V#tuttaako?!

2,024 posts, 102 pages, 682,350 views

Avatar
#81 • • Anonymous Guest

Originally posted by Blackout:
Aika rankkaa yksinkertaistamista. Ajatellaanpa yrittäjää, joka perustaa oman firman puhtaasti itsekkäistä syistä (tullakseen rikkaaksi), menestyy, työllistää ihmisiä ja maksaa veroja. Markkinataloudessa tämän tyyppinen oman edun tavoittelu johtaa elintason nousuun koko yhteiskunnan tasolla (ottamatta sen kummemmin kantaa itse systeemin toimivuuteen).



Eikö esimerkiksi valtion omistuksessa oleva yritys voisi hoitaa saman asian, työllistää ja maksaa veroja? Hyvinhän Finnair ja VR on hoitanut asiansa viime vuosikymmeninä ainakin mun mielestä. Syy miksi yksityiset yritykset menestyvät paremmin johtuu yleensä siitä, että voitot "vuollaan" työntekijän selkänahasta. Nykyään ihminen joutuu ansaitakseen edes kohtuullisesti tekemään moninkertaisesti duunia kuin esimerkiksi 100 vuotta sitten, vaikka tekniikan kehittyminen on nopeuttanut monia töitä. Myös turvallisuuskysymyksissä tingitään yhä kiristyvässä talouskilpailussa(monet lentoyhtiöt, Lontoon yksityistetyt junat).
Avatar
#82 • • Anonymous Guest

Originally posted by Taedium:
...ehkä minulla on käsitteet pielessä tuon "Sosialismi = Kommunismi" asian kanssa... en kommentoi, sillä en tiennyt sosialismin tarkoittavan kommunismia.

[ 04 June 2002: Message edited by: Taedium ]



Musta sosialismi(valtion veroilla kerättävät tuet esim. sosiaaliturva, terveydenhuolto) on vähän sama kuin kevyt kommunismi(korjatkaa jos oon hakoteillä). Olis ehkä pitänyt sanoa että Neuvostoliitossa ei päästy edes sosiaalidemokraattisen valtion tasolle kommunismissa.

edit. sekoilua
[ 04 June 2002: Message edited by: KuntaKinte ]

[ 04 June 2002: Message edited by: KuntaKinte ]
Avatar
#83 • • Jukka I Guest

Originally posted by KuntaKinte:
Nykyään ihminen joutuu ansaitakseen edes kohtuullisesti tekemään moninkertaisesti duunia kuin esimerkiksi 100 vuotta sitten, vaikka tekniikan kehittyminen on nopeuttanut monia töitä.



Samaa mieltä. Kontrolloimaton markkinatalous koituisi kaikkien tuhoksi, ei vähiten kiihtyvässä oravanpyörässä juoksevalle työntekijälle. Pitäisi globaalisti sopia universaaleista työehdoista yms. jotta maailmanmarkkinoilla yksikään yritys ei voisi saavuttaa "työntekijöiden selkänahasta vuolemalla" kilpailuetua. Lienee aika mahdotonta.

Kunnallisella ja valtion tasolla VR:n ja Finnairin kaltaiset valtio-omisteiset "kilpailun ulkopuolella" olevat yritykset voivat toimiakin. Mutta jos puhutaan vähänkään eksoottisemmista tuotteista/palveluista niin kyllä "vapaa" kilpailu on ainoa tie monipuoliseen tuotevalikoimaan ja uusiin innovaatioihin. Valtiollisen yrityksen tuskin kannattaa alkaa valmistaa esim. syntikoita, koska oman maan rajojen sisältä löytyy korkeintaan marginaaliset markkinat.

Ja jotta ei menisi aivan off-topic:

Parvekkeella tupakoijat! Näin helteellä on pakko tuulettaa jatkúvasti ja joka saatanan kerta sitä käryä alkaa tulla sisään...
Avatar
#84 • • mmm... Guest

Originally posted by Reverend_R:
...siis mitenniin eri mieltä?
Juuri tätähän minä juuri sanoin. Raha on yleisin syy. Ja jos on rahaa niin taitava saa olla, että ei ole onnellinen. Eli jostain muustahan sen on pakko johtua.



Pakko myöntää, että viimeistään nyt lakkasin tajuamasta mitä tarkoitat. Varmaan joku logiikka tossa on, mutta voitko itekään pokalla väittää että ois selkeästi ilmaistu tuo quotattu?-) Hmm...pitäiskö tulkita niin että rahan puute on yleisin syy onnettomuuteen, ja kun on rahaa niin on hyvä pohja etsiä onnellisuutta, joka kuitenkin löytyy jostain muualta kuin siitä rahasta?


Ei välttämättä monet, vaan julkisuuteen tulee monia ihmisiä, jotka ovat rikkaita, mutteivät onnellisia. Ketä kiinnostaa jonkun rikkaan onnellinen elämä? Ei ketään. Siksi juorulehdet ja -palstat on täynnä surullisia/huumeongelmaisia/itsemurhan partaalla/eronneita/syöpään sairastuneita rikkaita. Ei se ole suurikaan juttu jos kirjoitettaisiin, että Antero Pankinomistaja omistaa 200miljaardia ja on onnellinen.



Mun kuvaus rikkinäisistä, sisältä köyhistä rikkaista ei perustu juorulehtiin vaan yleiseen elämänkokemukseen.

Tarkoitus oli yrittää osoittaa, että rikas voi hyvinkin olla olematta onnellinen. Saa liian helposti kaiken materian mitä haluaa -> kerää paljon materiaa -> ei kerää paljon mitään muuta -> joku kaunis päivä huomaa oman tyhjyytensä eikä edes tajua mistä on kyse. Tosin jos ei missään vaiheessa edes tajua omaa surkeuttaan niin sitten on ehkä onnellinen=) Että mua _vituttaakin_ rikkaat, haluaisin syödä ne kaikki!


Meidän itänaapurissahan tossa joku kymmenen vuotta sitten päättyi kokeilu, jossa lähdettiin siitä olettamuksesta, että jokainen on tasa-arvoinen ja raha ei tee onnelliseksi... mites siinä kävi?



Hahhaa..."Neuvostoliittoargumentti" iskee taas (käytössä jo vuodesta 1989 mitä moninaisimpien asioiden todistelussa=). Mitä tämän nyt tällä kertaa pitäisi osoittaa? Että tasa-arvo on huono idea ja raha on onnea? Neuvostoliitossa lähdettiin liikkeelle mitä moninaisimmista ajatuksista, joita sitten 70 vuodessa toteutettiin mitä moninaisimmilla tavoilla päin v*ttua ja vastoin alkuperäisiä ideoita. Mm. tästä syystä itänaapurimme historialla on aika huteraa lähteä yksinkertaistaen perustelemaan käsityksiä erilaisista ideoista ja ideologioista.


AIDSia varten taas on kondomit.



Hei kiitti, pelastit ehkä mun Onnellisen, Arvokkaan elämän!!!


Piti vähän kirjoittaa aiheen vierestä, mutta kun kerran v*tutuksesta kirjoitetaan ja itseäni v*tuttaa ne, jotka tuomitsee ennen kuin lukee/sisäistää tekstin.



Eiku sä et osaa kirjoittaa. Ja sekös mua _vituttaa_

(Elähän sit ota liian kireesti näitä nasevia kommentteja. Kuhan täs topicin-vierestä-kirjoittelen kaikenmoista. Niinku säkin.=)
Avatar
#85 • • Taedium Guest
Aiheesta:

Se, kun ei osaa olla kiitollinen siitä, että työpaikka tarjoaa taksin. Vituttaa suunnattomasti, kun aloittaa työpäivänsä seitsemältä, työmatka kestää 10 minuuttia taksilla, mutta taksi tulee jo kymmentä vaille kuusi kolkuttelemaan ovelle.

Mitä ihmettä minä teen työpaikalla tuntia aikaisemmin kuin työt alkaa?!?!

Vituttaa jo näin heti aamusta.

Aiheen vierestä:

Originally posted by mmm...:
Hmm...pitäiskö tulkita niin että rahan puute on yleisin syy onnettomuuteen, ja kun on rahaa niin on hyvä pohja etsiä onnellisuutta, joka kuitenkin löytyy jostain muualta kuin siitä rahasta?



Sanoit sen paremmin kuin minä.

Originally posted by mmm...:
Että mua _vituttaakin_ rikkaat, haluaisin syödä ne kaikki!



Vaikka moni asia vituttaa, niin rikkaat ei. Minä olen rikkaille vain helvetin kateellinen. *vihertää*

Ja totta pääsiäismunassa vedän Neuvostoliiton mukaan tähän. Sama juttu kuin rodunjalostuksen kanssa. Muuten hyvä idea, mutta kun Keski-Euroopassa tuli viime vuosisadan alkupuolella pari pikku ylilyöntiä, niin koko idea on pannassa... <väsynyttä>...okei, okei... toi oli _todella_ huono juttu...</väsynyttä>

Originally posted by mmm...:
Eiku sä et osaa kirjoittaa. Ja sekös mua _vituttaa_

(Elähän sit ota liian kireesti näitä nasevia kommentteja. Kuhan täs topicin-vierestä-kirjoittelen kaikenmoista. Niinku säkin.=)



En osaakkaan, enkä ota. Vitutus pitää purkaa.

Mutta kaveri jota vituttaa ja kertoo sen kyllä on NP. Menkääpä Googleen ja läväyttäkää hakusanoiksi "oikeat mielipiteet" tai "oikeita mielipiteitä". (en muista kumpi) Sieltä se löytyy. Olen liian laiska etsiäkseni itse ja laittaakseni URLin...
Avatar
#86 • • mekaanikko Guest

Originally posted by KuntaKinte:
Syy miksi yksityiset yritykset menestyvät paremmin johtuu yleensä siitä, että voitot "vuollaan" työntekijän selkänahasta.



--> Siirsin vastauksen tänne kun alkoi jo sen verran siirtyä pois itse aiheesta.

[ 05 June 2002: Message edited by: mekaanikko ]
Avatar
#87 • • Pilkku Guest
Nyt kyllä v*tuttaa sen verran, että on pakko aukoa päätä hieman.
Eli, töissä tuntuu olevan sellaisia tai no oikeastaan sellainen, jolle ei oikein duuni maistu ja se taas johtaa suureen v*tutukseen kaikille muille. Tämä kyseinen henkilö on sitä mieltä, että joutuu tekemään kaiken yksin siellä ja kukaan muu ei tietysti tee mitään.. huoh. Samalle henkilölle tulee myös migreeniä aina kun ei huvita tulla töihin.. kivakiva. Ei siinä mitään jos ilmoittaisi ajoissa, mutta tunti ennen kuin työt alkaa niin soitetaan ja sanotaan ettei voi tullakaan. Siinä sitten tulee reippasti ylitöitä kaikille muille. Saisi vaikka mun mielestä mennä elämään työttömyyskorvauksilla kun ei duuni tunnu kelpaavan.

Kylläpäs helpotti.
Avatar
#88 • • tez Guest
vituttaa kun yksi tuttu panee sen parhaan kaverin poikaystävän kanssa, eikä se sen paraskaveri luonnollisestikaan osaa epäillä mitään. vittu että tekis mieli kertoa..voiko ihmiset todella olla noin julmia...??? ilmeisesti!!!!! polttaa pitäis tollaset ihmiset.. no uskon siihen että kyllä sille tutulle vielä kosto tulee...
Avatar
#89 • • -=aave=- Guest

Originally posted by tez:
vituttaa kun yksi tuttu panee sen parhaan kaverin poikaystävän kanssa, eikä se sen paraskaveri luonnollisestikaan osaa epäillä mitään. vittu että tekis mieli kertoa..voiko ihmiset todella olla noin julmia...??? ilmeisesti!!!!! polttaa pitäis tollaset ihmiset.. no uskon siihen että kyllä sille tutulle vielä kosto tulee...



Toivottavasti se sun tutun paras kaveri ei lue tätä.
Avatar
#90 • • tez Guest

Originally posted by HiVoltage:
Toivottavasti se sun tutun paras kaveri ei lue tätä.



noh..parempi vaan melkein jos lukis mutta se kun ei plattaria seuraile..valitettavasti...pitäisköhän antaa sille linkki?? noh..ehkä en ala leikkimään jumalaa...täytyy vaan seurata tilannetta....
Avatar
#91 • • Saskia Guest
--

Käsi sydämelle. Kuinka moni teistä tervehtii päivän aikana kohtaamiaan asiakaspalvelijoita? Bussikuskia, kiskanmyyjää, kaupantätiä?

Mä olen itse töissä kirjastossa ja tänään kävi kyrsimään, kun ehkä maksimissaan n. 20% ihmisistä tervehti asioidessaan mun kanssa. Yritä siinä nyt palvella iloisesti kun suurin osa porukasta iskee kirjat tiskiin ja heittää kortin päälle. Sitten kun itse sanon perinteiset kiitos- jne. fraasit, niin osa ihmisistä vaan tuijottaa eikä pukahda sanaakaan sinä aikana mitä meillä on kontaktia.

Ja tollaset pienet asiat muodostuu todella tärkeäksi, kun istuu siinä penkissä monta tuntia putkee eikä paljon juttele muuta, voin kuvitella että esim. just kaupan kassahenkilökunnalla on sama tilanne.

Eli ihmiset, jotta mulla ois huomenna pienempi vitutus, niin sanokaa se moi ja edes olkaa hyvä kun annatte sen kortin.

--
Avatar
#92 • • khatt Guest

Originally posted by Saskia:
Ja tollaset pienet asiat muodostuu todella tärkeäksi, kun istuu siinä penkissä monta tuntia putkee eikä paljon juttele muuta, voin kuvitella että esim. just kaupan kassahenkilökunnalla on sama tilanne.



Kyllä se on sillä lailla, että hyvin monella kassatädilläkin on sisällään nauhuri joka toistaa mekaanisesti, puhesyntetisaattorin innolla nuo "moi" "kiitos" "olehyvä" lauseet. Ei kaikki jaksa aidosti ilahtua jokaisesta asiakkaasta, moni ei edes katso asiakkaan suuntaan. Jossain vaiheessa työ vaan maistuu työltä. Ja kommentit "aina voi vaihtaa työpaikkaa" ovat aika epärealistisia...

[ 11 June 2002: Message edited by: khatt ]
Avatar
#93 • • mark hamilton Guest

Originally posted by tez:
vituttaa kun yksi tuttu panee sen parhaan kaverin poikaystävän kanssa, eikä se sen paraskaveri luonnollisestikaan osaa epäillä mitään. vittu että tekis mieli kertoa..voiko ihmiset todella olla noin julmia...??? ilmeisesti!!!!! polttaa pitäis tollaset ihmiset.. no uskon siihen että kyllä sille tutulle vielä kosto tulee...



Ihmiset on julmempia kuin uskotkaan..
Avatar
#94 • • Sari* Guest
**maailman vituttavin asia on se että joku ihminen ei osaa töissä hoitaa sille kuuluvia asioita. ai paska mut se sapettaa pahasti.
**ja kyllä mua vituttaa että en ole maailman turhin julkkis joka pröystäilee ihmissuhde ongelmillaan ja tekee vitusti **rahaa siitäkin turhasta.
ja vituttaa etten seurustele edes maailman julkkisten kanssa jotta sitä kautta pääsisin julkkikseksi.
toisaalta:
**eniten mua vituttaa se etten tiedä mitä haluan tulevaisuudeltani tai tiedän mutta kun en vittu tiedä tuleeko niistä suunnitelmista mitään.
**vituttaa se että täällä päin maailmaa jokaisen ihmisen elämää syynätään niin vitusti että ahtistaa.
**juu siis pahin on se että huomenna joudun iltavuoroon sellasen ämmän kanssa jota en voi sietää en sitten millään.
Avatar
#95 • • mmm... Guest

Originally posted by Saskia:
Ja tollaset pienet asiat muodostuu todella tärkeäksi, kun istuu siinä penkissä monta tuntia putkee eikä paljon juttele muuta, voin kuvitella että esim. just kaupan kassahenkilökunnalla on sama tilanne.



Heh, monet "kaupantädit" (yms.) tuntuu katsovan jo valmiiks, että "tossa on taas tollainen parikymppinen kriminaali, turha edes yrittää tervehtiä". Ja sitten ne onkin ihan yllättyneitä kun niitä moikkaa=)
Avatar
#96 • • Felis Guest

Originally posted by Saskia:
Käsi sydämelle. Kuinka moni teistä tervehtii päivän aikana kohtaamiaan asiakaspalvelijoita? Bussikuskia, kiskanmyyjää, kaupantätiä?



Todellakin, meilläkin ihmiset tuntuvat tulevan tiskille jo valmiiksi olettaen, että palvelua ei kuitenkaan saa. Silloin tällöin tulee kirjallisia valituksia asiakaspalvelijoista, jotka ovat vain tehneet työtään kaikkien ohjesääntöjen puitteissa, mutta kun vastaus oli asiakkaalle epämieluisa, siitä on heti reklamoitava. Ja ihan oikeasti, mua syytettiin äskettäin huonosta asiakaspalvelusta, koska Postin pakettikuljetukset lähtevät tasan kello 17 (mies asteli kassalle kello 19 paremmalla puolella), ja kerran siksi, että valikoimistamme ei löytynyt asiakkaan kaipaamaa tuotetta. Ainiin, ja kerran pukeutumisesta (koska en omista jakkupukua).

Kylläpä vituttaa.
Avatar
#97 • • Edited Thunderbird Guest
Mua V I T U T T A A !!!!!!!! Taas... :014:

Se et oon syntynyt tähän saatanan perheeseen, jossa molemmat vanhemmista on toisilleen katkeroituneita kusipäitä, jotka purkaa sitten mulle kaikki hermokohtauksensa... vaikka ne ei voikaan sietää toisiaan niin ne kyllä osaa loppupeleissä olla niin hyvää pataa kun on mahdollisuus yhdessä huutaa, meuhkata ja saarnana mulle joka helvetin asiasta. Voi vittu kun nyt vituttaa. Vittu!!! :mad:

Vituttaa kun vituttaa ja kun jokatoinen sana on V***U :mad: :014: :mad:
Avatar
#98 • • Jény Guest

Originally posted by tez:
vituttaa kun yksi tuttu panee sen parhaan kaverin poikaystävän kanssa, eikä se sen paraskaveri luonnollisestikaan osaa epäillä mitään. vittu että tekis mieli kertoa..voiko ihmiset todella olla noin julmia...??? ilmeisesti!!!!! polttaa pitäis tollaset ihmiset.. no uskon siihen että kyllä sille tutulle vielä kosto tulee...



Siis mitämitä??? Tuttu panee,paras kaveri ei tiedä julma,sinisilmä(?)..mitä häh? Mua oot joskus haukkunut parhhaksi kaveriksi.. ei kai mun pitäis tietää jotakin??!!!!! HÄH?!
Avatar
#99 • • Jény Guest
parhaaksi prkl!
Avatar
#100 • • tez Guest
pupuuz unohdit lukea sen TUTTU sanan siitä edestä..mut anyways...paska homma..... seurataan tilannetta...