HAPPITELTTA @ Qstock / Kuusisaari / Oulu

25 posts, 2 pages, 3,024 views

Avatar
#1 • • Edited sektori Guest
happi_package.jpg

Qstock -rokkifestareiden yhteydessä järjestetään festarialueelle lisäherkkuna elektroniseen musiikkiin painottuva Happiteltta. Useat liveaktit yhdessä väliaika DJ:den kanssa muodostavat Pohjois-Suomen suurimman elektronisen musiikin tapahtuman tänä kesänä. 800m2, 2 päivää, 20 tuntia hyvää musiikkia ja mukavaa tunnelmaa tarjoavat yhteistyössä Qstock ja Trank ry.:n Happi-klubi.


Tähän mennessä varmistuneet Happiteltta 2007 esiintyjät:

APPARAT (Shitkatapult / BERLIN) LIVE

apparat.jpg

Sascha Ring, eli Apparat, on Happiteltan lauantain pääesiintyjä. Berliinistä kotoisin oleva herra Apparat telesiirtää tanssilattian bermudan kolmion tienoille Technon, IDM:n ja Electron väkivahvoin keinoin. Musiikissa kuullaan paljon klassisia akustisia soittimia, kuten viulua, selloa, saksofonia ja klarinettia. Nämä elektroniselle musiikille epätyypilliset soittimet on upotettu sulavaksi osaksi kokonaisuutta taitavalla bittikirveellä työstäen. Viime aikoina Sascha Ring on yhä enemmän rikkonut musiikkigenrellisiä rajoja mm. Ellen Allienin kanssa julkaistulla Orchestra Of Bubbles pitkäsoitolla. Kyseistä levyä kuunnellessamme koemme kauniin euforisia hetkiä kitara- ja laulumelodioiden hunajaisten äänien pelehtiessä korvakäytäviemme teknon rappeuttamilla seinämillä. Horisontin levyisiä äänimaailmoja sisältävä pitkäsoitto Walls julkaistaan Toukokuussa 2007 Saschan omistamalla Shitkatapult levy-yhtiöllä.

http://www.apparat.net/
http://www.myspace.com/apparat


ERRORS (Rock Action / GLASGOW) LIVE

errors.jpg

Tällä kertaa haaviimme tarttui Glasgowin kuuluisasta indieskenestä parin viime vuoden aikana esiin pompannut Errors. Tämän vuonna 2004 perustetun kvartetin elektro-indie-rockissa kuulee vaikutteita aina IDM:stä postrockiin asti. Glasgowlippulaiva Mogwain perustamalle Rock Action -indielabelille levyttävä tulevaisuudenlupaus on nähty mm. Britannian indielistan top 10:ssä. Viihdyttävän omintakeisella hyvänmielen elektrollaan Errors tuo Qstockiin tuulahduksen saarivaltion alakulttuurista. Happiteltassa tietenkin.

http://www.weareerrors.com/
http://www.myspace.com/weareerrors


BASTEROID (Areal / KÖLN) LIVE

basteroid.jpg

Kölniläinen Sebastian Riedl, yksi Areal Recordsin osakkaista, kuvailee omia levyjään pienten tarinoiden avulla. Milloin kylän ihmiset rakentavat jättiläismäisiä ja kovaäänisiä soittimia ukkosen kunniaksi ja milloin synkälle planeetalle on haaksirikkouduttu vain joutuakseen plasmafotonisen räjähdyksen uhriksi. Joskus pienet oudot miehet supermies-puvuissa jättävät vokoderikryptattuja viestejä tulevien kansojen avuksi. Oli miten oli, on pakko myöntää, että Basteroidin kappaleet ovat kuin pieniä tarinoita tai jopa maailmoja, jotka innostavat sekä tanssimaan, että kuuntelemaan lähentyvää ukkosta.


http://myspace.com/basteroid


RISTO (Fonal / TAMPERE) LIVE

risto.jpg

Mikä ihmeen Risto? No, vuoden 2006 kovin kotimainen yllättäjä. Tämä mielenvikainen leevi&theleavings pulputtelee rakkauden rokkiaan discopallon tahtiin. Kultainen sadekaan ei pysäytä näitä pupu tupunoita. Ninakin on tästä palasina ja muistaa vielä kiikkustuolissakin kun tanssittiin Qstockin Happiteltassa...

http://www.fonal.com/risto/
http://www.myspace.com/ristoristo
http://www.levykauppax.fi/artist/Risto/


HUSKY RESCUE (Catskills / HELSINKI) LIVE

huskyrescue.jpg

Eteeristä poppia keinuttava Husky Rescue ponnahti kolme vuotta sitten esiin debyyttialbumillaan Country Falls. Myös ulkomaisten musiikkitoimittajien huomion herättänyt albumi sai jatkoa tänä keväänä Ghost is not Real levystä. Alunperin biisintekijä Marko Nybergin proggiksena startannut projekti on kasvanut ja hitsaantunut oikeaksi yhtyeeksi.

http://www.husky-rescue.com/
http://www.myspace.com/huskyrescue
http://www.levykauppax.fi/artist/Husky_Rescue/


JUSTUS KÖHNCKE (Kompakt / Saksa) LIVE

justus.jpg

Happiteltan lauantai kulminoituu Kompakt-triangelin diskomaestro Justus Köhncken vastustamattoman svengaaviin päätöstansseihin. Kölnistä lähtöisin oleva Köhncke saa paatuneimmaltakin diskosheriffiltä nyrkin pystyyn ja jalan tamppaamaan. Tippa tulee, molempiin päihin.

http://www.myspace.com/justuskoehncke


MIKKEL METAL (Echocord / KÖÖPENHAMINA) LIVE

mikkelmetal.jpg

Mikkelin musiikillinen ura starttas yli 10 vuotta sitten useiden noiserokkibändien kitaristihommissa. Synkällä keskiajalla, eli 90-luvun puolivälissä, kiinnostus siirtyi kuitenkin elektroniseen musiikkiin, johon inspiraatiota Mikkel irrotti breikbiitistä ja varsinkin rumpubassosta. Joskus 1999 Mikkeli siirtyi kohti napse'und'leikkaus, IDM, tekno ja dub genrejä, ja rupes samalla julkasemaan "Mikkel Metal" nimikkeellä. Enimmäkseen julkaisuja tuli omalla Echocord-lafkalla, sekä saksalaisella megamonopoli-Kompakt-lafkalla. Echocordilla hommat kuulostivat kunnon rätinädubilta, kun Kompaktilla biisit saivat melodisen tasabiitti-tyylisen vireen. Happiteltassa Mikkel Metal soittelee hellyttävän pölyistä dubteknoaan lauantain krapulanväistymishetkillä, kauniissa kesäalkuillassa.

http://www.myspace.com/mikkelmetalmusic


CEEBROLISTICS (1000 / HELSINKI) LIVE

ceebrolistics.jpg

Dubia, räppiä ja kokeellista elektroa yhdistelevä Ceebrolistics nyrjäyttää Happitelttassa nivelten sijasta mielet. Kulttimaineeseen noussut suomihopin morlok ei ole keveimmästä päästä festivaaliesiintyjien joukossa. Huuruisien ambient-taustojen ja teknosta poimittujen vaikutteiden voimalla Ceebrot onnistuvat rakentamaan omaperäisen synkän hyllyvän maailmansa.

http://www.katusea.fi/
http://www.myspace.com/ceebrolistics
http://www.levykauppax.fi/artist/Ceebrolistics/


THEM SHEPHERDS (Fullsteam / HELSINKI) LIVE

themshepherds.jpg

Huoratronin Aku Raskin ja Tuomas Laitisen Them Shepards yhdistää ennakkoluulottomasti koneita ja eläviä instrumentteja. Raski rankaisee vanhoja, alunperin muusikoiden korvaamiseen suunniteltuja Rolandin kulttirumpukoneita ja syntetisaattoreita Laitisen laulaessa ja soittaessa kitaraa. Bändi on koneiden ja elävien ihmisten epäpyhä siitos. Raskin mielipuolisen raivokas lavaolemus yhdistettynä Laitisen psykoottisen hillittyyn karismaan synnyttää toimivan yhdistelmän. Happiteltta on kovilla.

http://www.themshepherds.com/
http://www.myspace.com/themshepherds
http://www.levykauppax.fi/artist/Them_shepherds/


SAMI KOIVIKKO (Spectral Sound/Shitkatapult) LIVE

samikoivikko.jpg

Sami aloitti vaatimattomasti saksalaisella Shitkatapult levy-yhtiöllä T.Raumschmieren, Apparatin, Peter Grummichin ja kymmenien muiden kuumien nimien kanssa. Nyt uusimalla Pääjääsä julkaisulla on vuorossa Yhdysvaltojen ihmemaa ja Spectral Sound. Koivikon minimalistinen mutta kuitenkin melodinen ja psykedeelinen musiikki viilentää ja lämmittää tarpeen mukaan.

http://www.samikoivikko.fi/


HANNULELAURI LIVE

hannulelauri.jpg

"Suomen paras live" - LÄS Magazine.
"Tosi hyvä" -Charles Webster.
"Arvostan" -Lil' Tony.
"Hyvä" -Juho Kahilainen.
"Teknoraidat hyviä, tosi jees" -Samuli Kemppi.
"Jätkillä on trendikkäät paidat" -CRC.
"Kuuntelen mielelläni autossa" -Gilb'r/Chateau Flight.
"Emotronic/Disco House/Electroacoustic" -Myspace.
"Space Punk, Laser Boogie, Techno Rock, Alien Disco" - hannulelauri

http://www.myspace.com/hannulelauri


MOTIIVI:TUNTEMATON (Kompakt Extra,Freundinnen) LIVE

tuntematon.jpg

Motiivi:Tuntemattoman musiikki on synkkää. 1939 muuttaa analogisen syntetisaattoripatteriston kaiken puhdistavaksi kuolemansäteeksi, Floor Defender pakottaa taistelemaan tilasta tanssilattialla, ja tämä oli vasta kolmikon ensimmäinen sinkku. Motiivien toinen julkaisu kuuluu Kompaktin Speicher-sarjan hittiputkeen. Mankind Failed julistaa tämä synkistä synkin househelmi. Tuntemattomia motiiveja tutkiessa voidaan käyttää hakusanoja: Brothomstates, Op:l Bastards, And The Lefthanded ja Uusi Fantasia.

http://www.myspace.com/ercola
http://www.myspace.com/asketix
http://www.myspace.com/takaukolampi

80TH DISORDER (Melotrik / OULU) LIVE

80thdisorder.jpg

Happiteltan kemut starttaa tänä vuonna oululainen 80th Disorder. Vuonna 1998 perustettu, nykyisessä vahvuudessaan nelimiehinen bändi yhdistää
musiikissaan synkeän syntikkapopin ja kylmänräyheän punkin komeiksi ja hämyisiksi maisemiksi tanssittavuutta unohtamatta. Muutaman promoluontoisen ep-julkaisun jälkeen on tänä syksynä viimein luvassa esikois-kokopitkä, jonka julkaisee oululainen indie-merkki Melotrik.

http://www.80thdisorder.com/
http://myspace.com/80thdisorder

Markku Peltola & Buster Keaton - orkesteri

6801_400pix.jpg

Markku Peltola on taiteen moniottelija, mies vailla menneisyyttä. Buster Keaton -orkesteri esittää Peltolan sanojen mukaan kansanmusiikkia maasta, jota ei ole olemassa. Lyijysulka sulaa!

http://www.ektrorecords.com



DJ:t
AKI LATVAMÄKI (TRANK.)
RAP ONE (Righteouz Nights)
TEEMU P (dE3p)
NURPO (dE3p)
SEKTORI (Happi)

VJ:t
Okinawa 69 (http://www.okinawa69.de/)
Transforma Visuals

http://happiteltta.trank.fi/
http://forum.trank.fi/
http://www.myspace.com/happiteltta
http://www.myspace.com/trankry
http://www.last.fm/event/171223
http://www.qstock.org/2007

lisäksi Qstockissa mukana :

Celtic Frost (SUI)
The Coffinshakers (SWE)
Turbonegro (NOR)
The Soundtrack Of Our Lives (SWE)
Hanoi Rocks
Sparzanza (SWE)
Tarot
Kotoisat Sävyt
Sunrise Avenue
The Rasmus
Maija Vilkkumaa
Zen Café
CMX
Deep Insight
PMMP
Poets of the Fall
Radiopuhelimet
Sonata Arctica
Stalingrad Cowgirls
Stam1na
Swallow the Sun
Viikate
Von Hertzen Brothers
Avatar
#2 • • tjp Guest
\\o \o/ o//
Avatar
#3 • • tumpsi Guest
josko tänä vuonna menis qstock-neitsyys :)
Avatar
#4 • • Samuli Guest
HUUH HUH ja samaan syssyyn voi kilin vittu ku ei pääse. Ihan saatanan tiukka line up! Oulu näyttää etelän immeisille mistä se kana pissii.

Meen oitis baariin ja juon itseni humalaan ihan vaan ton lineupin takia.
Avatar
#5 • • crc Guest
voi helvetinkakkapaskavittuhomoperse jos nää jää väliin :(
Avatar
#6 • • näköradiomies Guest
ok, konemetsä tänävuonna: paska

mut tää näyttää tosi hyvältä! :hearts:
Avatar
#7 • • Dirt Guest
huh huh... mäd props.
Avatar
#8 • • hepu Guest
kyllähänny tänne.

hyvät hapet tiedossa.
Avatar
#9 • • Forehard Guest
Nimi puuttuu! paskat bileet <3
Avatar
#10 • • drS Guest
aparaatti, basteroid, ceebrot ja motiivi:tuntematon. hitto. pitäs vissii.
Avatar
#11 • • jorkki Guest
menee kyl harkintaan <3
Avatar
#12 • • sektori Guest
Ennakot Levykauppa Äx:stä ja Lippupalvelusta.

kaksi päivää: 55e
perjantai: 38e
lauantai: 45e
Avatar
#13 • • sektori Guest
Markku Peltola & Buster Keaton lisätty
Avatar
#16 • • tumpsi Guest

josko tänä vuonna menis qstock-neitsyys :)


YRITYS ON KOVA
Avatar
#17 • • näköradiomies Guest
LIPPU ON TASKUSSA KYYDIT JÄRKÄSSÄ UU-YE-AH
Avatar
#18 • • crc Guest
ich komme auch, und spreche nur deutsch!
Avatar
#19 • • tjp Guest
hienoa!
Avatar
#20 • • sektori Guest
VJ hommat teltassa:


OKINAWA 69 (BAndbreite, Köln, Saksa)
(Bändit:Justus Köhncke, Mikkel Metal, Basteroid)
Tasso Okinawa on maineikkaan Kompakt-levymerkin artistien luotto-VJ. Luvassa on taatusti yllättävää ja laadukasta meininkiä. Tasso tekee Happiteltassa töitä urakalla kolmelle bändille. Raikas tuulahdus Kölnin bunkkereista.

HAHMO (Visualsysteemi, Pikseliähky)
(Bändi: Ceebrolistics)
Helsingissä asuva VJ Hahmo on aktiivinen ja tunnettu tekijä suomen veejiiden keskuudessa. Yksi pikseliähkyfestivaalin järjestäjistä saapuu Ouluun lähes suoraan Kolumbiasta jonne Pixelache on ollut rantautumassa. Paljon VJ-keikkoja televisiota myöten.

SUPERIA UNITED (Up-klubi, Rovaniemi)
(Bandit: Hannulelauri, Errors)
Rovaniemen vahvistuksen Happitelttaan tuo Superia United. Herrat eivä ole outoja oulun yössä sillä heidän settejään on voinut nähdä vaikkapa Time Tunnel-tapahtumassa.

HEKSA (Kyperjokki)
(bändi: Motiivi:Tuntematon)
Hexa antaa vastinetta Motiivi:Tuntemattoman biiteille Happiteltan hämärtyessä. Heksakin on tuttu mies Oulun pienissä visuaalipiireissä, miehen taidetta on ollut nähtävissä mm. kyperjokkien isännöimissä tapahtumissa.

PIXHELI (45 Extra, Supergut)
(bändi: Sami Koivikko)
Heli on tehnyt visuaaleja viime vuoden aikana useissa klubeissa Oulussa. Viime vuoden happpiteltassa Heli teki visuaalit mm. Thomas Brinkmanille. Ammattilaiselta visuaalisen alan taiturilta voi odottaa päräyttävää settiä.

AÄ (Elektroid, 45 Extra)
(bändi: Husku Rescue)
Alias Jaakko Mattila tunnetaan enemmän kuvataiteilijana ja deejiinä. VJ-touhut alkoivat kiinnostaa Lontoossa asuessa ja ensimmäiset keikat on olleet reiveissä vallatuissa taloissa. Viime vuosina visuaaleja on ollut kotikontujen pippaloissa.

OUTOPUT (Lipsane, Outo media)
(bändi: Risto)
Outoput koostuu todellisista visuaalisten alojen ammattilaisista. Risto saa koristeeksi näyttävää ammattimaista tuotantoa jota nähdään yleensä tv-mainoksissa suomessa ja englannissa.

TOMI HURSKAINEN & PEKKO KOSKINEN (Kyperjokki, Lipsane)
(bändi : 80th Disorder)
Parivaljakko tekee taattua runollista jälkeä. Kyperjokissa toimineet herrat ovat tehneet visuaaleja mm Time Tunneliin ja pitäneet kuvataidenäyttelyitä.