Yksityisyrittäjyys

45 posts, 3 pages, 10,960 views

SilverJo

Posts: 1,893

#1 • • SilverJo I solemnly swear that I am up to no good.
Onko klubbaajissa yksityisyrittäjiä? Kuinka kauan firma on ollut pystyssä vai suunniteletko vasta moisen perustamista? Ohjeita, vinkkejä? Teetko itse kirjanpidon vai oletko palkannut kirjanpitäjän? Miten hoidat mainonnan? Kertokaa mitä mieleen tulee, kokemuksia, asioita oman yrityksen perustamisen puolesta ja/ vastaan.


Itsellä sellainen tilanne elämässä, ettei oman alan töitä löydy edes täältä pääkaupunkiseudulta. *hmph* Firman perustaminen on edessä jossain vaiheessa, monet asiat vain mietityttää ja suoraan sanottuna pelottaa. *igor* On alkanut vatuttaa oma saamattomuus ja se, etten näemmä kykene ottamaan itseäni niskasta kiinni. *grr* Miksen kokeilisi tätä vaihtoehtoa, mitä mulla olisi menetettävää? *ding*

--
Broken words always
start as thoughts.
Clean thinking keeps
things beautiful.

Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#2 • • Aziz Combat Fighter
Käsittääkseni monet eri opistot tarjoaa sellasia yrittäjyyden peruskursseja, jossa käydään ihan basic-jutut läpi, ja sit joissain kaupungeissa saa kai starttirahaakin jos pitää omaa lafkaa pystyyn. Kannattaa ottaa noista vaihtoehdoista selvää.

Joka tapauksessa - onnea yrittäjyyteen! Vaatii paljon työtä, mutta on varmasti palkitsevampaa kuin palkkaorjana hikoilu ^___^
Kianoni

Posts: 357

#3 • • Edited Kianoni pomputtaako?
ei se helppoo tuu olemaan mutta tietoo kannattaa hankkia etukäteen mahdollisimman paljon
en tiedä mitä tiedät eri yhtiömuodoista ym. mutta kannattaa jutella työkkärin kanssa ja tutustua asioihin kunnolla.

http://yrittajat.fi/

edit : siis meil on firma
SilverJo

Posts: 1,893

#4 • • SilverJo I solemnly swear that I am up to no good.

Ana-5000, 18.4.2005 11:30:
Käsittääkseni monet eri opistot tarjoaa sellasia yrittäjyyden peruskursseja, jossa käydään ihan basic-jutut läpi.


Monta kurssia olen käynyt opintojen ohella sekä ihan kuukauden parin kestäviä yrittäjäkursseja. Mitä enemmän niitä käyn sitä enemmän alkaa epäilyttämään omat voimavarat sekä ylipäätään käytännön asiat. *uuh* Turhauttavaa. Kiitos silti kannustuksesta ja varmasti moni muu sai tuosta hyvän ohjeen. *hymy*

--
Broken words always
start as thoughts.
Clean thinking keeps
things beautiful.

Tiikerriii

Posts: 1,113

#5 • • Tiikerriii Tj
Joo ja starttirahan kanssa saa olla tarkkanna....hyvissä ajoin kannattaa pistää paperit eteenpäin,käsittely ajat saattaa venyä kuukausiin...
tsekkaa mol.fi ,helsingin uusyrityspalvelu ry,patentti ja rekisterihallinto ja vero.fi....
onnea matkaan...

--
RÄYH!!!!

ville

Posts: 3,780

#6 • • ville olen oikeasti ujo
Vuodesta 2003 on tullut pyöriettyä pientä toimintaa muun työn/opiskelun oheessa. Firma on lähinnä verotusoptimointia varten, mutta kyllä sieltä välillä tulee rahaakin nostettua :)

Lopulta yrittäminen ei ole kovin vaikeaa. Lähinnä vaatii todella aikaansaavaa asennetta ja paljon itseluottamusta sekä ideointia. Sitä oikeesti saa myytyä ihan mitä vaan kun hinta on kohdallaan ja osaa esittää asiat tarpeeksi hyvin :)

Asiasta on paljon kirjallisuutta ja kursseja, jotka oikeesti on todella hyödyllisiä. Mulla kävi tuuri kun pääsin koulun kautta suorittamaan HKKK pienyrittäjätutkinnon (16ov) ja sieltä on oikeesti saanut tosi paljon hyvää tietoa ja opetusta. Mutta jos kurssitukseen ei pääse esim työkkärin kautta tai ei ole rahaa maksaa siitä, kannattaa lukea alan kirjallisuutta.

Kannattaa lähteä siitä, että oikeesti tekee hyvän liiketoimintasuunnitelman, jossa on myös tulosarviot ja taseet parille vuodelle (sen idea & markkinointibullshitbingon lisäksi). Noiden jälkeen saa starttirahaa valtiolta heittämällä ja finnveralta lähtee lainaakin helposti. Lisäksi tollasen liiketoimintasuunnitelman toimenpiteet on helppo aikatauluttaa itselle, jolloin hommia tulee tehtyä koko ajan. Tällöin ei käy niin että istuu puhelimen ääressä ja odottaa, että asiakas soittaa (koska se ei koskaan soita)

Sen jälkeen kun sulla on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja rahaa taskussa niin loppu on vaan rakaa työtä. Sitä jos jaksaa tehdä, niin ihan taatusti saa elannon itselleen ja tod näk myös muutamalle muulle :)
vaavu

Posts: 1,324

#7 • • vaavu vara-vana
Tsemppiä vaan firman perustamiseen! Vaikka alkuun firman perustamiseen liittyvät asiat saattavat tuntua aika monimutkaisilta, ei homma ole niin kauhean vaikeaa. Lisäksi neuvoja ja apua ongelmiin saa moneltakin taholta.

Oikeastaan alussa tärkeintä on hyvä liikeidea ja sen muotoileminen toimivaksi liiketoimintasuunnitelmaksi. Tässä puuhassa kannattaa olla aika realistinen ja arvioida markkinoiden tilanne ja tarve. Kuinka iso potentiaalinen asiakaskunta on, kuinka kilpailtu ala on, millä tavoin pystyy erottautumaan muista saman alan yrityksistä? Kun liiketoiminnan suunnittelee asiakkaan tarpeista lähtien, pääsee pitemmälle kuin vain miettimällä sitä, mitä itse haluaa tehdä. Toki se oman halukkuuden aspekti olisi myös hyvä saada mukaan. :)

Minkä alan yritystä olet tarkalleen ajatellut perustaa? Oletko jo tarkemmin määritellyt, millainen liikeidea firmallasi olisi?
Juhgu

Posts: 7,920

#8 • • Juhgu Virnistelijä

SilverJo,
mitä mulla olisi menetettävää? *ding*Rahaa. Paljon rahaa.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Individual

Posts: 10,942

#9 • • Individual HYPNO!
Eikä kannata sitten unohtaa mainontaa, sillä miten ne ihmiset sun luo tulee, jos kukaan ei tiedä, että tällaista palvelua on olemassa. Mainio linkki esim. radiomainontaan on www.rabfinland.fi Itse noita spotteja on tullut jo aika paljon väännettyä...
vaavu

Posts: 1,324

#10 • • vaavu vara-vana

Juhgu, 18.4.2005 13:02:
Rahaa. Paljon rahaa.Toi riippuu täysin siitä, minkälaiset aloituskustannukset firman perustamisessa ja toiminnan saattamisessa alkuun on. Jos toiminnan voi käynnistää hyvin pienillä rahallisilla satsauksilla, voi yrittäjäksi lähteä aika vähäiselläkin riskillä. Ja toki myöhemminkin kannattaa välttää liian uhkarohkeita investointeja siinä vaiheessa, kun toiminta on vielä epävarmalla pohjalla.
Optik

Posts: 1,691

#11 • • Optik Piikkisika/Outopallo
Entinen kämppikseni laittoi oman firmansa pystyyn parisen vuotta sitten, ja vierestä sekä välillä pikkuhommia ko. puljulle tehdessä seuranneena, voin neuvoa että suurin päänsärky oman puljun pyörittämisessä tulee olemaan juuri nuo talouspuolen jutut.. Kämppiksen tapauksessa hän sysäsi ne suosiolla tilinhoitoyrityksen huolehdittavaksi, jolloin pystyi keskittymään paremmin itse firman pyörittämiseen, sensijaan että valvoo aamuyöhön asti taskulaskimen kanssa ja kiroilemassa eri lippujen ja lappujen kanssa.

Et jos firman käyntiin laittamisen peruspaketti (toimiva liikeidea, alkuajan rahoitus yms.) on muuten päällisin puolin kunnossa, muttei tietotaitoa ole aivan tarpeeksi talousasioiden kiemuroiden hoitoon, niin kannattaa antaa ne niiden hoitoon jotka niitä pyörittelevät päivittäin. *joo**tsemppi-hymiö*

--
Tylsyys ei tapa, mutta joskus toivot, että tappaisi.

SilverJo

Posts: 1,893

#12 • • SilverJo I solemnly swear that I am up to no good.

vaavu, 18.4.2005 12:59:
Minkä alan yritystä olet tarkalleen ajatellut perustaa? Oletko jo tarkemmin määritellyt, millainen liikeidea firmallasi olisi?


Oon ammatiltani hopeaseppä. Paljonkin suunnitelmia on, suureksi osaksi käymieni kurssien vuoksi. Realistisin suunnitelma on kait se, että tekisin tuotteeni ns. vuokratuolilla eli vuokraisin paikan firmasta, jossa on ylimääräinen työtila jolloin välttyisin työkalujen ja -koneiden hankinnalta ainakin näin aluksi. Itse tuotteet veisin eri liikkeisiin myyntiin, tästäkin on ollut jo puhetta muutaman ihmisen kanssa. Ongelma on asiakaskunta, koska sitä on vaikea määritellä. Erikoisiin koruihin mieltyneet henkilöt.. hah. Mainonta onnistuisi tietysti omien nettisivujen kautta sekä erinäisillä lehti-ilmoituksilla tai flyereilla, bileistähän (ja muista "erikoisista yhteisöistä") löytyy niitä ihmisiä, joille tuotteitani tahtoisin tehdä.

--
Broken words always
start as thoughts.
Clean thinking keeps
things beautiful.

Oliwer

Posts: 799

#13 • • Oliwer
Monella käsityö-alalla kannattaa mielestäni hankkia koulutuksen lisäksi vahva työkokemus, ennen kuin alkaa omaa yritystä perustamaan.
Turvallisesti toisen palveluksessa hankittu vahva, esim 10v työkokemus on sellaista rahaakin tärkeämpää pääomaa, joka on yksi menestyvän yrityksen peruspilareista. Ei mene heti "sormi suuhun" jos tuleekin vähän kinkkisempi tilanne ja haastavampi työ.
Iso volyymi perus rutiinitöitä voi myös olla useilla (käsityö) aloilla se, joka pitää leivässä kiinni. Ei kannata lähteä markinoille asenteella : "en mä noita perusjuttui ja samoi hommii jaksa, mä haluun vaan hyvii, haasteellisia ja rahakkaita hommii" Harva "keltanokka noviisi märkäkorva" kumminkaan saa heti niitä mielenkiintoisimpia spesiaali töitä, eli voi olla hyvä rauhassa tehdä sitä "nimeä" ensin. Ja kuten täälläkin on jo sivuttu, vaatii yrittäjän työ usein pitkää päivää ja sitoutumista ja uhrautumistakin jotta saa sitä hedelmää joskus korjattua ehkä..
Nimimerkillä, "koht kymmenen vuotta työkokemusta, eikä pokkaa silti omanalan puljuun viel" *vink*
phear

Posts: 804

#14 • • phear <X>

Individual, 18.4.2005 13:05:
Mainio linkki esim. radiomainontaan on www.rabfinland.fi Itse noita spotteja on tullut jo aika paljon väännettyä...Onhan noita muitakin, esim. http://www.uat.fi/ *hymy*

Yrittäjyys on parhaimmillaan oikein mukavaa ja palkitsevaa. Useimmille se kuitenkin on raskaampaa ja stressaavampaa kuin muilla työskentely. Monesti olen harkinnut, mutten ole uskaltanut. Pelkään homman kaatuvan laiskuuteeni. Ja mitä jos idea ei kannakaan?

Käsityöalalla ei ilmeisesti oikein paljon muita vaihtoehtoja ole kuin yksityisyrittäjyys.
siveys

Posts: 2,492

#16 • • siveys lovely

SilverJo,
Oon ammatiltani hopeaseppä. Paljonkin suunnitelmia on, suureksi osaksi käymieni kurssien vuoksi.


Ainakin minun silmääni suunnitelmat näyttävät olevan varsin hyvällä pohjalla - ulkoistamalla välinekustannukset ja myyntikulut kykenet keskittymään siihen minkä osaat paremmin kuin muut. Sama periaate mielestäni pätee myös kirjanpitoon, eli kannattaa ostaa palvelu joltakin, joka tietää alan kiemurat, tekee asian 4 kertaa nopeammin kuin sinä ja osaa vielä antaa hyviä neuvoja siitä miten optimoida verotusta.

Tämä tosin tarkoittaa sitä, että muuallekin kuin omaan leipään menee rahaa ja joko alusta asti on heti saatava hyvää tuotetta myyntiin (joka on aika epätodennäköistä) tai sitten on tehtävä jotain sivukeikkaa - henkilökohtaisesti kuitenkin kävisin paljon mielummin pari päivää viikossa istumassa kaupan kassalla kuin ynnäilisin kuittien summia ylös, tekisin töitä riittämättömillä välineillä ja hymyilisin päivät pitkät mummoille, jotka eivät koskaan osta mitään *nauru*

Toiminimen kirjanpitäminen ei ole loppujenlopuksi mun käsitykseni mukaan mikään hirveän vaikea homma, joten kannattaisi ehkä kysellä myös lähipiiristä jos sieltä löytyisi joku vielä opiskeleva kaappi-kirjanpitäjän alku, jolloin saisit todennäköisesti palvelua hieman halvemmalla ja rahat hyödyttäisivät myös lähipiiriäsi - tällaiset kontaktit ovat kullan arvoisia. Jokuhan voisi perustaa Klubbarin kirjanpitäjät tmi:n ja haalia asiakkaakseen myös muita Klubbarin aloittelevia yrittäjäsieluja.

Ylipäätään kuten ehkä olet jo hiffannut, ristiretkelle ei kannata lähteä yksin ja pelata kaikkea yhden kortin varaan. Suhteet ovat tärkeä osa yrittäjyyttä, sillä kaikkea ei kannata tehdä itse ja suhteiden kautta saa usein myös avattua uusia markkinoita.
Individual

Posts: 10,942

#17 • • Individual HYPNO!

Tontsis, 19.4.2005 10:20:
---
siveys, 19.4.2005 10:09:
Jokuhan voisi perustaa Klubbarin kirjanpitäjät tmi:n ja haalia asiakkaakseen myös muita Klubbarin aloittelevia yrittäjäsieluja.
---


Miksi ihmeessä? Miksei saman tien perusteta oma kyläyhteisö, jonka nimeksi tulisi Klubbari ja jonka asukkaina olisi pelkästään klubbarilaisia ja jotka tekisivät töitä omissa pienissä Klubbaripuljuissaan? Maksavina asiakkaina tietysti klubbarilaiset - ketkäpäs muut.
*justjoo**lmao* Jonestown, anyone?
UzU

Posts: 2,361

#18 • • UzU [33100]
Itseasiassa olen parhaillaan juuri perustamassa yritystä.
Puolittaisessa yrittäjäperheessä kasvaneena ja pienen elämänsä jotain kaupanneena tuntuu jotenkin luonnolliselta kehitykseltä. Tosin ala tuli vähän puskan takaa kun mutsin nykyisen miehen kautta tarjoutui aika hyvät mahdollisuudet. Alkukustannukset jäävät kohtuullisen pieniksi, sekä suhteita ja konsulttiapua on tarjolla reilusti :D

Voin tarinoida sitten lisää kun jotai tapahtuu. Tällä hetkellä on haussa toimitilaa ja välineistöä :)
UzU

Posts: 2,361

#19 • • UzU [33100]

Tontsis, 19.4.2005 10:20:
Miksi ihmeessä? Miksei saman tien perusteta oma kyläyhteisö, jonka nimeksi tulisi Klubbari ja jonka asukkaina olisi pelkästään klubbarilaisia ja jotka tekisivät töitä omissa pienissä Klubbaripuljuissaan? Maksavina asiakkaina tietysti klubbarilaiset - ketkäpäs muut.
*justjoo*Vähän hienoo. Ei ollenkaan taviksia!! :P
Niin ja eihän kaverille kukaan täyttähintaa maksa, kun pitää saada kaverihintaan..
MfLI

Posts: 502

#20 • • MfLI www.SoundChilds.net

SilverJo, 18.4.2005 11:27:
Onko klubbaajissa yksityisyrittäjiä? Kuinka kauan firma on ollut pystyssä vai suunniteletko vasta moisen perustamista? Ohjeita, vinkkejä? Teetko itse kirjanpidon vai oletko palkannut kirjanpitäjän? Miten hoidat mainonnan? Kertokaa mitä mieleen tulee, kokemuksia, asioita oman yrityksen perustamisen puolesta ja/ vastaan.


Itsellä sellainen tilanne elämässä, ettei oman alan töitä löydy edes täältä pääkaupunkiseudulta. *hmph* Firman perustaminen on edessä jossain vaiheessa, monet asiat vain mietityttää ja suoraan sanottuna pelottaa. *igor* On alkanut vatuttaa oma saamattomuus ja se, etten näemmä kykene ottamaan itseäni niskasta kiinni. *grr* Miksen kokeilisi tätä vaihtoehtoa, mitä mulla olisi menetettävää? *ding*Yhdestä asiasta haluaisin hieman varoittaa. Yrittäjyys ei ole mielestäni työ vaan se on pikemmin elämäntapa ja usein vielä geeneissä.

Mikäli omaat hyvän stressinsietokyvyn voin kuitenkin lämpimästi suositella omasta puolestani. Joka tapauksessa saat tehdä paljon monipuolisempaa työtä kuin ikinä toisen palveluksessa.

Taloushallinnosta: Kannattaa ehdottomasti antaa ammattilaisille hjoidettavaksi. Huomaa kuitenkin erityisesti, että he ovat ensisijaisesti konsulttejasi ja sinä viimekädessä vastuussa siitä mitä tapahtuu, joten ainakin perustiedot on todella syytä hankkia - varsinkin mikäli taloushallinnon ammattilaiseksi tulee valittua joku lähipiiriläinen, melkein valmis ekonomi*iloinen*

=M=