whispering, 8.2.2009 19:59:
---
Damien, 8.2.2009 19:31:
Nyt mää en oikke hiffannu mitä sälli meinas, voiksää iskee mul suåmalaisittain mites oikes meni?
---
Liian pitkä, en lukenut. Eli jos voisit vaikka ihan täällä foorumissa quottaa sen parhaan kohdan, tai kiteyttää muutamaan lauseeseen sen homman. Sen jälkeen voisi sitten lukea koko artikkelin läpi, jos kiinnostus herää.
no lol, noin 5 min jonka tuhlaat jo päivittämällä klubbaria. joku raja tohon 'too stupid, didnt read'-läppään, stfu ja gtfo on kans ihan hyviä lyhenteitä. lisäks damienhan kiteytti sen kahteen sanaan; "siinähän suunnittelevat".
mutta jatketaan asiallisesti, pointteja on useita, tässä yks quote pureskeltavaks:
Yksi alan (tiedonsiirtopalvelut) ongelmista on se, että palveluntarjoajat eivät kykene keskittymään onnistuneesti ydinliiketoimintaansa eli tarjoamaan kuluttajien tahtomaa puhdasta kytkennällisyyttä edullisella tavalla. Toisaalta teollisuus investoi - ja usein tuhlaa - miljardeja yrittäessään kehittää uusia, kuluttajilla testaamattomia palveluja sekä teknologioita, joilla yritetään virittää olemassaolevaa tiedonsiirtoverkkoa uusien sovelluksien käyttöön. Esimerkkinä ydinbisnekseensä onnistuneesti keskittyneestä yrityksestä Pouwelse ottaa ranskalaisen Free.fr-palveluntarjoajan, joka on onnistunut tekemään eurooppalaisittain parasta tulosta rajoittamattomilla laajakaistaliittymillä, joissa asiakas saa 30 euron edullista kuukausimaksua vastaan 28 Mbit/s laajakaistan, IPTV:n ja rajoittamattomat kansainväliset VOIP-puhelut - juuri sen, mitä asiakas haluaa ja mistä hän on halukas myös maksamaan.
eli potkitaan kuollutta hevosta juoksemaan vielä yks kunniakierros ennen uuden kisan käynnistymistä, harmi vaan et jos ei oo hoidettu uutta kaakkia millä kilpailla niin jockey voi panna pillit pussiin.
Parlamentaarinen työryhmä pohtii parhaillaan Yleisradion rahoitusta. Mietinnön on määrä valmistua huhtikuun lopulla.
Ruotsissa on jo tehty vastaava parlamentaarinen selvitystyö. Selvitys päätyi siihen, että yritykset joutuisivat lunastamaan kukin yhden tv-luvan.
...yhden tv-luvan? suomessa 224,30e/vuosi, vaikka en itse lupaa kannatakaan niin tämähän tekisi varmasti kaikesta yrittämisestä aivan vitun kannattamatonta ja joudutaan uuteen talouskriisiin! :D
tohon selvitystyöhön pätee mielestäni sama kuin ylemmän lainauksen pätkä teollisuuden hukkainvestoinneista, valtion tuella vanhentuneiden tekijänoikeuslakipykälien mukaisesti toimiva yle on täysin fakissa kilpaillessaan uusien mallien mukaisesti leviävän p2p-kulttuurin kanssa. vaikka esim. toi piraattiliiton graafi osoittaa p2p-systeemien (siis systeemien, ei "piratismin") täysin ylivertaisen tehokkuuden haluavat vanhan mallin edustajat pitää kiinni auktoritäärisesta asemastaan eivätkä uskalla myöntää olevansa täysin pihalla ja valmistautumattomia edes tarjoamaan rinnakkaista mallia uudelle sukupolvelle. ikäryhmä +50v tuskin haluaa kokonaisuutena lähteä siirtymään uutisten lataamiseen netistä tai vastaanottamaan suosituksia sarjoista jotka ehkäpä mahdollisesti saattavat kiinnostaa samankaltaisten ohjelmien seuraajia, passiivisen viihteen rinnalle tarvitaan vain aktiivinen vaihtoehto TAI yhtä helppo laitteisto kuin telkkarin kaukosäädin + 10 kanavaa huomattavasti monipuolisemman systeemin hallintaan.
tv-luvan maksaminen instanssille joka on ajastaan jäljessä ja kieltää osittain siksi edelläkävijöiden kehittymisen tuntuu _mielestäni_ aika tyhmältä, yle areenakin on ihan kiva mut vain pieni lisä telkkarille... ei pärjää edes niille ruusuisille kuville mitä digi-tv:stä esitettiin ennen sen runttaamista jokaisen olohuoneeseen. ;)