biletilanne @ tampere (oli kesäklubit @ tampere)

67 posts, 4 pages, 9,759 views

Avatar
#1 • • Mikko Guest
miltäs tuleva kesä näyttää? flabbergasted silloin tällöin ja parhaalla säkällä vielä ananas samalle päivälle (kuten 14.6. näyttää menevän..) onko esim. europassa tai kesätillikassa jotain sellasta alkuiltaan sopivaa fiilistelymeininkiä tarjolla, tulipin/ kipinän tyyliin? ei kai täällä joudu pelkän polkan tahdissa kesää viettämään.. ;)

[ 18 June 2002: Message edited by: Mikko ]
Avatar
#2 • • supersamuli Guest

Originally posted by Mikko:
alkuiltaan sopivaa fiilistelymeininkiä tarjolla, tulipin/ kipinän tyyliin?



Tulip ja Kipinä viettävät tämän suven ansaittua kesälomaansa.


ei kai täällä joudu pelkän polkan tahdissa kesää viettämään..



Ei sentään, ainakin Liekki palaa tauoltaan hyvinkin pian.
Avatar
#3 • • samppa Guest
tommi ja markus (maas, markus s, millä nimellä herra nykyisin sattuukaan missäkin soittamaan) pitävät kesällä keskiviikkoklubia europan yläkerrassa. meno tulee ainakin markuksen sanojen mukaan olemaan varsin rauhallista, joten suosittelen kokeilemaan tuota :)
Avatar
#4 • • pinkkikissa Guest

Originally posted by supersamuli:
[QB] Tulip ja Kipinä viettävät tämän suven ansaittua kesälomaansa. QB]



mutta miksi????


ainoo kiva mitä tampereella kesäisin on... *huokaus*
Avatar
#5 • • Mikko Guest

Originally posted by pinkkikissa:
mutta miksi????



kyllä mäkin promoottorina pitäsin taukoo bileiden järkkäämisestä jos:

-31.5 @ dive: coma, kim ja markus s soittaa n. 50 ihmiselle

-8.6 @ ëa: tim o, homegrove ja unicorn soittaa 10 baarissa möllöttävälle ihmiselle

-8.6 @ marathon: seb soittaa jälleen muutamalle kymmenelle ihmiselle (tuskin jay mellinkään sitä lattiaa täyteen veti)

mitä tapahtuukaan kun 14.6 löytyy flabbergastedista juju, coma & vertigo ja samaan aikaan pulsesta fj, k. miettinen & uke? onneks sentään lauantai on pyhitetty pelkästään liekille.. ;) tampereella nyt tuskin on kyse siitä että promoottorit vetää mattoa toistensa jalkojen alta, käsittääkseni täällä ei juurikaan bilejärkkääjät kyräile toisiaan. tässä voiskin nyt toivoa järjestävää osapuolta yhteisen pöydän ääreen tutkailemaan hiukan kalenteria jotta sais nauttia kaikista laadukkaista kekkereistä..
Avatar
#6 • • pinkkikissa Guest
totta.
Avatar
#7 • • *Linda* Guest

Originally posted by Mikko:
tässä voiskin nyt toivoa järjestävää osapuolta yhteisen pöydän ääreen tutkailemaan hiukan kalenteria jotta sais nauttia kaikista laadukkaista kekkereistä..



tilanne taitaa vaan olla se, että eri promoottorit haluaa järkätä bileitä ja ne päivämäärät on ravintoloista otettava mitä milloinkin on tarjolla. ei kai niitä nyt kasapäin ole jaossa, vai olenko väärässä?
Avatar
#8 • • Mikko Guest
joo, varmaan kaikki haluu järkätä kaikkee ja haluu bileisiin kaikki dj:t soittaan, mutta kannattaako se?

perjantain ananas ammotti tyhjyyttään, eikä flabbergastedissakaan nyt mikään ihan hillitön yleisöryntäys ollut.. vaikka oliskin otettava rafloilta ne päivät mitä saa niin kannattaako ottaa päivä jos sille päivälle on jo bileet muualla? toki jos bileet A tarjoo pelkkää polccaa ja bileet B rennompaa housea niin sitten asia on hieman eri mutta esim just tollanen 14.6 tilanne..

ja vaikka nyt hiukan napisevaan sävyyn kirjoitan niin suuri respect kaikille bileitä järkkääville tyypeille että edes viitsitte yrittää kun yleisö on näin surkeaa kuin se nyt tällä hetkellä on.. ;) toivotaan vaan vilkkaampaa loppukesää.
Avatar
#9 • • Eiko Guest

Originally posted by Mikko:
joo, varmaan kaikki haluu järkätä kaikkee ja haluu bileisiin kaikki dj:t soittaan, mutta kannattaako se?

....että edes viitsitte yrittää kun yleisö on näin surkeaa kuin se nyt tällä hetkellä on.. toivotaan vaan vilkkaampaa loppukesää.



Joo, voi *u, flabbergastedin jatkoilta lähti "yleisön" mukana uv-putki kävelemään. Motivoi järkkäämään aika kympillä! Ehkä pitäis vaan pitää sellaisia bileitä johin kutsumalla kutsutaan vaan tampereen bilejärkkäysporukoita ilman mitään yleisömainontaa. Mutta se ei tietenkään kovasti laajenna bileissäkävijäpohjaa mihinkään, tai olisi muutenkaan kulttuurin kannalta kestävä ratkaisu...

huoh... Onko tampereen tuleva bileskene tatuoitujen nistien ja nelikymppisten kauluspaitaäijien reuhuamiskenttä. Missä kaikki normaalit ihmiset on???!!


~eiko
Avatar
#10 • • Markus S. Guest
Kirjoitanpa tänne nyt ensimmäistä kertaa, koska jokseenkin tunsin nyt omasta mielestäni sen tarpeelliseksi tai aiheelliseksi. Ensinnäkin Sampalle, että vain ja vain Markus S.=) Tiedän kyllä mitä ajattelit, ystäväiseni! Asia josta täällä on käyty keskustelua on tuo bileissä olevan käviä määrän tippuminen järjestäjien kannalta liian vähäiseksi. Asioita, joita itse olen havainnut: .....

a) -Vain aniharva niistä ihmisistä, jotka kävivät bileissä joskus minunkin ollessa alaikäinen ei heitä ole näkynyt kohta yli kahteen vuoteen. Siihen minulla on omat luuloni, joita en nyt tässä halua polemoida.

b) -Koskien nyt vain tässä tekstissä Tamperetta, niin meillä on bileiden ja/sekä klubien määrä liian suuri siihen nähden ,mitä on tällä hetkellä kiinnostus taikka aktiivi-klubbaajien määrä... <- eikös ollutkin hieno määrite Ketäänhän ei voi kieltää järjestämästä tapahtumia/bileitä/klubeja/ymsyms, enkä sitä tässä pyydäkkää tai käskekkään lopettamaan, koska sillähän tämä meidän SKENE (ai että sitten vihaan tota SKENE sanaa...)pysyy elossa ja liikkuu eteenpäin. Mutta jonkinlainen ratkaisu pitäisi löytää jottei Ananaksen tapaista pääsisi tapahtumeen, että järjestäjät näkevät yhden pienen jutun takia ..tusti vaivaa (itsekkin talkoo hengessä mukana olleena) ja ihmiset eivät vaivaudu paikalle tai Liekki, joka ensimmäisellä kerralla oli parhaimpia klubi-iltoja, jossa olin silloin ollut pitkään aikaan, joten olisi nyt luullut jo senkin takia ihmisten valuvan paikalle...

Itse en ole kaikessa mukana mikä Pulsessa tapahtuu vaan olen vain Diven kiiltokuva poikana joten se turha purnaaminen minulle siitä, että miksi teillä ja teillä on sitä ja tätä on ihan turhaa... Minulta voi kysyä päivämääriä, mutta vaikka teenkin siellä Diven lisäksi oikeitakin töitä, en kuitenkaan vaikuta talossa tapahtuviin asioihin...

Olisin kiinnostunut palautteesta ja näkökulmista, kunhan ne ei ole niitä samoja "pohdiskeluja" joita käydään aina uudestaan ja uudestaan. Jonkinlainen ratkaisu täytyisi löytää, käsittäen nyt Tampereen bileiden määrää ja ihmiskatoa, joka käsittää käsitteen; joka saa naamat punaiseksi ja ihmiset käryämään... LAATU???????

Laatu voittaa määrän....

Joten hatut ylös ja itsekkyys pois... Ettei ajeta toistemme päälle ja yritetä silti olla yhtä ja samaa kasvavaa kulttuuria, joka ei voi selvitä ainakaan tässä kaupungissa tällä tavalla.

Jatkan tästä vielä myöhemmin, koska jäi vielä sanottavaa, mutta päivittäiset velvollisuudet kutsuvat...

Iloista ja lämpöistä juhannusta kaikille ja kesää tietenkin joka tapauksessa...
Avatar
#11 • • juju Guest

Originally posted by Mikko:
perjantain ananas ammotti tyhjyyttään, eikä flabbergastedissakaan nyt mikään ihan hillitön yleisöryntäys ollut.. vaikka oliskin otettava rafloilta ne päivät mitä saa niin kannattaako ottaa päivä jos sille päivälle on jo bileet muualla?



jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä, niin mainitaan tässäkin, että viime perjantain tilanteen aiheutti vain ja ainoastaan katkos tiedonkulussa (osittain mun moka). tieto pulsen bileistä saavutti meidät vasta siinä vaiheessa, kun flabat oli jo painettu ym. joten mitään ei oikeastaan voitu enää siinä vaiheessa tehdä. muuten päivämäärän siirtäminen esim. lauantaille ei todennäköisesti olisi ollut ongelma...
Avatar
#12 • • Mikko Guest

Originally posted by juju:
jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä, niin mainitaan tässäkin, että viime perjantain tilanteen aiheutti vain ja ainoastaan katkos tiedonkulussa (osittain mun moka)...



no hitto kun meitsiä nyt quotataan ahkerasti.. mut niinkun mä tuolla aikasemmin jo sanoinkin niin en todellakaan usko että tampereella on kenelläkään tarkoitus vetää mattoa toisen jalkojen alta, vahinkoja sattuu..

[ 18 June 2002: Message edited by: Mikko ]
Avatar
#13 • • Mikko Guest

Originally posted by Eiko:
Joo, voi *u, flabbergastedin jatkoilta lähti "yleisön" mukana uv-putki kävelemään. Motivoi järkkäämään aika kympillä!

~eiko



toi nyt kyllä alkaa oleen sitten aika vitun nihkeetä että jos saadaan vielä ihan asialliset jatkot aikaan niin sieltä joku spede alkaa sitten kantaan kamaa himaan..

mutta niinkun jo kerran sanoin, kiitos & respect että edes joku viitsii vielä yrittää.. kyllä tää homma vielä alkaa kukoistaa..
Avatar
#14 • • Nemes Guest
Mielestäni tämä ihmisten vähyys ei johdu promoottoreista/tiedotuksessa vaan syy on nyt ihan kokonaan siinä että ihmisillä joko ole kiinnostusta lähteä bileisiin tai joko vain nyt kaikilla on raha tilanne huono joka on kyllä aika epätodenäköistä... mutta usko tulevaisuuteen antaa vielä toivoa...

"Laatu voittaa määrän...." -markus s.
Avatar
#15 • • 029 Guest

Originally posted by Markus S.:
Olisin kiinnostunut palautteesta ja näkökulmista, kunhan ne ei ole niitä samoja "pohdiskeluja" joita käydään aina uudestaan ja uudestaan. Jonkinlainen ratkaisu täytyisi löytää, käsittäen nyt Tampereen bileiden määrää ja ihmiskatoa, joka käsittää käsitteen; joka saa naamat punaiseksi ja ihmiset käryämään... LAATU???????

Laatu voittaa määrän....



Niinpä. Siinä vaiheessa kun kaikki haluu pitää bileitä ja olla promoottoreita alkaa toi väki ja etenkin hyvät bileet väheneen ja tulee helvetinmoinen rypäs melkein hyviä bileitä.

Surullinen fakta vaan on ettei kaikki osaa eikä voi pitää hyviä bileitä. Toiset haluu järkätä tapahtumia et sais pesää naisilta tai rahat pois - ei siks et pitäs hyvät pileet tai et muilla ois kivaa.

Tässä hiukka seurausta miten asiat menee mun mielestä asiassa kuin asiassa jos niinsanotusti "perse alkaa vyöryyn". Ja näin kokisin että tampereella juuri kävi...

Scheißen alku

Ensin on aina hyviä ja suosittuja bileitä.

Seuraus -> Niistä väistämättömästi seuraa paljon huonosti valmisteltuja kloonibileitä.

Seuraus -> Seuraa paskoja vaikkakin ehkä väkimäärältään jonkin aikaa samantasoisia bileitä lukuisilta eri tahoilta ja järjestäjiltä.

Seuraus -> Väki ei jaksa innostua kun huomaa et about 70% on huonosti valmisteltu ja esim WC:stä puuttuu vessapaperi - bileissä on ehkä 2-pisteääni tai sit ei oo savua tai valot on tyhmästi päällä ja dekot tai videot saattaa puuttua kokonaan, vaikka mainokset oli yhtä hienot kun edellisissä megabileissä ja samat DJ:tkin oli flaijerissa. Kukaan valtaväestöstä tuskin kelaa niin paljoa kuka järjesti bileet - ne vaan on joko hyvät tai sitten ei.

Seuraus -> Hienot mainoksetkaan ei tehoo jengiin koska sama jengi on ostanut "paskaa hienossa laatikossa" jo pari viimeisintä kertaa... jengi alkaa kelaan 2 kertaa ennenkun ostaa sen lipun tapahtumaan.

Seuraus -> väkiluku luonnollisesti bileissä vähentyy... Järkkääjät ei saa enää yhtäkkiä edes omiaan pois ja jokainen joutuu laskeen budjettia eli siis suomeks järjestämään "aikaisempaa" huonompia bileitä. (turha tulla selittään tähän et "böö.. ei se budjetti pälämälä vaan musa - Kyllä se h*lvetti vaikuttaa jos puuttuu puolet PA:sta ja puuttuu valoja ja puuttuu hyviä DJ:tä - Just niitä saadaan sillä isommalla budjetilla ja niillä halutaan tehdä se hyvä fiilis ihmisille et sen musan voi kokee entistä enemmän ja siten tulee parempi irtiotto arjesta - [eri asia sit jos pitää laittomia tai yksitysbileitä, mutta nyt puhutaan ISOISTA bileistä tai isommasta klubitapahtumasta])

Seuraus -> Hyviä bileitä ei voi pitää koska edes niillä ketkä osais pitää bileet ei oo varaa panostaa juttuun. Sitä väkee ei meinaan enää välttämättä tuu

Seuraus -> Bileiden pitäjät jättää järjestämisen kokonaan, sillä väkee ei liiku. Paskoja bileitä ei tätä juttua rakastavan ihmisen enää kiinnosta järjestää puolittaisella budjetilla kun lähes mikään ei saa enää pettynyttä ihmismassaa liikkeelle...

Tää on IMO vähän sama juttu mikä käy lähes missä jutussa vaan. -> asioista alkaa tulla mainstream eikä se pysy enää hanskassa kun soppaa on keittämässä liian monta tyyppiä.

Toisaalta ehkä tää Tampereen tilanne on vaan hyvä - ainakin täällä on tie ylöspäin...

mutjoo...



Ja tämä ei siis koskenut kesäklubeja eikä mitään erillistä tapahtumaa, vaan enemmänkin mun omaa visioo siitä mikä Tre-tilanne on jo jonkin aikaa ollut...



Mielipiteitä??

[ 18 June 2002: Message edited by: 029 ]
Avatar
#16 • • tikkari Guest

Originally posted by Mikko:
[QB]toi nyt kyllä alkaa oleen sitten aika vitun nihkeetä että jos saadaan vielä ihan asialliset jatkot aikaan niin sieltä joku spede alkaa sitten kantaan kamaa himaan..
QB]




Siel oli kyl yksi pöydällinen semmosia spedejä etten yhtään ihmettele. paikallaolijat tietää kun häiriköivät kuulemma enemmänkin...
Avatar
#17 • • mekaanikko Guest

Originally posted by 029:
Toiset haluu järkätä tapahtumia et sais pesää naisilta tai rahat pois - ei siks et pitäs hyvät pileet tai et muilla ois kivaa.



Hä? Sulkeeko nää jotenkin toisensa pois? Kyllä mä ainakin järjestän sen takia että sais rahaa ja pesää ja olis hyvät bileet ja kaikilla olis hauskaa. =D Myönnettäköön, että kaksi ensimmäistä eivät ole toistaiseksi ihan valtavan hyvin tulosta tuottaneet, kerran on epäsuorasti bileiden järjestämisen ansiosta irronnut pildeä ja tässäkin tapauksessa bileet voi liittää kuvioon vain siksi että tutustuin ko. mimmiin ko. bileitä järkätessä. =P Ja rahasta nyt ei tarvitse edes puhua, vaikka toistaiseksi en kertaakaan ole takkiin ottanut - joskaan ei niillä plussatuloksillakaan paljoa ole juhlittu.

Noniin, mutta sitten vaihteeksi asialinjalle. =) Eli re: Tampereen tilanne. Lauantaina olin itse soittelemassa Tulliklubin Sytytys -rumpubasso-kekkereissä, ja siellä kyllä oli runsaasti porukkaa ja erittäin hyvä meininki. Parin viikon päästä olevat Jump Up -bileet varmaan näyttävät onko kyse vain rumpubassokansan yleisestä aktiivisuudesta, vai esim. siitä, että kyseisen saundin ystäviä niin harvoin Tampesterissa hemmotellaan että kun jotain kerrankin on tarjolla niin sinnehän mennään oikein porukalla. Osansa on ehkä myös varsin kohtuullisella bang-for-the-buck -ratiolla, olihan soittamaan saatu varsin pätevä edustus Suomen d&b-skenen kuumimpia nimiä (+ meitsi vanha kehäraakki =) naurettavan alhaisella 5 e lipun hinnalla. Ja Tulliklubin tekniikkahan on varsin asiallista tasoa (varmaan paras kiinteä ääni mitä on itselle missään raflassa/klubissa tullut vastaan), mikä varmaan on bilettäjien tiedossa.
Avatar
#18 • • deiv Guest
Kohta Markusssssss avautuu taas D
Avatar
#19 • • Markus S. Guest

Originally posted by 029:
Niinpä. Siinä vaiheessa kun kaikki haluu pitää bileitä ja olla promoottoreita alkaa toi väki ja etenkin hyvät bileet väheneen ja tulee helvetinmoinen rypäs melkein hyviä bileitä.......

....029 Sinä sitten sait kirjoitettua kaiken, mitä minun piti palata vielä kirjoittamaan myöhemmin... Kiitos näkökulman tuesta. Mekaanikolle voin sen verran valaista, että itse DnB pitkäaikaisena ystäväna sanoa, että tämä kaupunki kaipaa samanlaista "rehellistä DnB" kulttuuria, kuin Helsinki ja mitä tulee viimeisiin bileisiinne tai kenen bileet sitten olivatkaan, lipun hinta oli enemmän kuin järkevä ja asenne oli kuulemani mukaan OK! Olen myös haistellut jonkinlaisen uuden polven ihastumisen kyseiseen musiikkiin.. Tiedä sitten, onko tällä kaikella Trancecore, Hardcore ymsyms mättö invaasiolla jotain tekemistä asian kanssa... Tervetullutta kuitenkin

Diven suhteen itselläni on odotuksia ja haaveita ,joita haluan tuoda ihmisille mahdollisimman halvalla (5euroa.. ONKO PAHA? Joskus enemmän, muttei niin, etteikö tulisi rahoille vastinetta), jottei tarvitsisi maksaa itseään kipeäksi kuullakseen tämän maan dj parhaimmistoa tietysti ulkomaalaisiakaan unohtamatta. Esim: Jan Driver Tammerfestien aikaan, jolloin Dive on pe19.7...
Ja kunhan ihmiset vain niinsanotusti tukevat meitä, niin
syksystä lähtien alkaa Diven muoto muuttuun siihen suuntaan, että saamme tähän kaupunkiin jotain sellaista, josta voimme olla "ylpeitä". Olihan meillä Miau! Harmi vain, että se on nyt ollut hiljaisena.

Kiitos, jos jaksoit lukea

Avatar
#20 • • :t:c: : : Guest
Pari ajatusta aiheeseen:

029:n pointit

Kyllä vaan, peruskaavalla yrittää aika moni vetää läpi. Bileitä vaan pidetään ja seurauksena eräänlainen uutuuden/erilaisuudenviehätys on päässyt katoamaan.. Myös helposti lähdetään vaan ajatuksesta 'pidetään bileet'. Samantyylinen tilanne Tampereella oli kun Tunnelia lähdettiin pyörittään 1998 (ja Synergykin taidettiin pitää silloin); just oli ollut hiljaisempi bileika ja loppuvuodesta saatiin vasta taas puskettua bileitä pikkuhiljaa läpi.. jengiä ei vaan tuntunut riittävän kaikkiin bileisiin. Silloin lähdettiin sitten vaan Samin kanssa kunnolla (ainakin omasta mielestä:) rikkoon kaavoja ja laitettiin torstai-illalle bileet, kympin sisäänpääsyllä. Ja johon lähdettiin siitä, et ollaan iloisia jos saadaan paikalle pienet bileet niistä nauttivalle porukalle. Kulut oli minimaaliset ja mitään ei oikein jäänyt käteenkään, mutta 16 kertaa jäi hyvä fiilis kun oli illalla kotona sängylle rojahtaneena. Yhtenä iltana Kim tuuras kun olin kuumeessa :) Silti sen eteen väännettiin flapaa lähes joka viikko ja kierrettiin ne keskustan 6-7 ilmoitustaulua niittipyssy kourassa läpi, kahtena-kolmena päivänä viikossa. Plus sitten tietty flapat matkassa piti kulkea jatkuvalla syötöllä. Siitähän se sitten pikkuhiljaa kasautu, kun pidettiin eri iltoina musiikillisesti samantyylinen ilta (proge->trance->house->tech->trance) ja porukka tiesi mitä sai. Ja tämä kaikki tapahtui kuitenkin Doriksessa (ja sittemmin Heilissä), et aikamoinen illuusio saatiin luotua ;) Enkä nyt sano, että kauttaaltaan bileet ja niiden mainostus olis kaikilla huonoa, mutta vaisumpaa se on selvästi nykyään. Täältä on vaan saanut lukea niin monta vastaavanlaista tapahtumasarjaa, mukaanlukien jälkipyykin, joka antaa niin vahvan kuvan myös siitä, että pienoinen Platinum-lumisokeus olisi iskenyt. Tehdääs siitä oma kappale :)

Platinum -keskeisyys

Tästä pitäis varmaan saada oma topikki et kaikki asiaan tarvittava keskustelu sais tilaa, mutta uskoisin et kyseessä aika keskeinen juttu. Käsiä ylös, kuka oikeasti luulee, et Platinum taivoittaa koko suomen aktiiviset bilettäjät? Tässä on kuitenkin kyseessä aika pieni porukka mikä täällä pyörii. Silti jotkut vaan mainostavat about pelkästään täällä ja sit on flapoja levykaupassa ja jossain Epe'sissä... Se ei takaa hyviä bileitä, vaikka Upcomingin topikissa olis 150+ kirjoitusta ja kuinka odotettaisiin. Meillä on Pussyssä keskimäärin siinä tuhannen hujakoilla käviöitä per ilta ja täällä siitä kirjoitetaan esimerkiksi joku 1-5 postausta ennen ja saman verran jälkeen... Eri kohderymä ilmeisesti, mutta kuitenkin myös aktiivista bilettäjää. Markkinointi on kuitenkin avain *kaikkeen* nykypäivänä ja sitä ei saa yhtään lähteä vähentämään vaikka nykyään onkin näin hienosti osa porukasta saatu yhden foorumin ääreen -> se pitäis pikemminkin ajatella vaan plussana siihen päälle.

No mutta tälläisä ajatelmia, enpä nyt tiedä siirtääkö keskustelua suuntaan tai toiseen, mutta... :) Keskeisenä ajatuksena kirjoituksessa vois pitää sitä, että enää ei jengi tuu paikalle vaan sen takia että on bileet. Viime ns. 'kuuma kausi' oli HH:n omina hetkinä ja se on nyt laantunut pois. Ihan koko suomessa. Tutut brändit vetää ehkä paremmin porukkaa (Beatformers, Miau! etc), mut muuten jengi pitäis nyt taas houkutella bileisiin.