[Review] Sony PSP

68 posts, 4 pages, 9,176 views

Avatar
#1 • • akir0 Guest
Vuoden kuolailun jälkeen tuli laite haettua kotiin ja nyt muutaman päivän pikakommentit itse laitteesta. Pelejä en tässä kehuskele, niistä eripaikassa erikseen.

Ulkoisesti

Laitehan on varsin iso ja sen kuljettaminen mukana ei aina ole niitä helpoimpia hommia. Omaani hankin välittömästi Crystalin näytönsuojan, koska tarinoita naarmuuntuneista näytöistä on enemmän kuin tarpeeksi. Näytönsuoja on pieni, huomaamaton ja mahdollistaa pelaamisen aivan täysin kuin ennenkin.

Liittimet laitteessa sijaitsevat varsin nerokkaasti. Aluksi mietin, että hemmetti, miksi ne on pitänyt ripotella sinne tänne, mutta pikaisesti tulikin huomattua, että sijoittelu on oivallinen, koska piuhat kiinni pelatessa (virtajohto + kuulokkeet), eivät ne ole häiritsevästi tiellä.

UMD-levyjen ja Memorystick-kortin vaihto/siirto onnistuu nopeasti, joskin UMD-levypaikka tuntuu skidisti heppoiselta ja foorumeilta onkin tullut vastaan tapauksia, joissa koko UMD-levy on lentänyt ulos koneesta kun sitä on pelin tiimellyksessä oikein vääntänyt. Oma pelitapa on onneksi varsin rauhallinen, joten tuollaista tuskin pääsee tapahtumaan :)

Virrat päälle

Uuuh, Aaaah, näyttö on juuri niin mahtava kuin odottaa sopi. Verrokkilaitteena Nintendon DS, jonka näyttö jää kyllä täysin eri planeetalle. PSP:n näytön tarkkuus, kontrasti ja nopeus ovat jopa häkellyttävän hyvät. Yhdistettynä isoon kokoon on näyttö saanut kaikki ihmiset ällistelemään sen laatua.

Käyttöliittymä tuntuu aluksi kummalliselta pc-käyttäjälle, mutta lyhyt testailu ja pikkuhiljaa alkavat valikot löytyä oikeilta paikoiltaan.

Ensimmäiset musiikkitiedostot ja omat videot koneeseen ja eikun katselemaan. Videoiden kurkistelu laitteella on jopa yllättävän miellyttävää, johtuen näytön koosta ja laadusta. Laitteen äänentoisto ei häikäise, kuten eivät luokattomat kuulokkeetkaan, jotka aiheuttivat perheemme molemmille testihenkilöille korvasärkyä. Onneksi ne sai vaihdettua kivuttomasti parempiin. Videoiden ja musiikin selaus ei tuntunut kovinkaan intuitiiviselta, mutta melko pian siihenkin pääsi sisälle.

Conclusion

Näyttö rulettaa, napit on oikeilla paikoillaan, pelit tuntuvat hyviltä(joskin liikaa ps2-kierrätystä) ja mediasoittimena laite on enemmän kuin paikoillaan. Itse odottelen eniten sitä hetkeä, että oma 1.52 firm-wareni saa kräckin ja pääsee ajamaan "kotipolttoista" softaa tuolla.

Pahin miinuspuoli laitteessa on ehdottomasti akku, joka pelatessa kestää noin 3-5 tuntia. Lisäksi pelien suolainen 50euroa/kpl iskee pc-pelaajan sydämeen karmaisevasti, mutta eiköhän siihenkin korjausta tule.

Voin suositella, mutten varauksetta kuitenkaan.

4star.gif ja puol tähtee päälle.
Avatar
#2 • • zAo Guest
PSP on eka käsikonsoli, jota olen harkinnut ostettavaksi.
Jonkin verran on sitä tullut testailtua, mutta vähän pitempi
sessio pitäisi sen kanssa ottaa, jotta osais päättää ostaako
vai ei. Laitteen graafiset ominaisuudet oli se, joka kiinnitti
mun huomion heti ensimmäikseksi.

Katsotaanpa jos tuon hankkisi...
Avatar
#3 • • Roz Guest
Jahka se hinta pompsahtaa vähän alaspäin niin ilman muuta hankintaan.
Avatar
#4 • • samlainio Guest
eilen sain vihdoinkin oman PSP:ni postista. Aika helmi vehe se kyllä on. Peleistä ei nyt muuta oo tullu testattua, kun tuo Wipeout, minkä samalla itelleni hommasin. Grafiikka siinä ei musta yllä ihan PS2 tasolle, mutta ei siinä kyl valittamista ole. Toi demolevyn videoklippi Spiderman 2:sta oli kyl hyvännäköinen! Tuntui aika jännältä katella niin hyvää kuvaa noin pienestä värkistä. Onneks ton leffan saa ilmaseks, ku käy rekisteröimässä oman PSP:nsä osoitteessa http://www.yourpsp.com/psp/psp.html#locale=fi_fi&section=homepage

Siellä on muutenkin aika kiva latauspalvelu, mihen kannattaa tutustua, jos sattuu omistamaan PSP:n.
Avatar
#5 • • Funkatronik Guest
Itse odottelen että PSP:lle ilmestyy muutamia sellaisia pelejä jotka oikeasti kiinnostavat, ainakaan noista alkupään Suomen julkaisuista ei yksikään ole sellainen jota oikeasti haluaisin pelata, enkä oikein viitsi ostaa 300:n euron konsolia ja 50:n euron peliä sen vuoksi että olisi jotain pelattavaa. Championship Manager ja ainoastaan PSP:llä ilmestyvä GTA saavat minut ehkä kauppaan, sitten kun joskus suvaitsevat ilmestyä.
Avatar
#6 • • miikkaL Guest
Veikkaan että kunhan hinta laskee ja PSP:n "killer app" eli uusi GTA ilmestyy markkinoille, joutuu meikäläinenkin pelikauppaa kohti..

Eli ensimmäinen käsikonsoli mikä kyllä aidosti kiinnostaa.
Avatar
#7 • • akir0 Guest
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=24630&tyyppi=1

PSP jyräsi myyntiennätykset Britanniassa - meni yli 2 kertaa enemmän ku DS:ää. Ja toki hintakin on kovempi.

Omasta mielestäni tolla on suuri merkitys. Britannia on helvetin iso pelimarkkina ja oma pelimaku osuu aika usein yksiin brittipelien kanssa (futis lähinnä!).

Oletan, että hinnanalennuksia ei ihan hirveän nopeasti ole luvassa. Tällä hetkellä DS ja PSP ei kamppaile keskenään hinnalla, eli pienillä alennuksilla ei ole merkitystä (vrt ps2 ja xbox aikoinaan). Japanissa, jossa kone on ollut merkkinoilla 9 kuukautta on hinta pudonnut kai vaan 20euroa.

Tietysti jossain vaiheessa hinta tulee putoamaan, mutta tuskin kovin paljoa kun kysyntä nytkin on melko huikeaa.
Avatar
#8 • • akir0 Guest
psp01.jpg

Eilen illalla vihdoin eurooppa-psp kräksätty :)
Avatar
#9 • • miikkaL Guest
Jaahas, pakkohan tuo laite oli sitten tilata, vaikka hinta onkin todella suolainen. Viikon kuolauksen jälkeen mielihalut menivät järjen ohi ja laite saapunee ensi viikolla käsittelyyn. \o/ Syitä hankkimiseen alempana.

Varsinkin tuon homebrewn ajo laitteessa kiinnostaa kovasti (esim NES ym emut) - super mario brosia käsikonsolilla..aahh!

Tietysti tuo GTA LCS on pakko päästä hakkaamaan läpi, sillä kyseessä on kuin onkin täysiverinen jatkumo GTA III:sta alkaneeseen loistavien pelien sarjaan!

Tulevien pelien listakin näyttää aivan mielettömän hienolta, ja tälläkin hetkellä saatavilla on jo vaikka mitä.

Parasta kaikessa on, että koska kyseessä on tosiaankin pelien osalta aluekooditon laite, niin esim kaikki japsijulkaisut toimivat tuossa suoraan.
Avatar
#10 • • :t:c: : : Guest
Jep, pari viikkoa sitten oli kans pakko tehdä sama hankinta ja enpä ole katunut sekuntiakaan..

Matkaan lähti vielä 1GB muistikortti, joten on erittäin mukavaa kun matkassa on koko ajan 3-4 peliä, amiga ja nes emulaattorit ja rumpukoneet ja muut :)

Myös videoiden kääntö suoraan psp formaattiin on sikahelppoa ja filut jää aika pieneks.

Ens viikolla sit Liberty City stories jenkkijulkaisu <3
Avatar
#11 • • miikkaL Guest
Japanissahan on jo firmwaren versio 2.5, osaakohan joku sanoa onko joku tietty syy miksi noita ei ole saatu vielä kräkättyä? Tokihan tuo downgreidaus onnistuu, mutta Sony on suunnitellut että uudet pelit (esim GTA LSC) vaativat toimiakseen uusimman firmwaren, eli euroopassa tuon 2.02 vai mikä olikaan.

Luulisi että kun aiempikin on onnistuttu puhkaisemaan niin tuoreemman version kräkkäys ei olisi noin aikaavievää mitä tuossa on nyt mennyt.
Avatar
#12 • • akir0 Guest

Japanissahan on jo firmwaren versio 2.5, osaakohan joku sanoa onko joku tietty syy miksi noita ei ole saatu vielä kräkättyä? Tokihan tuo downgreidaus onnistuu, mutta Sony on suunnitellut että uudet pelit (esim GTA LSC) vaativat toimiakseen uusimman firmwaren, eli euroopassa tuon 2.02 vai mikä olikaan.

Luulisi että kun aiempikin on onnistuttu puhkaisemaan niin tuoreemman version kräkkäys ei olisi noin aikaavievää mitä tuossa on nyt mennyt.



Täysin propietary-systeemin murtaminen ei oo ihan yksoikoista. Ja nyt puhutaan vieläpä softasta, vaikka hardware-modejakin tiettävästi on kehitysasteilla.

Käytännössähän edes 2.00 firmwarea ei oo saatu kunnolla murrettua, ainoastaan sen verran, että sillä voidaan ajaa tuo downgrade 1.50 -versioon.

2.00 firmwaren "murto" perustuu vieläpä tunnettuun reikään, joka on tietyssä .tif-kuvia avaavassa kirjastossa, joten sitäkautta tuohon päästiin käsiksi. Ihan uusien reikien löytäminen ja hyödyntäminen on taas "pari" astetta hankalampaa.

Ja noi 2.01 ja 2.50 -versiotkin pystyy kiertämään esim Wab Version Changerilla, joka siis huijaa pelejä luulemaan laitteen olemaan korkeampaa firm-warea.
Avatar
#14 • • akir0 Guest
GTA julkastu Kanadassa, euroopan julkaisu viivästyi, eli tulee vasta 4.11.

Anyway, biisit tuli toki jakoon, tällänen "ihan kiva" kanava löytyy tuolta :)

Rise FM

DJ's: "Boy Sanchez" (Oliver Vuquer)

* Sing it Back (Boris Musical Mix) - Moloko
* Free - Ultra Nate
* I Believe - Happy Clappers
* House Music - Eddie Amador
* Feel What You Want - Kristine W
* Hideaway (Deep Dish Vocal Remix) - DeLacy
* Spin Spin Sugar (Armand's Dark Garage Mix) - Sneaker Pimps
* Plastic Dreams - Jaydee
* Altered States - Ron Trent
* There Will Come A Day (Half Tab Dub) - The Absolute
* Positive Education - Slam
* Flash - Green Velvet
* Circus Bells (Hardfloor Remix) - Robert Armani
* Higher State of Consciousness - Wink
Avatar
#15 • • insertxox Guest

GTA julkastu Kanadassa, euroopan julkaisu viivästyi, eli tulee vasta 4.11.



Näytti hyvältä ja varmaa gta laatua on tiedossa.
Suolanen hinta pelillä on. Taitaa jäädä hieman myöhempää ajan kohtaan, tai sitten ei.
Pukinkonttiin sopisi hyvin, mutta jaksaako venata kun muut onjo siinä vaiheessa pelanneet pelin läpi. :D
Avatar
#16 • • miikkaL Guest
Nyt kun olen saanut PSP:n käteen ja downgreidattua, heräsi kysymys, kuinka voin ajaa noita pelejä ym laitteella jotka vaativat 2.0 firmwaren?? Esim mukana tuleva demolevy herjaa että pitää asentaa uudempi firmware kuin tuo 1.5.
Avatar
#17 • • miikkaL Guest

Nyt kun olen saanut PSP:n käteen ja downgreidattua, heräsi kysymys, kuinka voin ajaa noita pelejä ym laitteella jotka vaativat 2.0 firmwaren?? Esim mukana tuleva demolevy herjaa että pitää asentaa uudempi firmware kuin tuo 1.5.



Onnistuikin version changerillä :)
Avatar
#18 • • akir0 Guest
Ja nythän sitte tuli tietysti vastaan se eka peli, jota käyntiin ei saa VersionChangerilla, elikkäs toi GTA-LCS. Itte ny ainakin odotella ihan suosiolla, josko tuohon jokin hackki löytyis, ennenkuin ostaa. Ei viittis kuitenkaan edestakaisin vaihdella firm-warea, vaikka hyvä peli onkin.
Avatar
#19 • • :t:c: : : Guest
Bassoradio @ PSP

Tarvitset;

1 Sony PSP 1.5 Firmwarella
WLAN / nettiyhteys siihen
PSP Radio softan



1) Lataa eka PSPradio (http://pspradio.berlios.de/phpBB/viewtopic.php?t=119)
2) Siirrä PSPradion kaks hakemistoa folderiin PSP/GAME
3) Lataa http://www.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=452855&file=filename.pls -file ja uudelleennimeä se vaik Bassoradio.pls
4) Siirrä ko. file /PSP/GAME/pspradio/playlist
5) Käynnistä 'memory stick' valikosta PSPradio
6) Paina 'start' (options)
7) Valitse network ja paina X
8) Valitse käyttöliittymä (interface)
9) Paina taas 'start' poistuaksesi asetuksista
0) Valitse ylös/alas namiskoilla lataamasi shoutcast filu ja paina X

Nauti Bassoradiosta tien päällä tai missä nyt oletkin (WLAN peittoalueella)
Avatar
#20 • • insertxox Guest

Bassoradio @ PSP


Tätä tulikin odotettua.
Kiitos :t:c: : :