Fac 51 The Hacienda 20.11.2010 @ Helsinki

4 posts, 1 page, 1,978 views

Neo Club

Posts: 5

#1 • • Neo Club
Fac 51 The Hacienda

@ NEO, Vuorikatu 2, Helsinki

[IMG]http://spacehouse.nn.fi/kuvat/HAC/haciendapohja.jpg/full[/IMG]

Djs
Justin Robertson (Lionrock, Bugged Out, Manchester)

Alex Nieminen (Dancemob) Dancemob-driven house classics!
Jokke (Club Berlin)
Eliot Ness (Club Berlin)
MR A (Danceteria)


+
VJ Beige / Harmaa (retro set from multiple screens)
Funktion1 soundsystem


Info:
Lauantai 20.11.2010
Kello 22-04
Ennakkoliput: 10 euroa + Tiketti bf
Kello 22-23 Erikoisherkkua ajoissa saapuville ;)

Havin´it! Reach for the lasers, mate!

Tänä lauantaina koetaan NEO clubilla historian siipien havinaa, kun yksi historian kuuluisimmista klubeista saapuu Suomeen ja Helsinkiin eräänlaisella "re-union"-kiertueellaan. (Vaikka vanhojen aikojen henki ei olekaan koskaan kadonnut aikalaisten mielistä, eikä sieluista..)

Fac 51 Haçienda (tunnetaan paremmin lyhyemmällä nimellä The Haçienda) oli Manchesterissa, Englannissa sijainnut yökerho. Se oli 1980-luvun lopulta 1990-luvun alkuvuosille eräs maailman tunnetuimmista yökerhoista. Yökerhon perustivat Joy Division- ja New Order -yhtyeiden manageri Rob Gretton, Factory Records levy-yhtiön johtaja Tony Wilson ja Factory Recordsille levyttänyt New Order.

The Haçienda avattiin vuonna 1982, ja jatkuvista taloudellisista ongelmista huolimatta sen toiminta jatkui vuoteen 1997 asti. Yökerhon toiminta mahdollistuikin suurelta osin New Orderin levymyynnistä saaduilla tuloilla. Yökerhotoiminnan loputtua The Haçiendan rakennus purettiin, ja paikalle rakennettiin asuinrakennus, joka nimettiin yökerhon mukaan Haçiendaksi. (wiki)

Justin Robertson (Lionrock, Bugged Out, Manchester)
justinrobertson.jpg

Hacienda-tapahtuman pääesiintyjäksi saapuu englantilainen Justin Robertson, jonka ura ulottuu aina Madchesterin hulluihin vuosiin saakka. Hän soitti levyjä Spice ja Most Excellent-klubeilla saaden seuraa esimerkiksi kavereista Tom ja Ed, joista myöhemmin syntyi muuan Chemical Brothers.

Tällä hetkellä Robertson asuu Lontoossa toimien niin dj:nä, tuottajana kuin Three Earls-yhtyeen laulusolistinakin.

Dj:nä Justin Robertson ei ole koskaan tyytynyt yhteen tyyliin. Lontoolaisten Bugged Out ja Together-iltojen vakiokasvona hän on viihdyttänyt yleisöä sekoituksella rave-henkistä acid technoa, sekä housea. Toisilla klubeilla taas voi pakkiin eksyä mitä tahansa reggaen, northern soulin ja popin välimaastosta.

Tuottajana Justin on työstänyt uuteen uskoon mm. Björkiä, Felix Da Housecatia, sekä Chicken Lips ja Kiki& Silversurfer-artisteja. Hän on julkaissut myös albumillisen proto-housea, sekä New Wave-diskoa nimellä ‘Justin Robertson presents Revtone' vuonna 2001. Onpa Justin Robertsonilla sormensa pelissä myös Fatboy Slimin Palookaville-levyssä.

Tänä lauantaina NEO clubilla tehdään matka vuosien taakse, hetkiin jolloin kaikki “he” olivat vielä nuoria, täynnä unelmia, toiveita ja rakkautta. Järjestävä seura toivottaa kaikki tervetulleeksi kokemaan se aika uudelleen, edes yhdeksi illaksi ja nuoremmat opintomatkalle elektronisen tanssimusiikin historiaan.

Pääesiintyjän lisäksi lauteille astuu joukko kotimaisia legendoja ja vanhoja partoja. Levylaukut rollaattoreissa he tulevat soittamaan sitä soundia, minkä parissa kasvoivat.

Ilta täynnä taikaa – saavuthan tanssimaan!


[IMG]http://spacehouse.nn.fi/kuvat/HAC/hacienda2.jpg/full[/IMG]
tomii

Posts: 3,594

#2 • • tomii kallion herttua
Suhteellisen timanginen (ja legendaarinen) line-up! Vakavassa harkinnassa.

--
reivaan kunnes kuolen

tbo

Posts: 935

#3 • • tbo budhisattva
Kun nyt toi Robertson ei ainakaan bion mukaan oo ollu siellä Haciendassa soittamassa, niin miten tää on Haciendan kiertue? Vai oliko noi Most Excellent ja Spice Hacin iltoja?

Sinällää sillä niivväliä, kunhan ihmettelen. Bileissähän ei nimittäin ainakaan paperilla oo mitään vikaa, päinvastoin.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

mr.a

Posts: 2,098

#4 • • mr.a
Timetable tonight: 22-00 Jokke; 00-01 Alex Nieminen; 01-02.30 Justin Robertson; 02.30-04 Mr.A. See yo at the rave.