Club YK presents Sunday School grand opening w/ Carl Craig (Planet E, USA) 6.6.2010

45 posts, 3 pages, 16,081 views

Kuudes Aisti

Posts: 150

#1 • • Edited Kuudes Aisti
Club YK presents Sunday School
Grand Opening Sunday 6.6.2010

Room 1
Carl Craig (Planet E, USA)
Lil' Tony

Room 2
Orkidea (9h Balearic set)

Club YK, Pohjoinen Rautatiekatu 21
Age Limit K18 (Sundays)
Doors 10:00 - 19:00
Tickets 9 € (10:00 - 12:00 inc. breakfast)


c2flyer.png


Legendaarinen Sunday School palaa kuvioihin noin 15 vuoden tauon Jälkeen. Sunday School alkoi club Nylonissa 1995. Klubi perustui sunnuntain päiväbileisiin, jotka alkoivat aina klo 09:00. Kulttimaineen ansainnut klubi sulki ovensa 1997. Nyt on aika tuoda takaisin sunnuntain päivä klubbailu Helsingin klubielämään. Kyseessä ei ole siis perinteiset aamubileet vaan nimenomaan päiväbileet, mihin herätään hyvien yöunien jälkeen aamupalalle nauttimaan laadukkaasta tanssimusiikista ja hyvästä seurasta.

Mutta miksi juuri sunnuntaina? Ja Päivällä?

Koska sunnuntai on viikon paras päivä järkätä techno/house bileitä ja keneltä vaan dj:ltä tai klubbaajalta kysyy kautta historian, että mitkä bileet on jäänyt parhaiten mieleen, nousee ekana yleensä järjestäen sunnuntai bileet. Bileet ja klubit mistä eniten puhutaan ovat nimenomaan sunnuntai klubeja ja näitä esimerkkejä on loputtomasti. Jos lähdetään Suomesta liikenteeseen, niin tietenkin meiltä löytyy 90-luvun legendaariset sunnuntaisessiot IT klubilta. Sitten tuli The Club ja Sunday School. Kermassa oli legendaarinen UG klubi ja siihen päälle kaikki yksittäiset sunnuntaibileet, josta tuorein on LOVE tapahtuma. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka muille jakaa, jos ruvetaan historiaa kunnolla kaivelemaan myös muista kaupungeista kuin Helsingistä. Ylipäätänsä päivällä tapahtuneista bileistä esim. Orkidean 23:00 h setti uutena vuotena Redrumissa jätti monelle parhaat fiilikset nimenomaan päivän setistä. Tietty ei voi unohtaa sitä, mistä kaikki lähti stadissa käyntiin jo 80-luvulla eli laittomat yöbileet jotka jatkuivat pitkälle sunnuntaipäivälle.

Siinä sunnuntain päiväsessiossa on jotain mystistä kiellettyä hedelmää, jossa jengi vapautuu ihan eri tavalla kuin perus lauantai-illassa, nimenomaan lainatakseni Love:n lohkaisua "Get Together", fiilis on parhaimmillaan sunnuntain päiväbileissä. Dj:t nautiskelevat siitä, että porukka ottaa musiikin avosylin vastaan. Se myös näkyy reaktiona tanssilattialla, kun hyvä fiilis leijailee mestassa. Sunnuntaisin tullaan vain ja ainoastaan musiikin, ystävien ja tanssimisen takia keskellä päivää klubille.

Jos miettii sunnuntain päiväsessioita maailmalta, legendaarisimpia ovat tietenkin We Love Sundays @ Space, Goa @ Fabrik, Body & Soul, Panorama Bar Sundays, Secret Sundaze. Jos mennään ihan aikojen alkuun, niin Paradise Garagekin taisi olla sunnuntain päivädisko. Eli historiaa löytyy sunnuntaiklubbailulle.

Sunday School järjestetään kesän 2010 ajan joka Sunnuntai uudessa klubissa nimeltä YK aka Yläkerta, pohjoisella Rautatienkadulla legendaarisen KY:n tiloissa. Homma perustuu siihen, että ovet avataan klo 10:00 ja suljetaan 19:00. Ensimmäisen kahden tunnin ajan tarjoillaan "baleaarista" aamiaista skumpalla "Panorama" baarissa. Sunday Schoolin tiloina ovat yläkerran pääsali (Room 1) sekä "Panorama" baari (Room 2), missä isot koko baarin levyiset ikkunat auki Kamppiin, josta kesän aamuaurinko pääsee sisään lämmittämään tunnelmaa.

Baarin puolella päivän korkkaa käyntiin pitkistä seteistä nauttiva Dj Orkidea, 9 h eklektisellä setillä chill outista midtempo housen kautta baleaarisiin klassikoihin, unohtamatta melodista trance vivahdetta. Setti mitä ei varmasti olla kuultu aikaisemmin Orkidealta. Tapsan kova viikonlopun keikkaputki päättyy tähän 9 h melodiseen musiikkikokemukseen. Luvassa paljon pianoa ja kylmiä väreitä.

Juhlavassa pääsalissa luo tunnelmaa Detroitin house/techno pioneeri Carl Craig. Tiedossa on myös C2:selta mielenkiintoinen setti, nimenomaan räätälöity Sunday Schoolin fiilikseen sopivaa ekleettistä technon, tech housen, diskon, deep housen, midtempo elektronisen menon välimaastoissa liikkuvaa laadukasta Detroit soundia.

Pääsalin alkulämmitellyn ja loppujäähdyttelyn hoitaa allekirjoittanut.

Technon nälkä tullaan kesän aikana parhaiten tyydyttämään YK:ssa nimenomaan Sunday Schoolissa. Suosittelenkin panostamaan kaikki paukut sunnuntain päivä klubbailuun. Hyvät yöunet ja rento aamiainen hyvien frendien seurassa Funktion Onen soundin ja lempeän kesämenon hivelevänä ei voi kuulostaa huonolta ajatukselta ja antaa vielä mahdollisuuden selviytyä hyviin maanantaina työpaikalle. Mahtava esiintyjä kaarti siihen päälle tulee luomaan aikamoisen standardin Helsingin sunnuntai päivä klubbailulle. Tavoite on, että Sunday School on maailmalla seuraava puheenaihe dj:den piireissä, niin kuin on aikoinaan ollut vaikka Circo Loco @ DC 10. Kovat on tavoitteet, mutta niin pitää ollakin: uusi huippumesta + Helsingin yleisö + Kesä = Win Win.

YK toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi tähän uuteen/vanhaan klubikonseptiin. Tehdään Helsingin sunnuntaiklubbailusta uusi standardi maailmalle. Ottakaa iisisti avajaisviikonloppu YK:ssa, että jaksaa sunnuntaina lähettää tositarkoituksella. Sunday Schoolissa ei tarvitse pidätellä vaan saa fiilistellä 100 %. Puitteet on kunnossa, tanssistagetkin löytyy villeimmille sieluille. Kesäinen pukeutuminen ja muutenkin asuun keskittyminen on suotavaa. Ovella on kontrolli, eli ei kannata tulla kuola poskella edellisen päivän ruokalista kravatissa edes yrittämään sisäänpääsyä, tai jos silmät pyörii päässä jo valmiiksi, niin kannattaa suunnatta muihin kuvioihin. Let’s keep it fresh, it’s all about good music and friends.

P.S. Ne joilta sattuu löytymään vielä Sunday School vippi jostain arkistoista, ovat onnekkaita, koska se käy edelleen ovella.

--
Its all about good music!

Kuudes Aisti

Posts: 150

#2 • • Edited Kuudes Aisti
Yhdysvaltalainen teknopioneeri Carl Craig saapuu spesiaali keikalle Helsinkiin sunnuntaina 6 kesäkuuta. Monipuolisena tuottajana ja mielenkiintoisena DJ:nä tunnetun Craigin tuo Suomeen Toni Rantasen alias DJ Lil Tonyn isännöimä, legendaarinen Sunday School -klubi.

Jazzin ja teknon raja-aitoja ansiokkaasti rikkonut Carl Craig on Detroitin rikkaan teknoperinteen jatkajista kenties tuotteliain muusikko/tuottaja/DJ. Craig on omien tuotantojensa lisäksi pyörittänyt yli kymmenen vuotta omaa Planet E -levymerkkiään, jonka katalogista löytyy huima määrä alan edistyksellisimpiä julkaisuja jazzista houseen ja hiphopista kokeellisiin teknorytmeihin. Tunnusomaista Craigin luotsaamalle musiikille on ainutlaatuinen tapa, jolla mustan musiikin perinne Motownista afrikkalaisrytmeihin yhdistyy moderniin tuotantoon ja futuristiseen soundimaailmaan, sielukkuuden säilyessä yhdistävänä tekijänä.

Arvostetuista Innerzone Orchestra ja The Detroit Experiment -yhtyeistäänkin tunnettu Craig on herättänyt huomiota huikeilla live collobraatioillaan. Esim. Lokakuussa 2008 Craig esiintyi Pariisin Cité de la Musique salissa Francesco Tristanon ja Les Siècles orkesterin kanssa yhdistäen klassisia ja moderneja instrumentteja menestyksekkäästi yhteen.


Detroit-teknon toisen DJ- ja tuottajasukupolven tärkeimpiin nimiin lukeutuva Carl Craig on yksi innovatiivisimmista konemusiikin tekijöistä. Hän poimii musiikkiinsa vaikutteita monista eri musiikkityyleistä, kuten soulista ja jazzista. Osana sitä, mikä tekee Craigista uniikin perinteisten teknoartistien joukossa, ovat hänen kekseliäät ja tunnelmalliset versiointinsa jazz- ja maailmanmusiikkikappaleista. Esim. Carl Craigin remixi Cesaria Evoran "Angola" kappaleesta.


Vuodesta 1989 aktiivisesti musiikkia julkaissut Craig on tehnyt useita klubipiireissä menestyneitä albumeja eri taiteilijanimillä kuten Paperclip People. Omalla Planet E -levymerkillään hän on julkaissut paitsi omaansa myös Kevin Saundersonin ja Moodymannin kaltaisten tunnettujen tekno- ja houseartistien tuotantoa. Craig toimi myös menestyksekkään Detroit Electronic Music Festivalin taiteellisena johtajana vuosina 2000 ja 2001. DJ-keikoilla hän on kiertänyt toistakymmentä vuotta maailman parhaissa klubeissa ja festivaaleilla.


RA DJ Page: http://www.residentadvisor.net/dj/carlcraig
Myspace: http://www.myspace.com/carlcraig
Discogs: http://www.discogs.com/artist/carl+craig
Planet-E: http://planet-e.net/
Sessions: http://www.carlcraig-sessions.com/

--
Its all about good music!

Lil Tony

Posts: 775

#3 • • Lil Tony Cosmic City Survivor
Kesän kuumin hitti C2selta

&feature=related

--
Jazz Is a Teacher

daffy

Posts: 737

#4 • • daffy duck and cover
Kovaa settii, ja viel kahdel areenal! Tänne tänne =)

--
Ph´nglui mglw´nafh Cthulhu R´lyeh wgah-nagl ftaghn

kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#5 • • kuilu ja kummitus
Saittia odotellessa... ; )

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

dj upi

Posts: 1,835

#6 • • dj upi
No huhhuh! *plur*
purina

Posts: 154

#8 • • purina
Tästä löytyy niin monta hienoa elementtiä ja pointtia jotka
itsekin allekirjoitan joten täytyy alkaa puhumaan jengiä
pienelle sunnuntai-retkelle Helsinkiin..

--
I believe in all things that are pure.

ValaX

Posts: 3,891

#10 • • ValaX
jos budjetti kestää vielä danceterian ja jatkojen jälkeen heti uutta reissua Helsinkiin, niin tänne*tanssittel*
jjkobsson

Posts: 959

#11 • • jjkobsson
Vaikuttaisi erittäin lupaavalta konseptilta. Harmittavasti 6.6. on veljen lapsen synttärit joista tuskin on mahdollisuutta olla pois.

--
||jjkobsson||

Lil Tony

Posts: 775

#12 • • Edited Lil Tony Cosmic City Survivor
Lil Tony's alltime top 10 Carl Craig tracks

1. Dave Angel - Airborne (Carl Craig's Drums Suck mix)
2. Paperclip People - Throw (Open)
3. Paperclip People - The Climax (Retroactive)
4. Maurizio - Domina (Carl Craig Rmx) (Maurizio)
5. Innerzone Orchestra - Bug in The Bass Bin
6. Rhythm & Sound - See My Yah (Carl Craig rmx) (Burial mix)
7. Johnny Bias - Picadillo 7 (Carl Craig rmx) (Ubiquity)
8. Jonny L - This Time (Carl Craig rmx) (XL)
9. Green Velvet - Flash ( Carl Craig rmx) (Open)
10. Blaze - Lovelee dae ( Carl Craig rmx) (20:20 vision)

--
Jazz Is a Teacher

Tapi

Posts: 1,437

#13 • • Tapi Dreamstate
Oma suosikkini C2:n tuotannosta on ehkäpä yksinkertaisuudessaan mahtava ja rohkea tyylittely Dave Angelin Airbornesta. Muistan vieläkin ne pari kertaa kun joku soitti biisin Kermassa!

Jotenkin musta tuntuu että YK:n Sunday Schoolista on tulossa traditio jokaiselle sunnuntaille. *sydän*
samlainio

Posts: 1,264

#15 • • samlainio
Sunday school on mulle ihan uus tuttavuus, mutta konsepti kuulostaa kyllä ihan helmeltä, joten veikkaan, että itsenikin löydän täältä useamman kerran. Harmi, että Clausell jää näkemättä, kun just sen viikonlopun pois kaupungista.
Lil Tony

Posts: 775

#16 • • Lil Tony Cosmic City Survivor

Replying to Club YK presents Sunday School grand opening w/ Carl Craig (Planet E, USA) 6.6.2010:

Tapi, 24.5.2010 23:14:
Oma suosikkini C2:n tuotannosta on ehkäpä yksinkertaisuudessaan mahtava ja rohkea tyylittely Dave Angelin Airbornesta. Muistan vieläkin ne pari kertaa kun joku soitti biisin Kermassa!

Jotenkin musta tuntuu että YK:n Sunday Schoolista on tulossa traditio jokaiselle sunnuntaille. *sydän*



Kiitos Tapi vinkistä, siis ehdoton ykkönen on Dave Angel - Airborne (Carl Craig's Drums Suck mix).

Editoin sen heti ykköseksi. Toi oli ehkä liian itsestään selvä että unohdin koko biisin. Älytön träkki, inspiroinut mua todella paljon toi biisi aina. Ja myönnettäköön että se soi Kermassa ja tulee soimaa myös YKssa paljon...

--
Jazz Is a Teacher

mr.a

Posts: 2,098

#17 • • mr.a

Replying to Club YK presents Sunday School grand opening w/ Carl Craig (Planet E, USA) 6.6.2010:

Lil Tony, 25.5.2010 12:25:
---
Tapi, 24.5.2010 23:14:
Oma suosikkini C2:n tuotannosta on ehkäpä yksinkertaisuudessaan mahtava ja rohkea tyylittely Dave Angelin Airbornesta. Muistan vieläkin ne pari kertaa kun joku soitti biisin Kermassa!

Jotenkin musta tuntuu että YK:n Sunday Schoolista on tulossa traditio jokaiselle sunnuntaille. *sydän*

---


Kiitos Tapi vinkistä, siis ehdoton ykkönen on Dave Angel - Airborne (Carl Craig's Drums Suck mix).

Editoin sen heti ykköseksi. Toi oli ehkä liian itsestään selvä että unohdin koko biisin. Älytön träkki, inspiroinut mua todella paljon toi biisi aina. Ja myönnettäköön että se soi Kermassa ja tulee soimaa myös YKssa paljon...



Kova Voodoo hitti aikoinaan kans Kermassa. Nykyään kun himassa tuuttaa tota niin mopsit menee pitkin seiniä.
Lil Tony

Posts: 775

#18 • • Lil Tony Cosmic City Survivor
Soundit ajaettu sisään, homma toimii. Sunnuntai aamu odotelessa...

"aamiainen" on osastoa hedelmiä, skumppaa ja jotain suolaista. Eli ei kannata jättää aamupuuroa väliin.

--
Jazz Is a Teacher

Lil Tony

Posts: 775

#19 • • Lil Tony Cosmic City Survivor
Soundit ajaettu sisään, homma toimii. Sunnuntai aamua odotelessa...

"aamiainen" on osastoa hedelmiä, skumppaa ja jotain suolaista. Eli ei kannata jättää aamupuuroa väliin.

--
Jazz Is a Teacher

Samuel

Posts: 96

#20 • • Samuel

Replying to Club YK presents Sunday School grand opening w/ Carl Craig (Planet E, USA) 6.6.2010:

Lil Tony, 24.5.2010 22:24:
Lil Tony's alltime top 10 Carl Craig tracks

1. Dave Angel - Airborne (Carl Craig's Drums Suck mix)
2. Paperclip People - Throw (Open)
3. Paperclip People - The Climax (Retroactive)
4. Maurizio - Domina (Carl Craig Rmx) (Maurizio)
5. Innerzone Orchestra - Bug in The Bass Bin
6. Rhythm & Sound - See My Yah (Carl Craig rmx) (Burial mix)
7. Johnny Bias - Picadillo 7 (Carl Craig rmx) (Ubiquity)
8. Jonny L - This Time (Carl Craig rmx) (XL)
9. Green Velvet - Flash ( Carl Craig rmx) (Open)
10. Blaze - Lovelee dae ( Carl Craig rmx) (20:20 vision)


Kova lista.
Vielä kun otetaan Johnny L rmx ja Flash rmx pois ja tuupataan tilalle Clear and Present sekä Catatonic (Third State) ni ollaan lähellä totuutta! ;)
Njoo... toivotaan tää toimii, hieno konsepti! Ite korkkaan sunnuntait kera Claussellin.

--
Hey laptop dj's, your girlfriend preferes 12 inches!