viimeksi katsomasi elokuva ja lyhyt arvostelu siitä

510 posts, 26 pages, 185,830 views

Avatar
#21 • • k1mm0 Guest

Charlie and the Chocolate Factory Jali ja suklaatehdas



jea, mäkin tykkäsin tästä tosi paljon! ihan uskomattoman
hauska koko perheen (musta) komedia <3
Caro²

Posts: 5,301

#22 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Scary Movie 4
Koska elokuva jäi kesken, kirjoitan sitäkin lyhyemmän arvostelun:
Paska.
Avatar
#23 • • ipe Guest
Tuli vihdoin viimein katsottua Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Täytyy sanoa että oli kyllä mielenkiintoisin elokuva piiitkiin aikoihin. Koko leffa oli hyvin mukaansa tempaava ja katsellessa aika sujahti miltei liian nopeasti. Jotenkin koko ajan oli varsin melankolinen ja jopa traaginen tunnelma, joka on siis mielestäni vain hyvä asia. Tykkään tämmösistä elokuvista, jotka laittaa vähän mietityttämään erinnäisiä juttuja. Ton kai pitäis olla teoriassa jonkin sortin romanttinen draama joita en ihan helposti normaalisti katsoisi mutta tollanen tietynlainen maailmantuska meininki, omaperäinen huumori, ja lievä scifi-aspekti muuttaa asian.

Suosittelen lämpimästi (varmaankin kaikki on kyllä ton jo nähny).
Avatar
#24 • • Ms. Piipi Guest
Four Brothers (4 veljestä tms.)
- oli aika toimintapitoinen, ihan ok, mut meni välillä vähän liian paljon ampumiseksi. Tai tuli vaan sellanen olo, et ei ne nyt oikeesti noin paljoo ammuskele.... John Singletonin leffana odotukset oli vähän ehkä erilaiset. Sit vielä nukahdin siinä loppupuolella...

Crash
-oikeesti hyvä oli. Aika pitkään tullu venytettyä ton katsomista, ja nyt sit katoin.... Etukäteen epäilin kun kesto vajaat 2h, että jaksanko kattoo vai nukahdanko, mut ei edes huomannut ajan kulumista. Pitkästä aikaa sellanen hyvä draama, ja herätti jotain tunteitakin. :)
Avatar
#25 • • Hexe Guest
Bill Murrayn tähdittämä
Broken Flowers.
Pidin kyl kovasti! Jätti hienosti tulkinnan varaa ja on leffa jota ei ihan heti unohda.
Avatar
#26 • • Ms. Piipi Guest

Bill Murrayn tähdittämä
Broken Flowers



Mä tykästyin Bill Murrayn hahmon tyyliin tossa, se oli jotenkin niin vähäeleinen, mutta sanoi olemuksellaan kuitenkin niin paljon. Just niinku aina kun se naapuri tuli höpöttään jotain, ja sit Murray vain mulkaisi sitä, niin se naapuri tajus olla hiljaa.... Muutenkin jäi sellanen positiivinen olo tosta leffasta. Vähän samaan tyyliin kuin Lost In Translation:ista.
Avatar
#27 • • Hempp@ Guest
Mission Impossible III

Eilen kävin katsomassa tämän tekeleen ja en voi muuta sanoa kuin...mitäänsanomaton alusta loppuun, noin 5 minuutin katselun jälkeen tulin siihen tulokseen että ei tätä jaksa kyllä loppuun katsoa.

Tosin missään kohdalla en kirskutellut hampaitani ja ajattellut "*ttu mitä paskaa" mutten kyllä missään vaiheessa huokaillut "jumaliste tää rokkaa".

Jäniksenkäpälää jahdataan, petoksia, pahis kiinni, pahis karkaa, Tompan vaimo siepataan, Tomppa varastaa taas älyttömästä paikasta jotain, pahis ottaa turpaan.

Käydäänpä välissä Vatikaanissakin. Aikamoista räpellystä.

Ja leffan loppu: vaimoke tuosta vaan hyväksyy miehen agenttipuuhat? Oi me ollaan Kiinassa oi kun ihanaa, hihii! Häämatkalle vaan, oi tätä elämää. Plääh.

Ja piti vielä sanomani, että jostain kieroutuneesta syystä jota en osaa selittää, tarinan pahis oli loistava. Ei ollut sellainen myhäilevä, salaista masterplaniaan suunnitteleva, onelinereita heittävä pelle, vaan tuntui aidosti uhkaavalta ja uskottavalta hahmolta.

7 / 10 pistettä.
Avatar
#28 • • Hempp@ Guest
Apocalypse Now. Redux
Mäyräkoiran ja Hundijalaveden avustuksella uppouduin leffaan täysin.

Koin samalla valaistuksen.
Nyt, olen sitä mieltä että tuo elokuva oli varmasti tehty (ei ehkä kuvattu mutta visioitu vähintäänkin Francis Ford Coppolan toimesta) "tajuntaalaajentavien aineiden" vaikutuksen alaisena.

Ne leikkaukset, värit, valaistus, musiikki, kirkkaanoranssit savukranaatit viidakossa, Richard Wagner - Walkürenritt (Ride of the Valkyries) halkomassa ilmaa helikoptereiden kaiuttimista, surffaus aallonharjalla kranaattitulessa, silta valaistuna viidakon yössä kuin joulukuusi jne yms.

Ei mikään, mikään sotaelokuva ei tuo katsojan silmille niin selvästi sodan mielettömyyttä, paranoiaa, ahdistusta, tuhoa, kuin tämä elokuva.
Pelastakaa sotamies Ryan, pöh, tyypithän ovat kuin kolkkapoikia tähän verrattuna, Veteenpiirretty viiva, kilttiä paskanjauhantaa.

En kyllä maininnut Full Metal Jacketia.

Ehkä kaverini eivät ymmärtäneet leffaa ja veivät kaikki tytöt mennessään, päättivät bileet, ehkä en osaa pitää hauskaa, ehkä se VAIN johtuu Hundijalavedestä että jäin istumaan olohuoneen pimeyteen tuijottaen ruutua yksin mutta jumaliste tämä iski kovempaa kuin ikinä ennen kun olen sen aiemmin nähnyt.

Edes silloin kun istuin intissä konekivääri sylissä teltassa ja katsoimme loppusodassa tämän eepoksen.

9/10
Avatar
#29 • • J Raninen Guest

Veteenpiirretty viiva, kilttiä paskanjauhantaa.


Second that. Mä en oo ikinä ymmärtäny mitä hienoo siinä on, että joku siloposki runoilee tuntitolkulla jotain lässynlässyä keskellä tyynenmeren viidakoita cameoroolien ristitulessa. Muuttuuko se leffa yhtään siitä paremmaks, kun näytetään vähän loukkaantumisia & pusikkoa ja sitten kuiskutellaan jotain joutavaa nojatuolifilosofiaa sinisen laguunin äärellä?
Ei iske.

Ilmestyskirja nyt redux, kyllä kiitos.
Avatar
#31 • • akir0 Guest
Saikkupäivän satoa:

Starship troopers2

Odotukset ei kovin korkealla olleet, vaikka ykkönen ihan hyvä pätkä onkin. Alku oli ok, samoin loppu, mutta keskiosan häppeningit aika perseestä.

Bonusta tissien vilahtelusta!

The Librarian

Ihan hauska, joskin halvalla tehty Indiana Jones rip-off -pätkä. Just sopivaa saikkupäivän katseltavaa.

Memento

Tuli pitkästä aikaa tsiigattua(vasta toinen kerta mulle) ja hyvähän se oli, etenkin kun en leffasta muistanu juuri mitään muuta ku sen, että se kerrotaan takaperoisesti.
Avatar
#32 • • Ms. Piipi Guest
History of Violence Viggo Mortensen, Maria Bello

Oli ihan katsottava, mutta mun mielestä aika siinä ja siinä että olis ollut tusinatavaraa. Jännä, kun se kuitenkin oli saanut miessivuosa oscar-ehdokkuuksia ja paras elokuva Golden globe-ehdokkaana tms.

Se juoni ei oikein temmannut mukaansa, jäi etäiseksi, ja sit välillä kun tuli jotain ampumakohtauksia, niin oli vähän sellanen ulkopuolinen olo, että mitä helvettiä... Ja sit yhdessäkin, kun ammuttiin ukkoa päähän, niin oikein otettiin lähiotos siitä riekaleisesta päästä, ei se niinku haitannut, mut ihmettelin kyl että mikäs sen pointti oli :confused: Cronenberg oli se ohjaaja, tuli vaan mieleen että mitäs muita se on ohjannut, ja onko niissäkin ollu vähän tollasta outoa menoa? Ei tyyliin David Lynch, mut just tollasta "veri lentää -> lähikuvaan"....
Avatar
#33 • • Båssanova Guest
Mission Impossible 3

Meninpä sponttaanisti katsomaan kyseisen leffan. Tarkoitus oli kyllä mennä ruokakauppaan, mutta kaverit sai ylipuhuttua liittymään seuraan.

Olin ennen leffaa aika pessimistinen, mutta leffahan osottautui todella vauhdikkaaksi ja oikein viihdyttäväksi pätkäksi! Varsinkin siltakohtaus pisti kyllä vatsan sekaisin ja tunnelma oli todellakin intensiivinen. Enpä muista koska leffassa olis oikeesti pelottanut samalla tapaa, kun aseet paukkuu ja pommituskone pyörii pään päällä. Mitään älykästä dialogiaa ei pidä odottaa, vaan pitää muistaa mitä leffaa on tullut katsomaan.

Annetaan neljä tähteä viidestä.

- Vaasan leffateatterit on kyllä aikansa eläneitä, mistä ainoa miinus. Toivottavasti joku tekis asialle jotain, kun monella on himassakin paremmat äänentoistot :(
Avatar
#34 • • JussiS Guest

Enpä muista koska leffassa olis oikeesti pelottanut samalla tapaa, kun aseet paukkuu ja pommituskone pyörii pään päällä. Mitään älykästä dialogiaa ei pidä odottaa, vaan pitää muistaa mitä leffaa on tullut katsomaan.


Parhaissa kamera-ajoissa mua ainakin kourasee kivasti vatsanpohjasta, eilen nähty uuden Bondin traileri oli verrattavissa melkein Linnanmäen vuoristorataan.

Mut asiaan:

Da Vinci Koodi

Mä en juurikaan digannu. Noi juonenkäänteet on (sekä kirjassa että leffassa) aika lapsellisia, mutta korostuu erityisesti leffassa, jossa paahdettiin 200 lasissa koko ajan. Leffassa myös alleviivattiin mun mielestä älyttömän paljon asioita joita olis voinu jättää katsojankin harkintaan, mutta sehän se on jenkkileffojen meininki nykyään. Leffassa vielä korostuu muutamat hillittömät aukot ja älyttömät päättelyt kun niitä ei selosteta juuri laisinkaan.

Näyttelijät oli kankeita, mutta sopi kyllä rooleihinsa (hauska lukee eka kirja ja ajatella miltä kaikki paikat näyttää, ja sit leffassa ne onkin melkein 1:1). Erityisesti mua ärsyttää se, että leffasta oli poistettu kaikki matsku joka kirjan alkuosasta teki hyvän, eli viittaukset taiteeseen jne.

Edelleen paras tapa saada tosta suurin hyöty irti on lukee kirjaa ja netistä katsella samaan aikaan maalauksia jolloin toi aukeaa ihan uudella tavalla.

:1star: :1star:
Avatar
#35 • • Funkatronik Guest


Parhaissa kamera-ajoissa mua ainakin kourasee kivasti vatsanpohjasta, eilen nähty uuden Bondin traileri oli verrattavissa melkein Linnanmäen vuoristorataan.



Mitenköhän tuo kielikuva pitäisi ottaa? Lintsin vuoristorata nyt on kuitenkin ehkä maailman pelottavin huvittelulaite, kaikista muista tietää että ne ovat turvallisia mutta se puuhäkkyrä vaikuttaa siltä että romahtaa ihan koska tahansa.
Avatar
#36 • • George Shield Guest
Elizabethtown
Yksi parhaimmista elokuvista, jonka olen eläissäni nähnyt. Elämäniloa pursuava taideteos, joka aukaisi silmäni ja sai erittäin hyvälle mielelle. Soundtrack myös yksi parhaimmista kuulemistani.

5 / 5
Avatar
#37 • • drS Guest

Mä en juurikaan digannu. Noi juonenkäänteet on (sekä kirjassa että leffassa) aika lapsellisia, mutta korostuu erityisesti leffassa, jossa paahdettiin 200 lasissa koko ajan.



Aika samat fiilikset jäi. Mulle toimi kirjassakin ainoastaan taidehistoriaan ja uskontoon liittyvät "tieto"iskut, mutta itse pääjuoni murhamysteereinen oli kyllä niin naiivi ja naurettava että tuntui kun viisikko -kirjaa lukisi.
Leffa ei todellakaan mielestäni ollut epäonnistunut, päinvastoin vähän liiankin hyvin kirjan meiningin mukainen. Kaikki ongelmat leffassa peilasivat kirjan huonoja puolia.. Jokunen visuaalinen kikka leffassa kyllä rokkas hienosti, ja pari juttua Howard pystyi kuvaamaan paljon hienommin/selkeämmin kuin Brown ikinä.
Avatar
#38 • • Ms. Piipi Guest
Da Vinci Coodi

-ihan ok, ei nyt maailmoja räjäyttäny, mut hyvin (a.k.a. rahalla) tehty. Aika nopeesti menise 2.5h mitä kesti, yhtä-äkkiä vaan huomas et johan tää jo kohta loppuukin... Mun suosikkinäyttelijä oli kyllä Ian McKellan, se oli niin charmantti, fiksu, vaikkakin paha pahissimo :mad:

Kirjan lukemisesta on jo noin 1.5 vuotta, ja sen jälkeen lueskelin Angels & Demonsia johki puol väliin, niin nyt tuntu leffassa, et mulla meni vähän ne kaks kirjaa välillä sekasin, tai emmuistanu että mikä tapahtu missäkin kirjassa, mut ei pahasti sekasin, ni että ois haitannu....
Avatar
#39 • • k1mm0 Guest
crash
loistava leffa, joka ansaitsi parhaan elokuvan oscarin imo.
ei ehkä niin ihmeellinen tai omaperäinen kerronnaltaan, mut
varsin mainio ja toimiva tarina hyvin toteutettuna.

million dollar baby
vasta nyt sain tänkin viimein katsottua, eikä kyllä pettänyt mun
suuria odotuksia. aivan ihana itkudraama, hilary swank ruleks! <3

into the blue
aivotonta toimintaa ja paljasta pintaa, joka myös ihan hyvin
toimi post-krapulassa. toista kertaa en kyllä jaksaisi kattoo,
mut lajityyppinsä parasta tarjontaa :D

lord of war
mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia tän leffan suhteen ja
tosi hyvin palkitsi kyllä. sopivan anti-toiminnallinen, eikä liian
moralisoiva tarina asekaupan ja sodan kauheuksista.

münich
tämä on mulla yhä kesken :/ ihan hyvältä kyllä vaikuttaa, mut
ei vain tollaset poliittisemmat leffat kiinnosta... mut akuutimpaa
arvostelua sit ku/jos oon saanut tän joskus katottua loppuun.

+ edit:
innocence
oli kyllä niin vtun tylsä ja käsittämätön leffa, ettei mitään rajaa! o_O
mulla oli aika suuret odotukset, mut en vaan tajunnut yhtään mitn
tästä... myös visuaalinen tyyli (pikkutyttöjen tirkistely) alkoi lopulta
väsyttää. mut ehkä oon vaan idari, joka ei tajunnut syviä symbolisia
merkityksiä :(
Avatar
#40 • • Occu Guest
flighplan

Loistava alku. Piti jännityksessä aika pitkälle, mutta se loppu siitä!!
Voi paska mikä pannukakku se loppu vaan oli.
Odotin koko ajan että se olisi pitänny jännityksessä ihan loppuun asti niin hyvältä kuin se alku vaikuttikin. Se sen Jodie Fosterin roolihahmo oli aivan loistava kyl läpi elokuvan.
Paitti se että lopussa soi sankari musiikki ja Jodie kävelee lentokoneesta joka on räjähtännyt niin savun läpi lapsi sylissään!!
Lapsi jota se on koko elokuvan ajan etsinnyt sieltä koneesta.


jossain afrikassa

Pitkästä aikaa hyvä draama pätkä minkä katsoi!
Se kertomus juutalaisista jotka lähtivät afrikkaan pakoon II mailmasotaa, oli vain niin koskettava. Vaikka pätkä kestikin +2h. niin kertaakaan ei tullut ajatusta et vois katkasta leffan ja mennä jääkaapilta hakemaan lisää mättöä.
siinä tuli hyvin esille lapsien soveltuvuus vieraisiin kulttuureihin ja miten aikuiset on niin kyynisiä kohdatessaan jotain kamalaa ja joutuessaan vieraaseen paikkaan ja kulttuuriin.
Suosittelen kaikille lämpimästi!