DJ levysoittimet: tekniikka, huolto ja ylläpito

429 posts, 22 pages, 210,751 views

Avatar
#241 • • Hasse G Guest

No niin, rupesi teknari sitten jostain syystää humisemaan, toinen kanava hieman enemmän kuin toinen.

Maajohto on nyt tsekitty että toimii. Olisiko ideoita miten tästä sitten edetä?



Viittaisi äänirasian päässä olevaan kontaktihäiriöön.
Ne nastathan on: Oikea signaali, oikea maa, vasen signaali, vasen maa.
Rasia pois irit *puts*puts*, ja takasin, auttaako?



Jos putsaus ei auta, kokeile toista headshelliä. Jos tämäkään ei saa aikaan muutosta, ongelma on toisaalla (itse veikkaisin levarin sisällä menevää maadoituspiuhaa).
Caro²

Posts: 5,301

#242 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2


Jos putsaus ei auta, kokeile toista headshelliä. Jos tämäkään ei saa aikaan muutosta, ongelma on toisaalla (itse veikkaisin levarin sisällä menevää maadoituspiuhaa).



Teknarin sisukalut on tehty sen verran vahvasti, että jotain on tehty jotta sisältä menisi kaapeli poikki. mutta, jos on yleismittari, niin asian voi helposti mitata. Toinen pää äänivarren päähän, ja toinen pää maajohdon päähän. Jos näyttää nollaa, jostian on poikki juu.
Avatar
#243 • • Bob Ryynänen Guest
moi.

Osaisiko joku neuvoa mistä johtuu se, kun mun teknarista kuuluu ihme rätinää kun siirtää neulan levylle. Eli se rätinä kuuluu siinä vaiheessa kun pitää äänivartta ilmassa ja liikuttaa sitä.

muistaakseni jossain street beatin kuuntelu-levarissa oli joskus samanlainen ilmiö havaittavissa.
Caro²

Posts: 5,301

#244 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2


muistaakseni jossain street beatin kuuntelu-levarissa oli joskus samanlainen ilmiö havaittavissa.



Äänirasia on varmaan ortofon concord mallinen? Itsellä oli sama vika, joka korjaantui rasiat vaihtamalla.

Suomeksi: kontaktihäiriö (todennäköisesti) kelkan/varren kiinnityksessä.
Kokeileppa rutiseeko jos siirrät neulan levylle niin, että pidät äänivarresta kiinni, etkä kosketa itse rasiaan/kelkaan.
Avatar
#245 • • root Guest
Holkki voi olla löystynyt. Street Beatissä oli monta vuotta kuuntelulevarina 1200 jossa oli stanton basic-kelkalla. Joka rätisi samalla tavalla.

Oletan, että kelkan ja äänivarren välissä on klapia?

Ei niitä Ortofoneja voi sentään kaikesta syyttää..
Caro²

Posts: 5,301

#246 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2


Ei niitä Ortofoneja voi sentään kaikesta syyttää..



No voi voi. Ainaki kaikki ongelmat mitkä itsellä liitty kanavien häviämiseen, hurjaan maadotushurinaan (kun otti rasiasta kiinni), paskan kerääntymiseen neulan alle, rutinoihin jne.. kaikki tuli kun ortofonin ostin (vuosi meni), ja kaikki hävisi kun vaihdoin kelkallisiin. Nyt toki odottelen, josko nuo kävisi rutisemaan samalla tavalla :)

Nykyään ortofoneissa on vissiinkin ne nastat semmosia pyöreäpäisiä, eikä tasasia niinkuin vanhat. Saattaapa kontaktipinta olla omalla tavalla parempi niissä.
Avatar
#247 • • Bob Ryynänen Guest
itseasiassa mulla on shuren rasia...ja olen kokeillut tota myös muilla rasioilla ja vika on pysynyt...
Caro²

Posts: 5,301

#248 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

itseasiassa mulla on shuren rasia...ja olen kokeillut tota myös muilla rasioilla ja vika on pysynyt...



No perkele.. täytyy sitte ottaa sanoja takasin. Ei sitä ortofonia sitte kaikesta voi syyttää :D

Seuraava asia mikä tule mieleen, kuuluuko rutinaa äänivartta liikuteltaessa, kun äänirasia ei ole kiinni varressa? Varren sisällä kulkee piuhat ihan vapaana. Voi toki olla että siellä on käynyt pieni hiertyminen jossain kohdassa x, ja kaapeli(t) on menny kuoresta rikki.. Varsi irti ja tutkimaan.
Avatar
#249 • • Bob Ryynänen Guest
pitää kokeilla. THANKS! :)
Avatar
#250 • • casio Guest
Itselläni on 2 Technicsin Sl-1210mk levareita. Joskus ruuvatut mutta olen isolla vaivalla koittanut vääntä niitä takaisin "oikeaan tilaan". Onko mahdollista saada 0 tilasta oikeaa? "Venyykö" pitchi jos ruuvvailee?
Caro²

Posts: 5,301

#251 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Itselläni on 2 Technicsin Sl-1210mk levareita. Joskus ruuvatut mutta olen isolla vaivalla koittanut vääntä niitä takaisin "oikeaan tilaan". Onko mahdollista saada 0 tilasta oikeaa?



Homma saattaa onnistua.. Todennäköisesti ei..
Koneessa on kaksi potikkaa joita säädetään.
Vr301 = Pitch 0% säätö
Vr302 = Pitch gain säätö

Yleismittarilla saa säädettyä Pitchin gainin kohdallaan. Kytkee yleismittarin pitch-yksikköön tuleviin ruskeaan ja punaiseen johtoon. Säädä pitch nollaan (Toivottavasti levareista ei ole klikkiä poistettua). Muistaakseni tämä piti tehdä virrat pois päältä (saattoi toki olla toisinkin). Kun pitch on nollassa, ja yleismittari kiinni, säädä VR302 potikasta niin, että yleismittari näyttää 2.7kOhm (±0.1kOhm). Kun tämä on tehty, voit olla varma siitä että pitch-yksikkö on 8% suuntaansa.. teoriassa..

Nollakohta nyt saattaa sitten sijaita missä sattuu. Nollakohta säädetään sitten VR301-potikasta. Silloin virrat PITÄÄ olla päällä! Jos siulla sattuu olemaan digitaalinen oskilloskooppi (tai mikä tahansa joka on riittävän tarkka), niin kytket digiskoopin plussan TP27 numerolla varustettuun metallitappiin. Miinus-kaapeli sitten GND-merkinnällä varustettuun metallitappiin.
Virrat päällä, Pitch nollassa, säädät niin, että oskilloskooppi näyttää lukua: 262.08 kHz ±0.05kHz .. Eli kone saa olla helevetin tarkka.

Olettaisin ettei sinulla kuitenkaan ole digiskooppia kotona (jos on, niin tulen vierailulle.. omatkin pitäs säätää). Joten teeppä seuraavasti:

Säädä yleismittarilla pitch-yksikkö kohdalleen. Pidät pitchin nollassa, ja sitten vaan käsipelillä rupeat ruuvailemaan tuota VR301 - potikkaa. jokaisen ruuvauksen jälkeen tarkistat vain että se pitch-yksikön vastus on se 2.7kOhm (±01.kOhm).. Kyllä se sieltä löytyy kun riittävästi roplaa :))


Toivottavasti oli apua..

Kolmantena ominaisuutena on vielä
Vr201 = Brake (Jarrun voimakkuus = stop napin painamisen jälkeen tapahtuvat ilmiöt).. Se pitäisi säätää niin, että stoppia painettaessa lautanen pysähtyy 90-120asteen kulmaan. En tiedä vaikuttaako se moottoriin heikentävästi, jos lautasen laittaa pysähtymään nopeammin.


"Venyykö" pitchi jos ruuvvailee?


Ainiin, vastaus kysymykseen. Jos jokin arvo heittää, pitchi ei ole lineaarista nähnytkään. Vaan saattaa käydä nini (kuin omassa pitchissä), että 0:n molemmin puolin ei tapahdu yhtään mitään, ja jossakin vaiheessa pitch nappaa tiukasti kiini, ja prosentit juoksee hurjaa vauhtia jo pienestäkin liikkeestä. Toinen levari taas on jokseenkin tarkka..
Avatar
#252 • • casio Guest
Haukkukaa tyhmäksi jos esitän nyt tyhmän kysymyksen. Eikös se ole pitchi ole aika kunossa jos ne isommat pompulat on paikallaan kun pitchi on 0 kohdassa?Ja muissa prosenteissa kanssa täsmää. Yksi nimeltämainitsematon henkilö ruuvasi levarini ilman lupaa ja ruuvasin ne takaisin heti, että niillä kerettiin soittamaan 1-2 keikkaa. Voiko vahinkoa syntyä tuollaisesta vai syntyykö se jos koskeekaan pitchiin? Vai onko täysin mahdotonta silmämääräisesti vääntä niitä oikeaan?
Avatar
#253 • • Edited root Guest

Yksi nimeltämainitsematon henkilö ruuvasi levarini ilman lupaa...



Lähetä lasku perässä.

Vastaisuudessa kannattaa harkita soittimen sinetöintiä vahalla ja tappouhkaus levylautasen alle. "Screw & die!"

e:typo
Caro²

Posts: 5,301

#254 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Haukkukaa tyhmäksi jos esitän nyt tyhmän kysymyksen. Eikös se ole pitchi ole aika kunossa jos ne isommat pompulat on paikallaan kun pitchi on 0 kohdassa?


Ei todellaakaan pidä välttämättä paikkaansa tuo...


Yksi nimeltämainitsematon henkilö ruuvasi levarini ilman lupaa ja ruuvasin ne takaisin heti, että niillä kerettiin soittamaan 1-2 keikkaa.


Kuka saatanan runkku apina on niin helvetin perkeleen vitun idiootti että menee ruuvaamaan vittu toisen teknareita ILMAN LUPAA!!
Vittu ampua pitäs tommoset saatanan idiootit..


Voiko vahinkoa syntyä tuollaisesta vai syntyykö se jos koskeekaan pitchiin? Vai onko täysin mahdotonta silmämääräisesti vääntä niitä oikeaan?

'
Katsoppa niitä palleroisia siinä vaiheessa kun kvartsilukko irtoaa..
Eli lähdet siirtämään pitch-liukua ERITTÄIN hitaasti nollasta irti, siinä vaiheessa kun kvartsilukon valo sammuu, tapahtuuko palloista MINKÄÄN ASTEISTA nytkähtämistä. Jos tapahtuu, niin onneksi olkoot, kusipää kaverisi on juuri pilannut teknarisi. Kokeile molempiin suuntiin, molemmilla soittimilla. Jos pitchi on kunnossa, on teknarin pitch-liu'un nollakohta täysin samassa kohdassa kuin missä kvartsilukko kytkeytyy päälle. Kun konetta ruuvataan, lähtee juurikin nimenomaan pitch-yksikön nollakohta siirtymään. joten se saattaa (myös takaisinruuvauksen jälkeen) olla esimerkiksi "prosentuaalisesti" kohdassa +0.3%.

Toinen mikä pitääpi testata, on siirtää pitchit ihan tappiin, ja heilutella pitchejä ihan maksimiasennossa, ja katsoa lähteekö lautasen pallot jojottamaan edestakaisin (tämä kannattaa kyllä tarkistaa koko liu'un matkalta). Paskasti ruuvatuissa teknareissa pallot veivaa edestakaisin..


Voi vittu mikä idiootti on täytyny olla asialla.. Voi helvetin helvetti..

Ei voi muuta kun ihmetellä dj:n tyhmyyttä.. taas kerran.
Avatar
#255 • • casio Guest
Voiko levysoittima viedä mihinkään firmaan huoltoon tuon takia?
Caro²

Posts: 5,301

#256 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Voiko levysoittima viedä mihinkään firmaan huoltoon tuon takia?



Voihan ne huollattaa firmassa joka teknareita huoltaa.. maahantuoja tms.
En kyllä muista mikä firma kyseessä on.. Joku tästä asiasta joskus on maininnu aikasemmin, oisko ollu Mekaanikko tms.. (sitäpä ei o vähään aikaan plattarilla näkyny)...

Soittele teknarin maahantuojalle, tai firmoihin jotka sitä myy, ehkä osaavat auttaa, esm dsc:lle.

P.S. Hyvä että sai unta, kun punppu tako tyhjä ruuvauksen takia.. :mad:
Avatar
#257 • • Remotion Guest
kaukomarkkinat espoossa. mut helposti saat kyllä paremman huollon tehtyä itse ja rahaa sit menee ja paljon jos tonne viet.
Avatar
#258 • • casio Guest
Kiitoksia näistä vinkeistä. Lähdempä tästä vetämään tätä nimeltämainitsematonta henkilöä turpaan. :angry:
Avatar
#259 • • Edited bladee Guest
Hei.

http://personal.inet.fi/hima/blade/teknarit/ kaverin

Siniset ledit strobo, lukon ohitus kytkimellä niin että pitch ledi toimii normaali tilassa. Klikin poisto.

http://personal.inet.fi/hima/blade/maalaus/maalattua/ omani

Maalaus. Siniset ledit strobo, pitch. Kirkas ledi ajovalossa. Lukon ohitus kytkimellä niin että pitch ledi toimii normaali tilassa. Klikin poisto.


Edit: Antaa ton caron neuvoa kun osaa. Jätän vaan noista omista projekteista nuo linkit. :)

Noi omani tosiaan maalautin koska ostaessa olivat naarmuiset. Saa myös kommentoida miltä näyttää.
Caro²

Posts: 5,301

#260 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
To Bleid:

En kyllä maininnu omassa tekstissäni siitä kuulasta mitään, ja kuten sanoit, se ei tosiaan liity tuohon mitenkään :D

Sitten tosiaan jos joku näkee kahden viestin välillä jotain ristiriitaa, niin:
Bleidin ohjeilla pitchin saa tosiaan takaisin niin hyvin, kuin sen voi ilman laitteita saada.. Sekä Vr301, että Vr302 potikka vaikuttaa toisiinsta, eli ei auta muuta kuin säätää molempia milli kerrallaan, ja katsoa mitä tapahtuu, ja sen perusteella muuttaa taas...

Samalla tapaa sitä itse tein ilman laitteita.. toiseen levariin upposi noin 4.5h aikaa, ja toiseen noin 3h.. että siitä vaan :(

Mutta koska kyse on tosiaan siitä, että joku runkku meni casion levareita pilaamaan, niin vie huoltoon, ja lähetä lasku...

Ps Bleid: Pitääkin kirjotella erääseen nimeltä mainitsemattomaan foorumiin kahdet ohjeet pitchin korjaamiseksi.. Laitteilla, ja ilman laitteita :)