Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 661,561 views

Avatar
#701 • • 029 Guest

Originally posted by lauri:
Alkoholia käytettäessä harvemmin tarvitsee kutsua ambulanssia, ja teinit harvemmin ovat tyyliin 2-3 promillen humalassa - usein humalatila tuntuu olevan henkisesti kovempi kuin fyysisesti.

// L



Tästä päästään muuten siihen aiheeseen että Henkinen on Fyysistä.

Esim. jollakin on henkisesti paha olla ja hän ottaa masennuslääkettä, Alkoholia tai muuta kemiallista settiä ja se sitten poistaa olon.

Kuka voi kertoo mulle mikä olo on puhtaasti henkinen ??
Avatar
#702 • • H.Abismo Guest
off-topic warning...

Originally posted by 029:
Kuka voi kertoo mulle mikä olo on puhtaasti henkinen ??



Nirvana. Kun poistaa kaiken fyysisen, jäljelle jää vain henkinen. Ja bosonit...

Mutta täällä meidän planeetallamme on hybridit valloillaan, absoluutit vähissä ja kysymykset raskaita. Eli puhdasta ei tahdo löytyä, liekö tarpeenkaan, opetellaan elämään hieman tahraisinakin. Kaikki kuollut on puhdasta.

HS tänää E&Aurorix ja juttu.

Keep The Faith!

- puhdashymiölikainen -

[ 31 January 2002: Message edited by: H.Abismo ]
Avatar
#703 • • dixoff Guest

Originally posted by H.Abismo:

HS tänää E&Aurorix ja juttu.



Ilmeisesti Suomessakin ollaan oppimassa jotain. Noista Hesarin jutuista tuli sellainen vaikutelma, että vaikka edelleen pääasiallinen viesti on, että älä käytä ollenkaan, niin myös ihan tervettä valistustakin annetaan. Eli siis tarkoitan, että näyttäisi siltä, että ihan virallisetkin tahot ovat kiinnostuneita antamaan informaatiota tyyliin jos nyt kuitenkin käytät, niin kannattaa huomoida tämmöiset jutut...
Positiivista oli myös, että noissa Hesarin artikkeleissa ei puhuttu poliisista ja IHRY:sta mitään.

[ 31 January 2002: Message edited by: dixoff ]
Avatar
#704 • • Viper Guest

Originally posted by H.Abismo:
HS tänää E&Aurorix ja juttu.



Tiedä sitten onko kyseisessä lääkkeiden yhteiskäytössä kyse niinkään boostauksesta vaiko toksisuuden vähentämisestä, mutta tässä kuitenkin vielä masennuslääkkeiden ja ecstasyn yhteisvaikutuksista, ettei ainakaan jäisi epäselväksi.


Protection against neurotoxicity and dangerous interactions with other drugs

It has been shown that selective serotonin re-uptake inhibitors (SSRIs) reduce the neurotoxicity of MDMA in animals,61 SSRIs like fluoxetine (Prozac®) are used as antidepressants. As the uptake site facilitates the MDMA-induced release of serotonin,62 and the serotonin release is thought to be important for the psychoactive response to MDMA, it may be anticipated that fluoxetine reduces this response to MDMA.

However, a report from McCann and Ricaurte (1993) describes the experience of four subjects that have experimented with the combination of MDMA and fluoxetine. The subjects claim that some side effects, notably nausea and vomiting increased with some of them, but also that fewer after effects like fatigue occurred. The entactogenic properties of MDMA remained, however doses of MDMA taken (totals 450, 450, 300 and 125 mg) were rather high.

In ongoing research by Katherine Bonson at the National Institute of Health in the US (personal communication) additional reports on the combination of fluoxetine (either acute or chronically) and MDMA have been collected. Although some subjects reported no change in response to MDMA after fluoxetine, other case reports suggest an increase as well as a decrease in response to MDMA following fluoxetine use. However, when sertraline, another SSRI, was taken chronically, it reduced the psychoactive responses to MDMA in seven of eight individuals.

It should also be emphasized that the combination of MDMA with an MAO inhibitor has been known to induce a hypertensive crisis and could lead to death. Thus, ayahuasca and other cocktails that contain MAO inhibitors (e.g. harmaline) should therefore also not be combined with MDMA. To report experiences with combinations of MDMA or other psychoactive drugs and prescription or other drugs, contact Dr. Bonson at [email protected].
(Koko artikkeli osoitteessa http://www.ecstasy.org/info/leon.html)
Avatar
#705 • • vaavu Guest

Originally posted by dixoff:
Ilmeisesti Suomessakin ollaan oppimassa jotain. Noista Hesarin jutuista tuli sellainen vaikutelma, että vaikka edelleen pääasiallinen viesti on, että älä käytä ollenkaan, niin myös ihan tervettä valistustakin annetaan. Eli siis tarkoitan, että näyttäisi siltä, että ihan virallisetkin tahot ovat kiinnostuneita antamaan informaatiota tyyliin jos nyt kuitenkin käytät, niin kannattaa huomoida tämmöiset jutut...



Ja vitut. Tän päivän hesari sitten taas täräyttää, etenkin toi A-klinikan Rauno Mäkelä. Miten jollakin asenne voi olla se, että ei pidä kertoa sekakäytön vaaroista kun se saattaa houkutella jotain käyttämään... Mieluummin vaikka ihmisiä kupsahtaa kuin että annetaan "huumemyönteisiä" signaaleja!

Mistäköhän ton Rauno Mäkelän yhteystiedot saisi... voisi lähettää sille vähän viestiä asian tiimoilta.

Tämän päivän hesari:



Päihteiden yhteiskäytön vaaroista luvataan yhä tarkempaa tietoa

A-klinikan ylilääkäri pelkää tiedon lisäävän kokeiluja

Päihteiden väärinkäyttäjiä aiotaan ryhtyä valistamaan ja neuvomaan hyvinkin yksityiskohtaisesti ja tarkasti erilaisten aineiden vaarallisesta yhteisvaikutuksesta.
Sitä mieltä on sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Tapani Sarvanti, joka on mukana suunnittelemassa sekä EU:n että Suomen huumepolitiikkaa.

Viranomaisia valistukseen velvoittaa muun muassa päihdehuoltolakia täydentävä valtioneuvoston periaatepäätös. Tarkan tiedon jakamista onkin estänyt lähinnä asenneilmapiiri.
"Olemme hitaasti menossa hieman pragmaattisempaan suuntaan huumeasioissakin, ja yhä useampi hyväksyy yhä yksityiskohtaisemman tiedon jakamisen", Sarvanti sanoo. Hän muistuttaa, että sama ilmiö tapahtui alkoholivalistukselle 1960- ja 1970-luvuilla.

Sarvanti viittaa myös ministeri Osmo Soininvaaran (vihr) vastaukseen, jonka hän joulukuussa antoi kansanedustaja Päivi Räsäsen (kr) kyselyyn, miten hallitus aikoo tiedottaa masennuslääkkeiden ja huumeiden yhteiskäytön vaaroista nuorille.
"Ehkäisystä, hoidosta ja valvonnasta vastaavia viranomaisia on kehotettu tiedottamaan julkisuudessa sellaisista aineista, joiden yhteiskäyttö on erityisen vaarallista", Soininvaara sanoi.
Stakesin suunnittelijan Markku Soikkelinkin mielestä päihteiden käyttäjällä on suoranainen oikeus tietoon.
"Tarkallekaan valistukselle ei ole laillisia esteitä. Pikemminkin päin vastoin. Valistuksen antaminen on viranomaisen velvollisuus, ja mielestäni sekä Terveyden edistämisen keskus että A-klinikka ovat omilla nettisivuillaan menossa siihen suuntaan", Soikkeli huomauttaa.
Soikkelin mielestä melkein mikään keino ei ole luvaton, jos kyse on päihteiden haittojen vähentämisestä ja ihmisen terveyteen ja henkeen liittyvistä riskeistä.

Valistusta jakavan A-Klinikkasäätiön ylilääkäri Rauno Mäkelä on paljon varovaisempi.
"Jos kovin tarkkaan kerrotaan asioita, saatetaan edesauttaa aineiden kokeilua ja riskikäyttöä. Valistus ei saa sisältää huumeiden suosittelemiseen viittaavaa aineistoa", Mäkelä sanoo.
"Siksi koko ajan käydään rajanvetoa, kuinka yksityiskohtaista aineinfoa viralliselta taholta voidaan jakaa."
Hänen mukaansa A-klinikka on jonkin verran joutunut sensuroimaan muun muassa internetsivuillaan olevien keskustelupalstojen sisältöä.

Ongelma nousi esiin, kun ilmeni, että neljä suomalaisnuorta on vuoden aikana kuollut Aurorix-masennuslääkkeen ja ekstaasin yhteiskäyttöön.
Huumeiden kanssa työskentelevät asiantuntijat ja lääkärit ovat olleet jo vuosia tietoisia aineiden tappavasta yhteisvaikutuksesta, mutta virallisessa huumevalistuksessa siitä ei kerrota.

Päihdehuollon työnjaossa tiedottaminen on jäänyt järjestöjen tehtäväksi. Terveyden edistämisen keskus ry on keskeisessä asemassa.
A-Klinikkasäätiö hoitaa tiedottamista projektiluontoisesti Raha-automaattiyhdistyksen vuosittain uusitun rahoituksen turvin.
Tiedon tarvetta selvästi on.
"A-klinikan nettisivuilla ovat omat sivunsa niin alkoholin kuin huumeidenkin käyttäjille. Huumepuolen sivujen lukeminen ja siellä keskusteleminen on monin verroin yleisempää kuin alkoholista valistavilla sivuilla", ylilääkäri Mäkelä sanoo.
Avatar
#706 • • Sampson Guest
<klip>
Hämeenlinnan käräjäoikeus on langettanut neljä ehdotonta ja neljä ehdollista vankeustuomiota järjestäytyneestä kannabiksen viljelystä.

Neljässä paikassa huumetta viljellyt mies sai 4 vuotta ja 10 kuukautta vankeutta. Kaksi muuta tuomittiin 3:n ja puolen vuoden sekä 3:n vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Kaikki kolme ovat kotoisin Helsingistä.

Neljäskin viljelijä, Luulajassa asuva suomalaismies, joutuu kärsimään ehdottaman, yhden vuoden ja kymmenen kuukauden pituisen vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Viljelyksiä hoitaneet ja satoa vartioineet miehet saivat avunannosta ehdollista vankeutta puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen.

Yhden syytetyn osalta vaatimukset hylättiin. Oikeus katsoi, että syyttetty nainen hoiti Hattulassa pikemminkin pikkupakosta taloutta kuin huumeviljelmiä.

Kannabiksen ammattimainen viljely paljastui kesällä Hattulassa, kun ulkopuoliset kiinnittivät huomiota uusien tilanomistajien outoon harrastukseen. Poliisi löysi hyvällä tekniikalla varustetun, uuden kasvihuoneen ja sieltä 162 kannabis-kasvia sekä hämäykseksi istutettuja tomaatintaimia.

Keväällä ostetulla tilalla oli valmius myös päihdehampun idätykseen ja jalostukseen. Samalta ryhmältä löytyi vielä kaksi viljelmää teollisuustiloista pääkaupunkiseudulta. Lisäksi todettiin Hyvösen kasvattaneen huumehamppua jo vuonna 2000 Elimäellä.

Hämeenlinnan käräjäoikeus laski syyttäjien tapaan, että tuomitut olivat eri kokoonpanoissa jalostaneet omista kannabiksistaan liki 16 kiloa marihuanaa. Toinen mokoma olisi syntynyt niistä kasveista, jotka poliisi kesällä takavarikoi.

Oikeus ei uskonut Hyvösen väitteitä siitä, että hän olisi harrastanut vain laillista siemenviljelyä ja että sato oli tarkoitus toimittaa Hollantiin.

Ryhmäläisten jalostaman hyvälaatuisen huumausaineen hinnaksi oikeus määritteli 40 markkaa grammalta eli sen, mitä syytetyt itse oikeudessa myönsivät. Syyttäjät olivat laskeneet korvausvaatimuksensa keskimääräisen katukauppahinnan, 45 markan, mukaan.

Viljelijöinä tuomitut joutuvat maksamaan yhteensä liki 85 000 euroa eli runsaat 500 000 markkaa rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä.

(MTV3-STT)

</klip>

Aika hurjat rangaistukset hampusta...

Yksi tapaus oli tällä asuinalueella missä asun, kun mies ampui toista usean kerran ja sai siitä 2½ vuotta linnaa josta istui n. vuoden.
Avatar
#707 • • H.Abismo Guest

Originally posted by Varvana:
Ja vitut. Tän päivän hesari sitten taas täräyttää, etenkin toi A-klinikan Rauno Mäkelä.



Tsiisus kraist mitä scheissee!!! Rauno Kuuhun! Taitaa Raunolla olla oma portfolio lääkefirmojen osakkeita pullollaan ja Pfizerin "seminaarimatkalla" Val Di Corruptissa kiva mennä mutkamäkeä...

Mistäköhän ton Rauno Mäkelän yhteystiedot saisi... voisi lähettää sille vähän viestiä asian tiimoilta.



A-klinikkasäätiön saitti ainakaa mulla ei pelaa, onkoha joku krässänny sen jo...

Originally posted by Sampson:
4 vuotta ja 10 kuukautta vankeutta... 162 kannabis-kasvia... päihdehampun idätykseen ja jalostukseen... jalostaneet omista kannabiksistaan liki 16 kiloa marihuanaa... 500 000 markkaa rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä.



Ja sitte tääki... No tekevälle sattuu, mut oikeustaju hämärtyy jälleen...
Jokainen "jalostakoon" (hehhehehhehhehhheee...) itse omat polttonsa, ni ei tarvii tollasia kertarysäyksiä ja närvejä. Koskahan kieltolaki loppuu ja saadaan hamppu verolle... Kuten Kapteeni Ä-ni eilen viisaasti saarnasi: "Vihree linja!" Pau!

Fight The Power!

- coffeeshophymiökallioon -
Avatar
#708 • • dixoff Guest

Originally posted by Varvana:
Ja vitut. Tän päivän hesari sitten taas täräyttää, etenkin toi A-klinikan Rauno Mäkelä. Miten jollakin asenne voi olla se, että ei pidä kertoa sekakäytön vaaroista kun se saattaa houkutella jotain käyttämään... Mieluummin vaikka ihmisiä kupsahtaa kuin että annetaan "huumemyönteisiä" signaaleja!



Näitä tällaisia kommentteja edelleen valitettavasti riittää, ja niistä voidaankin olla ehkä eri mieltä, mutta minusta tuo juttu on Mäkelän kommenttia lukuunottamatta ihan asiaa.

Jutussa kerrotaan, kuinka jopa ministeritasolla asti ollaan sitä mieltä, että tiedottamista pitää lisätä, ja käyttäjiä valistaa asiallisesti. Lisäksi jutussa mainitaan, kuinka osan ongelmista on aiheuttanut nimenomaan asenneilmapiiri joka on vaikeuttanut tiedottamista. Jossain määrin siis tiedostetaan jo asioita, joiden kohdalla on menty metsään. Mäkelän kommentin voinee tulkita jäänteeksi tältä kaudelta, joka ei tosin lähimainkaan ole vielä kokonaan ohi. Parannusta on kuitenkin havaittavissa.

Lisäksi minusta Tapani Sarvantin mielipiteet, jotka näköjään olivat saaneet huomattavan osan jutun palstamillimetreistä, olivat täyttä asiaa.

Jos siis pari lausetta tämänpäivän Hesarin artikkelissa saa kommentoimaan eilisen ja tämän päivän huumeuutisointia rakentavasti ilmaisulla "ja vitut", ihmettelen vain että minkäväristen kakkuloiden läpi nuo jutut oikein on luettu.

Mainittakoon vielä, että mielestäni huumeuutisoinnissa on edelleen parantamisen varaa. Koska kuitenkin erittäin paljon heikompaakin tarinaa on saanut lukea vuosien varrella, ovat tällaiset jutut ihan positiivisia poikkeuksia. Varsinkin kun tuossakaan jutussa ei puhuttu poliisista tai IHRY:stä mitään.
Avatar
#709 • • :t:c: : : Guest

Originally posted by Varvana:

Mistäköhän ton Rauno Mäkelän yhteystiedot saisi... voisi lähettää sille vähän viestiä asian tiimoilta.



[email protected]

Toi osoite ei ainakaan bouncaa mitään takaisin, eli kyllä se johonkin menee :D

[ 01 February 2002: Message edited by: Coma ]
Avatar
#710 • • vaavu Guest

Originally posted by dixoff:
Näitä tällaisia kommentteja edelleen valitettavasti riittää, ja niistä voidaankin olla ehkä eri mieltä, mutta minusta tuo juttu on Mäkelän kommenttia lukuunottamatta ihan asiaa.
---klips---
Jos siis pari lausetta tämänpäivän Hesarin artikkelissa saa kommentoimaan eilisen ja tämän päivän huumeuutisointia rakentavasti ilmaisulla "ja vitut", ihmettelen vain että minkäväristen kakkuloiden läpi nuo jutut oikein on luettu.
Mainittakoon vielä, että mielestäni huumeuutisoinnissa on edelleen parantamisen varaa. Koska kuitenkin erittäin paljon heikompaakin tarinaa on saanut lukea vuosien varrella, ovat tällaiset jutut ihan positiivisia poikkeuksia. Varsinkin kun tuossakaan jutussa ei puhuttu poliisista tai IHRY:stä mitään.



Juu juu, tuo teksti olikin muuten oikein hyvää ja asiallista kommentointia. Luin sitä alusta ja nyökyttelin Sarvannin & kumpp. mielipiteille. Mutta sitten kuin pisteenä iin päälle jutun loppuosassa valloille päästettiin mörökölli, joka kuittasi alkuosan haaveet kunnon valistuksesta huumemyönteisenä yllytyksenä. Siinä vaiheessa verisuoni hieman pullahti päässä. Siitä tuo kommentti "vitut", ei siis sulle henkilökohtaisesti. .-)

Toisaalta tuo vastakkainasettelu saattoi kyllä olla ihan tarkoituksellistakin Hesarin toimittajalta. Kerrotaan ensin kuinka 4 nuorta on kuollut vuoden sisään MDMA:n ja Aurorixin yhteisvaikutukseen, ja kuinka lääkärit ovat tienneet mutta eivät ole valistaneet asiasta. Sitten raunomäkelät pääsevät estradille kertomaan kuinka ei saa kertoa liikaa tietoa tai muuten käyttäjät saavat siitä yllykkeitä. Tästä tulee kyllä aika helposti sellainen kuva, että raunomäkelät ovat mieluummin valmiita uhraamaan parin nuoren hengen kuin antamaan mahdollisesti huumemyönteiseksi tulkittavaa tietoa. Sinänsä ihan osuva vastakkainasettelu.

Ja hesarille propsit kyllä siitä että ovat ottaneet näillä parilla viime jutulla esille kunnon tiedottamisen tarpeeseen. Ehkä sielläkin on herätty tiedostamaan myös tiedotusvälineiden vastuu tässä asiassa.
Avatar
#711 • • dixoff Guest

Originally posted by Varvana:

Ja hesarille propsit kyllä siitä että ovat ottaneet näillä parilla viime jutulla esille kunnon tiedottamisen tarpeeseen. Ehkä sielläkin on herätty tiedostamaan myös tiedotusvälineiden vastuu tässä asiassa.



Niin. Aika näyttää, jatkuuko asialinja vastaisuudessakin, vai jäävätkö nämä pari juttua "tilapäiseksi mielenhäiriöksi" Hesarin osalta. Toivottavasti eivät.
Avatar
#712 • • Ana-- Guest

Originally posted by mekaanikko:
Joopa joo. Uskokoon ken haluaa. En ole lääkäri mutta mun silmään toi vaikutti aika huonolta feikiltä. Käsittääkseni kovin pitkään ei ihminen selviä hengissä jos ihoa puuttuu noin paljon.

Ylipäänsä noi "luuli itseään appelsiiniksi" -jutut ovat lähinnä variaatioita samasta urbaanista legendasta. Minun tietääkseni ei ole yhtään kunnolla dokumentoitua esimerkkiä että näin olisi joskus oikeasti käynyt.



Kyllähän massiivisista palovammoistakin on ihmisiä selvin-
nyt. Oli feikki tai ei, niin tulee mieleen taas yksi tapaus
jossa jenkeissä mies käveli mäkkäriin automaattipistolieen
kanssa avaten tulen. Poliisit ampuivat sekopäähän 35 luotia
ennenkuin mies kuoli.

On se PCP jännää tavaraa..
Avatar
#713 • • mekaanikko Guest

Originally posted by Analogia:
Oli feikki tai ei, niin tulee mieleen taas yksi tapaus
jossa jenkeissä mies käveli mäkkäriin automaattipistolieen
kanssa avaten tulen. Poliisit ampuivat sekopäähän 35 luotia
ennenkuin mies kuoli.

On se PCP jännää tavaraa..



PCP on pahaa kamaa johon en soisi kenenkään koskevan mutta en silti nyt a) lähtisi uskomaan kaikkia totena kerrottuja juttuja ilman lähdetietoja enkä b) väittämään että kuvatunlainen tapahtuma olisi jotenkin yksin PCP:n syytä. Jenkeissähän tapahtuu vuositasolla ainakin muutama vastaava tapaus joissa useimmissa ampuja on ollut aivan selvin päin. PCP:n vetäminen ei varmasti paranna tilannetta mutta väittäisin ettei tasapainoinen, rauhallinen ihminen jolla on kaikki kotona muutu hulluksi murhaajaksi vain vedettyään kerran PCP:tä (tai mitä tahansa muutakaan kemikaalia).
Avatar
#714 • • koala Guest
Koska tämä nyt on se viraalinen huumetopiikki, niin voisiko joku kertoa pari asiaa exstacystä, kun ajattelin sitä ehkä huomenna testata a) voiko sitä ottaa 'puolikasta' ? a1)jos voi, niin haluaako sitä välttämättä toisenkin puolen b)entä alkoholi? onko vaikutusta, voiko olla pohjia, voiko juoda, tekeekö mieli yleensäkään? vaikutuksia ? d)kauan vaikutus kestää? onko riippuvainen massasta? c)muuta mikä olisi pakollista tietää. nestetankkaus tms..?
Todella kiitollinen edes lyhyestä vastauksesta..
Avatar
#715 • • Anonymous Guest

Originally posted by koala:

Todella kiitollinen edes lyhyestä vastauksesta..



Ei vaarmaan monien mielesta kuulu tanne, mutta ainakin joihinkin kysymyksiin loytyy vastauksia täältä:
Erowid MDMA Vault
Avatar
#716 • • Ana-- Guest

Originally posted by koala:
Koska tämä nyt on se viraalinen huumetopiikki, niin voisiko joku kertoa pari asiaa exstacystä, kun ajattelin sitä ehkä huomenna testata a) voiko sitä ottaa 'puolikasta' ? a1)jos voi, niin haluaako sitä välttämättä toisenkin puolen b)entä alkoholi? onko vaikutusta, voiko olla pohjia, voiko juoda, tekeekö mieli yleensäkään? vaikutuksia ? d)kauan vaikutus kestää? onko riippuvainen massasta? c)muuta mikä olisi pakollista tietää. nestetankkaus tms..?
Todella kiitollinen edes lyhyestä vastauksesta..



No, extacyyn (tai epäsuorasti sen vaikutuksesta johtu-
viin asioihin) voi kuolla, se on hyvä tietää näin alkuun.

Sen jälkeen kannattaa lukea päihdelinkkiä pari tuntia
ja miettiä sen jälkeen uudestaan, kannattaako.

Sen jälkeen kannattaa pohtia onko järkevää syytää rahaa ma-
fialle ja diktaattoreille jotka rahoittavat toimintaansa
enimmäkseen huume- ja asekaupoilla, joista huumekauppa on
huomattavasti suurempi bisnes.

Sitten kun tästä kaikesta on päässyt yli, kannattaa miettiä
kuinka narkoottinen ihminen itse on. Jos tunnet että sulla
on usein vaikeuksia lopettaa/päästä eroon siisteistä jutui-
sta, kuten irtoseksistä tai dokaamisesta tai tupakoinnista,
tai mistätahansa muusta, niin kannattaa harkita vielä kerran.

On olemassa narkoottinen luonne, ainakin määrittelisin it-
seni sellaiseksi. Sen takia en koske mihinkään mömmöihin
koska pahin pelko niissä on se, etten pysty lopettamaan.

Tiedän miten hyvä olen puhumaan itseni ympäri että voisi
'vielä nyt vaikka tän kerran' kokeilla, esmes. jos ilokaa-
sua on lähistöllä, tällanen ilmiö tapahtuu. Sen takia jou-
tuu olemaan erittäin tiukkana itselleen.

sellaista. Tämä nyt ei sitten ollut 'lyhyt vastaus', mutta
ole hyvä.
Avatar
#717 • • O:) Halo Guest
aina ensin vaikka tänne jos aikoo jotakin ennestään tuntematonta kokeilla...
http://www.erowid.org/

opiskelu kannattaa.
Avatar
#718 • • Dani Cior Guest
Katukaupassa nipsun laadusta tai muista vaikuttavista aineista voi harvoin olla aivan varma.
Avatar
#719 • • Ezzy Guest

Originally posted by Dani Cior:
Katukaupassa nipsun laadusta tai muista vaikuttavista aineista voi harvoin olla aivan varma.



missäs kaupassa sit voi olla? :O eniveis, jos on pakko ottaa ja haluaa ottaa varman päälle niin hanki testaus paketti. mitä ne perkeleet muuten maksaa suomessa? tääl ne on jotain e4-6 halvimmillaan ja laatu sen mukaista kuulemma.

edit: äitinkieli.

[ 11 February 2002: Message edited by: Chris Wicked ]
Avatar
#720 • • Dani Cior Guest

Originally posted by Chris Wicked:
missäs kaupassa sit voi olla? :O eniveis,



Ttarkoitin lähinnä että ellet ole farmasiateollisuudessa mukana tai kemisti et voi testauspakettia käyttämättä tietää aineen koostumusta. Laillisesti ei puhdasta testattua matskua taida valitettavasti saada mistään.