Kenjido Okiru - Guided By Light [U4EA FM mixtape]

22 posts, 2 pages, 3,069 views

Avatar
#1 • • okiru Guest
shrine.jpg

Tarjolla miksaus, joka tuli 6.1. belgialaiselta U4EA FM:n aalloilta. Sain servetilan puutteen ratkaistua kavereiden avulla - heille iso kiitos siitä.

badger.gif

Näin uuden vuoden merkeissä on melodisen proge/progetrancen ystäville tarjolla hieman sitä tunnelmallista ja valoisaa tunnelmaa, joka toivottavasti teille maistuu. Itellä on selektion muodostumisessa tullut pohdittua omia fiiliksiä ja sen hetken tuntemuksia. Saa nähdä, onko kenelläkään tarjota hyvää analyysia - voin toki sen kertoa (sitten joskus), jos joku sitä välttämättä vaatii.

Muutamassa kohdassa laukan tynkää ja epävireistä harmoniaa ja suokoon progejumalat anteeksi viimisen biisin päälle tekemäni ex tempore skräbäykset ja Hybridin biisin väärinkäytön (itseasiassa, kun tarpeeksi monta kertaa tuon viimeisen biisin kuuntee kokonaan niin alkaa se kuulostamaan hävyttömän hyvältä kenties??).
Mutta sonnan jauhamisesta asiaan ja se linkki tracklistin kera:

- - - - - - - - - - - -

[ Kenjido Okiru - Guided By Light ] >> [192 kbps] | [107mb] | [78:11]

Tracklist:

01. anglo aura - sojourn (fourfour mix) [futureshock music] + pqm - you are sleeping (acapella)
02. özgür can - connected [cdr / cpr white]
03. joshua collins - project 3 (chris lake remix) [pangea]
04. planet heaven - where are we going? (lo road dub) [3 beat]
05. yunus güvenen - euphrates [silver planet]
06. james holden vs ben bound - kaern turned [easy access]
07. pat foosheen - zion (sphere's see the light mix) [eq grey]
08. miro - by your side (markus schultz coldharbour mix) [lost languange]
09. u&k - drop 2003 [cdr / lost language]
10. junkie xl - power of big slacks [manifesto]
11. timo maas vs ian wilkie - twin town (timo maas dub experience] [tracid traxxx]
12. moshic - not in front of you [pitch black] + pqm - you are sleeping (acapella) + hybrid - opening credits [distinctive]

- - - - - - - - - - - -

Palaute on aina mukavaa ja toivoisinkin sitä runsain määrin, koska edellisestä julkisesti jaossa olleesta miksauksesta on melkein 4kk aikaa.
Parahin terveisin,

mika | okiru
Avatar
#2 • • drS Guest
WHOA! jäbä teki sen taas, ja tällä kertaa kaikenlisäks ilman breiksejä..

helvetin hyvää musaa, okirun mixit on kyllä parempia ku plattarin kaikki muut progesetit yhteensä. jotenkin näissä vaan on uniikki saundi ja fiilis eikä nenääkään oikein päästä kunnolla kaivaan :) tribaaleista ei tietoakaan, vaan tummaa kolinaa ja big room melodiahehkutuksia :excellent:

alun pari raitaa tuntu vähän tasapaksulta, mutta project kolmosesta zioniin on niin herkkua että itku meinas tulla, kaern turnediakaan kuullu pitkään aikaan. miron kohdalla fiilikset vähän laski, mutta hyviä raidat jatkuu edelleen, ne ois ehkä toiminu vaan paremmin alkupäässä.. lopun synkät jynkyt kruunasivat kaiken!

tämäkin setti sen todistaa: okiru on best new dj of the year

[/hirvee_hehkutus]
Avatar
#3 • • Aulis_G Guest
Jummijei! :hearts:

Mahtavia raitoja taidokkaasti ja tunteella miksattuna.
Ja alapää JYRÄÄ!!!!

Ugh. :heart:
Avatar
#4 • • olliS Guest
Kappas oot palkannut drS:n sun hovihekuttajakses :D (tästä ei sitten ole kenenkään syytä vetää hernettä nenään ;) )

Mulle maistui tämä erinomaisesti! Pyörinyt useita kertoja winampissa..

Loistava selektio, varsin laadukasta miksaamista ja nimen mukainen tunnelma tekevät tästä kyllä parhaan miksauksesi ehdottomasti.
1-7 biisit ovat kerrassan mahtavia, sitten kuten drS totesi, tunnelma hieman latistui, mutta onneksi loppu taas korjasi asian.. :)

Seuraavaksi sitten livenä sua kuuntelemaan..

p.s. saa niitä breaksejakin mukana olla :D
Avatar
#5 • • okiru Guest
Kiitoksia palautteesta kaikille tähän mennessä :) Kyl nyt jengin parempaan pitää pystyä, joten settiä imutteleen ja palautetta antamaan :heart:
Ei pysty oki kehittyyn muuten jos ei tuu rakentavaa palautetta!! :D
Avatar
#6 • • Moonloop Guest
Tracklist vaikuttaa erittäin vahvalta, mut katotaan kuuntelun jälkeen! :)
Avatar
#7 • • Homegrove Guest
Sikäli hyvin pullat uunissa että sulla on omintakeinen tyyli. Tällaista progea ei muut soita suomessa. Huumemusaa. :D

Jonkin verran tuli James Holdenin miksaukset mieleen, muttei siten että syyttäisin plagioinnista.

Olipas epämääräinen arvio miksauksesta. :laugh:

Selvennetään sen verran että tykkäsin. Vitusti.
Avatar
#8 • • Inditm Guest
Ensikuuntelun perusteella hävyttömän hyvä miksaus. :hearts: Bassot potki persuuksille oikein kunnolla. özgür can - connected oli taas muistuttamassa kuinka tyhmyydestä rankaistaan. Tykki raita, jonka vinyylipainoksen itse ensin missasin...Sitten Unda myi sitä täällä foorumillakin, ja missasin sen taas. *hymiö, joka ampuu itseään päähän*

Kokonaisuudessaan setti upposi minuun ihan täysillä, koska vahvoilla bassolinjoilla varustettu melodinen proge on se, millä omaakin levylaukkuani täytän. Tämä setti tulee varmasti kuunneltua vielä useampaankin kertaan, joten saatan palata asiaan lisäpalautteen merkeissä.
Ja täytyy kyllä tilaisuuden tullen käydä tarkastamassa jamppaa livenäkin.

edit.
ps. ne scratsäykset lopussa...no joo... :rolleyes: onko tullut niissä hommissa joskus sähellettyä kun soivassa levyssä tuntui loppupuolella olevan kunnon naarmu...
Avatar
#9 • • okiru Guest

ps. ne scratsäykset lopussa...no joo... :rolleyes: onko tullut niissä hommissa joskus sähellettyä kun soivassa levyssä tuntui loppupuolella olevan kunnon naarmu...



Juu, ne skräbät oli niin ex tempore jutut että itekin toivoisin et oisin jättänyt ne vähemmälle. Se naarmu oli siinä kun levyn ostin joten ei voi mitään. Itse koitan kohdella vinyyleitä hyvin. Yhden olen vasta ehtinyt tuhota :D
Avatar
#10 • • Unda Guest
Kerran kuuntelin taustamusana ihan muihin juttuihin keskittyen, joten mitään tarkempaa palautetta en osaa vielä antaa, mutta hyvältä kuulosti joka tapauksessa :)

Tempoa tuntui olevan hieman enemmän mitä tällaisissa mikseissä yleensä vai valehtelevatkohan korvani. Kuten sanottu, soundiltaankin miksaus oli mukavan omaperäinen, mikä on aina plussaa.

Tykki raita, jonka vinyylipainoksen itse ensin missasin...Sitten Unda myi sitä täällä foorumillakin, ja missasin sen taas. *hymiö, joka ampuu itseään päähän*



Jos pystyt ulkomailta tilaamaan, niin tätä oli ainakin eilen vielä Massive Recordsissa ja Junoonkin oli tullut taas. Varmaan alkaa muuten olemaan viimeiset kopiot kaupoissa, ellei labeli sitten ole prässännyt lisää.

Itsellenikin on tulossa vielä yksi kappale, jonka laitan varmaan myyntiin, mutta ennenkin hitaudellaan vituttanut Belgian postilaitos on onnistunut taas hukkaamaan paketin jonnekin :mad:
Avatar
#11 • • timoteus Guest

Tykki raita, jonka vinyylipainoksen itse ensin missasin...Sitten Unda myi sitä täällä foorumillakin, ja missasin sen taas. *hymiö, joka ampuu itseään päähän*



Tykki raita tosiaan*hymiö, joka kiittää Undaa* ....sit ettei mee ihan off topiciks: Great stuff. Tavallaan omaperäistä ja yhdenmukaista...ei siis sekasoppaa...which is good. Biisit sopi loistavasti yhteen ja ei se skrätsäilykään sieltä niin pahasti kuulunu kuin olin odottanu :) Jos nyt jotain nipottamista pitäis hakee, niin se ois toi edelläkin mainittu Miron piisi, joka on kyllä sinänsä ihan kelpo veisu...ja siis loppukaneetti: :excellent:

timoteus
Avatar
#12 • • Moonloop Guest
Juu, elikkäs sitä palautetta lupasin laitella.

Yleisvaikutelma ja tunnelma mixussa oli hienosti kohdallaan, joten selektio oli oikein onnistunut. Joukossa oli toki muutama raita josta en ite pitäny kyl yhtään, esim. toi Junkie XL ja Timo Maasin raita.

Jos tätä miettis tanssilattialle ni ehkä kuitenkin turhan unettava kokonaisfiilis, jota vielä tukee äärimmäisen (liian?) hiotut vaihdot. Kuulee että tätä on hinkattu ja pitkään. Kunnia kuitenkin äärimmäisen laadukkaasta kokonaisuudesta, se tässä kuitenkin päällimmäiseksi mieleen jäi. Ois kiva kuulla sulta sellainen täysin fiilispohjalta tehty setti,
jota ei olis vaihtojen osalta suunniteltu lainkaan.

Mutta, latu on täysin oikea koska sulla on oma soundi ja korvaa laatumusalle. Jatka samaan malliin! :)
Avatar
#13 • • okiru Guest

Juu, elikkäs sitä palautetta lupasin laitella.

Yleisvaikutelma ja tunnelma mixussa oli hienosti kohdallaan, joten selektio oli oikein onnistunut. Joukossa oli toki muutama raita josta en ite pitäny kyl yhtään, esim. toi Junkie XL ja Timo Maasin raita.



Vanhoja kunnon biisejä vuosien takaa, jotka eivät välttämättä maistukkaan kaikille. Kaikilla oikeus omaan mielipiteeseen joutumatta ammutuksi. :)


..jota vielä tukee äärimmäisen (liian?) hiotut vaihdot. Kuulee että tätä on hinkattu ja pitkään.



Eipä nyt ihan. En omista omia laitteita, joten hiomisesta ei tietoakaan. Kävi vaan helvetinmoinen säkä joidenkin vaihtojen nappiin osumisella. Jos olisin hionnut tätä ja lämmitelly biisejä lautasella edestakaisin niin en olisi noita pieniäkään lipsahduksia antanut tuohon miksiin tulla, saati sitten lopun törkeitä scräbäilyjä ;) Ja eikös laadukkaat ja hyvät vaihdot ole juuri se hyvä asia, eikä ne minusta voi olla ikinä liian hiottuja. Hyvä vaihto on hyvä vaihto, huono vaihto on huono vaihto. :)


Kunnia kuitenkin äärimmäisen laadukkaasta kokonaisuudesta, se tässä kuitenkin päällimmäiseksi mieleen jäi. Ois kiva kuulla sulta sellainen täysin fiilispohjalta tehty setti,
jota ei olis vaihtojen osalta suunniteltu lainkaan.



Setin fiiliksen / progression pyrin ohjelmoimaan juuri fiiliksieni mukaan ja
se näkyy aina levyvalinnoissa. Vaihdot ovat juuri "musta tuntuu et nyt olisi hyvä aika tuoda pystyliukuu ylös"-periaatteella tehty, kuten mainitsinkin. Mutta ymmärrän kyllä näkökantasi - neuvo noteerattu :)


Mutta, latu on täysin oikea koska sulla on oma soundi ja korvaa laatumusalle. Jatka samaan malliin! :)



Kiitoksia. Tosin tämän tyylistä musiikkia ei maailmalta hirveen kovaa tahtia tule, mikä on valitettavaa. Kiitoksia kehittävästä palautteesta ja jatketaan samalla tavalla.

-mika
Avatar
#14 • • okiru Guest
Lisää palautetta kaivataan :) Tiedän, että on porukkaa jotka ovat kuunnelleet, mutta julkinen palaute puuttuu ;) Näppäimistö sauhaan, ettei tule lekalla päähän :winkwink:

:D
Avatar
#15 • • unik Guest
Osui ja upposi.
Huono olen antamaan palautetta ja kirjoittamaan eli sanon vaan että tätä lisää minulle kiitos.
Ensin ei kuullostanut oikein miltään ja muutaman kerran jälkeen kuullostaapi oikein namilta ja herkulta. Tarpeeksi "persoonallinen" tracklist ja saundi eli sopivasti tuttua ja tuntematonta sekaisin. Kestää hyvin kuuntelua eli paranee ja "aukeaa" vain paremmin, mitä enemmän kuuntelee.
Jollain tavalla aika lähellä myös omaa makua eli synkkää ja kolkkia...tai jotain?

> Juha <
Avatar
#16 • • okiru Guest

Osui ja upposi.



Kiva, että tykkäsit :) Oot ihq :heart: :D Ja palautetta odotetaan edelleen lisää.. (zao, thomas ;) )
Avatar
#17 • • Elatek / Lauri E Guest
no empä o tämmöstä matsuka diggaillu sitten vähään aikaan..
en tiedä mikä mutta joku tässä sytytti..
ehkä tästä eräs jostain syystä mieleen ajat jolloin coman tahtiin tampattiin jalat soseeks kamarilla.. jatkahan mika samaan malliin.. kiitos. :)
Avatar
#18 • • zAo Guest
Noniiin, vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa kommentit,
vaikka setti onkin ollut melkoisessa voimasoitossa jo
pitkään :) Mutta asiaan.

Täytyy ihan ensimmäiseksi mainita, että tämä setti
on pitkään aikaan plattarilla MIELENKIINTOINEN
proge setti. Rakenteeltaan ja fiilikseltään poikkeaa
todella hyvin valtavirrasta. Oikeastaan todella
hyvä, että Okirulla on jo uran alussa omintakeinen
saundi. Mikäli tulevat setit ja miksaukset on tätä
sarjaa, ei varmasti ole pelkoa, että hukkuisi harmaaseen
massaan :)

Alun pari ekaa deepimpää raitaa hieman rikkoi
kieltämättä kokonaisuutta. Ensimmäisellä kuuntelu kerralla
asennoiduin jo kuuntelemaan paljon deepimpää settiä.
Mutta tässä tapauksessa onneksi niin ei käynyt :)

Miksaus oli hyvää ja sujuvaa. Lopun skrätsäilyt oli tosiaan
ehkä hieman irrallisen kuuloisia.

Erityisesti arvostan sitä, että tämä setti on fiilikseltään
ja tunnelmaltaan erinomainen. Itselleni setit kolahtaa eniten
silloin kuin ne pyrkisivät kertomaan jonkin tarinan.
Eikä vain esittelemään viimeisimpiä cd-r:iä, joita edes biisin
tekijä ei ole vielä kuullut...

Joten, kokonaisuutena Okirulta loisto setti ja tästä on hyvä
lähteä kehittämään taitoja jne jne :)

Arvosanaksi annan 9/10

Ainiin, tajuntani räjäytti tämä biisi
planet heaven - where are we going? :excellent:
Avatar
#19 • • okiru Guest
Kiitoksia zaolle runsaasta palautteesta.

Täytyy ihan ensimmäiseksi mainita, että tämä setti
on pitkään aikaan plattarilla MIELENKIINTOINEN
proge setti. Rakenteeltaan ja fiilikseltään poikkeaa
todella hyvin valtavirrasta. Oikeastaan todella
hyvä, että Okirulla on jo uran alussa omintakeinen
saundi. Mikäli tulevat setit ja miksaukset on tätä
sarjaa, ei varmasti ole pelkoa, että hukkuisi harmaaseen
massaan :)


Koitan parhaani. Itselläni ensimmäinen prioriteetti aloittaessani setittelemään on, että setti tosiaan tarjoaisi kuuntelijalleen (ja minulle) muutakin kuin hyvää musiikkia. Fiilis, tunnelma, sen hetkinen tunteiden palo (voi kun menee herkäks) etc. Bileissä onkin taas aivan eri meininki ja siellä raivoaa vain törkee fiilis. Oikeastaan se tuli huomattua Mustin keikalla millasta on päästä siihen fiilikseen[tm] kiinni. Ei haluis millään lopettaa - joten varautukaa vuosien piinaan meikäläisestä :hah:

Miksaus oli hyvää ja sujuvaa. Lopun skrätsäilyt oli tosiaan
ehkä hieman irrallisen kuuloisia.



Jeb, olen samaa mieltä. Tuossa tosiaan innostuin leikkimään lopussa ja kyllähän se kokemattomuus sieltä paistaa läpi, kun skräbäilyä en harjoitellut ole sen paremmin.

Erityisesti arvostan sitä, että tämä setti on fiilikseltään
ja tunnelmaltaan erinomainen. Itselleni setit kolahtaa eniten
silloin kuin ne pyrkisivät kertomaan jonkin tarinan.
Eikä vain esittelemään viimeisimpiä cd-r:iä, joita edes biisin
tekijä ei ole vielä kuullut...



Heh, aivan totta. Kiva, että ymmärrät kokonaisuuden päälle. Ei tuon tarinan poimimiseen tarvitse mitään muuta, kuin hieman ymmärrystä musiikin päälle ja fiilispohjalta kuuntelu. Esim. sohvalla silmät kiinni kuunnellen on luksusta. Niin itsekin kuuntelen useimpien setit täältä. Varsinkin, jos havaitsen niissä jonkinlaista stooria.

Arvosanaksi annan 9/10



Äläs ny sentään. Varaa on parantaa vaikka kuinka ja toivon mukaan sitä kehitytään, kun tuo Mikko antaa levareitaan tulla tuhoomaan uudestaan :D
Mutta yritys on kova ja on mukavaa huomata, että jotkut arvostavat vaivannäköäni :) (vaikka itseni vuoksi tätä teenkin ;) )
Avatar
#20 • • okiru Guest
Nostetaas hieman näin keinotekoisesti.
Lisää palautetta kaivattaisiin. Osallistukaa rakkaat platinumin ihmiset. Hyvää tavaraa pitäis olla ja ei kauheen tylsäks välttämättä vedä (toivottavasti).