DTK

  From until   Tickets 8€   Age limit: 20   http://disko.fi  
Club Playground, Helsinki  
house, techno

Ville Vähäsaari, Alta (Live), rrkk (Live), Opa, Sipitron, Kasiseisk, Yavi

Disko Tekno Kollektiven järjestämä klubi-iltojen sarja aloittaa Playgroundissa perjantaina 26.6.2009. DTK:n tarkoituksena on tarjota tämän hetken kiinnostavimpia uuden aallon tekno-DJ:tä ja -tuottajia sekä Suomesta että ulkomailta.

Ensimmäisessä tapahtumassa päästagen musiikista vastaavat kaksi raudanlujaa suomi-liveä, rrkk (Katusea & Ceebrolistics, Helsinki) ja Alta (Vaasa), sekä DJ:t Opa (Entropy) ja Ville Vähäsaari (DTK). Takahuoneen 242-loungessa on luvassa kokeellisempaa saundia, jota tarjoilevat DTK:n omat selektorit Kasiseisk, Sipitron ja Yavi.


Ville Vähäsaari (Disko Tekno Kollektiv)

Päälavalla illan aloittaa DJ-setillään DTK:n oma poika Ville Vähäsaari Vaasasta. Ville on pitkän linjan intohimoinen musiikkidiggari, joka ei pidä meteliä itsestään vaan antaa musiikin puhua puolestaan. Villen esiintymiset ja miksaukset ovatkin luoneet miehelle ansaittua asemaa eräänä kiinnostavimmista kotimaisista uuden polven tekno DJ:stä, ja hänelle on poikinut keikkoja Suomen lisäksi Berliinistä ja Moskovasta. Villen DJ-setti on tyylitajuinen ja jopa romanttinen sekoitus lämmintä technoa ja syvää housea, tämän päivän Berliiniä ja eilisen Chicagoa. Villeä kuullaan harvemmin Helsingin tanssilattioilla, joten kannattaa saapua mestoille jo alkuillasta.

Ville Moskovassa Arma17-klubilla:

Toukokuun top10: http://www.residentadvisor.net/dj-chart.aspx?id=7507&chart=12054


Alta Live (Vaasa)

Illan ensimmäisestä livesetistä vastaa dub techno -projekti Alta. Kyseessä on vaasalaiskaverusten Tuomo Väänäsen ja saksalaisella Resopal-levy-yhtiöllä levyttäneen Rasmus Hedlundin yhteistyön tulos. Liven äänimaailma koostuu basson sävyttämistä rytmeistä, joita täydentää kaikujen ja kohinoiden täydellinen balanssi. Playgroundissa kuultava setti on miesten debyytti live-esiintyminen, joten luvassa on todella ennenkuulumatonta herkkua!


rrkk Live (Katusea / Ceebrolistics)

Illan toisen livesetin tulee vetämään rrkk alias rrimöykk alias roopek. Roopek on tunnettu lukuisista musiikkiprojekteistaan kuten muun muassa Ceebrolistics-yhtyeestä, Katusea-levy-yhtiöstä, Alas-radio-ohjelmasta ja -klubista, sekä mi ni ma -livekokoonpanosta. Tyylillisesti rrkk liukuu sulavasti dubstepin, technon ja kokeellisen elektronisen musiikin välimaastossa.

http://www.myspace.com/roopek


Opa (Entropy)

Päähuoneen puolella illan päättää dj-setillään Opa Entropy ry:stä. Opa on luonut maineensa lukuisissa ug-bileissä ja klubikeikoilla, ja viimeistään hänen huikea keikkansa viime syksyn Entropy 15v-bileissä vakuutti hänen kyvyistään tyyliltään omaperäisenä ja teknisesti korkeatasoisena tekno-dj:nä. Seteissään Opa yhdistelee tiukkaa teknoa syvempiin ja kokeellisempiin raitoihin, ja hänen aikaisempi psytrance-tausta kuuluu edelleen kiinnostuksena erikoisempaan ja jopa kuumottavaan materiaaliin. Tuloksena on rakenteellisesti eheä ja määrätietoisesti etenevä elämysmatka tanssilattialle. Ensimakua Opan tyylistä voi kuulla hänen The Bang-miksauksestaan:

http://opa.1g.fi/Opa%20-%20The%20Bang.mp3


242-lounge

Vastapainona päähuoneen 4/4-pumpaukselle takahuoneen 242-loungessa fiilistellään karumpia ja kokeellisempia industrialmaisemia technon, dubstepin ja IDM:n merkeissä. DTK DJ:t Sipitron, Kasiseisk ja Yavi tarjoilevat hien ja dieselin hajuisia tunnelmia 1980-luvulta tähän päivään, klaustrofobisesta ambientista psykoottiseen amokjuoksuun päin terässeinää. Odotettavissa musiikkia seuraavilta artisteilta: Monolake, Autechre, Shed, Pan Sonic, British Murder Boys, Ancient Methods, Shackleton, Cari Lekebusch ja Neil Landstrumm. Tunnelmaan virittäytymiseksi suosittelemme Sipitronin tuoretta 242-miksausta.

http://disko.pp.fi/sipitron/sipitron_-_242_mix.mp3