviolla.

2/10
Avatar
#439 • • khatt Guest

Olen juonut sekä alkon absinttia että "oikeaa". Tuotiin pari pulloa Prahan reissulta himaan. Se on 70%. Aika huonosti voi blandata minkään kanssa, joten snapseina sitä on tullut nautittua.
Siinä on sellanen kiva efekti kun juot sen shotin niin ekan sadasosa sekunnin verran voi vielä kuvitella että onpas virkistävän yrttisen makuinen. Mutta sen jälkeen tuntuu kuin se lamaisi hengityksen ihan lyhyeksi aikaa kun juoma on nielty. voi vaan puhallella sen jälkeen.



Herrajumala mihin ihmiset venyvät rääkätäkseen itseään. Oikeaa absinttia ei koskaan juoda raakana, näin tekevät perinteisesti vain rappioalkoholistit.

Absintti sekoitetaan hitaasti kylmään veteen suhteessa 1:3 - 1:5 riippuen merkistä ja mieltymyksistä. Yleensä lisätään myös sokeria, eli vesi tiputetaan absinttilusikan päälle asetetun sokerinpalan läpi. Tuloksena on vivahteikas aniksen ja yrttien makuinen cocktail, josta tulee todellakin hieman erilainen olo kuin peruskänni.

Absintin tarjoiluohjeet

Absintin ostajan ohjeet, valintakriteerit yms.

Wormwood Society - kattava infosivu, joka bustaa useimmat juomaan liitetyt myytit

Ja please, Älkää koskeko siihen myrkynvihreään Père Kermann's Absinthe -pulloon, jolle on kehittynyt Suomessa jonkinlainen "monopoliasema" (eli kun pyydät perusbaarista absinttia, luullaan että tuo on mitä haluat). Kyseinen merkki on oikeasti 70-volttista suuvettä, joka muistuttaa absinttia yhtä paljon kuin kuseen sekoitettu mämmi muistuttaa Guinnessia.
Avatar
#440 • • Ryvon DJ Guest
Kiitos khatt ohjeista :) Niin, yleensä Suomessa nykyään tapana vetää se baariabsintti kertahumauksella (palavanakin) shottina. Nuo oikeaoppiset tarjoilutavat todellakin hieman vaihtelevat maan mukaan, voisi joskus testailla eri variaatioita, ja tutkia miten se vihreä muusa hyppii niskaan.
Olisi hienoa, jos vanha perinne nauttia hillitysti absinttia boheemissa taiteilijaseurassa tulisi takaisin :)

Absinthe-Oxygenee-II.jpg
poster_cat_300.jpg