Hercules DJ Control E2, kokemuksia?

5 posts, 1 page, 3,458 views

spaze

Posts: 262

#1 • • spaze
Tuli tilattua tuollaine laite illan miksailuihin kun noita Beatportin Psy trance raitoja on kerääntynyt jo kiva liuta ja olisi kiva miksailla omaksi huvikseen.

Onko kellään kokemuksia laitteesta?
spaze

Posts: 262

#2 • • spaze
Tuli eilen postissa, ihan näppärän oloinen vehje ihan pintapuolisesti ainakin. Crossfader on aika löysä, muuten namikat sun muut jykevän oloisia. Napit reagoivat painelluksiin vaikka painaisi ihan kulmasta.

En ole vielä kokeillut kontrolleria miksaukseen, tänään olisi tarkoitus ehtiä.
DropIt

Posts: 66

#3 • • DropIt

Replying to Hercules DJ Control E2, kokemuksia?:

spaze, 25.2.2010 11:25:
Tuli eilen postissa, ihan näppärän oloinen vehje ihan pintapuolisesti ainakin. Crossfader on aika löysä, muuten namikat sun muut jykevän oloisia. Napit reagoivat painelluksiin vaikka painaisi ihan kulmasta.

En ole vielä kokeillut kontrolleria miksaukseen, tänään olisi tarkoitus ehtiä.



Kirjottelehan vaan reilusti kokemuksias vaikka kuvien kera.

Näistä kaikenlaisista vehkeistä on harmittavan vähän keskustelua ainakin suomeksi.

Traktor vs. Serato vs. Mitä näitä kaikkia muita onkaan- keskustelukin on tyrehtynyt aivan täysin vaikka uusia laitteita on pukattu markkinoille muutaman kuukauden sisään aika kiitettävästi.
spaze

Posts: 262

#4 • • Edited spaze
Kuvia en nyt millään ehdi ottamaan, lähikuvia yms voitte käydä lukemassa osoitteessa http://skratchworx.com/reviews/hercules_e2.php jossa aika pitkä review lontoon murteella.

Eilen siis väsäsin ekan Psy-Trance miksauksen kun ei tyhjänpäivästä nappien vääntelyä ilman tarkoitusta jaksanut kovinkaan pitkään :D

Ennen miksausta latasin Herculeksen sivuilta MIDI mappauksen E2:lle ja asetin sen oletusasetuksiin. Seuraavaksi asensin ajurit jotka tuli paketin mukana. Asennus kesti jonkin aikaa ja ehdinkin keittää kahvit.

Seuraavaksi jo kaadoinkin kahvit mukiin ja latasin Traktor Pro:n. Vainoharhasena perustuen aikaisempiin kokemuksiin näistä laitteista otin kiinni x-faderistä ja liikutin sitä edestakaisin ja kyllähän se liikkui ruudullakin :) Kaikki napit ja nupit toimii niin kuin pitääkin.

Dekkien kiekot on pienet verrattuna vinyyleihin tai Pioneerin CD dekkeihin, mutta niihin tottuu nopeasti. Kun dekissä on biisi ladattuna, oletuksena kiekko toimii niin kuin vinyylikin. Kun kappale soi, se toimii pitch bendinä. Tosi hieno ominaisuus, pitch bend nappeihin ei tartte koskaan koskea.

Napit kontrollerissa ovat herkkiä vaikkakin niitä pitää painaa jonkin verran. Eli ei niin pehmosia painaa kuin esim teknareiden napit. Painaa siis pitää jonkin verran, mutta ei ole ollut kertaakaan ongelmia Play napin tai effektien kanssa. Siihen tottuu nopeasti. X-fader on löysä mikä on mun mielestä hyvä ja volume liut taas jämäköitä. Pitch slidea ei tässä ole, sitä voi säätää namiskalla 0.5% tarkkuudella. EQ namiskat on jämäköitä myös ja niistä löytyy keskikohdan lukitus.

Sitten ulkonäkö ja kuori: Kontrolleri on pieni, mutta näin siokätiselle ei kumminkaan liian pieni. Kertaakaan en ole vahingossa osunut käsillä kiekkoihin enkä muihin säätöihin. Kokonaisuus on kevyt, mutta alla on kumitassut jotka pitää laitteen visusti tason päällä. Eli laite ei liu 'u pois kun vaihtaa x-faderillä nopeasti.

Mukana tulee muovinen kansi, eli voi suojata kiekkoja ja nappeja kohmuilta. Jos haluaa siitä kannettavan laitteen, voi sen reunoihin asentaa olkahihnan mutta tätä ei tule mukana.

Kontrollerissa on omat napit looppeja/effektejä varten. Ylipäätään laitteessa on kaikki tarvittava ainakin mun miksailuihin. Suosittelen kovasti laitetta jos haluat halvan ja pienen laitteen koti-iltojen miksailuihin. Tässähän ei ole äänikorttia, mutta itse ostin Terratecin Aureal 5.1 ulkoisen USB äänikortin jota käytän kuulokkeisiin sekä kajareihin.

Kahvikupponen unohtui ja 45 minsaa meni mukavasti setin parissa. Lopuksi nautin kylmän kahvini ja totesin olevani tyytyväinen ostokseeni.

Ja jos vielä Psy-Trance kiinnostaa niin mainostetaan nyt vielä tässä mun perjantai-illan psykesessio #1, kokonaan E2:lla miksattu :D Eka kerta "levyjen" kimpussa sitten kuuden vuoden.

http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=71695

Jos on kysyttävää niin kysykää ihmeessä. En osaa sanoa mitä te muut tarvitsette miksauksiinne joten antaa tulla vaan kysymyksiä.
spaze

Posts: 262

#5 • • spaze
Huomasin juuri äsken soitellessa, että kun painaa "Scratch" nappia pohjassa ja liikuttaa vasenta kiekkoa, voi säätää luurien volaa ja oikeasta kiekosta kanavien preview-suhteen säätöä. Hemmetin kätevää :)