HYTKY esittää: RYTMIKARAVAANI 31.7.2009 @ Helsinki

72 posts, 4 pages, 18,357 views

HYTKY org

Posts: 136

#2 • • Edited HYTKY org
No niin lapset!

Tunnetteko maan tärisevän ja torvien soivan? Se on Rytmikaravaani joka lähestyy!

http://www.hytky.org/rytmikaravaani/Ryt-Final-web-small-for-forums.jpg

An open air electronic music festival
Elektronisen musiikin puistofestivaali


RYTMIKARAVAANI


Oletko valmis? Rytmikaravaani saapuu Alppipuistoon!

Hytkyn Rytmikaravaani on elektronisen musiikin kaupunkifestivaali ja osa Helsingin kaupungin Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa, joka tuo monenlaisia kiinnostavia tapahtumajärjestäjiä puistoon pystytettävälle ulkolavalle. Hytkyllä on ilo tarjota parasta osaamistaan kauniilla ja keskeisellä paikalla Helsingin sydämessä. Samalla Rytmikaravaani osallistuu We Love Helsinki Weekendiin, joka kerää yhteen urbaanin kesä-Helsingin kuumimmat menot samana viikonloppuna.

Hytkyn Rytmikaravaani esittelee kiinnostavia suomalaisia ja ulkomaisia elektronisen rytmimusiikin taitureita puistossa, terassilla ja klubiympäristössä. Tapahtumaa tähdittävät kuumat nimet kuten hollantilainen Legowelt, ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä saksalaisen AGF:n ja suomalaisen Vladislav Delayn yhteisprojekti AGF / Delay sekä kotimainen indie-elektroihme Villa Nah. Heidän lisäkseen kuullaan joukko tuoreita ja monipuolisia elektronisen musiikin lupauksia.

Rytmikaravaani lähtee liikkeelle perjantai-iltapäivän ilmaisesta puistotapahtumasta, johon tervetulleita ovat kaikki. Alppipuiston konserttilavalla kuullaan monipuolinen kattaus rauhallisemmasta elektronisesta musiikista kuumiin tanssijalkaa vipattaviin indiebändeihin. Luvassa on mielenkiintoista elektronista äänimaisemaa, jonka tahdissa kesäilta puistossa on kaunis, raikas ja eksoottinen. Tule piknikille, ottamaan aurinkoa, haistelemaan tunnelmaa tai heilumaan musiikin tahtiin. Seura, asu ja eväät ovat vapaavalintaisia – me tarjoamme loput. Viihdykkeiksi luvassa on monenlaista oheisaktiviteettia levykirppiksestä puistopeleihin ja yhteisölliseen maalausprojektiin.

Puiston rennoista tunnelmista karavaanimme jatkaa Kallioon Kuudes Linja-klubille ja kohti sykkivää yötä. Siirtymäpaikkana toimivalla Kuudennen Linjan terassilla ohjelmasta vastaavat Hytkyn ystäväorganisaatiot 'Disko Tekno Kollektiv', 'Entropy' sekä dj Introvert. Terassi on maksuton ja grilli kuumana koko illan - eli tofut, halloumit ja olutmakkarat mukaan! Kutosen terassipaviljongissa viihdytään iisimmässä tunnelmassa sekä virittäydytään illan klubitapahtumaa varten.

Rytmikaravaani päättää retkensä Kuudennen Linjan sisätiloihin, jossa tunnelmaa lämmitellään Hytkyn deejiiden voimin ja paahdetaan loppuun asti kansainvälisten klubikonkareiden tahdissa. Viimeisenä parastaan tarjoaa odotettu Legowelt, joka samalla sinetöi karavaanimme kesäisen matkan.

Hyppää Rytmikaravaaniin hytkyilemään!

www.hytky.org/rytmikaravaani
http://www.facebook.com/event.php?eid=113628785534&ref=mf

Lisätietoa luvassa - Rytmikaravaanin nettisivut aukeavat viikolla 25.


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/agf-delay.jpg
AGF/Delay (BPitch Control) GER/FIN

Rytmikaravaanin pääesiintyjäksi Alppipuiston lavalle saapuu kovan luokan tuottajakaksikko ja elektronisen nykymusiikin koskettavin hallitsijapari. AGF eli berliiniläinen Antye Greie ja Vladislav Delayna sekä Luomona mainetta luonut Sasu Ripatti tuovat energisen kauniin lavashownsa ensi kertaa Suomeen.

Pariskunnan yhteinen musiikkiura on pohjustettu molempien nimekkäillä sooloprojekteilla. AGF tunnetaan tuottajana Berliinin teknokuningatar Ellen Allienin musiikin takaa, arvostettuna ääni- ja videotaiteilijana sekä kantaaottavana runoilijana. Vladislav Delay on jättänyt yli kymmenvuotisella urallaan jo nyt pysyvän jäljen elektronisen musiikin historiaan. Massive Attackin, Scissor Sistersin ja Craig Armstrongin kanssa yhteistyötä tehnyt Ripatti on esityksillään lumonnut yleisöt kansainvälisistä musiikkifestivaaleista rosoisiin underground -klubeihin.

Force Tracks, Chain Reaction ja omalla Huume -levymerkillään julkaissut Ripatti tunnetaan abstraktimpana Vladislav Delayna, house-painotteisena Luomona, kuumille tanssilattioille suunnattuna Uusitalona, ja nyt myös projektistaan Greien kanssa. Eurooppalaisen elektronisen musiikin tämän hetken edelläkävijiin kuuluvalla BPitch Control -levymerkillä julkaistu AGF / Delayn yhteisalbumi Symptoms esittelee muusikkoparin uuden suunnan. Tarttuvalla mutta haastavalla albumilla vokaaleista vastaava Greie on sanoituksissaan yhteiskuntakriittinen ja tarkkanäköinen. Herkän laulun yhdistyessä Ripatille tunnusomaisiin sykkiviin bassolinjoihin, dub-kaikuihin ja kauniisiin melodioihin maailma on taas hieman parempi paikka. Euroopan suurimpia elektronisen musiikin tapahtumia kiertänyt kaksikko kuullaan viimeisenä esiintyjänä Alppipuiston kesäillassa.

http://www.agfdelay.com/
http://www.bpitchcontrol.de/
http://www.myspace.com/agfdelay


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/dw.jpg
Legowelt (Strangelife records, Bunker, Creme) NL

House-musiikista puhuttaessa usein mainitaan että alussa oli Jack. Jackillä viitataan chicago housen groovaaviin tanssirytmeihin jotka oli kirjaimellisesti ohjelmoitu tanssilattiaa varten. 80-luvun lopulla luovat mielet keksivät hyödyntää saatavilla olleita rumpukoneita (Rolandin TB-303, TR-808 and TR-909) emuloidakseen diskomusiikin äänimaailmaa synteettisesti. Diskosta lainattiin myös 4/4 tahtilajin komppi, josta muodostui pohja housemusiikille ja monelle muulle elektronisen rytmimusiikin tyylilajille.

Hollantilainen Legowelt eli Danny Wolfers on niitä 80-luvun nuoria, jotka kasvoivat scifin ja robottiunelmien keskellä tietoyhteiskunnan ottaessa vasta haparoivia ensiaskeleitaan. Kuunnellessaan elektronista diskoa, housea chicagosta ja teknoa detroitista Danny kehitti pistämättömän maun kuulemalleen musiikille. Bunker Records-levy-yhtiön kautta hän pääsi yhteyteen mm. musiikillisen mentorinsa I-F:n ja muiden samanlaista musiikkia fanittavien kanssa. Uusien yhteyksiensä myötä hänelle avautuivat myös housen, varhaisen elektron ja 80-luvun alun italialaisen diskon tuotannon salat.

Tutkimusmatkoillaan 80-luvun ääniin ja syntetisaattoreihin Legowelt on tullut sinuiksi tuotantotapojen kanssa ja kehittänyt oman soundinsa, joka yhdistelee hänen vaikutteitaan ja on aidosti kokeilevaa. Ensimmäisen julkaisunsa jälkeen vuonna 1998 on julkaisujen tahti tuntunut vain kiihtyvän ja vuonna 2006 hän pystyttikin Haagiin oman levy-yhtiönsä, Strangelife recordsin. Legowelt on keikkaillut ympäri maailmaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Saammekin vieraaksemme varsinaisen konkarin, joka todella valitsee levynsä huolella. Legowelt heittää Kuudennella Linjalla dj + live keikan Rytmikaravaanin viimeisenä – ja varmasti yhtenä odotetuimpana - esiintyjänä.

http://www.legowelt.com/
http://strangeliferecords.blogspot.com/
http://www.myspace.com/legowelt


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/vn.jpg
Villa Nah (Keys of Life)

Kovassa nosteessa olevan indie-elektroyhtye Villa Nahin historia vie Hytkyn tapahtumista tuttujen Breekbaar ja Colours –projektien jäljille, mutta kokoonpanon Juho Paalosmaan ja Tomi Hyypän yhteinen taival paljon kauemmas. Nämä itähelsinkiläismiehet ovat tunteneet toisensa lapsuudesta saakka ja yhdessä vietetty nuoruus kuuluu myös musiikissa. Tuulahduksia 1980-luvun elokuva- ja popmusiikista, nostalgisia soundeja, tarttuvia melodioita ja melankolisia lyriikoita – tätä kaikkea on Villa Nah.

Toisiaan täydentävät vastakohdat ovat Villa Nahin ydintä. Koneet ja tekniikan hallitseva Tomi vastaa rytmeistä ja efekteistä kun Juhon aluetta on laulu ja mukaansatempaava lavashow. Molempien bänditausta kuuluu soljuvassa elektropopissa, jonka kulmakiviä ovat vahvat melodiat ja laulu. Tasapainoisesta soundista päätellen ystävysten yhteistyö pelaa.

Duo levyttää Keys of Life-levymerkille, joka on osa lähes kulttimaineen saavuttanutta Sähkö-levy-yhtiötä. Aikaisemmin Sähkölle on levyttänyt undergound-tähtiä Jimi Tenorista Jori Hulkkoseen ja Pekka Strengiin. Kotimaisilla klubeilla ahkerasti keikkaillut kokoonpano julkaisi alkuvuodesta ensimmäisen levynsä, VN EP:ksi nimetyn kolmen biisin kokoelman. Jatkoa sille odottaa moni tuoreesta ja omeleimaisesta otteesta viehättynyt kuulija. Tomi ja Juho viettävätkin kesää Jori Hulkkosen studiolla Turussa albumiinsa keskittyen. He palaavat syntetisaattoreineen Helsinkiin, esiintymään Rytmikaravaaniin.

http://www.sahkorecordings.com/
http://www.myspace.com/villanah


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/uusitalo.jpg
Uusitalo (Huume Recordings)

Monilahjakas Sasu Ripatti vaihtaa Rytmikaravaanin illassa tanssivaihteen päälle, ja esittelee tuotantoaan Delayn lisäksi Uusitalo-nimellä. Nimekkäille ulkomaisille merkeille aiemmin julkaissut artisti on tuottanut Uusitalon kolmesta albumista kaksi perustamallaan Huume-levymerkillä. Uusitalon musiikissa kuuluvatkin Berliinissä asuvan helsinkiläismiehen juuret: suomalaisen levy-yhtiön lisäksi kaikki musiikki on nimetty suomeksi - vieläpä tribuutiksi Ripatin sukulaisten työlle suomalaisen kirjallisuuden saralla.

Jazz-rumpalin koulutuksen saanut muusikko yhdistelee Uusitalon tuotannossa vaikutteita teknosta, ambientista ja housesta, ja musiikin sielu ovat elävät minimalistiset bassolinjat ja rytmit. Tuloksena on moniulotteista ja tanssittavaa elektronista musiikkia, jonka äänimaailmaan yksityiskohtia rakentavat erikoiset konesoundit, puhe ja sävelkuviot – kaikki analogisilla välineillä tuotettuna.

Hytkyn Rytmikaravaaniin Uusitalo saapuu tanssittamaan kansaa Kuudes Linja-klubille. Paikalla pääset kuulemaan, millaista livesettiä tarjoilee artisti jolle musiikin teko on taidetta.

http://www.vladislavdelay.com/
http://www.huumerecordings.com
http://www.myspace.com/uusitalomusic


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/ifm.jpg
Smackos Astro Unicorn Set (IFM) NL

Astro Unicorn Radio Show on Legoweltin (Danny Wolfers) Smackos-aliaksella juontama radio-ohjelma, joka sai alkunsa hollantilaisella kulttisuosioon nousseella Cybernetic Broadcasting System-radioasemalla. Kulttiradio on sittemmin kaatunut, mutta jatkuu reinkarnoituneena Intergalactic FM-radiona, kera Astro Unicorn-ohjelman. Radio-ohjelman musiikkiskaala on laaja ja ohjelmassa kuullaan lisäksi muun muassa mystisiä leffaspiikkejä, klassisten syntetisaattoreiden esittelyjä sekä hämärää ja esoteerista avaruus- ja robottimystiikkaa.

Astro Unicorn on enemmän kuin radiolähetys. Se on pikemminkin klassisen radiokuunnelman hengessä toteutettu äänitaideteos, joka käsittää draamaa, 80-luvun estetiikkaa ja ääniambienssia. Musiikkityylejä on vaikea määrittää tarkkaan ja ohjelmassa kuullaankin kaikkea syntsapopin, old school teknon, new waven, romanttisen elektron, progerokin ja barokkimusiikin väliltä. Merkittävä osa ohjelmaa ovat Danny Wolfersin eksentrinen radiopersoona ja hänen kertomansa sisäpiirin jutut musiikista ja artisteista, sekä mielenkiintoiset vierailijahaastattelut.

Rytmikaravaanissa, keikallaan Alppipuistossa, Danny Wolfers tutkii ääniteoksessaan miltä koneiden ja luonnon kohtaaminen puistossa kuulostaa. Astro Unicorn Radiota Show:ta ei ole aikaisemmin esitetty live-tilanteessa studion ulkopuolella, joten luvassa on harvinaista herkkua. 80-luvun lapset ja lapsenmieliset - tämä on teitä varten!

http://intergalacticfm.com
Taltiointeja menneistä Astro Unicorn-ohjelmista: http://www.robotdj.net/?dj=Astro%20Unicorn%20Radio


http://www.hytky.org/rytmikaravaani/bioimg/sarana2.jpg
Sarana (Akashic Records)

Sarana tarjoaa äänimatkan tilan ja tunnelman syvätasoille; hienovarainen ja minimalistinen, elävä installaatio hiljaisuudesta ja pieni alkusoitto tapahtumalle.

Sarana on äänisuunnittelija ja tuottaja Janne Särkelän intuitiivinen, progressiivinen ja meditatiivinen musikaalinen ulottuvuus. Jokainen esitys on improvisaatio ja sovittaa itsensä esiintymispaikan todellisuuden luonteeseen, johon kytkeydytään analogisesti erilaisin äänilaittein. Saranan musiikkia on julkaissut yhden levyn verran chicagolainen Atmoworks, joka julkaisee toisen levyn tänä vuonna. Lisäksi Saranaa on julkaistu useilla kokoelmilla.

Hytkyllä on ilo päästää lavalle sen omissa riveissä vaikuttava omaleimainen artisti. Uppoudu äänien hypnoottiseen maailmaan ja anna Saranan virittää itsesi oikealle taajuudelle.

http://www.sarana.biz/
http://www.myspace.com/3sarana

Parastaan tarjoavat myös dj:t Kasiseisk, Yavi, Huhtis, Ko, Introvert, KinoSport (USA) ja Snoxn.
daffy

Posts: 737

#3 • • daffy duck and cover
Hjuvalta näyttää, mutta mitäs muuta olis voinut Hytkyltä odottaakaan!

--
Ph´nglui mglw´nafh Cthulhu R´lyeh wgah-nagl ftaghn

Amuck

Posts: 2,396

#4 • • Amuck dub-i-dub
Legowelt o/

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

purrr-

Posts: 577

#5 • • purrr- naked chef
whoooooooaaaaa! rokkenroll.

--
<3 maastohiihto, peti ja keittiö.

Forehard

Posts: 113

#6 • • Forehard
saatana

--
Tekno syntyy tekemällä, lapsi vahingossa.

RamiR

Posts: 209

#7 • • Edited RamiR
Melkoinen ilmaistapahtuma, kovat nimet puistofestarikeikalla :) AGF / Delay tähdittää seuraavalla viikolla Bpitch Controlin synttäribileitä Berghainissa - eli ihan mukava tilaisuus tsekata setti kotimaassa:) Ja mukava varmasti kuunnella myös Legoweltin radioshowta Alppipuistossa:)
karel

Posts: 5

#8 • • karel hytky
Aurinko tilattu - check
RamiR

Posts: 209

#11 • • RamiR
Taitaa Uusitalo-livekin olla aika harvinainen vieras näillä leveyksillä:)
wiwi

Posts: 1,575

#12 • • Edited wiwi Valtava vaaleanpunainen agenttiorava
Kyllä kiitos! Jos bileet on käytännössä ilmaiset, ei voi jäädä kuin plussan puolelle. :)

Kaikki kesätyöttömät mukaan!

--
Yes, there is a world out there. And even if you decide you don`t want to meet it, it`s still going to hit you right in the face.

muug

Posts: 3

#13 • • muug
no kyllä!
RamiR

Posts: 209

#14 • • RamiR
Oikea asenne wiwi! Ja kaikki kesätyöläisetkin vaan duunista suoraan puistoon lepäileen tai tanssimaan!
Pekiz

Posts: 40

#15 • • Pekiz
Tännehän sit! :)
Avatar
#16 • • jesus Guest
Leegot <3

Pisteet kotiin isosti! =)
Vteich

Posts: 187

#17 • • Edited Vteich
Kah, Legowelt on kova ja Ripatin projektit kiinnostaa aina, vaikka Luomo niistä ainoa todella hyvä onkin. Eipä voi siis missata tätä.
terraluna

Posts: 1,270

#18 • • terraluna Agentti
Täytyy toivoa hyviä kelejä! Muuten kyllä puitteet ja muu kunnossa siinä määrin et lienee aika mainio ilta tulossa :)

--
I think you are ready
Freddie
now its time to join the party!

HYTKY org

Posts: 136

#19 • • Edited HYTKY org
Hei kaikille,

HYTKY on käynnistänyt uuden kesäfestivaalin Rytmikaravaanin järjestelyt, tervetuloa mukaan seuraavaan suunnittelukokoukseen ma 15.6. klo 18:00 HYTKYn kertsille, osoitteeseen

Leppäsuonkatu 11
Domus Gaudium, ovisummeri Ulrika

http://kartta.hel.fi/opas/main/default.asp?o=1&l=3&d=Lepp%E4suonkatu%2011&n=73448&e=51339

Hytky on alati muuttuva kaikille avoin kollektiivi - toiminnassamme on kolmitoistavuotisen historian aikana ollut satoja aktiivisia jäseniä, ja joka vuosi toiminta on uuden jäsenistönsä näköistä.

Tule mukaan vaikuttamaan tapahtumaan! Etsimme Rytmikaravaaniin mukaan

- Tiedotusavustajia
- Teknikkoja, valo- ja äänisuunnittelijoita
- Performanssitaiteilijoita, kuvataiteilijoita, äänitaiteilijoita, VJ:tä
- Järjestyshenkilöitä
- Ensiaputaitoisia henkilöitä
- Roudausapulaisia
- Koristelijoita
- Videokuvaajia, -editoijia ja -tuottajia
- Kaikkia elektronisen musiikin tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneita

Voit myös kertoa tarkemmin miten haluaisit osallistua ja kysyä lisää osoitteesta [email protected].

Tervetuloa!

t. HYTKY
s4ga

Posts: 325

#20 • • s4ga
Toivottavasti saadaan aurinkoa <3 Nähdään maanantaina :)

--
Miau. ^__^