Praha

24 posts, 2 pages, 10,054 views

Avatar
#1 • • Anonymous Guest
muistan, että tästä kaupungista oli jo topic, mutta en löytänyt sitä enää. kuulemani mukaan käymisen arvoinen ja kaunis kaupunki. suuntaan siis prahaan kesällä ja toivoisin että joku kertoisi kaupungin klubitarjonnasta ja näkemisen arvoisista paikoista. kokemuksia, muistoja..?
Avatar
#2 • • osm Guest

Originally posted by light:
muistan, että tästä kaupungista oli jo topic, mutta en löytänyt sitä enää. kuulemani mukaan käymisen arvoinen ja kaunis kaupunki. suuntaan siis prahaan kesällä ja toivoisin että joku kertoisi kaupungin klubitarjonnasta ja näkemisen arvoisista paikoista. kokemuksia, muistoja..?



Prahassa tuli käytyä kolme vuotta sitten, klubbailua tuli harrastettua suht vähän, mutta ainakin sellanen mesta kun Radost fx jäi mieleen, siellä järjestettiin vähän kaikenlaista bilettä... Suurin osa 11 päivän reissusta meni kävellessä ympäri kaupunkia, ja sitä voin ainakin suositella lämpimästi.

Keskustan ulkopuolelta löytyy _todella_ mielenkiintosia mestoja ja olutkin on halvempaa (halvin mitä löydettiin oli 10.50 korunaa eli siihen aikaan noin 1.80mk) ja se oluthan ei oli mitään suomalaista litkua vaan yleisimmät oluet taitaa olla Urquell, Velkopopovicky ja Radegast. Yks ihan mielenkiintonen baari oli Nasa, se oli sellanen hämärä jonkinnäköseen luolaan duunattu baari missä soitettiin asiallista musaa ja siellä oli aika paljon nuorta porukkaa. Nykyään varmaan Prahassakin klubikulttuuri vähän paremmissa voimissaan kun sillon kolme vuotta sitten...
Avatar
#3 • • ange Guest
Eikös kenelläkään ole muka mitään sanottavaa tästä ihanasta kaupungista?
Itse olen siellä ollut niin pitkä aika sitten, etten paljon paikoista muista, mutta kai joku jotain muistaa ja tietää?????
Avatar
#4 • • Anonymous Guest
nyt ollaan prahassa ja sasha soittaa roxyssa lauantaina, mutta pitkan nettisurffailun tuloksena en saanut selvyytta mista ostaa ennakkolippuja koska melkein kaikki on tsekiksi. eli jos joku tietaa jotain levykauppaa tms, niin ohjeita ja vihjeita pian!

[ 11 July 2001: Message edited by: light ]
Avatar
#5 • • espoo_rumpshaker Guest
Hi, check out Soundsphere! They should have tickets, and records as well. Also there was a store called Maxximum Underground which had some records & clothes + the coolest record salesman of all time, dunno what the address of that one is, but it was right in the center of the old part of the town, in some odd alley. There's a third store called ducky's or duckling or something along those lines, should be located a bit outside of the center somewhere... Sorry but it's been 3 years since I was there.... =/

Oh, and the Roxy club homepage says that only 150 tickets are available via the "TicketPro Network", so I'm guessing you should be able to get them from lotsa places, provided they're still around. Oh, and they seem to have some sort of online ticket service as well...

[ 11 July 2001: Message edited by: espoo_rumpshaker ]
Avatar
#6 • • Wayne G Guest
Jea,

ollaan saapumassa la. prahaan ja pitäs päästä myös roxyyn...
Titääks kukaan paljon sinne mahtuu possee?
Saakohan lippuja vielä ovelta lauantaina?
Monelta kandee saapuu paikalle?
Onko mitään dress codee?

-see ya, later....
Avatar
#7 • • unik Guest
>

se on totta mitä sanotaan prahasta- "jos kerran menet sinne niin uudestaan on päästävä".
mahtava kaupunki!!!

<

/unik/
Avatar
#8 • • Mikko Guest
prahaan on alkanu omakin veri vetää aikaslailla.. juhannuksena oli kuulemma bileet vanhemmanpuoleisessa linnassa jossa soittamassa oli mm. luke slater, richie hawtin ja way out west livenä.. bileet makso jonkun 10 euroo. sit siellä on kuulemma joku vaatimaton creamfields-festari vähän myöhemmin kesällä.. joten lisää infoo prahasta ei ois pahitteeks..
Avatar
#9 • • -orion- Guest
Testaapa:
http://www.techno.cz/

Sivut pääosin tsekiksi, mutta tarvittava informaatio irtoaa helposti.

.we progress
Avatar
#10 • • Secur Guest
Toi on kyllá totta jos kerran on ollut niin on pakko páástá uusiks. Itse olin kysyisessá kaupungissa noin vuosi sitten ja olen menossa uusiksi.

OLut on halpaa, hienoja ihmisiá, hienoin kaupunki missá olen kaunyt ja se tarkoittaa sitá ettá olen kiertányt yli puolet maailmasta enka ole hienompaa nahnyt.

Klubi kulttuurista en muista paljon kun olin aika humalassa koko reissun.

Mutta kannatan etta jos on jonnekin menossa niin kannattaa menna prahaan.
Avatar
#11 • • violet Guest
aargh...kuulin aamun uutisista että prahassa on pahat tulvat ja kaupungista on evakuoitu 50 000 ihmistä!
pitäs la olla lähössä sinnepäin, toivottavasti siellä saatais kaupunki kuntoon ja aurinkoa taivaalta...
Avatar
#12 • • mts02 Guest
Soittelin päivällä Prahaan. Kaupunki on kuulemma melkolailla kiinni ja ihmiset paniikissa - joka nyt ei ole ihme, kun kaduilla ja huoneistoissa on paikoin toista metriä vettä.

Todistettua tuli myös se ettei tietoliikennelaitteet osaa uida.
Avatar
#13 • • Edited kani Guest
27.10 sunnuntaina lähdössä viikoksi ja pe 1.11.
1-2 tunnin ajomatkan päässä sven väth
soittamassa viiden tunnin setin.

joutunee yrittämään vaivautua paikalle jos
vaan mitenkään onnistuisi.

;)
Avatar
#14 • • Edited TommyT Guest
Jea. Sven Väth täytyy käydä blokkaamassa, jos suinkin mahdollista.

Nostetaans tätä topikkia, jos vaikka joku haluaisi antaa vielä viime hetken vinkkejä täysin ummikkona Prahaan lähteville. Monet väittävät infon irtoavan helposti noilta tshekkiläisiltä nettisivuilta, mutta ainakin minä olen täysin polvillani englannin puutteen ja surkean webdesignin takia. Eli en tajua molotuksesta juuri mitään.

Mutta toivottavasti paikan päällä on saatavissa jokin paikallinen City-lehti tjsp.

-TommyT-
Avatar
#15 • • Edited TommyT Guest
Eli viime viikko tuli Prahassa vietettyä. Upea kaupunki kertakaikkiaan. Kaunis kuin mikä, hienoja kirkkoja ja palatseja joka korttelissa. Prahan reissun jälkeen tietenkin tärkeimpiä mainittavia seikkoja on mahtava olut maassa mahtavaan hintaan, eli 0,6 eurosta aivan maksimissaan 1,80 euroon. Siis pubeissa ja klubeilla. Hintataso ei tunnu nousevan ollenkaan siirryttäessä kulmabaarista isolle klubille.

Jos sitten seuraavana levykaupat, niin paras mitä tuli tsekattua lienee ehdottomasti DiskoDuck (Karlova 12, Praha 1) aivan Kaarlensillan välittömässä läheisyydessä. Kauppa sijaitsee sisäpihalla jonne käydään kävelykadun porttikongista. Tarkkaan seuraa noita porttikongeja, niin löytää paljon kivaa.

Loistava levykauppa on myös muutaman neliömetrin kokoinen kauppa Kaarlensillan toisella puolella, en nyt muista nimeä, mutta sinne törmää kun kävelee sillalta kohti Prahan Linnaa. Kauppa vain parin neliön kokoinen, mutta laaja valikoima teknoa yms.

Maximum Underground on myös hyvä kauppa löytää kaikennäköistä.

Hieman kauempaa löytyi myös yksi levykauppa, joka sijaitsi ilmeisesti jonkun omistajan kaksiossa. Sisäänkäynti jälleen hämärän sisäpihan kautta.

Sitten pikaisesti Praha by night.

Bilekulttuuri tuntuu kukoistavan Tshekissä. Itse en vain hirveästi jaksanut enää yksinkertaisesti bilettää, kun päivät oli kokonaisuudessaan kävelty ympäri ämpäri kaupunkia, ja illat juotu melkoisesti halpaa ja hyvää olutta mukavissa baareissa.

Bileet maksavat yleensä noin 100-300 korunaa (3-9 euroa) sisään. Paikallisten dj:den taso on muuten mielestäni melkoisen korkealla. Melkein joka viikolle tuntuu eri bilekalentereita selattuani riittävän melkoisesti ulkomaan huippujamppojakin. Meidän viikollamme Prahassa oli Hooverphonic, James Zabelle ja viereisessä Pardubicen kaupungissa Sven Väth. Oliver Ho oli vierailulla edellisellä viikolla ja John Digweed vähän aikaa sitten. Ei paha.

Yleisesti Tshekissä tuntuu musiikin suhteen selkeästi hallitsevan housen ja technon eri muodot. Teknoa löytyy joka tuutista niin bileissä kuin levykaupoissakin. Prahan levykaupat lienevät jokaiselle teknodj:lle varsin mukava paikka hankkia vinyyliä.

Teknoa, tekhousea ja housen kaikkia variaatioita, mutta ei tietoakaan trancesta ja polkasta, paitsi diskoissa. Keski-euroopan suurimmaksi itseään väittävä disko Kaarlensillan kupeessa ei sekään ole huono valinta bileiden lisäksi. Kolme euroa sisään, tuoppi 0,6 euroa ja viidestä eri kerroksesta kahdessa soitetaan vanhoja kiksuviisuja sekä uudempaa popihtavampaa kamaa. Erityisesti sykähdytti diskon varsin maanläheiset ja tehdashalli-tyyliset tanssilattiat. Vaikea kuvailla, mutta tanssisalit olivat todellakin makeita concrete jungleja.

Paikallisessa bileskenessä ja levykaupoissa polkka on todellakin tuntematon käsite, joten IronRavereiden ei ehkä kannata dj Procheuzta täältä etsiä. Trancelevyjä löytyy myös erittäin vähän.

Klubeista ehdottomasti tutustumisen arvoinen on Mecca, viimeisen päälle mukavan tuntuinen house-meininkiin keskittynyt klubi, joka muistuttaa kovin paljon Kermaa. Hyviä bileitä, ja hinnat varsin matalalla. Erittäin kauniita ihmisiä muuten. Lienee kaupungin ykkösklubi tällä hetkellä, kun Roxy on kärsinyt ilmeisesti paljoltikin tulvavaurioista.

Matkalla tuli muuten mietittyä myös sitä, että kaikesta dissaamisesta huolimatta Suomessakin bileflaikut on ihan kiva pitää englanniksi. Vaikka kapulaenglanti useimmiten tuntuu melkoisen mauttomalta ja turhalta, kannattaa se mielestäni jos yksikin turisti on sen perusteella saanut jotain käsitystä bileestä.

Prahassa ei ollut tietoakaan englanninkielisistä flaikuista (saati websivuista). Ikävää, koska ne helpottaisivat asioita kummasti.

Viinaa väkevämpää halajavalle voin sanoa, että asioita tuntuu olevan tarjolla. Kadulla kaupataan kohtuullisen äänekkäästikin erilaisia tuotteita. Sitä en kyllä tiedä, että kannattaako paikalliselta mustalaiselta ostaa jotain vängännäköisiä pillereitä. Pinpiä ja LURPSia myydään myös varsin avoimesti. Marijuanajointti tuntuu kytevän vähän joka paikassa. Se inhottavuuksista.

Yleisesti, tämä kaupunki rokkaa, koska täällä selviää viikosta helposti 300 eurolla, jos nyt ei aivan käsittämättömiä määriä syö ja juo. Oluenjuontia on muuten todella vaikea välttää, kun menee päivällä pizzeriaan syömään, voi 0,2 litran vesipullo maksaa noin kolminkertaisesti 0,6 litran pilssituoppiin nähden. Mutta hyvähän seikka tuo on, olutta hörppiessä voi aina perustella alkoholinkäyttöä itselleen sillä, että "minähän olen vain säästäväinen" :) Oluthuoneista aivan erityisesti täytyy muuten suositella U Fleku -nimistä kapakkaa.

Turvallisuudentuntu on muuten kaupungissa korkealla. Nyt tulvan jälkeen ja tulevia kv-kokouksia silmälläpitäen poliiseja tuntuu olevan vähän joka kadunkulmassa. Kauaa ei tarvitse kävellä, etteikö poliisiin törmäisi. Ja futis- ja lätkämatsissa käyneenä pitää sanoa myös, että paikallisen mellakkapoliisin edustus on näissä tilaisuuksissa vahva, ja miehet näyttivät jumalattoman jykeviltä.

Julkinen liikenne toimii nyt tulvan jälkeen poikkeuslinjoin. Vain yksi metrolinja oli viime viikolla toiminnassa. Korvaavat spora- ja bussireitit kävivät kuitenkin nopeasti tutuiksi, ja ne toimivat varsin hyvin, mitä nyt ratikat yleensä ahtautuivat täyteen ihmisiä. Kulkupelejä menee kuitenkin n. 5 minuutin välein. Taksia ottaessa kannattaa aina turvautua paikalliseen AAA-taksiin, jonka voi tilata soittamalla. Hinnat noin kolmannes tavallisten taksien hinnoista, joista saa aina vääntää. Tavalliset taksit kun eivät ole kovinkaan alttiita käyttämään mittareita. AAA sen sijaan toimii aina mittariperiaatteella. Vossikan kyyditys ei todellakaan ole kallista. Keskustasta hotellillemme laitakaupungille matka maksoi noin 100-150 korunaa (3 - 4,5 euroa). Tuon kun jakaa neljälle, niin kävely tuntuu aika turhalta.

Viikon kattava lippu kaikkiin julkisiin kulkupeleihin maksaa 250 korunaa eli 7,5 euroa. Todella halpaa, vrt. Lontoo >30£/viikko.

Ravintoloissa kannattaa varoa automaattisia tippejä, sekä kaikenmaailman mystisiä kattaus- tms. maksuja. Ruoka ei kauhean kallista ole. McIndeksi on BigMac-aterian kohdalla hieman alle 3 euroa. Pizza ja tuoppi irtoaa helposti mukavassa pizzeriassa helposti alle 5 eurolla. Ns. hyvin syöminen ei sekään ole kovin kallista.

Valitan sekavaa jäsentelyä. Jos lisäkysymyksiä herää, niin vastaan mielelläni.

-TommyT-
Avatar
#16 • • lexicon Guest
Joo, siis Prahan on ilman muuta paras mahdollinen Euroopan kohde nimenomaan meille koyhille opiskelijoille kautta vastaaville. Jos ei mikaan muu niin ainakin maailman paras bisse a hintaan alle euro luulisi houkuttelevan. sinansa eihan siella muuta tarvikkaan tehda.

henk. koht olen ollut kaupungissa kolme kertaa, ja viimeisin (elokuun alussa) tarjosi useiden halpojen ja hilpeitten kannien lisaksi myos Creamfields:in (tapahtuma jota en tiennytkaan jarjestettavan muualla kun good ol' Englandissa), jossa esiintymassa oli mm. Timo Maas, Underworld (Live), Kosheen (live), Paul Oakenfold, X-Press 2, DJ Shadow, ja noin 60 muuta kansainvalista ja paikallista DJ:ta (paikalliset tosiaan on todella myos mukiinmenevaa tarjontaa) seka 20.000 henkiloa!


Kaikin puolin, jos vain on mahdollisuus, niin sinne vaan!!!!:D
Avatar
#17 • • lexicon Guest
...niin, viela noista merkittavista nimista: tulihan prahassa nahtya myos Jose Padilla, joulukuussa 2001. Ja aijai ku oli loistava fiilis, loistavia ihmisia ja loistavaa musaa. (Tsekit siita hienoja ihmisia, etta kunhan vahan yrittaa niin ystavyyksia saa helposti aikaan.) Palmuja sisalla, pehmeita sohvia, upeat valot ja sanomattakin selvaa, tosi halpaa alkoholia:002:
Avatar
#18 • • relaxcope Guest
Entäpä sitten Brno? Toiseksi suurin kaupunki tuntuisi olevan, mutta onko meininki verrattavissa Prahan varsin muikealta vaikuttavaan bileskeneen? Harkinnassa on vaihtoonlähtö ko. kaupunkiin, ainakin kohtuullinen (!) hintataso ja mainiot oluet houkuttelevat. Jonkunlainen pippalointikulttuuri tulisi mukavana bonuksena.
Jos jollakulla maailmanmatkaajalla on kokemuksia, niin tänne vaan! Toki tiedot muistakin Tsekin tapahtumista otetaan mielenkiinnolla vastaan.
¡ Previous post a couple of years ago !
Avatar
#19 • • sixtus Guest
Nostetaas vanhaa topicia hiukan ylöspäin. Viime aikoina Prahan klubiskeneen tutustuneet, kertokaahan vinkkejä. Oon mestoilla frendin kanssa heinä-elokuun vaihteessa yhteensä 5 päivää, johon osuu myös v-loppu.

Myös kaikki muut vinkit kaupungista otetaan vastaan.
Avatar
#20 • • relaxcope Guest

Nostetaas vanhaa topicia hiukan ylöspäin. Viime aikoina Prahan klubiskeneen tutustuneet, kertokaahan vinkkejä. Oon mestoilla frendin kanssa heinä-elokuun vaihteessa yhteensä 5 päivää, johon osuu myös v-loppu.

Myös kaikki muut vinkit kaupungista otetaan vastaan.



Jopa on vanha topikki löytynyt. No, edelleen parhaat bileinfot tarjoilevat www.techno.cz ja www.rave.cz.
Tuolle teidän ajankohdallenne, eli heinäkuun lopulle on perinteisesti osunut Czechtek-"festivaali". Tapahtumasta on keskusteltu tuolla: http://www.platinum.ac/phpbb/viewtopic.php?t=15348
Eiköhän nuo kinkerit tänäkin vuonna jossakin järjestetä. Toinen asia sitten on kannattaako sinne turistin lähteä väistelemään polttopulloja ja kyynelkaasukranaatteja..

Klubeista Mecca ja Radost lienevät eniten pintaliitomeininkiä. Duplexissa on joskus jotain alan bileitä, mutta se on varsin kallis ja muutenkin kamala paikka. Roxy ja Palac Akropolis ovat edelleen leppoisia paikkoja joissa on musiikkitarjontaa laidasta toiseen. Keskustan ulkopuolelle kannattaa harhautua ainakin Crossiin, Abatoniin ja vaikkapa Wakataan musiikkitarjonnasta ja mieltymyksistä riippuen.
www.crossclub.cz
www.prostorabaton.cz
www.wakata.cz

http://gafa.wz.cz/ <-- Tuo porukka on järkkäillyt mielenkiintoisia ug-tapahtumia vanhoissa tehdashalleissa yms. Nyt sivuilla on vain vanhaa infoa, mutta kannattaa pitää silmällä.

Flaikkuja voi haeskella ainakin seuraavista levy-, vaatetus- yms. liikkeistä:
http://inter.zone.cz
www.twilightzone.cz
www.aliendna.net
Paras levyvalikoima lienee kuitenkin keskustan Discoduckissa www.diskoduck.cz

Kaikenlaista yleistä turisti-infoa löytyy www.cityspy.info ja Prahan osasto. Yleistä tapahtuma- ja kulttuuri-infoa löytyy kuppiloissa jaossa olevista Metropolis ja Houser läpysköistä.
Siinä ensi hätään. Vastailen jos kykenen, jos jotain jäi vielä askarruttamaan. Leppoisaa reissua!