Helsinki Hiphop Festival 2009

10 posts, 1 page, 3,209 views

eero101

Posts: 203

#1 • • Edited eero101
HHHF2009_poster_600x.jpg

Helsinki Hip Hop Festival 09:n vahvistettu ohjelmisto:

Perjantai 9.10.2009:

KULTTUURIAREENA GLORIA:
Steen1
MC Ruudolf
Teflon Brothers
Mikael Gabriel
Flowboys Fam
Retale
DJ Aasti Poppanen[/b]
S / K18
Ovet klo 18.00 ? 01.00

VIRGIN OIL CO:
Trae (US)
DJ Krush (JPN)
Shaka & Koivuniemen Herrat
OG Ikonen & Hannibal
Fiskars & J-Laini
Tipa Hiihtopipo & Lauri Kavallus

K-18
Ovet klo 20.00 ? 04.00

Lauantai 10.10.2009:

M-BAR:
djsucks!
Anonymous & Didier

VIRGIN OIL CO:
Cormega (US)
AZ (US)
Ill Insanity (US)
Asa
Polarsoul
DJ X

K-18
Ovet klo 20.00 ? 04.00

Sunnuntai 11.10.2009

M-BAR:
HHH09 DJ'S


Lipunmyyntitiedot:

Koko viikonlopun lippu (pe ja la / Gloria ja Virgin): 54 eur ennakko, 59 eur ovelta
Virgin Oil Co: 1 pv:n lippu (pe tai la): 30 eur ennakko, 33 eur ovelta
Kulttuuriareena Gloria: 7 eur ennakko, 8 eur ovelta

Festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin perjantaina 11.9.2009 Tikettiin ja Lippupalveluun.

Lisätietoja ja uutisia festivaaliin liittyen voi seurata osoitteessa http://www.hhhf.fi.
eero101

Posts: 203

#2 • • eero101
Helsinki Hip Hop Festival 09:n ensimmäiset esiintyjät julkistettu

HHHF09
9 - 11.10.2009

Lokakuun toisena viikonloppuna järjestettävän HHHF09:n ensimmäiset esiintyjät ovat julkistettu. Hip hop-kulttuuria monipuolisesti esittelevällä festivaalilla esiintyvät japanilainen DJ Krush, houstonilainen Trae sekä kotimaiset OG Ikonen, Hannibal sekä Teflon Brothers. Festivaalille tullaan vielä kiinnittämään lisää koti- ja ulkomaisia esiintyjiä.

DJ Krush on tokiolaissyntyinen turntableisti, joka kuuluu alansa terävimpään maailman kärkeen. 25 vuotta taitojaan hionut Krush, oikealta nimeltään Ishi Hideaki, tunnetaan genrerajoja rikkovasta erilaisten elementtien yhdistelemisestä. Hän on julkaissut lukemattomia albumeita, singlejä, mixtapeja sekä kokoelmia mm.
legendaarisella Mo- Wax-yhtiöllä. DJ Krush on esiintynyt Suomessa kaksi kertaa aikaisemmin, v. 2002 Ilosaarirockissa sekä v. 2008 Tavastialla, joka myytiin ennakkoon loppuun.

Toinen HHHF09:n vahvistettu ulkomainen esiintyjä on Houstonin undergroundista maailmanlaajuiseen suosioon noussut Trae. Teksasin elinvoimaisella rap-kentällä Trae on tervetullut poikkeus, joka keskittyy lyriikoissaan muuhunkin kuin autoihin ja timanttikoruihin.
Trae on julkaissut kymmenvuotisen uransa aikana neljä soololevyä sekä serkkunsa Z-Ro:n kanssa kaksi levyä nimellä Assholes By Nature. Trae tunnetaan myös yhteisötyöstään, jonka kunniaksi Houstonin pormestari on julistanut heinäkuun 22. päivän Trae Dayksi. HHHF09:ssä Trae nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ensimmäiset festivaalille kiinnitetyt kotimaiset esiintyjät ovat yhteiskeikan vetävät OG Ikonen ja Hannibal sekä Teflon Brothers.
Tammikuussa 2009 runsaasti kehutun ensilevynsä julkaissut OG Ikonen on keikkaillut koko vuoden ajan ahkerasti ja huomannut esiintymisen toimineen loistavasti Tulenkantajista ja Hannibal & Soppa-duosta tutun rovaniemeläisen Hannibalin kanssa. Teflon Brothers on uusi nimi kotimaisessa hip hopissa, mutta bändin jäsenet Pyhimys, Heikki Kuula ja Voli ovat vanhoja tuttuja. Teflon Brothers julkaisi odotetun ensilevynsä 29.7.2009 ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Loput HHHF09:ssä esiintyvät koti- ja ulkomaiset artistit sekä
lipunmyynnin tiedot tullaan tiedottamaan lähiviikkojen aikana.
Festivaalin ohjelmisto koostuu kolmesta konsertti-illasta, taidenäyttelyistä, taideworkshopista ja päätösklubista.
eero101

Posts: 203

#3 • • eero101
LISÄÄ HHHF 09-ESIINTYJIÄ VARMISTUNUT

Helsinki Hip Hop Festival 09:n esiintyjälista on vahvistunut useilla maailmanluokan DJ-ryhmittymillä: 9-11.10.2009 järjestettävään festivaaliin on kiinnitetty yhdysvaltalainen Ill Insanity sekä kotimaiset Anomymous & Didier ja Fiskars & J-Laini. Lisäksi festivaalin Gloriassa järjestettävän avausklubin esiintyjät ovat varmistuneet.

Ill Insanity on kolmen DJ:n, Rob Swiftin, Total Eclipsen sekä Precisionin muodostama yhtye, joka jatkaa legendaarisen X-Ecutionersin tarinaa. Maailman johtavaksi turntableisti-ryhmäksi kutsuttu X-Ecutioners oli aikoinaan ensimmäinen isolle levy-yhtiölle kiinnitetty DJ-ryhmä ja julkaisi levyjä, joilla vieraili niin arvostetuimmat kulttinimet kuin suuret maailmanluokan artistit. Yli kymmenen vuoden X-Ecutioners-rupeaman jälkeen Rob Swift, Total Eclipse ja Precision päättivät uudistua ja perustivat Ill Insanityn. Ill Insanityn ensimmäinen albumi "Ground Xero" ilmestyi vuonna 2008. Ahkeran keikkailun lisäksi jäsenet ovat osallistuneet lukuisiin sivuprojekteihin, he ovat mm. perustaneet Faith No Moren nokkamiehen Mike Pattonin kanssa yhtyeen General Patton vs. The X-Ecutioners.

Anonymous & Didier ovat pitkään olleet merkittävimpiä tekijöitä kotimaisen hip hop
-kulttuurin kehittymisessä. Miesten ansioluettelo on todella pitkä, he ovat vastanneet lukemattomista legendaarisista klubeista, olleet perustamassa uraa uurtavaa Lifesaver -levykauppaa, tuottaneet lukemattomia artisteja, tuoneet kovia kulttinimiä Suomeen esiintymään ja niin edelleen. Miesten DJ-setti keräsi runsaasti kehuja HHHF08:ssa Tavastialla, nyt heidän ilmiömäistä työskentelyä saadaan seurata M-Barin ulkotapahtumassa lauantaina 10.10.2009. Samassa tapahtumassa on levyjä pyörittämässä myös turkulainen pitkän linjan hip hop-mies DJ Sucks.

Fiskars & J-Laini ovat Anonymouksen tapaan tuttuja helsinkiläisestä Top Billin-kollektiivista, josta on muodostunut todellinen instituutio Suomen klubikentällä. Top Billinin miehet löytää useimpien Helsingin suosituimpien klubien taustalta. Top Billin myös julkaisee levyjä ja jo ensimmäinen kollektiivin julkaisu nousi suositun turntablelab.com:n myyntilistan ensimmäiseksi. Tämän myötä Top Billin on keikkaillut koko ajan ahkerammin myös ulkomailla, mm. 2008 he kiersivät Pohjois-Amerikkaa M.I.A:n lämppäreinä.

Gloriassa 9.10.2009 järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät Steen 1, MC Ruudolf sekä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama Teflon Brothers. Koko festivaalin avaava tapahtuma on ikärajaton.

Festivaalin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 9.9.2009, jota ennen tiedotetaan vielä viimeiset esiintyjät. Lisätietoja ja uutisia festivaaliin liittyen voi seurata osoitteessa http://www.hhhf.fi.
eero101

Posts: 203

#4 • • eero101
AZ JA CORMEGA HHHF09:ään.

Lokakuun toisena viikonloppuna järjestettävän Helsinki Hip Hop Festival 09:n esiintyjälista on vahvistunut entisestään, kun festivaalille on kiinnitetty yksi Suomen suosituimpia rap-artisteja sekä kaksi Itärannikon kulta-ajan kulttinimeä: lauantain 10.10 konsertissa Virgin Oil Co:n lavalla nähdään Asa sekä new yorkilaiset Cormega ja AZ. Lisäksi perjantain 9.10 ohjelmistoa vahvistavat Shaka & Koivuniemen Herrat. Festivaalin liput tulevat myyntiin perjantaina 11.9.2009 Tikettiin ja Lippupalveluun.

AZ teki ensiesiintymisensä yhdellä hip hop -musiikin tärkeimmistä merkkiteoksista, kun hän oli ainoana vierailijana Nasin legendaarisella "Illmatic"-albumilla. Esiintyminen kiinnitti yleisön
lisäksi suurten levy-yhtiön huomion artistiin ja AZ teki levytyssopimuksen tarjouskilpailun voittaneen EMI:n kanssa. Debyyttilevy, v. 1995 ilmestynyt "Doe Or Die" teki välittömästi
vaikutuksen niin kriitikoihin kuin yleisöönkin ja levy nousi Billboardin R&B/Hip Hop-listan ykköseksi. Vuotta myöhemmin tähtituottaja Dr Dre perusti Itä-rannikolle uuden superyhtyeen ja pyysi AZ:n Nasin, Cormegan ja Foxy Brownin rinnalle The Firm-yhtyeeseen. Ensilevy "The Album" nousi listaykköseksi ja myi platinaa, mutta fanit pettyivät jäsenten aikaisemmasta poikkeavaan ylituotettuun tyyliin ja jäsenet jatkoivat soolourilla. AZ piti kuitenkin yllä läheistä yhteistyötä Nasin kanssa ja v. 2002 kaksikko voitti Grammyn AZ:n "Aziatic"-levyn kappaleella "The Essence". Kaikkiaan AZ on julkaissut yhdeksän sooloalbumia, joista uusin "G.O.D" ilmestyi kuluvan vuoden kesäkuussa.

Cormega on AZ:n tavoin new yorkilaisen Queensbridge Housing Projectsin kasvatteja. Cormega aloitti räppäämisen 1980-luvun lopulla ja keräsi nopeasti mainetta paikallisissa hip hop -ympyröissä mutta nousujohteinen ura katkesi hänen saatua vankeustuomion v. 1991. Kun vapaus koitti viisi vuotta myöhemmin, päätti hän keskittyä täysin musiikkiin. Cormega esiintyi Nasin kakkoslevyn kappaleella "Affirmitive Action" v. 1996 ja liittyi edellämainittuun The Firmiin. Cormega erosi kuitenkin yhtyeestä erimielisyyksien takia jo ennen ensilevyä. Hän teki satunnaisia vierailuja muiden artistien levyillä ja vahvisti underground-suosiotaan. Huolimatta levytyssopimuksesta legendaarisen Def Jam-yhtiön kanssa, Cormegan omat julkaisut rajoittuivat lähinnä bootleglevyihin ja promojulkaisuihin koko 1990-luvun loppupuolen. Vasta v. 2001 ilmestyi "The Realness" Cormegan itse perustamansa yhtiön kautta. Vuotta myöhemmin ilmestyi toinen albumi "The True Meaning", josta debyytin tavoin muodostui todellinen kriitikoiden suosikki: albumi sekä artisti voitti useita palkintoja ja kunniamainintoja, mutta olemattoman markkinoinnin takia levymyynnit olivat maltillisia. Cormega on kuitenkin ollut aina hip hop -yhteisössä arvostettu tekijä ja hänen neljällä sooloalbumilla on vieraillut useita hip hopin supertähtiä. Viides albumi "Born And Raised" on ilmoitettu julkaistavaksi kaksi viikkoa HHHF09 esiintymisen jälkeen. Cormega sekä AZ esiintyvät HHHF09:ssä ensimmäistä kertaa Suomessa.

Asa on melko poikkeuksellinen artisti kotimaisen hip hopin saralla, sillä hänen omaperäistä musiikkiaan on mahdoton lokeroida tiettyihin raameihin. Asa on julkaissut yhteiskuntakriittisesti sävyttynyttä materiaalia yhteensä viisi albumia, joista jokaisella on muutamia kantavia teemoja. Järjestyksessään neljäs albumi ?Loppuasukas" voitti vuoden 2008 Teosto-palkinnon. Uusin albumi "Via Karelia" ilmestyi tämän vuoden toukokuussa ja viihtyi virallisella listalla 11 viikkoa.

Perjantain ohjelmistoon on valittu kotimaata edustamaan Shaka & Koivuniemen Herrat. Shaka tunnetaan alun perin yhteistyöstään Jontin kanssa, joiden "Rata-Äänite"-levyä pidetään yhtenä suomalaisen hip hopin merkkiteoksena. Koivuniemen Herrat toimivat duon taustabändinä muutamilla keikoilla ja v. 2008 Shaka alkoi työstää yhteistä materiaalia bändin kanssa. Herrojen funkahtavaa soittoa yhdistettynä Shakan räppeihin saadaan kuulla levyn täydeltä vielä myöhemmin tänä vuonna.

Helsinki Hip Hop Festival 09:n vahvistettu ohjelmisto:

Perjantai 9.10.2009:

KULTTUURIAREENA GLORIA:
Steen1
MC Ruudolf
Teflon Brothers
Mikael Gabriel
Flowboys Fam
Retale
DJ Aasti Poppanen

S / K18
Ovet klo 18.00 ? 01.00

VIRGIN OIL CO:
Trae (US)
DJ Krush (JPN)
Shaka & Koivuniemen Herrat
OG Ikonen & Hannibal
Fiskars & J-Laini
Tipa Hiihtopipo & Lauri Kavallus

K-18
Ovet klo 20.00 ? 04.00

Lauantai 10.10.2009:

M-BAR:
djsucks!
Anonymous & Didier

VIRGIN OIL CO:
Cormega (US)
AZ (US)
Ill Insanity (US)
Asa
Polarsoul
DJ X

K-18
Ovet klo 20.00 ? 04.00

Sunnuntai 11.10.2009

M-BAR:
HHH09 DJ'S


Lipunmyyntitiedot:

Kulttuuriareena Gloria: 7 eur ennakko, 8 eur ovelta
Virgin Oil Co: 1 pv:n lippu (pe tai la): 30 eur ennakko, 33 eur ovelta
Koko viikonlopun lippu (pe ja la / Gloria ja Virgin): 54 eur ennakko, 59 eur ovelta
M-Barin tapahtumat ovat maksuttomia.

Festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin perjantaina 11.9.2009 Tikettiin ja Lippupalveluun.

Lisätietoja ja uutisia festivaaliin liittyen voi seurata osoitteessa http://www.hhhf.fi.
eero101

Posts: 203

#8 • • eero101
HHHF09:ssä urbaanin taiteen päivätapahtuma

9 - 11.10.2009 järjestettävän Helsinki Hip Hop Festivalin yhteydessä vietetään Metro-lehden urbaanin taiteen juhlaa. Lauantaina 10.10.2009 M-Barissa pidettävään päivätapahtumaan on kutsuttu joukko suomalaisen nykytaiteen kiinnostavimpia tekijöitä, jotka työstävät 25 metrin graffitiseinää DJ:den
tahdittamana. Tapahtuma on maksuton.

Graffitiseinään upotettuja taulupohjia tullaan huutokauppaamaan teosten valmistuttua. Huutokaupasta saattava tuotto käytetään lyhentämättömänä Helsingin nuorisotyön hyväksi. Metro-lehden urbaanin taiteen juhlaan liittyen taiteilijoiden töitä on lisäksi lokakuun ajan näytteillä M-barissa, Cuba Cafessa ja Jenny Woossa, joihin he myös työstävät sisustukseen suunniteltua graffititaidetta.

HHHF09:ssä on esillä Teemu Mäenpään, Timo Vaittisen, Karri Kuoppalan, Traman sekä Matti Tanskasen töitä.

Teemu Mäenpää tekee voimakkaita, usein massiivisen kokoisia maalauksia ekspressiivisen maalaustradition hengessä. Mäenpään töitä on aikaisemmin ollut esillä mm. Ex Vandals-näyttelyssä vuonna 2008 Kiasmassa.

Timo Vaittinen työskentelee maalauksen ja animaation parissa, tunnettu tilallisista maalausanimaatioistaan sekä kollaasimaisista ja psykedeelissävytteisistä arjen hetkien kuvauksista. Hänen töitään on ollut esillä mm. Moskovan Museum Of Modern Artissa vuonna 2005 sekä Kiasmassa vuonna 2008.
www.timovaittinen.net

Helsinkiläinen Karri Kuoppala tunnetaan monipuolisena taiteilijana, joka tekee videoinstallaatioita, maalauksia ja veistoksia. Kuoppala kuratoi Timo Vaittisen kanssa Ex Vandals -näyttelyn Kiasmassa. Kuoppalan töitä on ollut esillä myös mm. A DIEU-näyttelyssä Helsingin kaupungin taidemuseon Kluuvi
Galleriassa vuonna 2008 ja Istanbul Biennalissa Turkissa vuonna 2007.
www.karrikuoppala.com

Trama on taiteilija kolmannessa polvessa, joka työskentelee pääasiallisesti maalauksen parissa. Omaa tyyliään Trama kuvaa termillä semi-abstrakti. Miehen töitä on ollut esillä mm., Helsinki Hall of Fame:ssa vuonna 2004 sekä Helsinki Hip Hop Festival 08:ssa.
www.kessi86.com

Matti Tanskanen on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on vuosikymmenen ajan kuvannut henkilökuvia ystävistään sekä erilaisista artisteista. Hän on opiskellut Lahden muotoiluinstituutissa 2003-2008, ja työskentelee freelancerina Helsingissä.
www.deepfriedphotography.com

HHHF09:n konsertit pidetään Virgin Oil Co:ssa sekä Kulttuuriareena Gloriassa, joissa esiintyvät mm. yhdysvaltalaiset Trae, AZ, Cormega sekä Ill Insanity, japanilainen DJ Krush sekä kotimaiset Asa, Steen1 ja MC Ruudolf ja paljon muuta.

Lippuja festivaalille myydään Tiketissä ja Lippupalvelussa. Festivaalin kotisivut ovat osoitteessa www.hhhf.fi
Amnesia

Posts: 888

#9 • • Amnesia
Onko jonkin sortin aikatauluja tulossa tai olemassa?
Tällä hetkellä lähinnä kiinnostaisi että mihin aikaan Krush ja Trae aloittaa...
eero101

Posts: 203

#10 • • eero101

Replying to Helsinki Hiphop Festival 2009:

Amnesia, 7.10.2009 15:54:
Onko jonkin sortin aikatauluja tulossa tai olemassa?
Tällä hetkellä lähinnä kiinnostaisi että mihin aikaan Krush ja Trae aloittaa...



sanoisin, että 23-02 välillä nuo ulkomaalaiset +-30 min tietysti varalla.

Aikautaulut Virgin Oiliin:

Ovet aukeavat klo 20:00. Ensin mennään DJ:den tahdissa, livet alkavat noin klo 21.30.


Perjantai:
Tipa Hiihtopipo & Lauri Kavallus
Shaka & Koivuniemen Herrat
Fiskars & J-Laini
DJ Krush
OG Ikonen & Hannibal
Trae


Lauantai:
Polarsoul
Asa
XDJ
Ill Insanity
Cormega
AZ