Mummo tuli ruokittua tänään. Oli aika jees:
Hiillostettua siikaa, Skånen perunaa ja lämmintä kanttarellisalaattia
- 300g:n siikafileetä
- 4 perunaa
- 2 kourallista kanttarellejä
- 4 salottisipulia
- 2dl kuohukermaa
- ruukku Romaine-salaattia
- ½dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 sitruuna
- 100g voita
- Merisuolaa
- Musta- ja valkopippuria
1. Leikkaa kala kahteen yhtä suureen palaan, nypi niistä ruodot tarkasti pois, mausta suolalla ja valkopippurilla ja aseta sivuun odottamaan. Kuumenna uunin grillivastus 300°C:een.
2. Pilko perunat 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna kaksi salottisipulia ja kuullota niitä voissa hetki. Lisää perunakuutiot ja pyörittele pari minuuttia - mausta suolalla ja mustapippurilla. Lorauta mukaan 2dl kermaa ja anna hautua hiljaisella tulella n. 20min tai kunnes perunat ovat kypsiä. Heitä mukaan hienonnettua ruohosipulia ja mausta sitruunalla.
3. Puhdista kanttarellit. Pilko isoimpia puoliksi, pienet voit valmistaa kokonaisina. Paista kanttarelleista vesi pois kuumalla pannulla. Lisää sitten heiman voita ja pari hienonnettua salottisipulia. Paista, kunnes sipulit ovat kypsyneet. Heitä mukaan muutama revittu Romainen-lehti, ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
4. Laita kalat nahkapuoli ylöspäin uunipellille ja viillä niiden nahkaan viillot n. 5mm välein. Sivele niiden päälle ronskisti voisulaa ja grillaa uunissa ylätasolla n. 5min.
5. Kokoa annokset: pohjalle pari lusikallista perunoita, päälle kalaa ja salaattia. Huuhdellaan tukehvahkon ja hapokkaan valkoviinin kanssa.