Televisiosarjoja DVD:llä

94 posts, 5 pages, 13,779 views

Avatar
#1 • • vaavu Guest
Kun nykyään ei enää telkkaria ole, ei television sarjojakaan tule katsottua. Hyviä sarjoja olisi kuitenkin ilo katsoa silloin tällöin, sillä niissä on muutamia etuja elokuviin nähden. Ensinnäkin, puolen tunnin tai tunnin sarjan ehtii aina katsoa, vaikka olisikin vain vähän aikaa - kokoillan elokuva syö illasta aika ison siivun kerrallaan. Toisekseen sarjassa ehditään syventää henkilöhahmoja pitemmälle kuin elokuvassa - hahmoille kertyy aivan eri tavalla historiaa ja taustaa.

Ongelma vain on, että en ole koskaan oiken katsonut telkkaria tai seurannut mitä sarjoja tulee. Niinpä kokemukseni on sen verran vähäinen, että en osaa sanoa mitkä olisivat hyviä sarjoja. Ja koska yksi boksi telkkarisarjaa maksaa yleensä hunajaa, ei viitsisi ostaa sikaa säkissä vain todetakseen että sarja on huono.

Niinpä olisi kiva kuulla muiden suosituksia hyvistä televisiosarjoista, joita voisi hankkia myös kotihyllyn komistukseksi. Ja ei vain pelkäksi komistukseksi, vaan olisi kiva että sarja kestäisi katsomista useammankin kerran. Plussaa tulee vielä hyvästä äänen- ja kuvanlaadusta, tosin ymmärrän kyllä että harvemmassa sarjassa on yhtä hyvä tekninen laatu kuin monissa elokuvajulkaisuissa.

- - -

Tällä hetkellä hyllyssä on kolme televisiosarjaa: Simpsons, Taistelutoverit ja Pride and Prejudice.

Simpsonit ovat ihan peruskauraa, niitä on aina kiva katsoa. Tosin niitäkin voisi ilmestyä vähän nopeampaa tahtia, vasta kolme ensimmäistä tuotantokautta on ilmestynyt... :P Futuramaa olen miettinyt, mutta en oikein osaa sanoa onko se hintansa väärti. (Olen nähnyt ehkä max. yhden jakson Futuramaa koskaan, enkä oikein muista miten se vertautuu Simpsoneihin.)

Pride and Prejudice tuli tilattua Briteistä, sisältäen kaikki 6 jaksoa sekä yhden BBC:n making of -dokumentin. Vaikka luulin että kyseessä olisi enemmän pelkkä tyttöjuttu, tuntui Villekin ihan tykkäävän brittiläisen yläluokan sosiaalisista kiemuroista. Ja onhan se Colin Firth aivan ihana Mr Darcyna. :heart:

Taistelutoverit on uusin hankinta, ja täytyy sanoa että boksi teki aikamoisen vaikutuksen ainakin muhun. Ensinnäkin, tekninen laatu sarjassa oli aivan loistava: ääni oli kirkas ja hieno 5.1 DD ja kuvanlaatu oli todella upea. Toisekseen, sarja itsessään antoi mulle paljon ajattelemisen aihetta sodasta, ja näytti siitä sellaisia puolia joita en ollut tullut edes ajatelleeksi. Siinä missä monet muut sotaelokuvat (esim. Saving Private Ryan) keskittyvät kuvaamaan vain yhden puolen sodasta, kuvasi sarja tapahtumia laajalla skaalalla, alkaen aina alun koulutuksesta sodan loppumiseen ja kotiuttamiseen. Ja mikä parasta, tositapahtumiin perustuva kerronta oli myös huomattavan yleissivistävää.
Avatar
#2 • • da_chef Guest
The Office on mainio.

Futurama samaten.
Avatar
#3 • • Homegrove Guest
Osta Vaavu ne Futuramat! Ei voi tarpeeksi kehua.

Twin Peaks tarvis hankkia ehdottomasti, mulla on se vaan telkkarista nauhoitettuna...
Avatar
#4 • • mekaanikko Guest
Maailmanhistorian kaksi parasta TV-sarjaa ovat:

1. Riget (a.k.a. Valtakunta)
2. Twin Peaks

Molemmat on julkaistu DVD:nä, tosin viimeksi kun tsekkasin tilannetta (mistä on toooodella kauan, myönnettäköön), Twin Peaksista ei ollut tarjolla kuin ensimmäinen tuotantokausi. Jälkimmäinen tuotantokausi on IMO jopa vielä parempi kuin ensimmäinen, tosin tiedän olevani tässä asiassa vähemmistössä mutta sanoisin että tämä korreloi jossain määrin sen kanssa paljonko pitää Lynchin leffoista. Ne jotka ovat sitä mieltä että miehen elokuvat ovat tekotaiteellista paskaa mutta Twin Peaks ihqu, eivät varmastikaan lämpeä toisesta tuotantokaudesta pätkän vertaa. Taas jos diipimpi matsku maistuu niin sitten luulis jälkimmäisenkin kauden putoavan.

Niin ja toi Riget, kun ei ehkä ole kaikille tuttu. Se on siis Lars von Trierin sairaalasarja, aivan nerokas. Sitä voisi kuvailla esimerkiksi "ER (a.k.a. Tehis) hapoissa kohtaa X-Filesin ja taustalla väijyy Franz Kafkan haamu". Sanat eivät oikeasti riitä kuvailemaan kuinka nerokkaasta pläjäyksestä on kyse. Taas kerran, ei suositella mainstream-ihmisille mutta jos taatusti tavallisuudesta poikkeava synkkä mutta absurdi tanskalaisen suursairaalan aivan kipeä (sic) kuvaus kiinnostaa niin this is the one. 11/10 pistettä.

Edit: lisätään vielä Rigetin liittyen että Stephen King tuottaa tuosta parhaillaan jenkkiversiota (vai olisiko jo peräti valmistunutkin), josta tietysti luultavasti tulee täyttä tuubaa mutta nytpä mainio tilaisuus tsekata originaali jotta voi sitten kavereille paukutella henkseleitä audiovisuaalisella sivistyksellään kun uusintaversio pamahtaa meikäläisiin töllöihin joskus tulevaisuudessa. Ja ne, joille sarja on tuttu, voivat tulla fiilistelemään Stealthin aiheelle omistettuun threadiin. =)
Avatar
#5 • • Hansu Guest
Twin Peaks on kyllä ehkä paras tv-sarja ikinä. Uudemmista suosittelisin Sopranosia, se on mielestäni kaikin puolin erinomainen.
Avatar
#6 • • Edited Paarma Guest
Okei,jenkkisarjapuolella olen sitä mieltä että HBO-kanavan tuotannosta suurin osa on takuuvarmaa laatua (kuten edellämainittu Sopranos), näyttely- ja käsikirjoitustyö on kautta linjan erinomaista. Sopraanojen lisäksi ohjelmistosta on DVD:llä julkaistu Six Feet Under / Mullan Alla sekä Oz / Kylmä Rinki, vielä julkaisematta on kolme todella laadukasta sarjaa:

Poliisi/rikolliskuvaus The Wire (josta käynnistyy kesällä jo kolmas tuotantokausi, uskoisin ensimmäisen kauden piakkoin ilmestyvän kiekkoina.)

Parhaillaan ensimmäistä kauttaan pyörivä villin lännen tyly tulkinta Deadwood (Ian "Lovejoy" McShane on käsittämättömän hyvä äärimmäisen kylmänä saluunanpitäjämulkerona, eikä muu näyttelijäkatras jää paljoa jälkeen.)

Lisäksi puuttuu vielä henkilökohtaiseen alltime-televisiosarjakärkeen Twin Peaksin rinnalle viime syksynä kohonnut Carnivàle, todella synkkä tarina klassisesta hyvän ja pahan vastakkainasettelusta (tosin kuka on milläkin puolella ei selviä kunnolla edes ensimmäisen kauden lopussa.)

Muita jo DVD:llä julkaistuja viihdyttäviä sarjoja ovat tietty Foxin tuottama 24 jonka kaksi ensimmäistä tuotantokautta on saatavana (kolmas näillä näkymin taas syksyllä), Joss Whedonin 15 jakson mittaiseksi jäänyt Firefly (jolla IMO oli potentiaalia nousta kaikkien aikojen mielenkiintoisimmaksi scifi-sarjaksi, ikävä kyllä kanava ryssi homman ennen aikojaan mutta tällaisenaankin Firefly-The Complete Series on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen.)

Vielä voisi mainita FX-kanavan tuottaman erittäin mainion ja karun poliisisarjan The Shield, josta on tällä hetkellä saatavilla kaksi kautta (jälkimmäinen tosin vasta R1:nä). The Commish / Kuuma Piiri-sarjan pehmopoliisipäällikköä näytellyt Michael Chiklis on läpikäynyt totaalisen muodonmuutoksen äärimmäisen kovaotteisen Vic Mackeyn roolia varten, välillä vaikea kuvitella kyseessä olevan edes sama näyttelijä. Laatua.
Avatar
#7 • • metsis Guest
Yksi on yli muiden:

Law & Order

Ko. sarjasta löytyy jo eka ja toka kausi DVD:llä, ja lisäksi myös mainioista spin-offeista Criminal Intentistä ja Special Victims Unitista saa ekaa kautta. Oikeastaan tuo Criminal Intent (jota ei Suomessa ole vielä näytetty) pieksee nykyiset "original"-L&O:t 6-0.
Avatar
#8 • • drS Guest
TP eli twin peaks ois melko herkku.

lisäks ois kiva omistaa kaikki frendit -dvdt, mut kellä sellaseen on varaa :panic:
Avatar
#9 • • miikkaL Guest


lisäks ois kiva omistaa kaikki frendit -dvdt, mut kellä sellaseen on varaa :panic:



Noi kaudet on ollut pitkään Anttilassa tarjouksessa, muistaakseni 24e/tuotankausi (24 jaksoa)
Avatar
#10 • • akir0 Guest
Babylon 5

Nyt tuli vihdoin vitoskausikin dvd:nä ulos. 4 tai 5 kertaa olen katsonut kaikki kaudet ja joka helvetin kerta aukeaa uusia jippoja tästä parhaasta avaruus-sagasta. Te jotka ette ymmärrä -> Hypätkää jorpakkoon.
Avatar
#11 • • Tapi T Guest

Te jotka ette ymmärrä -> Hypätkää jorpakkoon.


Terveisiä jorpakosta:

Babylon 5 = Bold And The Beautiful: Lost In Space
Avatar
#12 • • Leaphion Guest
Frendit. Niitä löytyy R2-DVD:inä aikas monta tuotantokautta.
Ja on aivan uskomattoman mukavaa iltaviihdettä. :)
Avatar
#13 • • A-E Guest
Star Trek: The Next Generation DVD boxit ja Maanalainen armeija iskee jälleen DVD box ovat hyviä ostoksia.
Avatar
#14 • • Daniel Braun Guest

Babylon 5

Nyt tuli vihdoin vitoskausikin dvd:nä ulos. 4 tai 5 kertaa olen katsonut kaikki kaudet ja joka helvetin kerta aukeaa uusia jippoja tästä parhaasta avaruus-sagasta. Te jotka ette ymmärrä -> Hypätkää jorpakkoon.


Minä ymmärrän :hearts: :hearts:
Pitäis vaan taikoa jostakin rahaa jotta vois ostaa noi kaikki itselleen.
Silloin kun se vielä tuli telkkarista niin oli aivan pakko nauliutua töllön eteen katsomaan.
Hemmetin hyvä sarja, mielenkiintoisia "selityksiä" maailmankaikkeuden asioista.
Ajatelemaan herättävä sarja.
Avatar
#15 • • Bio Guest
Taistelutoverit on kyllä ihan ehdoton sarja
Frendit on kans hyvä ja hauska..
Avatar
#16 • • phanatic Guest


1. Riget (a.k.a. Valtakunta)



Toi on kyllä paras TV-sarja ikinä, Twin Peakskin jää kakkoseksi. Tuskin saa suomeksi tekstitettynä?
Avatar
#17 • • ville Guest

Babylon 5

Nyt tuli vihdoin vitoskausikin dvd:nä ulos. 4 tai 5 kertaa olen katsonut kaikki kaudet ja joka helvetin kerta aukeaa uusia jippoja tästä parhaasta avaruus-sagasta. Te jotka ette ymmärrä -> Hypätkää jorpakkoon.



B5 oli kyllä loisto.

Siinä oli esimerkki sarjasta, jonka käsikirjoitus tehtiin valmiiksi ja vasta sitten alettiin filmaamaan. Tämän ansiosta monet alunperin täysin turhilta vaikuttaneet jaksot osoittautuivat myöhemmin juonen kannalta todella tärkeiksi...

kerrassaan loistava (mutta vaavu ei tosta taatusti innostu)
Avatar
#18 • • da_chef Guest

Taistelutoverit on uusin hankinta, ja täytyy sanoa että boksi teki aikamoisen vaikutuksen ainakin muhun.



Taistelutoverit ei varsinaisesti ole tv-sarja, vaan minisarja :)

Minä pidän tuota ennemmin pitkänä elokuvana (onhan se [helvetin hyvän] kirjan pohjalta tehty) kuin tv-sarjana. Siksi olisikin mahtavaa jos sen näkisi jossain teatterissa valkokankaalta.
Avatar
#19 • • akir0 Guest

B5 oli kyllä loisto.

Siinä oli esimerkki sarjasta, jonka käsikirjoitus tehtiin valmiiksi ja vasta sitten alettiin filmaamaan. Tämän ansiosta monet alunperin täysin turhilta vaikuttaneet jaksot osoittautuivat myöhemmin juonen kannalta todella tärkeiksi...



Tää on just se aspekti, minkä takia pidän tätä parhaana avaruusoopperana. Lisäksi mukana on sopivasti kieroutunutta huumoria.
Avatar
#20 • • Lachesis Guest
Futurama on mielestäni ajankohtaisempi kuin Simpsonit ja siinä parodiointi ja kritiikki on paljon suorempaa (tjeu. ikea-läppä 4. tuotantokauden ekalla levyllä). Muutenkin aivan loistavaa huumoria ja persoonallisia hahmoja. Mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Aii, B5 on aivan loistava. :excellent: VHS:nä löytyy 3 viimeistä tuotantokautta, mutta olisi jossain vaiheessa tarkoitus hankkia ihan DVD:t (ovat muuten pirun kalliita). Mainio avaruussaippua todella hyvällä juonella ja kunnon actionilla varustettuna. Sarjan loppuhan oli suorastaan liikuttava!

Mun mielestä DVD:lle ilmestyneissä sarjoissa on se ongelma, että niiden katsomista ei pysty lopettamaan. Tullessaan telkkarista ne annostellaan sopivasti kerta/viikko. :D