XIU XIU (USA)+Regina pe 27.7.Tavastia

2 posts, 1 page, 651 views

Avatar
#1 • • Artemi Guest
AMERIKKALAINEN XIU XIU HARVINAISELLE KLUBIKEIKALLE TAVASTIALLE
Konsertti: pe 27.7.2007 Tavastia, Helsinki

Vuosituhannen vaihteessa San Franciscossa perustettu XIU XIU saapuu ensi kertaa Suomeen heinäkuun lopulla. Elektronisen musiikin ja indiepopin rajoja rikkovan trion esiintyminen Tavastialla on todella harvinaista herkkua, sillä yhtyettä ei juurikaan ole eurooppalaisilla esiintymislavoilla nähty. Helsingin konsertti on yksi yhtyeen neljästä esiintymisestä vanhalla mantereella koko vuonna.

Xiun Xiun musiikkia on kuvailtu sekoitukseksi The Knifea, Arthur Russellia ja Scott Walkeria. Varmaa on ainakin, että vaikeasti määriteltävän bändin musiikissa kuullaan kaikuja aina post-punkista taiderockiin ja modernista klassisesta konemusiikkiin sekä goottisävyihin.

Yhtyeen nokkamiehen Jamie Stewartin sanoituksissa suorasukaiset kommentit seksuaalisuudesta, politiikasta ja yksilötason kokemuksista limittyvät oivaltavasti, tunnelman vaihdellessa syvästä ahdistuneisuudesta vapautuneeseen euforiaan. Tinkimättömyys ja kunnianhimoisuus ovatkin tehneet vokalisti-multi-instrumentalisti Caralee McElroyn sekä perkussionisti Ches Smithin (mm. Tom Waits, Mr. Bungle) täydentämästä triosta, yhden arvostetuimmista moderneista vaihtoehtobändeistä Yhdysvalloissa.

Trio on itse uransa aikana versioinut niinkin erilaisia artisteja kuin Bauhaus, Pussycat Dolls, The Smiths ja Nick Cave. Yhtyeen tuorein julkaisu on "Remixed&Covered" -tuplalevy, jolla mm. Devendra Banhartin, Suomessa juuri käväisseen Marissa Nadlerin ja Kid606:in kaltaiset artistit esittävät oman näkemyksensä Xiu Xiun kappaleista.

Illan avaa kotimaisen elektropopin suosikkiyhtye REGINA. Levyjä pyörittävät dj:t Makelove (Misf*ts) ja Shoplifter (Fag You!). Ennakkoon 15 euroa maksavien lippujen myynti on käynnissä Tiketin toimipisteissä.

XIU XIU (USA):
"Extremely imaginative" (New York TImes)
"Hauntingly entrancing" (Spin)
"A dazzling showcase of an incredible group" (Plan B)
"Powerful and hypnotic" (TimeOut New York)
"Uncompromising experimentation and emotion" (Alternative Press)

www.xiuxiu.org
www.reginaregina.com
www.fullsteamagency.com
Avatar
#2 • • Artemi Guest
HUOMENNA!

Regina klo.22.45
Xiu Xiu klo. 00.00


Ennakkoja vielä täältä:

www.tiketti.fi