Micro KORG

46 posts, 3 pages, 9,426 views

Avatar
#41 • • Edited Jusu Guest
Kävin ohimennen ottamassa tyypit Mikrokorkista, ja yllätyin - positiivisesti. Mielikuvat oli alunperin luokkaa 'retro-rahatpoisjaroskiin-muovipoksi', oh well...

Laatikko vaikutti kaikin puolin yllättävän jämäkältä; erityisesti nupeissa oli sitä jotain.. Tokihan suunnittelijoilla on ollut esikuvana moogi tai pari, mutta kun on pyöritellyt esim. cs1x:n muovipalleroita, tukevuus herätti tietynlaista luottamusta ;) Kestävyydestä pitemmän päälle ei sit tieteskään voi tietää.

Presetit oli 'ihan kivoja'. Aika vähän mitään uutta, mut hei, eikös retromeininki oo just sitä.. ;)
Editointiyritykset turvotti aivoa sen verran, että joitain kohtuullisen häiritseviä ääniä pääsi laitteesta ulos. Niin monimutkaista ei editointi kuitenkaan ole, ettei selkärankaan pienellä reenillä imeytyisi. Roisia bassoa siitä tuntui lähtevän, ja äänen lihavuus, rasvaisuus tai mikälie fättiys oli kohdillaan. Miksiin istuttamista en päässyt kuitenkaan kokeilemaan.

Just sellainen liidi/bassolelu, mitä olis kiva näpyttää parvekkeella badenbadenissa loikoillessa..

Edit: Tääältä -> http://www.korg.com/Tech_Tips/micro1.htm löytyykin näköjään jonkinmoinen ohje tuon matriisin "avaamiseen". Editointisoftankin ovat pyöräyttäneet.
Avatar
#42 • • Transistor Guest




Kerroppas sitten palautteita tännekin päin! Olen itse miettinny tuota ratkaisua hiukkasen aikaa. Tosta sais aikaan kelposen modulin kun sen tökkäseen midikiippariin kiinne. Eipä sillä mikrokokoisella lelukoskettimistolla mitään tee, joten jos vaikka tuollatavalla. Halpahan tuo on. Ominaisuuksinsa nähden.


Nyt on periaatteessa vaikea hetki analysoida vakavasti laitetta, kun siitä ei keksi päivän käytön jälkeen mitään pahaa sanottavaa. Vocoder osio on ainakin aivan loistava. Henk. koht. paras mitä olen itse koskaan päässyt käyttämään. Ainoa con on tosiaan tuo pieni keyboard, mutta muuta ei nyt juuri tule mieleen. Tuo syntsa on hintansa puolesta jo pakkohankinta tuon pelkän vocoderin takia. Itse vaihdoin siihen toisen mikin heti käyttöön, joten ei tarvi tuon pikkumikrofonin kanssa leikkiä.
Avatar
#43 • • Transistor Guest




Niin. 303/808/909:iä esim harvoin kuulee.. saatika
jp80x0 supasoota? ;) Kyllä laiskoja muusikkoja
on ollut kautta aikojen ja tulee jatkossakin olemaan.

-- xybo


Todella hyvä pointti, mitenkään noita soundeja vähättelemättä!
¡ Previous post about a year ago !
Avatar
#44 • • uuttaja Guest
Nostetaas hieman vanhaa topicia ja kysellään, että onko ihmisille tullut lisää kokemuksia laitteesta? Hintahan pyörii siinä noin 370e luokassa tällä hetkellä.
Ei varmaankaan kukaan ole päässyt vertaamaan Alesiksen Microniin? Hintaa tosin sillä reilu 100e lisää, joka ylittäisi budjetin.
Haussa siis laite, joka toimisi livekäytössä mahdollisimman hyvin (nopeasti ruuvattavissa,helppokäyttöinen jne.). Kavereiden kanssa jammailu häröillä saundeilla on lähtökohta.
Avatar
#45 • • kapteeni säärikarva Guest
osaisko joku neuvoa tuota vocoderin forman filtter stydeemiä, kun en ole oikeen päässyt siihen sisään.
Avatar
#46 • • khatt Guest
Testasin tuota nopeasti kun pikkuveli päätti shopata sen. Yleisvaikutelma:

+ Kivat bassopörinät ja ihan yleensäkin mukavat soundit
+ Vokooderi rules

- Monoääni useissa padeissa (saako mistään editoitua polyksi? en ehtinyt perehtyä)
- Perussoundien määrä vaikutti varsin rajalliselta, jäi hieman epäselväksi miten pitkälle soundeja voi tweakata
- Mini-keyboard. Jos kiipparia käyttää vain soundin testaukseen, se riittää, mutta jos aikoo soittaakin jotain... forget it.

Itse en ostaisi juuri tuon ala-arvoisen keyboardin takia. Jos hankkisin niin räkkinä.