kiina

3 posts, 1 page, 2,495 views

Avatar
#1 • • kaaputin Guest
Morjesta

oon suuntaamasa syyskuuksi kiinaan joten nyt kaivattaisiin vinkkejä klubbailusta pekingissä, xi'anissa, shanghaissa, guangzhoussa ja hong kongissa. muutkin kuin klubbailu vinkit otetaan innolla vastaan jos niitä vaan tulee.
Avatar
#2 • • Felis Guest
No niin, vihdoin päästiin asiaan. Itse asuin Shanghaissa kymmenisen kuukautta, joten hirveästi tietoa ei muualta Kiinasta ole, mutta kolmessa isoimmassa kaupungissa ilmestyy paikallinen happening-lehti That's Beijing, That's Shanghai ja That's Guangzhou, josta voi napata vinkkejä minne mennä. Noiden lehtien käsiinsä saaminen vaan tuntuu välillä olevan vähän kiven takana, mutta kannattanee kysellä (länsimaalaisten) turistien suosimista ravintoloista. Tsekkaa http://www.thatsmagazines.com

Shanghain bile-elämä on legendaarinen, mutta klubikulttuuri on Kiinassa suhteellisen nuorta, joten massiiviset reiv-elämykset voi unohtaa. Silloin tällöin siellä vierailee jotain maailmanluokan nimiä soittelemassa tyhjille saleille. Länsimaalaisten suosimia baareja ja klubeja sen sijaan riittää enemmän kuin jaksaa juosta läpi. Tässä nyt jotain:

Legendaarinen baarikatu Maoming nanlu oli sulkemisuhan alla kun lähdin Shanghaista kesäkuun lopulla siellä sattuneen väkivaltaisen välikohtauksen vuoksi (yksi turisti kuoli). Eipä se mikään menetys olisi, meiniki oli aika kaljavoittoista, mutta pari ihan mukavaa paikkaa siellä oli, Babyface ja Buddha Bar, joka oli enemmänkin rauhallinen istuskelumesta.

Toinen alue, jonne on keskittynyt paljon baareja ja ravintoloita on Hengshanlu. Tarjontaa on laidasta laitaan meksikolaistyylisestä juottolasta tyylikkääseen salsa-klubiin. Mun all time suosikkimestani on Mural (697 Yongjialu, joka on Hengshanlu:n poikkikatu). Perjantai-iltaisin sinne maksaa 100-150 yuania (10-15e) sisään, ja baari on avoin. Toisin kuin kuvittelisi, klubina se on silti ihan tyylikäs. Musa on yleensä funkia tai muuta lepposaa ketkutusmusaa.

Mun toinen suosikkini on Bar 97 (Fuxing park), tai oikeastaan koko kompleksi. Alakerrassa on stailimpi istuskelumesta ja California, jossa soi astetta rankempi basso, yläkerrassa taas Bar 97, jossa soi leppoisa house. Sisäänpääsymaksu vaihtelee, mutta Bar 97:n leimalla muistaakseni pääsi ilmaiseksi Californiaan. Taisi olla Shanghain trendikkäin mesta viime syksynä.

Pegasus (98 Huaihai zhonglu) on yleensä täynnä vain torstain hip hop-iltoina, mutta joskus siellä on viikonloppuisin jotain mielenkiintoista, joten kannattaa ottaa selvää.

Fusion (323 Fuxing zhonglu) pitää myös sisällään kolme eri tilaa, joissa on hieman erilainen meininki. Samalla pääsymaksulla pääsee kaikkiin. Musiikki painottuu funkiin.

Mukavia istuskelupaikkoja illan alotteluun on kanssa muutamia. Face (118 Ruijin er lu) on Kaakkois-Aasian tyyliin sisustettu rauhallinen ja mukava paikka. Bonusta on puutarha, jossa istuessa voi hetkeksi unohtaa olevansa 16 miljoonan asukkaan suurkaupungissa.

Noah's (37 Fuzhoulu) on pienen hotellin yläkerrassa sijaitseva pieni baari, josta on loistava näköala Huangpu-joen yli ja Pudongin skylineen.

Tottakai on myös pakko mainita Grand Hyattin baari, joka sijaitsee Jinmao-tornin huipulla (maailman 5. korkein torni). Hyvällä ilmalla näköala on loistava, mutta mun tsägällä ikkunoista ei näkynyt kuin pilviä kun siellä kävin. Hyattin alakerrassa on kahvila, joka voi tarjota paremmat näkymät, jos pilvet on alhaalla. Tornissa on näköalatasanne erikseen, jonne pääsee toisesta ovesta (pääsymaksu oli muistaakseni 50 yuania).

Hintatasosta: klubbailu on Kiinassa rikkaiden hommaa, joten keskiluokkaisia kiinalaisia siellä ei juuri näy. Suomen hintoihin verrattuna pääsymaksut ovat kuitenkin yleensä kohtuullisia - jos niitä on ollenkaan. Alkoholi sinänsä ei Kiinassa maksa juuri kärpäsen papanaa enempää, mutta trendikkäässä baarissa on tietty trendilisä. Kalleimmatkin paikat pysyvät kuitenkin yleensä Suomen hinnoissa. Halpoja baareja löytyy niitäkin vaikka millä mitalla, jos ei ole nirso - esimerkiksi Windows-baarit (Maoming nanlu ja Jing'an plaza) myyvät olutpullon eurolla, breezerit ja tequilat kahdella. Kaupassa puolen litran pullon paikallista olutta maksaa noin 30c.
Avatar
#3 • • healey Guest
Elokuun lopussa suuntana Shanghai. Kiitos kattavasta raportista Felis. Mestat ilmeisesti vaihtuu tiheään. Onko infoa tämän kesän virtauksista?

Entä missä päin kaupunkia kannattaisi asua, Hengshanlu? Yritämme vuokrata apartmentin viikoksi, olisiko toimistoista vinkkejä..