Vinkki: jos ei ole elämää edes uuden vuoden aattona, ajan voi käyttää rattoisasti selaamalla Plattarin ikivanhoja topikkeja.
Helsingissä asuvat/vierailevat: Jos eksytte Forumin pohjakerrokseen pikaruokataivaaseen, älkää MISSÄÄN NIMESSÄ syökö kebabia Southern Fried Chicken-nimisessä mestassa. Älkää. Uskokaa huviksenne.
Ei voi käsittää. Hesan paras pitakebab, juuri sopivan kokoinen ettei tule ähky mutta täyttää silti kunnolla. Ja se valkosipulilla maustettu kastike vie kielen mennessään...
Tässä muutamia muita omia suosikkeja ja mieleenpainuneita kokemuksia sekalaisessa järjestyksessä:
- Burger Mafia, Lahti (Kärpäsenmäen päällä). Suomen ykkösgrilli. Järjettömän hyviä annoksia (mutta paikan kebab on syytä kiertää kaukaa), en muista nimiä mutta makua ja kokoa löytyy edulliseen hintaan.
- sininen Pepsi-kuvioitu grillikioski Lahden torin Aleksanterinkadun puoleisella laidalla. Paikan munahampurilainen kelpaisi sofistikoituneemmallekin kulinaristille.
- Antonio, Lahti (ex-Osman kebab tms., Yhteiskoulun vieressä). Suomen paras pita & falafel. Itseleivotut leivät, herkulliset kastikkeet ja superkarvaiset pizzanpaistajat.
- edesmennyt Keittiöruutu, Lahti (siinä Nuutin kulmalla). Nuutti-hampurilainen, jossa oli kokolihapihvi, kunnon pippurit ja suolat, pepperoneja, 20 mk. Jokaisen Nuutti-illan päätepiste. Tätä on ikävä...
- Kampin Kebabhouse tms., Hki. Törkeän hintainen mutta järkyttävän hyvä Iskender kunnon jogurttikastikkeella.
- Lahmacun-kebabrulla, Saksa 1998. Näitä sai jokaisesta kebabkioskista, ohuehko leipä jonka täytteet sai valita itse ja koko ihanuus rullattiin paperiin ja siitä sitten haukattiin. Suomessa ei vielä silloin ollut rullakebabia, joten lahmacun maistui eksoottiselle.
- nuudeliannokset @ joku kiinalainen pikaruokala, Praha 2001. Järkyttävän suolaista (verisuonet sanoo poks) ja jumalaisen hyvää ja halpaa. Iso satsi nuudeleita ja jättikokis maksoivat yhteensä n. 10 mk.
Edit: pieni lisäys. Tämä ei kyllä ole mitään roskaruokaa mutta pikaista purtavaa kuitenkin. Lahdessa Trio Aleksanterin pohjakerroksessa Patonki Cafe, jossa ystävällinen ja vikkelä mies tekee ihania ja vaihteeksi vähän terveellisempiä patonkeja mitä moninaisemmilla ja runsaimmilla täytteillä hintaan, jolla Helsingissä saisi vain kämäisen leivänkannikan. Kannattaa ehdottomasti tutustua!