Vaihtoehtoiset hoitomuodot

389 posts, 20 pages, 171,493 views

typ0

Posts: 1,892

#381 • • Edited typ0 syntax error
migreenikohtaukseen hyvä vaihtoehto on 9mm burana *plur*

edit: itellä auttanu pari kertaa =)

--
Herääminen on lupaus tulevasta unesta. -jari

Te olette roskia luonnossa Kraftwerkin rinnalla. -Individual

josbe

Posts: 1,982

#382 • • josbe suomalainen juhlakinkku

Epailija, 25.5.2007 18:51:
---
josbe, 24.5.2007 08:38:
Edit: Uskon myös, että teho perustuu tuohonkin, mutta mistä sitten johtuu se huomattava lihasten rentoutuminen jälkikäteen? Yksinkertaisesti siitäkö, että kipu on poissa?
---


Kauankos makailet vaakatasossa rentoutumassa? *vink*


En ollenkaan. Lääkärillä kun ei ole hierontatasoa, niin istun ihan normaalisti tuolilla, jossa neuloja laitetaan yläselkään noin puoleksi tunniksi.
DiamonDie

Posts: 676

#383 • • DiamonDie mediahippi

josbe, 23.5.2007 12:48:
Tulipa mieleeni - ja tämä ei liity edellisiin postauksiin, joita en edes jaksanut kunnolla lukea läpi - että musta on edistyksellistä, että meidän työterveyslääkäri antaa mulle akupunktiota! Se on niitä harvoja asioita, jotka auttaa selkäkipuihin, jotka on vaivannu mua lapsesta asti.

Itse uskon, että akupunktio perustuu myös muuhun kuin "luonnollisten opiaattien vapautumiseen", mutta tiedä häntä. Lääketiede kai perustelee akunpunktion tehoa vain ja nimenomaan sillä.



Kyllähän akupunktiota käytetään julkisella sektorillakin. Esimerkiksi kroonisista kivuista kärsivä ystäväni on saanut akupunktiota lääkärin reseptillä Reumasairaalassa. Siitä oli apua, mutta valitettavasti vain väliaikaisesti (kuten särkylääkkeestä). Osa saa kyllä kestävämpääkin apua.
djbege

Posts: 264

#384 • • djbege
Onko kukaan atoopikko/allergikko/astmaatikko kokeillut suolahoitoa? Eli mennään suolahuoneseen oleilemaan ja vaivat paranee...

--
It is nice to be important, but it is more important to be nice.

josbe

Posts: 1,982

#385 • • josbe suomalainen juhlakinkku

DiamonDie, 27.5.2007 17:39:
---
josbe, 23.5.2007 12:48:
---


Kyllähän akupunktiota käytetään julkisella sektorillakin. Esimerkiksi kroonisista kivuista kärsivä ystäväni on saanut akupunktiota lääkärin reseptillä Reumasairaalassa. Siitä oli apua, mutta valitettavasti vain väliaikaisesti (kuten särkylääkkeestä). Osa saa kyllä kestävämpääkin apua.


Käytetään varmasti. Se mitä annetaan julkisella sektorilla (jolla tarkoitat varmaankin julkista terveydenhuoltoa) on kuitenkin eri asia kuin työnantajan maksamat hoidot. Virkasuhteiselle työnantaja ei maksa edes fysioterapiaa.

Valitettavasti kaikki kivun lievitys on usein väliaikaista. Selän rakennetta ja taipumuksia on hankala muuttaa. Itse yritän pitää selästäni huolta esimerkiksi harrastamalla hyväksi todettuja urheilumuotoja ja keskittymällä kaiken aikaa itseni "suorassa pitämiseen", mutta silti selkä on kipeä lähes aina. No, ehkä se olisi vielä kipeämpi ilman kaikkea tätä.
Epailija

Posts: 5,636

#386 • • Epailija Physicist, 2nd class.

pupuankka, 24.5.2007 20:18:
Mut musta on kiinnostavaa että akupunktiolla hoidetaan myös päihdekuntoutujia. Mihin se sitten voi perustua? *ding*



Ei sen tarvitse perustua mihinkään kun tehoakaan ei ole osoitettu. Pikainen googletus akupunktiota koskevista meta-analyyseistä paljasti, että monet akupunktiota koskevat testit ovat välttävästi järjestettyjä ja mitä paremmin testit on järjestetty, sen huonompia tuloksia hoito tuntuu antavan. Krooniseen alaselän särkyyn akupunktiolla näyttäisi olevan tehoa, mutta ei muiden hoitojen ylitse. Astmaan siitä ei ole apua, eikä tupakastakaan pääse sen helpommin eroon. Ristiriitaisia tuloksia on tosin paljon (osin testien vaihtelevasta laadusta johtuen) ja jotkut meta-analyysit suhtautuvat epämääräisiin tuloksiin huomattavasti optimistisemmin kuin toiset.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Dani Cior

Posts: 23

#387 • • Dani Cior intellectual screwball jester, elite class
Mä oon aivan varma että akupunktio auttaa moniin vaivoihin, samoin jooga, lepo, chi kung, riittävä liikunta, hyvä ruokavalio ja muu itsestään huolehtiminen, en edes tarvii mitään kaksoissokko random tutkimuksia mun uskomusten tueksi ja oon silti erittäin varma että oon oikeassa, sen verran empiirinen havaintoaineisto ja perus "common sense" tukee näitä uskomuksia. Toki olen avoin muuttamaan näkemyksiäni jos löytyy kiistattomia vastatodisteita.

Pelkkä koskettelu ja erilainen hieronta on nisäkkäille ja hyvin monille selkärangattomille eläimille jo geneerisesti hyvää oloa ja terapeuttisiä vaikutuksia sisältävää toimintaa. Ja itse uskon että auringonsäteilyn ja kasvien viherhiukkasten generoima sokerimolekyyleissä ilmenevä sidosenergia yhdistettynä ilmasta saatujen vapaiden radikaalien eli hapen aiheuttamaan palamisreaktioon ihmisen soluissa ja kudoksissa on täysin yhtenevä erilaisten epätieteellisen obskurantististen käsitteiden kuten elan vital, prana, chi/qi, ki virtaan ja virran estymisestä johtuviin jumituksiin ihmisen elimistössä. Näiden virtojen tuhansia vuosia vanha manipulointi hyvin monissa eri traditioissa massiivisen koehenkilöiden määrän kanssa on melko pätevä todistus näiden jonkinasteisesta toimivuudesta. Mut lääketiede nyt on muutenkin aika epämääräistä hommaa ku siihen vaikuttaa psykologiset ja sosiopsykologiset ja vaikka mitkä erinäiset tekijät.

Satuin olemaan sen verran onnekas jokunen vuosi sitten että tapasin kalifornialaisen urheiluhierojan ja nivelspesialistin Michael Tonettin, joka ainakin vakuutti mut siitä että suurin osa ihmisistä, minä suurimman osan ajasta mukaanluettuna, seisoo ja istuu ja kävelee väärin. Ihminen on kuitenkin karvaton apina joka laskeutui vasta muutamia miljoonia vuosia sitten puusta, eikä evolutiivisesti ihmistä ole "luotu" selviämään kovin vanhaksi sen jälkeen kun riittävät lisääntymiset on hoidettu, ja nykyään Suomessakin esim eliniänodote on kuitenkin jossain 75 vuoden paikkeilla. Tossa on 30-40 vuotta evolutiivista tyhjäkäyntiaikaa. Toki erinäisille populaatioille on yleensä paljon kokeneista yksilöistä sosiaalista hyötyä ja etua. Tämä esim. selittäis miksi keskimäärin naiset elää vanhemmiksi lähes kaikissa yhteiskunnissa/yhteisöissä, paitsi jos kyseessä on maat joissa naisen elämä on miehen nyrkin, raiskaavien sotilaiden, synnytysriskien ja sortavien uskomisjärjestelmien riivaama. www.cia.gov factbook toimii tossa varsin hyvänä tietolähteenä.

Mut siis www.dealingwithgravity.com

Itsekin kävelen ihan hiton väärin ku on tullut skidinä hankittua niin typeriä tapoja ja tottumuksia, selän ja jännitysten kannalta optimaalinen kävely on suht urpon näköistä mut oon täysin vakuuttunut että toimivaa. Pitäisi saada se painopiste seistessä ja kävellessä suht alas, antaa liike-energian tehdä työ, ja kulkea mahdollisimman vähän energiaa kuluttavasti ja mahdollisimman vähän lihaksia rasittaen. Antaen selkärankaa ympäröivien sisäisten lihasten hoitaa kropan ja pään pystyssä pitäminen, ihmisen pää painaa kuiteski monta kiloa ja vaatii jonkinverran effortia kropalta. Jos noudattaa näitä ohjeita uskon et vanhempana monet geriatriset taudit jäisivät kokematta.

--
Nescis mi fili quantilla prudentum mundus regatur

¡ Previous post a couple of years ago !
anis

Posts: 2,451

#389 • • anis
Itse olen erittäin kiinnostunut vaihtoehtoisista hoitomuodoista päihdetyöntekijänä. Että vois antaa jotain muutakin lääkkeen sijaan. Meillä käytetään paljon korva-akupunktiota ja fysioakustista tuolia, myös hierontaa antaa yksi työntekijä. Olen käynyt myös intialaisen päähieronnan kurssin mutta se on unohtunut vuosien saatossa koska en ole sitä säännöllisesti antanut. Nythän on ollut kovasti keskustelua tuosta akupunktion käytöstä... Kun ei ole tieteellistä tutkimusta tms että se oikeasti toimii. Itse olen kyllä huomannut useimmilla asiakkailla sen toimivuuden, toiset taas eivät usko siihen ollenkaan. Niin, onko tämäkin sitten loppujen lopuksi omasta päänupista kiinni : ) ?

--
Pidätte minusta vain koska minäkin pidän itsestäni.