Dana, Decion, Input C & Renell b2b, Johnny Bash, Rujonic, Tapp, Waily, Zutsuu (live)
Kovaydin Vastarinta presents: Brainbashers
INVITE ONLY!
UPDATE: KUTSUT ON LOPPU SUCKAAAS!
Menomusiikkia aamuun asti!
Lineup:
Dana (Inkvisitio, Bombsquad) Breakcore/Death Metal/Terror/Speedcore
Dana kiinnostui soittelusta jo 15 vuotta sitten koulun diskoissa missä hän miksaili dancepoppia ja discosaundia cd-soittimilla. Paikallisen baarin jukeboksi keikkojen jälkeen tuli ug reivikeikkaa Kuopiosta missä Dana soitteli gabberia. Muutettuaan Helsinkiin vuonna 98 hän jatkoi soittelua Inkvisitioissa ja kiinnostui itsekin bileiden järkkäilystä. Musamaun laajetessa mukaan astuivat mm. industrialkolina ja säröbreikki sekä kesäinen goasaundi mikä soi metsäbileissä. Dana on vaikuttanut Bombsquadissa pitkään ja tehnyt heille hc pauketta.
Lähivuosina Dana on soitellut enemmän sekaisempaa saundia: idm/drillnbass/jungle/darkstep/säröindu/electro/hc/death metal/dark ambient ja erityisesti breakcorea. Välillä sopassa on lisänä hauskoja suomiviisuja tai ikivanhoja klasareita. Kaksi vuotta sitten hän järjesti Vuoritalolla parit ug bileet, kuten Mndswg swägäreiden kanssa. Viime vuonna tuli tehtyä paljon kaikkea nettiradio Ubik:iin. Dana on ollut soittelemassa myös mm. Vainohulluus, Syntesia, Assembly, Sähköjänis ja Swaeg tapahtumissa.
Decion (Kolina-Produktio, Kone Radio) Newstyle/Darkcore/Industrial Hardcore
Juho Pirhonen alias Decion aloitti soittamisen tietokoneohjelmalla 14-vuotiaana huonolla menestyksellä ja laitteilla 17-vuotiaana vähän paremmalla menestyksellä, mutta kuitenkin vain kaveripiirissä ja joissain internet yhteisöissä.
Decion soittaa pääosin räväkkää hard trancea, hardcorea, teknoa sekä hardstyleä. Ensimmäiset kunnon kosketukset rankasta konemusasta toi amerikkalainen huippu dj nimeltä Lisa Lashes jota kuuli isoveljensä tietokoneelta vuonna 2002 kun oli 12-vuotias. Siitä lähtien hän ei ole muuhun musiikkiin lähinnä koskenutkaan ellei ole kirveen kanssa uhkailtu. Hän harjoittaa yleensä mystistä sekä rohkean aggressiivista olemusta soitellessaan bileissä ja pitää omaa, yleensä muista soittajista poikkeavaa nuorta ikäänsä merkittävänä etuna oman tulevaisuutensa kannalta dj alalla. Decion soittaa enimmäkseen cd-soittimilla.
UG bileitä pidemmälle hän ei ole vielä päässyt soittamaan mutta tähän asiaan saattakin olla esteenä hänen alaikäisyytensä ja vielä melko matala itsevarmuus sekä pieni levykokoelma. Hänen mottonsa soittaessaan on yleensä "osaaminen ratkaisee, ei laitteet".
Input C & Renell b2b Hard Techno
Input C (Tr3oX, Terrorcraft, Kovaydin Vastarinta)
Terrorcraftin perustajajäsen, joka Tr3oXin perustettua Andy Humblen kanssa alkoi kiinnostua DJ toiminnasta saatuaan Damienin "Pierced" mixtapen. Jo ala-asteella Andy Humblen kanssa aloittanut Input C sai Impulse Trackerista irti nopeatempoista teknoa ja hardcorea.
Vuonna 2003 alkoi tosissaan työstäminen vinyyleiden parissa. Opeteltuaan tekniikkaa Renelliltä ja Mangelta oli pitkän ja kivisen harjoittelemisen jälkeen tyylisuunta selkeä: räkäisiä biittejä, armotonta groovea ja korvia vihlovaa saundimaailmaa. HARD-TECHNON soitossa Input C kokeilee rohkeita temppuja, eikä yksikään setti tule olemaan samanlainen.
Renell (Rave Against Drugs)
Henrik aloitti soittamisen 17-vuotiaana, musiikkityylinä tuolloin house ja trance. Siitä lähtien hän on viettänyt paljon aikaa dekkien äärellä, hionut taitojaan ja tekniikkaa. Hänen taitonsa huomattiin pian, ja hän nousi paikallisen dj-toimiston listoille, nopeammin kuin kukaan muu. Renell muutti etelä-suomeen v. 2000 hankkimaan lisää kokemuksia. Renell menetti sydämensä teknolle, pääasiassa teknon uniikin miksaus mahdollisuuksien takia. Hän soittaa nykyään Teknoa, Hard Teknoa ja Mayhem Teknoa. Renell sai paljon kontakteja alalta, joka auttoi häntä eteenpäin dj-uralla, sekä järjestämään bileitä.
Soittaessaan bileissä, Renell luo hienon tunnelman positiivisella asenteellaan, loistavalla teknisellä taidollaan, sekä tiukoilla biiseillä. Voi todella huomata, että hän nauttii joka sekunnista dekkien takana.
Renell on soittanut useissa eri tapahtumissa mm. näiden artistien kanssa: Miss Dilemma, Annte, Hypnoid, Psilodumb, Major Tom, Chris Liberator, Sasha F, Jamestalbot, Poliisi, Proteus, Orkidea, Eliot Ness, Wert, jne..
Johnny Bash Oldschool Gabber
Ensimmäinen kosketukseni hardcore-technoon oli 1991. Sitä ennen olin kuunnellut vain acid housea ja muita pehmompia soundeja. Siinä 1993-1994 tuli mukaan gabber ja sen jälkeen paluuta ei ole ollut. Jonain vuosina Hollannin soundit eivät miellyttäneet niin paljon kuin toisina, mutta 1997 kun nustyle nosti päänsä, olin vakuuttunut jälleen: uusi, mielenkiintoinen, raaempi, raskaampi, kuin minua varten suunniteltu!
1994 sain ekat vinyylisoittimeni, jonka jälkeen olen soitellut enemmän ja vähemmän. Useimmiten soitan omaksi ilokseni. Miksauksia on kuitenkin ollut jaossa omien raitojen lisäksi ja muutama keikkakin rakkaassa pääkaupungissamme yhteisillä "areenoilla" mm. Friikin, Sasha F:n, Proteuksen, Mikcon ja Tresin kanssa.
Teini 1994, nyt pienen pojan isä ja maailman kauneimman blondin aviomies. Rahaa laitan nykyäänkin lähinnä vain gabber-lättyihin, mutta on tullut välillä hankittua hardstyleäkin sekä NRG:ä. Keikkailu käy aina päinsä: saan mahdollisuuden antaa ihmisten nauttia maailmani tummista ja raaoista soundeista!
I'll C U at the party! In nominee Paul et Offensive spiritus, amen.
Rujonic (Kolina-produktio, Kone Radio) Newstyle
Joonas Ahvenus alias RujoNic tutustui lähemmin konemusiikkiin 2000-luvun alkupuolella. Muutamaa vuotta myöhemmin kuvioon astui genren pippalot joihin alaikäisenä pääseminen oli vaikeaa, mutta kun kyseistä musiikkia rakastettiin niin mukaan oli päästävä. Tästähän idea että omaa tuotantoakin on pakko saada. Tuottamista harjoiteltiin kolmisen vuotta, mutta sitten 2006 alkoin miksaaminen jota harjoiteltiin tietokoneella ensimmäinen vuosi, koska rahaa ei omiin laitteisiin ollut.
Kolina-Produktion perustajajäseniin kuuluva RujoNic on soittanut hardstyle ja hardcore linjaston raakoja saundeja 2007 vuoden alusta lähtien jolloin myös ensimmäiset laitteet ostettiin. UG-bileet astuivat soittelun myötä mukaan ja ensimmäiset soittokerratkin tapahtuivat maanalla.
Tapp (PUG) Darkcore/Industrial Hardcore
Tapp on pyöritellyt levyjä viime vuosina useissa tapahtumissa Oulussa. Kaikki alkoi harrastuksesta ja nyt hän on yksi PUG:n residentti dj:stä. Hän on erikoistunut synkkiin ja raakoihin biitteihin ja hänen musiikkivalikoimansa ulottuu hard-/jumpstylestä industrial hardcoreen ja darkcoreen.
Waily (Terrorcraft, Millennium, Rave Against Drugs) Industrial Hardcore/Frenchcore/Terror/Speedcore
Ville Immosta on musiikki vienyt mukanaan niin kauan kuin hän vaan muistaa, mutta konemusiikki on aina ollut lähimpänä hänen sydäntään. Alettuaan kuuntelemaan hard trancea ja hardcorea, ei paluuta enää ollut. Tärkeimpänä syynä dj:ksi ryhtymiseen Ville, alias Waily, pitää kunnon hardcore musiikin puutetta Suomessa, johon hän on tullut tekemään muutosta.
Waily rakastaa rankkaa konemusiikkia ja se näkyy hänen esiintymisessään. Tyylinsä hardstylen sekä ei-kaupallisen hardcoren avulla Waily on lunastanut paikkansa muutamassa tunnetussa konseptissa, kuten Terrorcraft, Millennium sekä Rave Against Drugs.
Waily työskentelee levyjen soiton ohella pohjoismaisessa ääni-ja valotekniikkaan erikoistuneessa yrityksessä, Eastwayssä. Hän tukee huumeettomuutta bileissä ja onkin innokkaasti mukana Rave Against Drugs- tapahtumissa niin dj:nä, kuin valoteknikkona.
Zutsuu live (Kovaydin Vastarinta) Industrial Hardcore/Trancecore/Terror/Speedcore
Konemusiikin 4/4 biitit ovat kiehtoneet Zutsuuta lapsuudesta asti vaikka lähipiiri koostuikin tuolloin akustisesta massasta. Hän tuli ensimmäistä kertaa kosketuksiin hardcoren kanssa asuessaan Hollannissa vuosina 97-99, mutta rakkauden aika ei ollut vielä kypsä tuolloin. Omien biisien tuottaminen alkoi vuosituhannen vaihteessa enemmän tai vähemmän vakavilla kokeiluilla. Vuonna 2003 hardcore lukuisine uusine tyyleineen löytyi taas ja Zutsuu siirtyi pääsääntöisesti tuottamaan sitä. Vuonna 2005 hän perusti Kovaydin Vastarinta saitin joka edusti biiseillään erilaista laatua kliseisessä hardcore skenessä. Myöhemmin sivusto laajeni Suomen suurimmaksi hardcore kommuuniksi. Zutsuu aloitti läppärillä soittelun ja ensimmäinen keikka oli 2006 keväällä Oulun P.U.G IV bileissä. Samana vuonna 'Noiseman' biisi päätyi Japanin tunnetuimman HC labelin, Sharpnel Soundin, levylle. Uusin aluevaltaus on vastikään 'Korvaseksi' biisin julkaisu arizonalaisen Six Feet Underground lafkan kokoelmalla.
Tyylillisesti Zutsuu on jumittunut menevään säröiseen bassline-vapaaseen-trancecoreen ja industrial hardcoreen sekä terroriin ja speedcoreen. Yhteistyötä on tehty mm. ázwb:n ja Abandoned Soulin kanssa ja Zutsuun omia biisejä on remixattu ahkerasti. Musiikki on tehty avoinmielisesti antipuristi asenteella. Ainaisen tanssilattia gangstailun sijaan Zutsuu yrittää tuoda biiseissään myös sanomaa mikä saa kuulijat miettimään. Zutsuu ei pyri olemaan kovin, hoocein, rankin tai paras vaan tuo oman näkökantansa julki perseitä nuolematta.