Helsinki 2006. Protestoi 9.9.

321 posts, 17 pages, 119,395 views

thebbo

Posts: 346

#1 • • Edited thebbo free spirit
Mitenkään affilioitumatta kyseisiin tahoihin, jotka tämän järjestävät haluan vain levittää sanaa lauantaisesta mielenilmauksesta Helsingissä järjestettävään Asem-kokoukseen liittyen.

Ensiksi rauhanomaisen miekkarin vetoomus:

--

Vetoomus toisenlaisen Euroopan puolesta

Eurooppa on tärkeiden valintojen edessä. Suurin osa kansalaisista toivoo vaihtoehtoja työttömyyden, pätkätöiden, toimeentuloturvan puutteiden ja monien julkisten palvelujen heikentymisen leimaamalle arjelle. Euroopalta odotetaan vaihtoehtoja sotien ja ilmastomuutoksen uhkille.

Muutoksen toiveista kertovat Euroopan unionille esitetyn perustuslain hylkääminen Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksissä, ammattiyhdistysliikkeen ja kansalaisjärjestöjen mielenosoitukset sekä uusliberalistista politiikkaa toteuttaneiden hallitusten vaalitappiot monissa maissa.

Euroopan unionin johtajat pyrkivät kuitenkin jatkamaan (otin pois sanan ikään) kuin mitään tarvetta uudelleenarvioihin ei olisi. Valitettavasti näin näyttää toimivan myös Suomen hallitus Euroopan unionin puheenjohtajana.

Helsinki 2006 -verkosto vetoaa toisenlaisen Euroopan puolesta:

* Haluamme oikeutta työelämään. Joukkoirtisanomisten, työttömyyden ja pätkätöiden turvattomuudesta on päästävä eroon. Jokaiselle on turvattava oikeus mielekkääseen työhön, riittävä toimeentuloturva ja oikeus osallistua työelämää koskevaan päätöksentekoon.

* Haluamme oikeutta julkisiin palveluihin. Ne ovat perusoikeus, jota ei pidä alistaa kauppatavaraksi. Koulutusta, terveydenhuoltoa ja muita julkisia palveluja ei saa alistaa EU:n palveludirektiiville eikä Maailman kauppajärjestön vapaakauppasopimuksille.

* Haluamme oikeutta turvapaikanhakijoille ja siirtolaisille. Maahanmuuttajille on turvattava samat oikeudet kuin muillekin. Emme hyväksy rasismia emmekä halua elää linnake-Euroopassa. Avoimuus ja moninaisuus eivät ole uhka vaan rikkaus.

* Haluamme oikeudenmukaisen ja rauhanomaisen maailman. Vastustamme sotilasliittoja, asevarustelua ja sotia. Tarvitaan oikeutta, ei pommeja. Euroopan on toimittava Irakin ja Palestiinan miehityksen lopettamiseksi ja vastustettava USA:n mahdollisia uusia hyökkäyksiä.

* Haluamme oikeutta luonnolle ja ihmisille. Ilmastomuutos on vakava osoitus siitä, miten nykyinen kehitys uhkaa koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Euroopan on toimittava edelläkävijänä energian säästössä, uusiutuvan energian käytössä ja päästöjen vähentämisessä.

* Haluamme kaikkien ihmisten ja kansojen tasavertaisiin oikeuksiin perustuvan Euroopan. Emme hyväksy Euroopan unionille esitettyä markkinoiden vapauteen perustuvaa ja unionia militarisoivaa perustuslakia emmekä sen ratifioimista Suomessa ilman kansanäänestystä.

Kutsumme mukaan keskusteluun ja yhteiseen toimintaan näiden tavoitteiden puolesta. Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen!


Helsinki 2006 -verkosto

--

Lisäksi ei-niin-rauhanomaisen miekkarin visio ja missio:

--

Kutsu protesteihin Helsingin ASEM-huippukokousta vastaan 9.-11. syyskuuta


10.-11. syyskuuta Helsingissä kokoontuu kuudes ASEM (Asia-Europe Meeting) huippukokous, joka tulee olemaan suurin Suomessa koskaan järjestetty korkeimman tason tapaaminen. ASEM-kokoukseen tulee osallistumaan delegaatioita kaikkien EU:n jäsenmaiden lisäksi myös kolmestatoista Itä-Aasian maasta. Valtion- tai hallitusten päämiesten lisäksi kokoukseen tulee osallistumaan noin 2000 delegaattia. Tärkeimmät kysymykset kokouksen esityslistalla ovat kansainvälisen monenkeskeisen järjestelmän tukeminen, turvallisuusuhkiin vastaaminen (mukaan lukien globaalit terveysuhat kuten lintuinfluenssa), energiaturvallisuuteen ja ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset, WTO:n Dohan kierroksen neuvottelujen läpiviemisen tukeminen ja globalisaatioon, kilpailukykyyn ja maailmantalouden rakennemuutokseen liittyvät kysymykset sekä kulttuurien välinen dialogi.

Kolmentoista miljoonan euron törsääminen yhteispotretteihin ja ympäripyöreisiin julistuksiin Aasian hallitsevan eliitin kanssa vaikuttaa Suomen ja EU:n eliitille varmasti hintansa arvoiselta. Tämän päivän maailmanlaajuista kapitalismia on vaikeaa kuvitella ilman kahden kerroksen järjestelmää, jossa massatuotanto hoidetaan maissa joissa autoritäärinen hallinto takaa työvoimakulujen alhaisuuden. Ihmisoikeuksia ei ASEM:n keskeisten kysymyksien listalta löydy. EU-maiden eliitti ei siis enää viitsi edes teeskennellä, että se yrittäisi vaikuttaa ihmisoikeustilanteeseen esimerkiksi Burmassa, Kiinassa tai Vietnamissa, paitsi kiristessään lisäetuja investoinneilleen. Kansainvälinen moninkeskeinen systeemi voi suoda länsimaiden asukkaille sitä enemmän demokratiaa, ihmisoikeuksia ja puhdasta ympäristöä yksinoikeudella, mitä halvempia kulutustarvikkeita sillä on varaa tarjota. Keskeistä länsimaiden eliitille on myös minimoida riippuvuus siitä länsimaisen työvoiman osasta, jolle ei ole tarjota siedettävää työtä. Huippukokousten ajaksi meitä tosin kehotetaan luopumaan näennäisestä vapaudestamme, ja alistumaan kaikkialla läsnäoleviin poliiseihin ja valvontaan.

Kansainvälisen moninkeskeisen systeemin ylläpitäminen käy yhä vaikeammaksi. Eri puolilla Kiinaa pienviljelijät ja hikipajojen työläiset mellakoivat lähes päivittäin. Vähintä mitä me yhdessä voimme tehdä heidän tukemisekseen on tuoda edes hieman sekasortoa myös Helsingin kaduille.

--

Lauantaina räjähtää.

--
Vittu tähän on nyt tultu paljon spekulaatioit on kuultu vähän on tiedetty vitusti enemmän on luultu paskaa puhuttu huhuttu yksityiskohtiin juututtu, mut totuus puuttuu mikää ei edelleenkää oo muuttunu

sts

Posts: 7,969

#2 • • sts Sama pyynti aitta!
Teppo vitun idunsyöjähippi ;)

Joo tää on muutenki taas sarjassamme varmasti fiksu mielenosoitus, kaikissa näiden julisteis on mellakkakuvia ja muuta paskaa.
Freja

Posts: 8,774

#3 • • Freja Sihteeri

thebbo, 7.9.2006 21:50:
Lauantaina räjähtää.No voi jeesus taasko?

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

T-mu

Posts: 2,980

#4 • • T-mu Läskimooses

Eri puolilla Kiinaa pienviljelijät ja hikipajojen työläiset mellakoivat lähes päivittäin. Vähintä mitä me yhdessä voimme tehdä heidän tukemisekseen on tuoda edes hieman sekasortoa myös Helsingin kaduille.

--

Lauantaina räjähtää.Joo tällähän ne asiat taas paranee! Hyvinvointivaltion kusipää hedelmä nostaa taas päätään ja yhtyy kiinalaisen toverin kurjuuteen!
thebbo

Posts: 346

#5 • • thebbo free spirit

sts, 7.9.2006 21:53:
Teppo vitun idunsyöjähippi ;)

Joo tää on muutenki taas sarjassamme varmasti fiksu mielenosoitus, kaikissa näiden julisteis on mellakkakuvia ja muuta paskaa.Joo, aika sellast tunteiden lämmittelyy ja provokaatioo niis toisis julkis oli ollu. Tost toisest mihin tulee aikuisten oikeesti jotain kansalaisjärjestöjäkin en tiä sit. Mut pitää mennä kattoo ku poliisi pamputtaa, hipit itkee ja muut roistot öykkää.

--
Vittu tähän on nyt tultu paljon spekulaatioit on kuultu vähän on tiedetty vitusti enemmän on luultu paskaa puhuttu huhuttu yksityiskohtiin juututtu, mut totuus puuttuu mikää ei edelleenkää oo muuttunu

kml

Posts: 1,142

#6 • • kml Keyhole Markup Language
Joo.

Näin.

--
19:36 @terab6 oot koukussa wowiin nuoren ihmisen vimmalla
19:36 @terab6 ihailtavaa

Avatar
#7 • • astaroth Guest
VOI KRISTUKSEN SANONKO MIKÄ!

mulle tulee tulee oikeesti vaan paha mieli tästä. taas huudetaan hyvien asioiden puolesta niinkin fiksusti, kuin pistämällä puoli kaupunkia paskaksi
WiljamiDzay

Posts: 1,291

#8 • • WiljamiDzay Nyypiö
Juu kaikki vaan kadulle meuhkaamaan... Sillä se Aasian ihmisoikeustilanne, jenkkien ylimielisyys, ilmastonmuutos ja kaikki muukin ikävä ja ahdistava saadaan poistumaan... Varmasti parantaa maailmanrauhaa kun Helsingissä mesotaan.. Muistakaa sit polttaa muutamat autot ja vähintään piestä parit porvarit (tunnette ne kuitenkin ulkonäöstä)... Ja nazi-sika skoudea pitää kans muistaa kivittää *joo*

ps. *dissaa*

--
Nimim. Viherpeukalo, tiedät kai missä.

sts

Posts: 7,969

#9 • • sts Sama pyynti aitta!

thebbo, 7.9.2006 21:50:

Kansainvälisen moninkeskeisen systeemin ylläpitäminen käy yhä vaikeammaksi. Eri puolilla Kiinaa pienviljelijät ja hikipajojen työläiset mellakoivat lähes päivittäin. Vähintä mitä me yhdessä voimme tehdä heidän tukemisekseen on tuoda edes hieman sekasortoa myös Helsingin kaduille.Tää kertoo vittu taas niinku ihmisten järjenkäytön tasosta ihan vitusti...
Avatar
#11 • • *Mirri* Guest

thebbo, 7.9.2006 21:50:
...tuoda edes hieman sekasortoa myös Helsingin kaduille.

--

Lauantaina räjähtää.Kuulostaa taas sangen fiksulta toiminnalta. Näin niitä asioita hoidetaan... *justjoo*
homppa

Posts: 731

#12 • • homppa
hyvältä kuulostaa noi kaikki läpät, mutta vittu jee oikeesti jos taas tulee jotain mellakoita...mitä vittua jengi kelaa, mitä jengi luulee saavansa aikaan, jollain tollasella meinigillä? Ymmärtäisin, jos asia olisi yksi ainoa hyvä ja yhteinen kaikille(koko suomelle), mutta pieni(valitettavasti)vähemmistö tekee itsensä taas mediassa pelleksi ja leimaa samalla kaikki hyvät aatteet idioottien toiminnaksi ja häröilyksi

jee
Freja

Posts: 8,774

#13 • • Freja Sihteeri
Mä voin olla mukana niputtaas niitä idiootteja jotka luulee että ketään kiinnostaa jos Helsingissä he heittelevät pulloja ja meuhkaa..
Mä tuun surulliseks näistä, kun asialle ei voi tehdä mitään :/ tarkoitan, että estää pellejä pelleilemästä.

Multa ei nyt tuu mitään järkevää tekstiä tähän, mutta oon tosi pettynyt.

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

enrg

Posts: 2,040

#15 • • enrg
kaikki liha tottelee kuria
Jusna666

Posts: 1,447

#17 • • Jusna666 Diablo

Freja, 7.9.2006 22:07:
Mä voin olla mukana niputtaas niitä idiootteja jotka luulee että ketään kiinnostaa jos Helsingissä he heittelevät pulloja ja meuhkaa..Mä valitettavasti joudun olee niputtamas näitä..

Toi "mielenosoitus" on yhtä typerä kuin koko asem-systeemi..

--
Sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille

WiljamiDzay

Posts: 1,291

#19 • • WiljamiDzay Nyypiö

T-mu, 7.9.2006 22:15:
kumiluodit ja mellakkapaukut pitäs vaihtaa koviin sanon minä.ampuuko ne ees kumiluodeilla?

--
Nimim. Viherpeukalo, tiedät kai missä.

Freja

Posts: 8,774

#20 • • Freja Sihteeri

Jusna666, 7.9.2006 22:12:
Mä valitettavasti joudun olee niputtamas näitä..

Toi "mielenosoitus" on yhtä typerä kuin koko asem-systeemi..*lohduttel*

No mutta uskon ja toivon että Suomen poliisi ja muut hyvikset on kuitenkin hyvin valmistautuneet tähän juttuun, ja kaikki idiootit on jo telkien takana ennenku ne ehtii ees huutaan "RAAAA!"

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been