Pro-kamat aloittelijalle liikaa?

54 posts, 3 pages, 9,534 views

Avatar
#1 • • glxblt Guest
Moi.

Selailin tässä kohtalaisen pitkään plattarin forumeita, mutten löytänyt tarpeeksi suoraa vastausta moniongelmaisuuteeni.

Useamman vuoden olen ollut voimakkaasti kiinnostunut deejiitouhuista oman tuottamisen lisäksi ja olen ollut todella lähellä dekkien ostamista useamman kerran, mutta aina on rahapula tai joku muu kiiltävä esine vienyt innon ja lisäksi se fakta, että levykokoelmani.. no, sitä ei ole.

Miksailin pikkulaittomasti Traktor 2 -softalla ämpäreitä jonkin aikaa ja vähitellen breiksit ja dropit alkoivat mätsäämään mukavasti, olin hetken tyytyväinen olemukseeni. Sitten pääsin hajuetäisyydelle oikeasta dj-setistä. Huoh.. :hearts:

Eli jälleen on aika jahdata unelmia. Tällä kertaa olisi rahaakin, budjettiin irtoaisi pari tonnia, jolla taitaa irrota MK2:t, Concordet ja DJM-600. Myöhemmin vielä sekaan joku basic DJ-CD -masiina oman materiaalin veivaamista varten CD-R -levyiltä. En osta suoraan CD-soittimia, koska lätynpyörittimissä tulee spinnaamaan pääosin drum'n'bass ja jungle, jota ei CD:llä suuremmin julkaista ja warettamaanhan en ala. 12" sen on oltava. :right:

Hiukan vaan hirvittää noviisina ostaa näin järeän luokan vehkeitä makuuhuonemiksailuun.. mutta toisaalta, olen itse todistanut teknareiden ja pinohiirien uskomattoman jälleenmyyntiarvon. Jos teknari on kunnossa ja hiukan alle uuden laitteen hinnan, niin se revitään käsistä alle kahdessa viikossa. Paskat vehkeet joko tappaisivat innon tai jäisivät kiinnostuksen lopahtaessa nurkkaan lojumaan / myytäisiin polkuhinnalla.

Lupaan, että mielipiteet puolesta/vastaan luetaan hartaudella. Yhtiömme kiittää.
Avatar
#2 • • glxblt Guest
Jatkokysymys: Onko Thomann fiksuin (halvin) mesta tilata tällainen setti? Tähänastiset kokemukset liikkeestä on vähintäänkin loistavia, mutta jos samat kamat saisi vaikka Suomesta, niin homma olisi jopa harkinnan arvoinen.

Täkäläisistä musakaupoista ei tunnu saavan kuin leluja, ellei sitten tilaa (= odottaa 2kk ja maksaa melkein 100e liikaa)
Avatar
#3 • • Quu Guest
Pakko antaa virallinen "aloittelevan deejiin disclaimeri":

Ei kannata alottaa. Sinne menee kaikki raha, hermot sekä ihmissuhteet. Soittamaan turha yrittää, ellet järkkää omaa klubia. Älä sit viiden vuoden päästä sano, ettei varotettu. :)


Sitten asiaan:

Teknarit pitää ehdottomasti olla, mutta itse mikseristä sanoisin, että kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja. Pioneerin soundi on heikkotasoinen, enkä ikinä maksaisi siitä tuhatta euroa. Mielummin harkitsisin vaikka Eclerin Nuo-5-mikseriä, joka sijoittuu samaan hintaluokkaan ja on todennäköisesti laadukkaampi, sekä parempi äänenlaadultaan. Kokemuksia tuosta mikseristä ei juurikaan ole, sillä se on vastikään julkaistu, mutta Eclerit ovat olleet aina laadukkaita pelejä. Tuon mikserin efektitkin ovat aika mielenkiintoiset. Jos ei efektejä kaipaa niin myös Ranen Empath on todella kova, ja hyväksi havaittu peli.

Joo, ja T-kaupasta kannattaa tilata.
Avatar
#4 • • J-P Guest

Mielummin harkitsisin vaikka Eclerin Nuo-5-mikseriä, joka sijoittuu samaan hintaluokkaan ja on todennäköisesti laadukkaampi, sekä parempi äänenlaadultaan. Kokemuksia tuosta mikseristä ei juurikaan ole, sillä se on vastikään julkaistu...



Tosta vähän kommenttia, että pirun hyvä mikseri! hyvä saundi (kai sit?) ja mukava käyttää!
EIKÄ se nyt ihan "vastikään" ole julkaistu, itse käyttänyt 1. kerran viimevuoden marraskuussa ;)
Avatar
#5 • • miikkah Guest

Pakko antaa virallinen "aloittelevan deejiin disclaimeri":

Ei kannata alottaa. Sinne menee kaikki raha, hermot sekä ihmissuhteet. Soittamaan turha yrittää, ellet järkkää omaa klubia. Älä sit viiden vuoden päästä sano, ettei varotettu. :)



hei, kaveri kuitenkin tuottaa. dj-tähteydestä ei puutu kuin korkeintaan julkaisu :hah: (disclaimer: ...siis sen rahat, hermot ja ihmissuhteet vievän perussetin lisäksi)
Avatar
#6 • • . Guest


olen itse todistanut teknareiden ja pinohiirien uskomattoman jälleenmyyntiarvon.



teknareiden kohdalla pitää paikkansa, mutta vain mistään mitään tietämätön uuno ostaa käytetyn pioneerin, aivoton tunari maksaa siitä "uskomattoman jälleenmyyntiarvon" koska sitä ei ole.


pro-kamatko aloittelijalle liikaa?

no ei tod. kerralla kunnon kamat. tulee halvemmaks sekä lompakolle että hermoille.
Avatar
#7 • • miikkah Guest
itse kyllä väitän, että 600:sen paras puoli on, että sille löytyy ostaja samana päivänä kun haluat päästä siitä eroon. jos hankit vielä käytettynä järkihintaan, niin voit hyvin saada omasi takaisin vielä 1-2 vuoden käytön jälkeen. jos on iso riski, että homma ei sitten kiinnostaisikaan ja joutuisit myymään kamat pois, niin voisi myös ehkä miettiä jonkin käytetyn 'perusmikserin' hankkimista alkuun (50 - 150 e).

samaan hintaan, kuin 600, löytyy teknisesti paljon parempia vehkeitä, mutta niiden ostajakunta on poismyyntiä ajatellen pienempi. jos kuitenkin uskot, että homma kiinnostaa jatkossakin ja rahaa löytyy noinkin paljon, niin sitten vaan selaamaan mikseri-threadia läpi. pidä kuitenkin mielessä millaiseen käyttöön laitetta tarvitset. ei porchea peltotöihin...

ja lopuksi.. levyihinhän ne rahat menee. tonni laitteissa sinne tänne ei paina mitään kokonaisbudjetissa, eli sikäli pro-kamat on sinällään ihan jees.
Avatar
#8 • • glxblt Guest
Hm, en osannut kuvitellakaan että kalliimmissa miksereissä niin suuria eroja enää äänenlaadussa löytyisi, luulin kaikkea mikä pamahtaa tonnin pintaan äänenlaatunsa puolesta high-endiksi, mahdollisten erojen muodostuessa lähinnä EQ:sta ja efekteistä yms. :scared:

Mitä DJM-600:sta kuuntelin, niin ei siinä äänenlaadussa mitään suurinta valittamista ole. Tosin skobetkin oli täysin uppo-oudot, en tiedä osaako sitä sitten arvioida kun ei ole omissa geneleceissä miksutin kiinni.

Ja mikä pisteen radikaaliin kommentointiin tulee, niin kyllä näitä aivottomia tunareita ja tietämättömiä uunoja tuntuu löytyvän, jotka DJM-600:n ostavat käytettynäkin. Ja vieläpä nopeasti.
Avatar
#9 • • DJ_laama Guest
Kerrankin löytyy joku joka on heti kärjeen ostamassa laadukasta kamaa heti alkuvaiheessa... ei tule sitte myöhemmässä vaiheessa suru puseroon :)
Mutta harkitseppa tosiaan jotakin muuta mikseriä kun pioneerin djm-600,500 tai 300 malleja. esimerkiks ecleriltä löytyy tuo nuo-mallisto ja kannattaa tsekkailla myös denonin malleja. Allen & heathiltakin löytyy xone-32 joka istuu tohon budjettiin.
Avatar
#10 • • miikkah Guest


Hm, en osannut kuvitellakaan että kalliimmissa miksereissä niin suuria eroja enää äänenlaadussa löytyisi, luulin kaikkea mikä pamahtaa tonnin pintaan äänenlaatunsa puolesta high-endiksi, mahdollisten erojen muodostuessa lähinnä EQ:sta ja efekteistä yms.

Mitä DJM-600:sta kuuntelin, niin ei siinä äänenlaadussa mitään suurinta valittamista ole. Tosin skobetkin oli täysin uppo-oudot, en tiedä osaako sitä sitten arvioida kun ei ole omissa geneleceissä miksutin kiinni.



djm600 on ehkä 'hieman arka' aihe tällä foorumilla. melkoinen trollivaikutus kysyä (tai etenkään kehua) siitä mitään - vaikka sitten haluaisikin vain aivan viattomasti tietää.. :D

aivan kuten hifi-puolen vehkeidenkin, myös miksereiden, jopa samaa hintaluokkaa olevien, välillä on äänenlaadullisiakin eroja, mutta etenkään kotikäytössä ne eivät useimpia haittaa ja eivätpä monet niitä edes huomaa.

jos mielenkiintoa riittää, niin äänitä vaikka jotain tuttua cd:tä / omaa biisiä
pion kautta ja suoraan. sitten vaan kuuntelee geneillä, tekeekö vehje jotain saundille ja mitä. jos mahdollista, niin lainaa jostain vaikkapa pikkuinen behringeri (toinen varma trolliaihe) ja joku täällä hyväksi kehuttu vehje ja äänitä sama niidenkin läpi. laita linkit ääninäytteisiin tänne (vaikka nimettöminä: näyte1.wav, näyte2.wav jne), niin päästään muutkin mukaan sokkotestiin.

tuollaisen testin pitäisi tuoda esiin oleellisimmat peruserot. lisäksi eroja tulee äänenlaadusta esimerkiksi efektejä ja eq:ta käytettäessä, yliajettaessa mikseriä (nupit kaakkoon & tasot punaiselle) jne...
Avatar
#11 • • -orion- Guest
En tiedä oonko ihan hakoteillä, mutta mun mielestä aloittelevan DJn pitäisi ehdottomasti ostaa se Pioneer DJM-600. Äänenlaadusta voi olla montaa mieltä, mut himasoittelussa se ei takuulla kuulu häiritsevästi.

Mutta Pioneerissa on yksi etu ylitse muiden.

Jos aloitteleva DJ aikoo varmistaa itselleen parhaan mahdollisen harjoitteluympäristön tulevia keikkoja varten, miksi ostaa kotiin jokin mikseri, jota tukee 1% Suomen klubeista?
Jos oppii käyttämään Pioneeria silmät kiinni, on todennäköisesti mukava tunne mennä ensimmäiselle keikalle, kun siellä odottaa samanlainen peli.
Jos joskus sitten tuntuu, et Pioneer pitää vaihtaa johonkin isojen poikien pro-mikseriin, niin mikäs siinä - siinä vaiheessa sulla on jo vahva tuntemus Pioneerista ja hyvä keikkakäyttökokemus siitä.

My 50 cents.
Avatar
#12 • • Tuli Guest
Öö...no emmätiä tarviiko minkään kotimikserin olla Pioneerin 500/600, sillä keikalla se mikseri on niin helvetin simppeli käyttää, että 5 minuutin perehtymisellä se tulee tutuksi.
Avatar
#13 • • eletrik Guest
Jos joskus vielä soittelen jossain muualla kuin himas, ni roudaan ainaki omat laitteet mukanani. Ei pal nappaa millää Pioneerin matolaatikolla soitella ku on päässy a&h:n makuun. :roll:
Avatar
#14 • • Daniel Braun Guest

Jos joskus vielä soittelen jossain muualla kuin himas, ni roudaan ainaki omat laitteet mukanani. Ei pal nappaa millää Pioneerin matolaatikolla soitella ku on päässy a&h:n makuun. :roll:


:rolleyes:
Joo-o...
Ei siinä mitään että raahaat sen tiskisi mukaan.
Mutta varmaan helvetin siistiä tanssilattialla olijoista kun jätkä käy kesken illan säätämään uutta tiskiä paikalleen...
Saati siitä mitä soundille tapahtuu jos äänentoisto on säädetty toimimaan pinohiiren purkkamikserillä.
Muita hyviä ideoita?
Avatar
#15 • • eletrik Guest
no ei siin kauan nokka tuhise ku laitteet on kiinni... säätäminen voi ottaa jonku aikaa kyl. Väki vois vaik pelata leikkii kuurupiiloo sen aikaa :scared:
Avatar
#16 • • DJ_laama Guest

Öö...no emmätiä tarviiko minkään kotimikserin olla Pioneerin 500/600, sillä keikalla se mikseri on niin helvetin simppeli käyttää, että 5 minuutin perehtymisellä se tulee tutuksi.



Ja yleisesti ottaen kaikki tunnetuimmat mikserimerkit on toiminnoiltaan ja sijottelultaan niin samankaltasia, ettei ton perehtymisen pitäsi tuottaa mitään ongelmia. Ja yleensä siinä vaiheessa kun keikalle ollaan menossa on jo tullu erilaisia laitteita kokeiltua. Ainoo mikä saattaa aiheuttaa parin vaihdon menemisen alussa ei ihan niin kuin ite halusi, on se että eri laitteissa equt leikkaa vähän eri tavalla.

edit: Ainoot mitä keikalle kannattaa ite laahata on omat levyt ja äänirasiat! :cool: ....Tosin jos tietää että paikanpäällä on soittokalustona jotain ala-arvosta shittiä, niin sellasia keikkoja ei kannata ottaa alkuunkaan :)
Avatar
#17 • • Daniel Braun Guest

no ei siin kauan nokka tuhise ku laitteet on kiinni... säätäminen voi ottaa jonku aikaa kyl. Väki vois vaik pelata leikkii kuurupiiloo sen aikaa :scared:


Jeps joo.
Olis sit varmaan parempi et pysyt siel makkarissa sottamassa ;)
Uusilla jätkillä ei pahemmin oo varaa, ellei a) itse järjestä niitä bileitä b) ole prkleen hyvää kaveria järkkäreitten kanssa, käydä sooloilemaan noin.
Ok, saahan sitä aina toivoa sekoitinta millä soittaa.
Mutta aina ei onnaa.

Jos mä järkkäisin bileet ja sinne tulis joku "newbie dj" soittamaan ja keskeyttäis musiikin vähintään pariksi minuutiksi sen takia että "ei paljo nappaa soittaa pioneerin matolaatikolla ku a&h on niin überhyvä koska isotpojat niin sanoo" ni tervemenoa.
Ei tarvis tulla mun bileisiin toista kertaa...
Avatar
#18 • • bulk Guest

jos mielenkiintoa riittää, niin äänitä vaikka jotain tuttua cd:tä / omaa biisiä
pion kautta ja suoraan. sitten vaan kuuntelee geneillä, tekeekö vehje jotain saundille ja mitä. jos mahdollista, niin lainaa jostain vaikkapa pikkuinen behringeri (toinen varma trolliaihe) ja joku täällä hyväksi kehuttu vehje ja äänitä sama niidenkin läpi. laita linkit ääninäytteisiin tänne (vaikka nimettöminä: näyte1.wav, näyte2.wav jne), niin päästään muutkin mukaan sokkotestiin.

tuollaisen testin pitäisi tuoda esiin oleellisimmat peruserot. lisäksi eroja tulee äänenlaadusta esimerkiksi efektejä ja eq:ta käytettäessä, yliajettaessa mikseriä (nupit kaakkoon & tasot punaiselle) jne...



Joo, kandee kuitenkin kattoa, että se kortti jolla nauhoituksen tekee, on sellainen, jonka resoluutio sallii tollasten erojen kuulumisen, muuten koko hommasta ei saa mitään riemua. Enkä nyt tarkoita sitä, löytyykö siitä esim 96/24-nauhoitus, vaan sellaista korttia jossa muuntimet ja inputtiasteet on edes suurin piirtein kondiksessa. Lisäksi nauhoituslaitteiston pitää ylittää reilusti mikserien dynamiikka, muuten esmes kohinatasoja ei voi vertailla.

Mutta kuuluu ne erot korvallakin, kunhan kuuntelut on kondiksessa. Eikä tarvitse olla mikään kultakorva eroja kuullakseen.
Avatar
#19 • • Loopy Guest

Mutta Pioneerissa on yksi etu ylitse muiden...


Hear, hear.

Jos joskus vielä soittelen jossain muualla kuin himas, ni roudaan ainaki omat laitteet mukanani. Ei pal nappaa millää Pioneerin matolaatikolla soitella ku on päässy a&h:n makuun. :roll:


:scared:

Porukka ehtikin jo laittamaan oman lusikkansa soppaan. Mutta joo, Pioneerin 600 tulee vastaan useimmalla keikkapaikalla. Itselläni on sama mikseri kotosalla, ja mieluiten tietysti soitankin kyseisellä mikserillä.

Mikä haluaa kotioloissa hifistellä (etc.) voi ja kannattaa miettiä muutakin mikseriä. Yhtäältä jos sinulla on jo kokemusta 600:lla soittamisesta tai mahdollisuus 600:n soittotuntumaan tutustumiseen ennen mahdollista keikkaa, niin ei ole mitään ongelmaa. Jos et keikkaile, ei ole mitään ongelmaa.

Mikserin vaihtoon kesken keikan ei kyllä ketään bilejärkkääjä suostu. Tosin voihan tuon mikserivaatimuksen vaikka kynäillä raideriin :D
Avatar
#20 • • Hege Guest
Ei kai nyt joku oikeasti ole sitä mieltä, että pitäisi jonkun parin ekan keikan takia ostaa pinohiiri tms. :)

Voisko siihen vaikka varautua opettelemalla kuinka mikserit toimii ja nappien merkitykset, niin osaa katsoa nopeasti miten joku toimii? Itse ainakin sanoisin, että mikserin merkillä on paljon vähemmän merkitystä soittamiseen kuin levareilla.