Disco Enrique - Lazy Sunday

7 posts, 1 page, 4,451 views

Damien

Posts: 2,882

#3 • • Damien [tr3ox]
Käytäksä pelkkiä sample-päkkejä? Sävellätsä mitään ite tai ootsä duunannu kuinka kauan. Näis on idea, mut siit puuttuu väri, jää sillee geneerinen tuntu - leikkaa liimaa syndrooma. Kauan siis duunannu ja mikä tavotteena?
efinque

Posts: 82

#4 • • Edited efinque
Damien :

Soittamisen/tuottamisen aloitin lukioaikoina vuosina 2005-2007. Nyt tota roinaa on nurkissa vähän liikaakin...

Tavoitteena ois joku päivä saada elantonsa tästä hommasta, niinkuin varmaan monella muullakin. Sampleista sen verran että niitä on kertynyt vuosien mittaan melkoinen määrä... vanhimmat taitaa olla DoA Sample Swap:ista. Säveltäminen, eritoten melodian tekeminen taitaa olla suurin haaste tällä hetkellä, joskin sävelasteikkokirja on tätä nykyä vieressä miltei joka kerta kun tuotan eli tähänkin on tulossa parannus.

Liidisynat tulee ohjelmoitua itse Massivella, tai sitten sämplättyä (tässä biisissä on em. DoA-packin helmi), sub/bassosynat on hyshys.. (psst.. sämplätty Roland JX-8P = mureat soundit :) ) Rummuista sen verran että niihin tulee kiinnitettyä ehkä liikaakin huomiota tällä hetkellä, tästä saattaa olla hyötyä jos tekee yhteistyötä vähän melodisemman hepun kanssa.

Liikageneerisyyteen on vaikea ottaa kantaa, koska sitähän house on aina ollut ja tulee olemaan. Yleensä teen muutaman tahdin ns. doodlen Abletonilla ja teen kappaleen siitä, tiettyä orgaanisuutta pitäis varmaan ympätä biiseihin mut tää Lazy Sunday ja se toinen lohkaisu eli Deep Luv on sellaisia hetkessä syntyneitä, korkeintaan 10 tunnissa tehtyjä biisejä ja sehän paistaa läpi. Sunnuntaiaamuna verhot suljettuina ja mieli avoinna.

Soundcloudissa on lisää :



Kiitos palautteesta :)

EDIT : Korjattu aloittamisvuosi koska 2007 soitin ekan keikan josta sain jopa rahaakin. 2005 tuli ekat levarit ja vuotta myöhemmin studiokrääsä.

EDIT:EDIT: Niin ja tavoitteena ois julkaista jossain vaiheessa albumi. EP on jo ulkona ja vastaanottokin oli melko hyvä.
Damien

Posts: 2,882

#5 • • Damien [tr3ox]
Jeah, vielä vähän tuoksahtaa sellaiselta, että se sun henkilkohtainen ahaa idea siitä mitä haluat on vähän etsinnässä. Et vähän kokeilet sieltä sun täältä enkä tarkota genrejä vaan just tota luomisprosessia. Mulla oli esim. tosi vahva toi dj-miksaus tausta ennen ku lähin kasailee Andyn kanssa raitoja, joten sillee oli aina selkee visio siitä mikä kuullostaa miltä ja että mitä haluan saada aikaiseksi. Loppu olikin sitten enää tekniikan ja sequjen idean opettelua. Jatka vaan rauhassa, solideja piissejä muuten, kaipaa vaan lisää luojansa sielunmaisemaa.
efinque

Posts: 82

#6 • • Edited efinque
Yhdessä vaiheessa luovuutta rajoitti melkolailla alkoholi. Tää on sellanen asia jota en voi kieltää, mutta siitäkin episodista tuli opittua jotakin. Jollain tavalla se keikan/biisienteon huumanjälkeinen masennus ottaa vallan ja sitä lääkitsee itse itsensä, jotkut vähän huonompaan kuntoon kuin toiset. Itellä kävi tuuri etten jäänyt märehtimään sen pullon kanssa vaan tajusin, osittain kavereitten avustuksella että viinalla läträys ei ehkä oo se paras tie kulkea. Suuri uhka piilee varsinkin täällä syrjäseudulla jossa tälläisiä reivijamppoja katotaan vähän vinoon ja ei löydy sitä omanlaistaan kaveripiiriä.

#onnex on internet :)

EDIT : IMO genreistä sen verran että tuottaja ei välttämättä valitse genreä vaan genre valitsee tuottajan.
Damien

Posts: 2,882

#7 • • Damien [tr3ox]
No jos tohon IMO:n otan vielä kantaa, nii mähän en oo ees tehny noita meidän biisejä. Oon vaan ollu siinä ja joku muu on tehny ne mun kautta. Parasta on silloin ku pääsee siihen autistiseen tilaan missä ei ees ajattele ku kuola vaan valuu suu pieltä pitkin ja hiiri liikkuu itsekseen siinä mun käden alla ;)