Potkaise moderaattoria - moderoinnin palaute

646 posts, 33 pages, 294,248 views

whispering

Posts: 871

#501 • • whispering Super Juusto

JussiS, 4.3.2009 11:22:
kun aletaan linkittämään jotain norelistoja ilman, että klikkaaja tietää mitä klikkaa. Itselläkin löytyi näköjään 2 ihmistä noresta vaikken heitä ole sinne laittanutkaan.

Vois olla pikkuhiljaa moderoinnille käyttöä tälläkin boardilla.



Tiedätkö usein mitä klikkaat, kun painelet "teen slut" -linkkejä? *nauru*

Freja, 4.3.2009 11:58:
That makes two of us :D



Sinne ignoreen menee 2 foorumin valioyksilöä. Jos ne oli jo siellä, mitään ei tapahdu.
Umbala

Posts: 769

#502 • • Umbala d a n c e m a c h i n e s

Juhgu, 4.3.2009 12:05:
---
Umbala, 4.3.2009 11:50:
---
Ohhoijaa, siis ylipäätään linkkien joista ei selviä mitä se tekee tarkalleen, postaileminen on todella perseestä, ja kun vielä tehdään jotain tämän kaltaista, ei voi kun ihmetellä.
---

Linkki teki sen minkä lupasikin. Miks sit klikkasit sitä jos se on perseestä?

Internet on tänään sangen vakavaa bisnestä!

Also: :D


Ei se kyllä tehnyt, aina samat tyypit tm on nimittäin yhä näkyvillä.

--
Hyvä tytöt ja pojat, niin sitä pitää, näyttäkää epäilijöille *nauru*

Jussi Soro

Posts: 6,385

#503 • • Jussi Soro choon!

whispering, 4.3.2009 12:06:
Tiedätkö usein mitä klikkaat, kun painelet "teen slut" -linkkejä? *nauru*


No yleensä. Mun mielestä siinä vaiheessa kun mun käyttäjätiliä aletaan ropeloimaan on kyse jo sen verran arveluttavasta toiminnasta, että tähän olisi hyvä puuttua.

Hauskaa muuten, että AST oli ensimmäisenä valittamassa silloin kun Open Audion (?) banneria klikkaamalla bile meni samantien suosikkeihin. Nopeasti ne takit kääntyy.
epicuros

Posts: 7,734

#504 • • epicuros
Ehkä tonne tuleviin asetuksiin olis hyvä lisätä sellainen "peelo-ignore", mikä automaattisesti piilottaa muilta käyttäjiltä ton statuksen ansainneiden postaukset. Ja sen ansaitsemiseen tarvittais X määrä muiden käyttäjien huonoa palautetta kyseisistä tapauksista, sekä moderaattorin lupa ofc. Eikä siitä mitään titteleitä tartteis jaella, kunhan vaan pysyy poissa silmistä.

--
Valid criticism does you a favor.

sts

Posts: 7,969

#505 • • Edited sts Sama pyynti aitta!

Epicuros, 4.3.2009 12:34:
-clips-



Ollaan itseasiassa jo tasapuolisuuden nimissä tehty AST(tm) ignorointi linkki! Löytynee AST topicista.
ValaX

Posts: 3,891

#506 • • ValaX

sts, 4.3.2009 12:42:
---
Epicuros, 4.3.2009 12:34:
-clips-

---


Ollaan itseasiassa jo tasapuolisuuden nimissä tehty AST(tm) ignorointi linkki! Löytynee AST topicista.



Hienoa*aplodit* kaikki yhdellä napin painalluksella *jiihaa* *nauru*
m1kk3

Posts: 5,560

#507 • • Edited m1kk3 no-life
No niin, ässäboksikeskustelun innoittamana voisi hieman herätellä keskustelua tän foorumin moderoinnista.

Tarvitaanko täällä jengin mielestä enemmän moderaattoreita ja moderointia (en tiiä oisko joku polli jopa paikallaan tästä) ?

Miten on mahdollista hakea moderaattoriksi, jos on halukas ko. hommaan ?

Mitä vaatimuksia moderaattorin hommaan hakevan tulee täyttää ?

Oisko esim joku äänestys paikallaan moderaattoriehdokkaiden kesken vai päättääkö asiasta Anqqa & kumppanit ?

Mie äänestäisin Frejaa moderaattoriksi :)

edit: jos nyt sanoisin omana mielipiteenäni että nykyinen linja on pääosin jees. Okei, noi kuvareplyjuhlat (joihin itsekin tulee osallistuttua) noihin lukotusta odotteleviin topikkeihin jäis vähemmälle jos ne lukotettais nopeammin ja siihen ehkä auttais jos ois enempi moderaattoreita. Sekä myös topikkien lukottaminen menon yltyessä aivan älyttömäksi parin ihmisen henkilökohtaiseksi vittuiluksi. On ihan hyvä asia että sukupuolielinten kuvat yms. karsitaan pois mut muuten meno on melko vapaa. Eli tosiaan pääosin tyytyväinen nykyiseen linjaan.

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

JasoX

Posts: 378

#508 • • JasoX Ruoska
Kyllä taitaa vaatia enemmän moderointia tai vastaavasti natsi linjaa

--
heartbeat will never fade

Freja

Posts: 8,775

#509 • • Freja Sihteeri

mikke, 31.3.2009 21:24:
Miten on mahdollista hakea moderaattoriksi, jos on halukas ko. hommaan ?



Tää ois mullakin sellanen, mihin haluisin vastauksen.
Mieltäni jäi askarruttamaan eilen myös se, kun sanomassa vilahti lause, joka meni jotenkin näin, että "yleensä hommaan haluavat ovat huonoja moderaattoreiksi" (pahoitteluni, en muista kunnolla sanoja mutta pointti oli se, ja koska "he haluaisivat valtaa" tms). Siitä herää kysymys, että onko moderaattoreiksi muka sopivia sitten ne, jotka eivät halua kyseiseen hommaan? Vai mistä tämä ajatusmalli, että jos joku tahtoisi olla mode, tämä olisi todennäköisesti huono siinä?

Mä en henkkoht näe siinä mitään järkeä, itse ainakin pitäisin siitä, että modena on joku joka tykkää siitä hommasta; sellainenhan mode olisi aika unelmana verrattuna modeen, joka tekee hommaa vaikkei haluisi, mutta kun ei ole muitakaan halukkaita, joka taas heijastuu siihen että mode on koko ajan tappi otsassa. Get my point?

Eihän mihinkään työtehtäviinkään haeta ihmistä, joka ei tykkäisi kyseisestä hommasta. Tehtäviin valitaan ihmisiä, jotka ovat halukkaita siihen. Ja se on ihan normaalia, myös suotavaa. Hommasta ei tule mitään jos tehtävässä on ihminen, joka ei siitä pidä.

Ikävää, jos hommaan halukkaita ei edes harkita, koska nämä "eivät todennäköisesti olisi hyviä hommaan", ihan vain halukkuutensa takia. Miksi teilata heti samantien, eikä olla kiinnostuneita siitä, että joku haluaisi helpottaa liian vähän määrän ihmisiä omaavaa työtä?

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

Jone

Posts: 8,258

#510 • • Jone Archibald Haddock

Freja, 1.4.2009 08:55:
kirjoitus



Niin, toi on vähän kaksipiippuinen juttu. Tietenkin hommaa pitää haluta oikeasti tehdä, mutta moderaattorina toimivalla henkilöllä pitäisi olla ko. tehtävässä toimiessaan suhteellisen viilipyttymäinen ja riippumaton asenne asioihin. Toi taas ei täyty monenkaan sellaisen kohdalla, joka moderaattoriksi saattaisi haluta. Liipasinherkkyys ja asenteellisuus ovat kuitenkin useilla aktiivisilla käyttäjillä (jotka siis aktiivisuudensa puolesta periaatteessa olisivat hyvinkin sopivia modeiksi) pikkasen turhan pinnassa - tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa nyt minä itse. Sä voisit melkeinpä mun näkökulmastani tollaisiin hommiin sopiakin.
ValaX

Posts: 3,891

#511 • • Edited ValaX
Jos tätä on tarkoitus siistiä, niin se jäähyjen käyttöön saanti olisi mielestäni hyvä idea. Vaikka kolmen huomautuksen jälkeen joutuisi jäähylle ja sitten jostain tietystä määrästä jäähyjä lentäis pihalle. Kyllä se varmaan vähän rauhottais, joihinkin kun ei pelkkä huomautus tunnu tehoavan*piis*
Kolera

Posts: 4,256

#512 • • Kolera Rumaahinen/Höpötompsu/Mielikuvitukseton vittupää

Vala, 1.4.2009 10:00:
Jos tätä on tarkoitus siistiä, niin se jäähyjen käyttöön saanti olisi mielestäni hyvä idea. Vaikka kolmen huomautuksen jälkeen joutuisi jäähylle ja sitten jostain tietystä määrästä jäähyjä lentäis pihalle. Kyllä se varmaan vähän rauhottais, joihinkin kun ei pelkkä huomautus tunnu tehoavan*piis*


johtaa siihen että tullaan spedeilemään alteilla oman varsinaisen käyttiksen sijaan.

--
KESÄ TULEE JA KAIKKI KUOLEE!
Itsemurha lopettaa vittuilun!
no drugs, Im just kännissä

Jussi Soro

Posts: 6,385

#513 • • Jussi Soro choon!
Toi Kunnarin topic kaipais varmaan pikkuhiljaa moderointia.

Ja sosiaalipornon nimissä, kaikki tota varten perustetut tuplanickit paljastukseen!
¡ Previous post about a year ago !
Morrowe

Posts: 865

#515 • • Morrowe
Tota kuvareply-vittuilua asiallisesti aloitettuihin threadeihin voisi oikeasti moderoida. Ainakin itseäni mietityttää koko saitin tulevaisuus, kun jokaiseen uuden käyttäjän / ei-skenen / parin vakkarikäyttäjän kanssa erilaisen arvomaailman omaavan henkilön aloittamaan asialliseen keskusteluun tipahtaa ekalle sivulle puolenkytä coolstorybro'ta ja meatspinniä.

Jos saisin ehdottaa, niin tollasista offtopic-kuvavittuiluista vois kerätä vähintään noita aiemmin ehdotettuja varoituksia, ellei lyhyttä bannia.

Kuitenkin tällä foorumilla on 10k käyttäjää, joista kymmenen käytännössä määrittelee mistä saa puhua ja mistä ei (ei oikeastaan mistään, näemmä). Koska nää aina samat tyypit päivystää kaiken vapaa-aikansa foorumilla ja kerkee tappamaan keskustelun ennen yhtään järkevää replyä. Jonka jälkeen ne loput 10k ei kukaan enää uskalla yksinään ottaa riskiä, että olisivat silmätikkuna.

Esimerkiksi tää keskustelu; tiedän monta tyyppiä kellä on kastematokompostori kotona, ja jotka varmaan mielellään juttelisivat asiasta myös netissä. Mutta tuskin kukaan enää avaa suutansa asiasta, kun forumin vakkarit huutaa kuorossa miten perseestä moinen hippeily on.

Ja pliis älkää lukottako sitä threadia sillä, että siellä puhutaan hampusta. Kuitu/siemenhampusta, jota voi ostaa about joka luontaistuotekaupasta.

http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=95489;sivu=9999#loppu

--
not really

Apo

Posts: 1,574

#516 • • Apo Asiallisen Profeetallinen Oppinut

Replying to Potkaise moderaattoria - moderoinnin palaute:

Morrowe, 8.7.2010 01:34:
Tota kuvareply-vittuilua asiallisesti aloitettuihin threadeihin voisi oikeasti moderoida.



+1, paitsi et ton vois kyl yleistää kuvareplyihin yleensä. Imo niillä aika tehokkaasti vietyä minkä tahansa keskustelun väärille raiteille.

Mä diggaisin kyllä karma-systeemistä, missä käyttäjät sais naksutella minkä tyylisistä posteista tykkää. Jos karma tippuu jonkin rajan alle niin rangaistukseks postit vois näkyä minimoituna jonkin aikaa. Aika nopeasti selviäis tykkääkö yhteisö niistä meatspinneistä vai ei.
Morrowe

Posts: 865

#517 • • Edited Morrowe

Replying to Potkaise moderaattoria - moderoinnin palaute:

Apo, 8.7.2010 02:05:
---
Morrowe, 8.7.2010 01:34:
Tota kuvareply-vittuilua asiallisesti aloitettuihin threadeihin voisi oikeasti moderoida.

---


+1, paitsi et ton vois kyl yleistää kuvareplyihin yleensä. Imo niillä aika tehokkaasti vietyä minkä tahansa keskustelun väärille raiteille.

Mä diggaisin kyllä karma-systeemistä, missä käyttäjät sais naksutella minkä tyylisistä posteista tykkää. Jos karma tippuu jonkin rajan alle niin rangaistukseks postit vois näkyä minimoituna jonkin aikaa. Aika nopeasti selviäis tykkääkö yhteisö niistä meatspinneistä vai ei.



Joo olis asiallista kyllä puuttua offtopicciin ihan kaikkialla. Jos kuva ei koske topiccia, se on offtopic ja kielletty. Jos kuvalla on tarkoitus vaan vittuilla, se on vielä enemmän offtopic ja kielletty.

Karma on hyvä jos käyttäjiä on tarpeeksi, mutta liian pienellä "otoksella" sitäkin voi käyttää väärin, jos se sama sakki plus niiden vittuilualtit pystyykin vaan tiputtamaan käyttäjän ratingin alas meatspinnien sijasta. Eli otoksen tarvitsisi olla tarpeeksi laaja karman näkymistä varten, koska joka tapauksessa sitä karmaa käytettäisiin myös tuohon nyt kuvareplyillä tapahtuvaan kollektiiviseen koulukiusaamiseen. Ehkä paras tapa olis jotenkin niin, että karma koskisi vaan aina yhtä postia kerrallaan (tyyliin plus tai miinus) ja jos on tarpeeksi miinuksella, posti ei näy. Ja vasta jos niitä miinuskarmaposteja on tarpeeksi, se näkyisi profiilissa.

Silti nää samat tyypit altteineen kerkeäisivät ensin vetää kaikki uudet keskustelut miinukselle, ennen kuin normikäyttäjät edes kerkeävät lukemaan koko topiccia. Nytkin kun laskee kuinka monta offtopic-viestiä toi matokeskustelu on saanut lyhyessä ajassa, niin -10 tai -20 on vähin millä noita keskusteluja vois karsia näkymästä.

Ja itse kuitenkin vähän vierastan tota käyttäjäkohtaista karmaa, koska tällaisella pienen piirin paljon käyttämällä foorumilla siitä vaan tulee popularity contest. Kavereille annetaan viisi tähteä riippumatta siitä, miten ne täällä käyttäytyy ja kuinka rakentavaa touhu foorumilla on. Jos huonosti käyttäytyvällä tyypillä on tarpeeks monta kaveria pitämässä sen karmaa plussalla, niin seuraavaksi uusille käyttäjille ei vittuile vaan yksi vanha käyttäjä, vaan käyttäjä jonka profiilista voi ainakin ensinäkemältä kuvitella, että se tyyppi on vielä tän KOKO yhteisön korkealle arvostamakin. Mikä vaan vielä pahentaa tota uusien keskusteluiden aloittamisen ongelmaa: kirjaudut uudelle foorumille, aloitat keskustelun ja samantien joku joka näyttää foorumin lempilapselta tulee haukkumaan sut lyttyyn ja postaa homopornoa sun naamalle.

--
not really

anqqa

Posts: 4,034

#518 • • anqqa tirehtööri
Onko näitä kuvareplyjä sitte vielä niin paljon? Joku aika sitten niihin alettiin tosiaan puuttua ja hieman ohjastaa näiden postaajia niiden tarpeettomuudesta.. jos tulee vastaan uusia vastaavia niin niistä saa toki ilmottaa esim allekirjoittaneelle että pääsee puuttumaan asiaan, tällä hetkellä kun kaikki aika menee sen uuden klubbarin koodaamiseen (johon on tulossa vihdoin jopa työkaluja moderointiin) niin ei ehdi seurailla jokaista topikkia forumin puolella.

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

Morrowe

Posts: 865

#520 • • Morrowe
[13:52] Steven Hoaks: Niinq *********** Cuuul
[13:52] Steven Hoaks: Huomasin just että Anqqa on lisännyt siistin lisän tänne. Kun oman salasanan kirjoittaa mihin tahansa klubbariin niin se tulee tähtinä :D


-eiks toi mee jo aika lailla salasanojen kalastelun, ja siten suhtlailla laittomuuksien puolelle?

(ja ei, älkää kirjoitelko salasanojanne näkyviin. toi on vanhin internet phishing evah)

--
not really