roskaruokaa!

74 posts, 4 pages, 23,121 views

Avatar
#61 • • mekaanikko Guest


7. fish and chips, crewe, iso-britannia 1991[/B]
- aito, alkuperäinen fish and chips-satsi sanomalehtipaperiin käännettynä - peribrittiläinen satsi, jonka syöminen on must! pienen crewen kaupungin anti on alan kärkipäätä. ainoa, mitä en ymmärrä on brittien tapa laittaa etikkaa ranskalaisiin, mutta jokainen taaplaa tyylillään..



Huomionarvoista on myös, mihin sanomalehteen satsi on kääritty, siitäkin tulee oma makunsa settiin! Itse suosin tietysti Guardiania.

Parhaat f&c:t on kuitenkin tullut vedettyä Lontoossa Mediterranean Barbecue -mestassa, Odeonin kulman takana. Ei ihan trad. (esimerkiksi sanomalehtipaperi oli korvattu lookalikellä), mutta helvetin hyvää settiä.

Heikoin f&c-kokemus lienee puolestaan Punavuoren legendaarisesta Laivakoirasta, jossa turskan/seitin sijaan tarjottiin lohta(!!!) ja annos oli muutenkin aivan penaalista. Laivakoirassa tosin on hyvät pizzat ja viihtyisä tunnelma, mutta fish&chipsiä ei voi tosiaan suosittaa.
Avatar
#62 • • Taedium Guest


etikkaa ranskalaisiin

Huh. Tuo on ihan oikeesti niin kummallinen tapa täälläpäin, etten tajuu vielä parin vuodenkaan jälkeen tota. Meet johonki kebab mestaan, jossa ne tekee jauhelihasta tai jostain tosi ala-arvosesta kebabin ja siihen chipsit mukaan, eli sellaset peukalon paksuset ranskalaiset, niin jos todella nopee ei oo ni sinne tulee ruiskutettavasta pullosta suolaa ensin ja perään toisesta etikkaa. Ja se ei auta, että tilatessa sanoo, ettei etikkaa. Laittavat kumminkin, kun ranskalaiset on pussissa. Ellei kerkee hätäsesti siihen väliin huutamaan. En syö pikaruokaloissa täällä. Ja suurimmassa osasta pikaruokaloista ei ole edes ketsuppia. Niin ne kebab mestat on sellasii, et sielt saa hampurilaiset, kebabit ja pitsat. Myös munuaispiiraat ja leivitetyt turskat saa sieltä.

Irlantilaisten mieltymys niihin chipseihin on käsittämätön muutenkin. Kiinalaiseen take-away mestaan kun menee, niin jos edellä oleva tilaa Sweet & Sour Pork Cantonese stylen lisäksi riisiä tai paistettua riisiä, niin voikin kysyä, että mistäs maasta olet. Ei varmasti ole irlannista, jos ottaa jotain muuta kun ranskalaisia Currykanan kanssa.

Kidney Pie on jäänyt syömättä. Munuaisethan valmistaa urea-aineen. Eipä tee mieli syödä virtsaa. Joka pikaruokala niitä kovasti myy. Ja töissä safkana on usein kidney pie listalla.
Avatar
#63 • • Tapi T Guest


Kidney Pie on jäänyt syömättä. Munuaisethan valmistaa urea-aineen. Eipä tee mieli syödä virtsaa. Joka pikaruokala niitä kovasti myy. Ja töissä safkana on usein kidney pie listalla.


Heitä ennakkoluulot romukoppaan. Mun mielestä Kidney Pie on englantilaisista ruuista Haggiksen ohella ainoa mainitsemisen arvoinen. Ruuaksi valmistettavat munuaiset ovat lähes poikkeuksetta nuoren eläimen, jolloin urean maku ei niihin ole kerennyt tarttumaan. Muutenkin munuaset käsitellään valmistuksen yhteydessä siten, ettei niihin jää maku- tai hajuhaittoja. Suosittelen!
:)
¡ Previous post a couple of years ago !
Avatar
#64 • • Hansu Guest
Vinkki: jos ei ole elämää edes uuden vuoden aattona, ajan voi käyttää rattoisasti selaamalla Plattarin ikivanhoja topikkeja.

Helsingissä asuvat/vierailevat: Jos eksytte Forumin pohjakerrokseen pikaruokataivaaseen, älkää MISSÄÄN NIMESSÄ syökö kebabia Southern Fried Chicken-nimisessä mestassa. Älkää. Uskokaa huviksenne.


Ei voi käsittää. Hesan paras pitakebab, juuri sopivan kokoinen ettei tule ähky mutta täyttää silti kunnolla. Ja se valkosipulilla maustettu kastike vie kielen mennessään...

Tässä muutamia muita omia suosikkeja ja mieleenpainuneita kokemuksia sekalaisessa järjestyksessä:

- Burger Mafia, Lahti (Kärpäsenmäen päällä). Suomen ykkösgrilli. Järjettömän hyviä annoksia (mutta paikan kebab on syytä kiertää kaukaa), en muista nimiä mutta makua ja kokoa löytyy edulliseen hintaan.

- sininen Pepsi-kuvioitu grillikioski Lahden torin Aleksanterinkadun puoleisella laidalla. Paikan munahampurilainen kelpaisi sofistikoituneemmallekin kulinaristille.

- Antonio, Lahti (ex-Osman kebab tms., Yhteiskoulun vieressä). Suomen paras pita & falafel. Itseleivotut leivät, herkulliset kastikkeet ja superkarvaiset pizzanpaistajat.

- edesmennyt Keittiöruutu, Lahti (siinä Nuutin kulmalla). Nuutti-hampurilainen, jossa oli kokolihapihvi, kunnon pippurit ja suolat, pepperoneja, 20 mk. Jokaisen Nuutti-illan päätepiste. Tätä on ikävä...

- Kampin Kebabhouse tms., Hki. Törkeän hintainen mutta järkyttävän hyvä Iskender kunnon jogurttikastikkeella.

- Lahmacun-kebabrulla, Saksa 1998. Näitä sai jokaisesta kebabkioskista, ohuehko leipä jonka täytteet sai valita itse ja koko ihanuus rullattiin paperiin ja siitä sitten haukattiin. Suomessa ei vielä silloin ollut rullakebabia, joten lahmacun maistui eksoottiselle.

- nuudeliannokset @ joku kiinalainen pikaruokala, Praha 2001. Järkyttävän suolaista (verisuonet sanoo poks) ja jumalaisen hyvää ja halpaa. Iso satsi nuudeleita ja jättikokis maksoivat yhteensä n. 10 mk.

Edit: pieni lisäys. Tämä ei kyllä ole mitään roskaruokaa mutta pikaista purtavaa kuitenkin. Lahdessa Trio Aleksanterin pohjakerroksessa Patonki Cafe, jossa ystävällinen ja vikkelä mies tekee ihania ja vaihteeksi vähän terveellisempiä patonkeja mitä moninaisemmilla ja runsaimmilla täytteillä hintaan, jolla Helsingissä saisi vain kämäisen leivänkannikan. Kannattaa ehdottomasti tutustua!
Avatar
#65 • • LindaGP Guest

(kuin paljon tääl on oikein Espoon keskustas asuneitä???)



_o/ 3 vuotta jos oikein muistan.

Parasta roskaruokaa saa Loviisassa Pirjon grillistä, joka on liikuntahallia vastapäätä. Ei se ruoka, mutta ne mausteet! Pirjo tekee itse kaikki soossit ja majot.
Avatar
#66 • • Bio Guest
kyl roskaruokaa on niin kivaa syödä, etenkin krapulapäivänä.. se on siis niinku niin vakiokamaa..
Avatar
#67 • • mange Guest
Pirjon grilli (Loviisassa, liikuntahallin vieressä) on aivan ykkönen. Sieltä saa ehdottomasti Suomen parhaimmat makkaraperunat. ;)

Mäkkärin ystävällinen juustosämpyläkin toimii meikäläiselle useasti. :)
Avatar
#68 • • anton Guest
TUOMAS GRILLI @ ISOROBA / HKI

Supertuhti, puolikas ranskanleipä välissä Herkkumössöä!! :hearts:

+ hinta / laatu / annosten koko
+ palvelu / ripeys

- hintaan saattaa sisältyä uskontoa
Avatar
#69 • • KarriN Guest
jaa, tiedä saako tästä topicista enää paljoa irti, vai onko kaikki oleellinen jo sanottu, mutta joka tapauksessa voisin mainita muuan Kallion mestan, nimittäin ravintola Moinamotin 3. linjalla, Porthaninkadun risteyksen tuntumassa. kyseinen paikka on ristisiitos kaljajuottolaa, pizza-/pikaruokapaikkaa ja intialaista ravintolaa, joskin a la carte -annokset ovat jokseenkin vaatimattomia.

Moinamotin ehdoton ykkönen on mestan pizzasarja Hot Shoot, johon eri pizzasetteihin lisätään sen perusoreganon sijaan tuoretta chiliä ja (myöskin tuoretta) korianteria. hämmentävältä kuulostava yhdistelmä toimii itse asiassa pirun hyvin, saa ikään kuin puolet rasvakasta pizzaa ja puolet etnoruokaa. omani ja Riikan Hot Shoot -suosikki on Green Stock, jossa oli muistaakseni ainakin tomaatti, herkkusieni, sipuli, oliivi. oliivi on tullut kyllä yleensä vaihdettua joko kaprikseen tai naudanlihaan.

Hot Shoot -kokemukseenne saattaa tosin vaikuttaa se, kuka ravintolan henkilökunnasta kulloinkin on töissä. osa tuuppaa korianterin pizzaan paiston jälkeen (mikä olisi ainakin meistä se suotavampi vaihtoehto), osa ennen paistoa. viime kokemuksen valossa saattaa olla kannattavaa mainita, josko korianterin saisi lätyn päälle paiston jälkeen.
Avatar
#70 • • Edited Transistor Guest
Pakko pistää tähän topiciin oma vaatimaton kulinaristinen panokseni,

eli seuraavia hyväksi havaittuja:
Pori:
Kulmagrilli:
ja täällä 2 ihan helmee; iso kokoliha ja pippuripihvi

Junus:
aurajuusto-rullakebu

Park Bar:
Syrjässä keskustassa, mutta hyvänä päivänä loistavat mätöt.
Miinusta vaihtelevasta tasosta ja vähän nuhjuisista tiloista.

Rita's Place:
Tällä hetkellä Porin parhaat pitsat. Joskin vähän kallis ja tyly palvelu.

Turku:
Aso-Kebab:
Oli ainakin aikanaan Turun isoin/halvin satsi.

Kuningas-Kebab:
Plussat: siistit tilat, tuoreet salaatit, kotimainen.
Miinukset: kallis, syrjässä keskustasta

Woti:
Perus-hyvää settiä, erityisesti haaremin suudelma-kastike :P

Helsinki/ Turku:
Pizzeria Dennis:
Henkilökohtainen mielipiteeni, että täältä saa edelleen Suomen parhaat pitsat.
Avatar
#71 • • Bergstrom Guest
en lukenu niin tarkasti et olisin huomannu turun itä-harjun galaxyä... mahtavat mätöt just pahaan sunnuntaikrapulaan (näin tiistaina) ;)
Avatar
#72 • • timppa^ Guest
Erottaja Pizzeriasta saa hyvät kännipizzat ja tietty vanha suosikki Eerikin
Pippuri palkitsee aina.
Avatar
#74 • • Timce Guest
Hämeentien Sivuraide on ollut kantapaikka jo pitkään. Isot ja halvat pizzat on perkeleen hyviä ja uutuutena mestasta saa myös hamppurilaisia, jotka vie Mäkin ja Hesen vastaavia 10-0
Kebulla käyn aina Hakaniemen Chillissä...